Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 1 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ТОМА-КОМА И ИВИЦА НАШЛО ПА ЗАШЛО!

Писмо једног нашег Србина из Чемерике, па каже:

Цитат:Поштована госпођо уреднице,

Живим у Америци у Њујорку. Дуго година сам био функционер Уједињених Нација. Сада сам пензионер. Пажљиво и редовно пратим збивања у нашој земљи Србији углавном преко Интернета (дневна штампа, недељници, РТС ...). Сваког лета проведемо по месец до два дана у Србији.

Овдашња српска дијаспора је упозната са тешком финансијско-економском ситуацијом Србије и мерама које садашња влада предузима или има намеру да предузме зарад уштеде буџетских расхода - смањење пензија, плата и сл.

Ових дана је било заседање Генералне скупштине Уједињених нација. У нашој дијаспори се зна да је делегацију Републике Србије предводио Председник Томислав Николић као и да је делегација господина Николића одсела у Хотелу Стар Вуд (Star Wood) на Лексингтон авенији.

У том хотелу је одсело 50, и словима педесет, чланова делегације укључујући Председника и његову супругу Драгицу. Било је седам чланова безбедности.

Двокреветна соба у хотелу Стар Вуд кошта 600 до 800 долара на ноћ. Госпођа Драгица Николић је наводно дошла на конференцију о аутистичној деци. Она је председник тог заштитног удружења у Србији.

Са њом је била и њихова снаја која је благајник тог удружења. Успут су ишле и у куповину и то баш у радњу Викториа Сикретс где се продаје ексклузивни женствени доњи веш.

Апартрман хотела Стар Вуд у којем је одсела породица Николић кошта бар пар хиљада долара на ноћ.

Истовремено је други део делегације на челу са господином Ивицом Дачићем, Министром спољних послова, одсео у хотелу Кимберли (50. улица и Медисон авенија). Њих је било, кажу, 20, и словима двадесет.

Ради опслуживања седамдесеточлане делегације Републике Србије ангажовани су не само Стална мисија при УН (што је природно) већ и Генерални конзулат у Њујорку, Амбасада РС у Вашингтону, генерални конзулати из Чикага и Канаде.

Требало је обезбедити аутомобиле, возаче, преводиоце, пратиоце у шетњи и куповини, плаћање рачуна у ресторнима итд., итд.

Пре неки дан је истим поводом (Ген. скупштина УН) у Њујорку боравио Министар спољних послова Руске Федерације, господин Сергерј Лавров.

Са њим је дошло још седам сарадника (проверено у Сталној мисији Руске Федерације при УН). Један из обезбеђења, заменик његовог шефа кабинета, представник за штампу и неколицина стручњака - Украјина, Сирија и сл.

Питање:

Колико је стотина и стотина хиљада Евра коштала екскурзија седамдесеточлане делегације сиромашне Републике Србије у Њујорк и колико је ту пензија, плата или доприноса жртвама недавних поплава отишло?

Да ли ти ваши/наши лидери имају образа?

Знају ли да СТАНУ ?

Са поштовањем
Душан Драгић

111 Harvard Drive
Hartsdale, NY 120530
U.S.A
​E-mail:
DDragic@aol.com

Наш коментар:

Даклем ТРИ УГУРСУЗА, Тома-Кома, Вучић и Дачић, који воде кукавну нам Србијицу, ваистину су се уживели у улогу Јоже Амброзија, 'тело би да седи на две столице а и да ужива и трошкари се на његов начин!

ТРАЖЕ СЕ 300 ХРАБРИХ!

ХИТНО ЈЕ!!!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

Не разумем шта си хтео са овом темом?О томе је брујала штампа,зна се све то и никоме ништа!Сад се нашао један,гле чуда,који лади пензионерску гузицу у северној америци,да нас обавештава да наша,полуписмена банда,са све снајама и женама лелемуди по Њујорку.Пун ми кофер тих и таквих забринутих северноамеричких пензионера.
И шта хоћеш више са тих 300?Хоћеш и ти са њима по принципу "за мном" или ћеш да им држиш исељеничке демонстрације подршке по Ванкуверу и Отави?
Поштујем сваку седу главу,али седе главе са клиначким фазонима и форама знају и да претерају у томе.

Смарање бре
Одговори

Међутим!

С'друге стране видимо да је почела озбиљна хајка на Бајатовића (ЧИТАЈ: ПРОТИВ ЈУЖНОГ ТОКА!), па каже:

Цитат:Тужилаштво за организовани криминал добило је анонимну кривичну пријаву против генералног директора "Србијагаса" Душана Бајатовића, којом се терети за злоупотребе у том предузећу.

Министарству унутрашњих послова наложено је да прикупи потребне информације и обавештења поводом кривичне пријаве, рекли су Танјугу у Тужилаштву за организовани криминал.

Ударна вест на РТС данас!

Па се ми питамо, а без обзира на наше лично гађење према комуњарама, укључујући и реченог Бајатовића, ДА ЛИ СЕ ТУНА РАДИ САМО О МЕЂУСОБНОЈ БОРБИ ДО ИСТРЕБЉЕЊА ПАУКОВА У ТЕГЛИ, ИЛИ...ЈЕ СВЕ ТО У ВЕЗИ СА ЈАГМОМ ЗА ТЕРИТОРИЈЕ И УТИЦАЈЕ ИЗМЕЂУ ЊЕМАЦА, КОЈЕ ЗАСТУПА ВУЧИЋ, И РУСА, КОЈЕ КАКО-ТАКО ПОДРЖАВАЈУ БИВШЕ КОМУЊАРЕ ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА?!

А Чемерика и Интернационална Лихварска Хидра која њоме управља, гледа са стране својих руку дело?!

БИТИ ИЛИ НЕ БИТИ-ПИТАЊЕ ЈЕ САД!

(11-10-2014, 02:01 PM)регул Пише:  Не разумем шта си хтео са овом темом...бла, бла, трућ, трућ...
Смарање бре

Синко ако не разумеш онда ПСТ!!!

Кад порастеш каш'ће ти се само!!!

Па каже:

https://www.youtube.com/watch?v=08rQ8GjLml0

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

Радник УН-а!?

Па тај је гори издајник него седам секретара СКОЈ-а 'све' заједно!

Пардон,
шђедох рећ' пензеонер УН-а!

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

(11-10-2014, 04:09 PM)херцеговац Пише:  Радник УН-а!?

Па тај је гори издајник него седам секретара СКОЈ-а 'све' заједно!

Пардон,
шђедох рећ' пензеонер УН-а!

Ето искида се човек за судбину Срба и Србије а посебно га боли што не може у ових 300!Још један прекобарски лелемуд!Смарање бре
Одговори

Регуле, Јесте штампа "брујала" о раскалашности стокупљевине која санћим представља србски народ, ал шта народ каже по том питању? Мислим, како студенти устају да се боре за своја права, што оправдавам, тако би и остала пучина требала дићи глас... И мотке. Ал оне говњиве и кренути у протесте до победе.
Овако, шапућући себи у недра и очекујући спас са неба, проће им нам живот. А ови имају и наследнике... Јахаће они док год магарци дозвољавају.
Одговори

(11-10-2014, 05:09 PM)Јеремија Пише:  Регуле, Јесте штампа "брујала" о раскалашности стокупљевине која санћим представља србски народ, ал шта народ каже по том питању? Мислим, како студенти устају да се боре за своја права, што оправдавам, тако би и остала пучина требала дићи глас... И мотке. Ал оне говњиве и кренути у протесте до победе.
Овако, шапућући себи у недра и очекујући спас са неба, проће им нам живот. А ови имају и наследнике... Јахаће они док год магарци дозвољавају.

Овај народ је стока!Овом народу је довољна фарма,гранд и пинк и срећа је до неба!Да ли има да се једе,плаћају рачуни,купи одећа и обућа није важно!Стоци треба леба и игара,више игара но леба!Трагедија је што нико не шапуће не само у недра него нигде не шапуће!
Написао сам више фигуративно "брујала"!Брујале су режимске подгузне муве типа информера и курира,да се види како треба да се штеди и то је била циљана мета,са којим разлогом не знам.Овде се ништа не ради случајно!Иста ситуација је и са Бајатовићем.Вероватно је мета Дачић,па се као врши истрага о мућкама у Србијагасу.Па само будала не зна да се СПС добрим дело издржавао ти парама које се сада приказују као губитак.
О којим студентима причаш?О овим што траже продужење вишедеценијских студија?О овим што траже додатне рокове и апсолвентски стаж у недоглед?Овде је на буџету и курта и мурта и оно што овој држави треба,што је далеко мањи број студената, и оно што овој држави ни за којег мог не треба!Шта ће Србији буџетске студије менаџмента.примењене хортикултуре и супституционалне примењене микробиологије мишева и осталих глодара?
И шта се онда дешава?Појави се један пензионисани лелемуд из Њујорка,а то преноси исти такав из Канаде,да ми каже да јутро није јутро него је подне!Батали ме бре Јеремија те и такве приче!Стварно се уздржавам да седим главама кажем у што упакованијој форми то што кажем,ипак те године не заслужују да им кажем ,као рецимо Кизи!
Овде се лелемуди о некавих триста!Каквих 300,којих 300,ко ће да води тих 300 и да ли ће бити замном или напред?Најлакше је када је гузица на сигурној дистанци и одатле пали ватру које нема!Толико.
Одговори

(11-10-2014, 05:34 PM)регул Пише:  Овај народ је стока!Овом народу је довољна фарма,гранд и пинк и срећа је до неба!Да ли има да се једе,плаћају рачуни,купи одећа и обућа није важно!Стоци треба леба и игара,више игара но леба!Трагедија је што нико не шапуће не само у недра него нигде не шапуће!
Написао сам више фигуративно "брујала"!Брујале су режимске подгузне муве типа информера и курира,да се види како треба да се штеди и то је била циљана мета,са којим разлогом не знам.Овде се ништа не ради случајно!Иста ситуација је и са Бајатовићем.Вероватно је мета Дачић,па се као врши истрага о мућкама у Србијагасу.Па само будала не зна да се СПС добрим дело издржавао ти парама које се сада приказују као губитак.
О којим студентима причаш?О овим што траже продужење вишедеценијских студија?О овим што траже додатне рокове и апсолвентски стаж у недоглед?Овде је на буџету и курта и мурта и оно што овој држави треба,што је далеко мањи број студената, и оно што овој држави ни за којег мог не треба!Шта ће Србији буџетске студије менаџмента.примењене хортикултуре и супституционалне примењене микробиологије мишева и осталих глодара?
И шта се онда дешава?Појави се један пензионисани лелемуд из Њујорка,а то преноси исти такав из Канаде,да ми каже да јутро није јутро него је подне!Батали ме бре Јеремија те и такве приче!Стварно се уздржавам да седим главама кажем у што упакованијој форми то што кажем,ипак те године не заслужују да им кажем ,као рецимо Кизи!
Овде се лелемуди о некавих триста!Каквих 300,којих 300,ко ће да води тих 300 и да ли ће бити замном или напред?Најлакше је када је гузица на сигурној дистанци и одатле пали ватру које нема!Толико.

Добро, схватио сам.
Тих фамозних 300, сањао сам као млад, за Брозовог вакта, и покушавао да убедим седе главе које су у оно време водиле "Четнички покрет" (један од десетину) како је неопходно кренути у акцију. Нису имали разумевања и говорили су да се закони држава у којим живимо морају поштовати, те да би свака акција против Југославије и поретка била санкционисана од домаћина. Нисам то онда разумео а ево ни данас не разумем. Јер, по оној народној: "Не може се царство задобити на душеку све дуван пушећи"...
Потрошио сам младост и новце на разне конгресе а све у нади да ће доћи тај дан да се крене... Кад сам кренуо било је то ем касно, ем погрешно. Срби су бранили Југославију расцепкани у ваздан фракција и углавном инструисани од удбе. Шташ, оних 300 стало под триста различитих барјака док им вође вичу: "Напред"...

Што се студената тиче... Мислио сам на економски моменат. Да их не деру разним наметима. А све си у праву кад је реч о доживотним студентима и џабалебарошима.
Одговори

Ја...философија на високом нивоу ма само у функцији скривања веома реалног БЕЗНАЂА, ЧАМОТИЊЕ, УНИНИЈА у данашњих Новосрба!

Млого ви је да се нађе ХРАБРИХ 300 а сви спокојни са 6-7 мелеона ДЕФЕТИСТА и ЧЕКАЧА ПРЕД ВРАТИМА ПРОПАЛЕ ЈЕВРОПЕ!

Међутим!

Ми смо мишљења да ВЕРА и НАДЕЖДА нису умрле у земљи Србији док постоје момци из ДВЕРИ и сродних партијица и групировки!

Чека се само на 299 Храбрих, Почуча је већ објавио Устанак!

А што се тиче формирања неке нове опозиције око ДСС, то би била само икебана режима! Посрнулом остатку од остатака Србског Народа треба НАСИЛНА ПРОМЕНА ВЛАСТИ, ОДМАХ, САД и ТУ!!!

Иначе 300 паметних смо већ пробали! Србадија не да гласа за ДВЕРИ, а то смо и предвидели јер ко је икад спасао Државу са системом 1 билмез = 1 глас!

https://www.youtube.com/watch?v=Lo9OXHWg15A

ВОЈНА УПРАВА!

ВОЈНА УПРАВА!

ЂАВО ЈЕ ОДНЕО ШАЛУ!

https://www.youtube.com/watch?v=5Zixsg988_8

БРАВО БОШКО!!!

ПРИ КРАЈУ ЕМИСИЈЕ БОШКО ПОЗИВА НА ВОЈНИ ДРЖАВНИ УДАР!!!

СВЕТИ НИКОЛАЈ ВЕЛИМИРОВИЋ, ОСНИВАЧ „ОБРАЗА” НЕБОЈША КРСТИЋ И УЧИТЕЉ ДВЕРИ ПРЕДРАГ ДРАГИЋ КИЈУК, ГЛЕДАЈУ ОЗГО!

СРБСКА БРАЋО И СЕСТРЕ ЈОШ НИЈЕ КАСНО, ОДБАЦИТЕ ПОЛИТИКУ МАЛИХ ЉУДИ КОЈИ НИСУ ДОРАСЛИ ВРЕМЕНУ, ОДБАЦИТЕ ПОЛИТИКУ „СВАКА ВАШКА ОБАШКА”, ГОФЊИВУ МОТКУ УШАКЕ ДАНАС И...ПОЗОВИМО РУСИЈУ И ЦАРА ПУТИНА У СРБИЈУ...СУТРА!!!!

НЕ ДАЈТЕ СРБСТВО И СРБИЈУ БРАЋО СРБИ АКО БОГА ЗНАТЕ!

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

(11-10-2014, 06:46 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  Ја...философија на високом нивоу ма само у функцији скривања веома реалног БЕЗНАЂА, ЧАМОТИЊЕ, УНИНИЈА у данашњих Новосрба!

Млого ви је да се нађе ХРАБРИХ 300 а сви спокојни са 6-7 мелеона ДЕФЕТИСТА и ЧЕКАЧА ПРЕД ВРАТИМА ПРОПАЛЕ ЈЕВРОПЕ!

Међутим!

Ми смо мишљења да ВЕРА и НАДЕЖДА нису умрле у земљи Србији док постоје момци из ДВЕРИ и сродних партијица и групировки!

Чека се само на 299 Храбрих, Почуча је већ објавио Устанак!

А што се тиче формирања неке нове опозиције око ДСС, то би била само икебана режима! Посрнулом остатку од остатака Србског Народа треба НАСИЛНА ПРОМЕНА ВЛАСТИ, ОДМАХ, САД и ТУ!!!

Иначе 300 паметних смо већ пробали! Србадија не да гласа за ДВЕРИ, а то смо и предвидели јер ко је икад спасао Државу са системом 1 билмез = 1 глас!

https://www.youtube.com/watch?v=Lo9OXHWg15A

ВОЈНА УПРАВА!

ВОЈНА УПРАВА!

ЂАВО ЈЕ ОДНЕО ШАЛУ!

https://www.youtube.com/watch?v=5Zixsg988_8

БРАВО БОШКО!!!

ПРИ КРАЈУ ЕМИСИЈЕ БОШКО ПОЗИВА НА ВОЈНИ ДРЖАВНИ УДАР!!!

СВЕТИ НИКОЛАЈ ВЕЛИМИРОВИЋ, ОСНИВАЧ „ОБРАЗА” НЕБОЈША КРСТИЋ И УЧИТЕЉ ДВЕРИ ПРЕДРАГ ДРАГИЋ КИЈУК, ГЛЕДАЈУ ОЗГО!

СРБСКА БРАЋО И СЕСТРЕ ЈОШ НИЈЕ КАСНО, ОДБАЦИТЕ ПОЛИТИКУ МАЛИХ ЉУДИ КОЈИ НИСУ ДОРАСЛИ ВРЕМЕНУ, ОДБАЦИТЕ ПОЛИТИКУ „СВАКА ВАШКА ОБАШКА”, ГОФЊИВУ МОТКУ УШАКЕ ДАНАС И...ПОЗОВИМО РУСИЈУ И ЦАРА ПУТИНА У СРБИЈУ...СУТРА!!!!

НЕ ДАЈТЕ СРБСТВО И СРБИЈУ БРАЋО СРБИ АКО БОГА ЗНАТЕ!

И све то уз мезе од канадског лососа и пиће од јавровог сирупа опет канадског јер претпостављам да канадски виски не пијеш!Кад то завршиш пустиш глас из канаде и ми овде све попадамо од среће што се оглашаваш!
С обзиром да је овде на власти обериздајничка власт,дођи из канаде па се стави на чело наког ослободилачког покрета и евентуално војне хунте и буди први од 300!
Одговори

(11-10-2014, 05:09 PM)Јеремија Пише:  ал шта народ каже по том питању?

Народ је имао своју реч на изборима.

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

(11-10-2014, 08:23 PM)Громовник Пише:  Народ је имао своју реч на изборима.

Јесте, то не спорим. Ја сам из ината дао глас Дверима јер нисам имао коме.
Многи нису гласали и тако је са неких 51-55% гласача СНС успео да скупи "апсолутну већину".

Знаш ону из "Професионалца": "Ми смо говна"...
Одговори

И ја гласах за Двери, али џабе...

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

Двери - парадери...?

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним