Оцена Теме:
  • 10 Гласов(а) - 2.6 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Slučaj Šešelj

(13-12-2014, 09:55 PM)регул Пише:  Ослаби ти викање од Канаде до Србије,вика дуго путује,па се не чује ништа.Не диплај од онђе,дођи и диплај ође,можда те неко и чује!5+5

Бејасмо и видесмо, што'но стари Латини веле VENI, VIDI, VICI, а што ће на новосрбском рећи: ДОЂОХ, ВИДЕХ....ПОБЕГОХ!

Шок

Док се овај Глогов Колац на забије на суђено место ништа од нас, знам ја нас, 'бо ти нас!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

(14-12-2014, 03:24 AM)ПРОСВЕТАР Пише:  
(13-12-2014, 09:55 PM)регул Пише:  Ослаби ти викање од Канаде до Србије,вика дуго путује,па се не чује ништа.Не диплај од онђе,дођи и диплај ође,можда те неко и чује!5+5

Бејасмо и видесмо, што'но стари Латини веле VENI, VIDI, VICI, а што ће на новосрбском рећи: ДОЂОХ, ВИДЕХ....ПОБЕГОХ!

Исто као и кера,овђе скикне а онђе залаје!

У славу предака, на понос потомака!!!

http://cojstvo.rs/
Одговори

Радикали били на конгресу ДВЕРИ!

Био и представник Руске Думе!

Дал'има надежде да ипак, ипак...систем либералне демонократије оличен у формули 1 билмез = 1 глас, на крају доведе праве људе навлас'у Србији?!

Дал'ће патриотска Србадија једном сконтати да само СВИ, СВИ, СВИ и ЗАЈЕДНО, могу доћи навлас'?

Или смо то већ имали а знамо како се завршило, а?

Море боље да ми ипак размишљамо за сваки случај о 300 храбрих, завођању СРБСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ МОНАРХИЈЕ и АУТАРХИЈЕ и укидању СВИХ, СВИХ, СВИХ политичких партија и партијашења једном за свагда, ако мислимо да икако преживимо време које долази!

Ми рекосмо, по пустињи викасмо, ма Душу спасисмо!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

Просветар, није српски народ никада био за диктатуру. Па ни ону ПРАВОСЛАВНУ.
Одговори

(15-12-2014, 07:42 PM)Борко Радовић Пише:  Просветар, није српски народ никада био за диктатуру. Па ни ону ПРАВОСЛАВНУ.

Биће да ми не причамо о истом србском народу.

Што'но каже НАШ србски Народ, 'неће ни ћуран насвадбу'!

Војвода на ТВ Кикинда:

ШЕШЕЉИЗАЦИЈА СРБИЈЕ, ОДМАХ, САДА И ТУ!

ТРАЖЕ СЕ 300 ХРАБРИХ!

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

Надахнут говор Владана Глишића. по сата без читања а свака к'о Његошева, па каже:

ДВЕРИЗАЦИЈА СРБИЈЕ, ОДМАХ, САДА, ТУ!

ЧЕКАМО 300 ХРАБРИХ, КАКВО ГЛАСАЊЕ, КАКВИ БАКРАЧИ!!!

ПС

Само кад се сетимо Томе-коме и оног његовог срицања написаних говора са цвикерима на носу....страшно човече...

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

Одслушао сам овг човека. Тешко да ће нешто успети, једино неписмене и затуцане људе по забаченим локалним самоуправама и оне који би да се надају да кроз политику могу до неког положаја да нешто дрпе за себе и без квалитета да постану мали богови у својим срединама. Та политика да се запад сматра колонистима, а ми њихови подчињени, води у изолацију друштва и били би као некада Албанија. Од иностранства би видели само Русију и Африку. Зна се да су ови из Двери школовани у Русији и знамо какав им је поглед на политику. Мислим да је то превазиђено. Јесте да је тешко да истрпиш западну ароганцију, али су ипак они уређеније друштво и богатије.. Много смо ми бедни да би били тотално изоловани. Успут, мислим да када би ови дошли на власт, да би се претворили у индијанско друштво где би мали људи глумили велике богове, а њихови поданици би нас малтретирали и гушили примитивизмом... али шта да се ради, људи су видели да се кроз политику најлакше долази до богадства па боре се и гребу из петних жила...

[Слика: 2vwxlci.jpg]
Одговори

(16-12-2014, 05:06 PM)Жика Пише:  Одслушао сам овг човека. Тешко да ће нешто успети, једино неписмене и затуцане људе по забаченим локалним самоуправама и оне који би да се надају да кроз политику могу до неког положаја да нешто дрпе за себе и без квалитета да постану мали богови у својим срединама. Та политика да се запад сматра колонистима, а ми њихови подчињени, води у изолацију друштва и били би као некада Албанија. Од иностранства би видели само Русију и Африку. Зна се да су ови из Двери школовани у Русији и знамо какав им је поглед на политику. Мислим да је то превазиђено. Јесте да је тешко да истрпиш западну ароганцију, али су ипак они уређеније друштво и богатије.. Много смо ми бедни да би били тотално изоловани. Успут, мислим да када би ови дошли на власт, да би се претворили у индијанско друштво где би мали људи глумили велике богове, а њихови поданици би нас малтретирали и гушили примитивизмом... али шта да се ради, људи су видели да се кроз политику најлакше долази до богадства па боре се и гребу из петних жила...

Прво да се упознамо, ђе живиш, оклен се јављаш, кол'ко се година дужиш код Логоса и какво ти је животно искуство и стручна спрема?

Цитат:
(15-11-2014, 01:15 PM)Жика Пише:  
(05-11-2014, 01:13 AM)ПРОСВЕТАР Пише:  
(04-11-2014, 01:30 PM)Жика Пише:  ...промовишу се ове галамђије који са ловом имају приступ медијима.

Ка'е се: галамЏије!

Хвала професоре на исправкама, али мени више нема помоћи, док су други у младости учили и читали ја сам провео 20 година читајући ноте и и свирао, 16 година музичке школе, а градом шетају добре рибе, требало је и то поћерати...Јок нема се кад...

Пардоооон, у реду је Жиле, нема потребе да се претпостављаш!

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

Просветар? њушкало или колектор?

Ниси нешто задовољан? Изнео сам шта мислим, а ти ако би да ме мењаш напиши нешто конкретно са јаким аргументима па ћу можда и да променим мишљење... ови што скупљају чланство по селима, траже само академике или професоре српског језика? Теби одговара да омаловажаваш оног са ким не делиш мишљење?

[Слика: 2vwxlci.jpg]
Одговори

(17-12-2014, 05:18 PM)Жика Пише:  Просветар? њушкало или колектор?

Ниси нешто задовољан? Изнео сам шта мислим, а ти ако би да ме мењаш напиши нешто конкретно са јаким аргументима па ћу можда и да променим мишљење... ови што скупљају чланство по селима, траже само академике или професоре српског језика? Теби одговара да омаловажаваш оног са ким не делиш мишљење?

Не омаловажавамо, Жиле, не омаловажавамо, ма не постизавамо!Smile

Него пустимо причу крају па пажљиво одслушајмо Великог Војводу Шешеља на ТВ Лозница, будушчег Председника Владе Соједињеног Војно-Крајишког Краљевства Србског у Персоналној Унији са Русијом, ако Бог да, па каже:

ШЕШЕЉИЗАЦИЈА СРБИЈЕ, ОДМАХ, САДА, ТУ!

ШТА ИМА ДА СЕ ВЕЧИТО ГЛАСА ЗА ОНО ШТО СУ НАШИ СВЕТИ ПРЕЦИ ОДАВНО ИЗГЛАСАЛИ!

ЧЕКАМО 300 ХРАБРИХ!

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

Војвода у Ковачици, данас, па каже:

И добро је кад Војвода рече "ако Бог да"!

Смирење је лек за Душу, само полако....

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

Петар Милатовић Острошки: ВОЈИСЛАВ ШЕШЕЉ – НАЦИОНАЛНА ШТЕТОЧИНА И ПОЛИТИЧКИ ДИЛЕТАНТ
18.12. 2014 Српски културни клуб

(ОТВОРЕНО ПИСМО ВОЈИСЛАВУ ШЕШЕЉУ)

Беч, 17. децембар 2014.

Прво да ти пожелим да се излечиш од канцера колико је то могуће.

Престани да глумиш патриоту јер то ниси. Престани да глумиш визионара који папагајски сада понавља оно што су други говорили док си ти био заклети комуниста и задрти титоиста који је најобичнији плагијатор. Да си плагијатор потврђује слоган који користиш као свој „Србија је вечна док су јој деца верна“!

Како те није срамота да плагираш и не означиш да је то слоган др Слободана М. Драшковића (1910. – 1982.)?

Тај слоган је изрекао др Слободан М. Драшковић 1963. године приликом већања српске политичке емиграције у Чикагу да емиграција одбије ултиматум Брозове верске комисије о црквеном устројству у емиграцији. Касније је та реченица Слободана М. Драшковића, објављена на сијасет места у српској емиграцији, постала крилатица патриотске емиграције. Војиславе, кад користиш туђе речи основно домаће васпитање и минимална интелектуална савест налаже да се назначи аутор, а у противном то се зове крађа, или плагијат.

Да те даље подсетим, први шешељевци су чули да уопште постоји тамо неки Војислав Шешељ из мојих текстова у емигрантској штампи док си чамио у зеничком затвору, а писао сам о теби афирмативно из чисто прагматичних разлога, јер је тада требало стварати кадар који ће комунизам рушити изнутра.

Ти се добро сећаш да сам ја тај који је у емигрантској штампи објавио коментар под насловом „Срећно ти војводство војводо српски“ тачно три месеца пре него ти је Војвода Момчило Ђујић доделио војводску титулу на Видовдан 1989. године.

Разлог мог обраћања теби је систематско сејање лажи, обмана и опасно угрожавање менталне хигијене. Наиме, одмах после изласка из хашког затвора сервирао си ноторну лаж како си тек у хашком затвору постао велики пријатељ са Слободаном Милошевићем. Како те није срамота Војиславе да тако масно лажеш? Где ти је образ и част на које се вербално позиваш?

Ову твоју безочну и масну лаж не могу да отрпим, јер смо се управо нас двојица разишли поводом Милошевића у августу 1989. године у стану капетана Чудића у Минхену када си од мене захтевао да престанем са критикама Слободанан Милошевића у емигрантској „Српској борби“, што сам ја, разуме се, децидарно одбио и наставио да критикујем Милошевића као највећу српску заблуду после Јосипа Броза и агента америчке шпијунске организација ЦИА који је од ње добио домаћи задатак да би касније, као и све слуге,,завршио онако како је завршио.

Ти се добро сећаш да сам те питао ко ми то наређује да престанем са критикама Милошевића и да си ми ауторитативно рекао да ти наређујеш и мораш да се сећаш да се сам ти дословно одговорио: – Куме, тако нешто ћеш моћи да наредиш некој студенткињи ако икад више будеш професор, а твоме куму, Петру Милатовићу, који је од тебе направио мит у штампи српске политичке емиграције, нећеш моћи никада, па ни после тога!

Ти се добро сећаш да си, да би избегао незгодну ситуацију у дијалогу са мном пред старим капетаном Чудићем, који је у Минхену превентивно хапшен кад год је Броз посећивао Немачку, да прошетамо, што смо и урадили, наставивши разговор насамо и насамо смо водили дијалог, а део преносим дословно.

– Куме, хвала ти што си ми помагао породицу док сам био угрожен. Сад сам се вратио са политичке турнеје из Америке, Канаде и Аустралије и више немаш потребе да помажеш, јер сада имам довољно.

– Куме Војо, нема захвалности због осећања моралне дужности.

– Добро Петре, шта ти хоћеш од мене поводом Милошевића?

– Хоћу да му се супротставиш и да иза тебе стане цела емиграција, да се формира национални, антикомунистички блок на челу с тобом и да на првим изборима катастрофално поразиш комунисте и све неокомунистичке партије које намерава Милошевић да направи преко свог пиона Јовице Станишића који је на челу Службе државне безбедности!

– Нећу да сметам Милошевићу!

– Мислио сам да сам дошао на разговор са кумом, али видим да сам дошао на разговор са Милошевићевим шофером, међутим не можеш чак ни шофер да му будеш јер си пре пар месеци после 30 и кусур година положио возачки испит у Аустралији.

То је био крај нашег разговора кад смо се први пут видели у животу, иако си пре тога ти крстио двоје деце у Београду, мада ја и ти добро знамо да је то било само политичко кумство како бисмо обојица изазвали ондашњи комунистички режим…

Поводом Милошевића разишли смо се знатно раније, још 1988. године када сте ви мени у телефонском разговору рекли: – Ако Милошевић нареди да висим на Булеврау револуције, ја, Војислав Шешељ, висићу!, а ја сам ти тада, сећаш се добро, дословно одговорио: – Ти куме, виси на твом Булевару револуције, а ја ћу усправно да ходам булеваром Еволуција! Разлика није само у једном слову него суштинска.

Према томе, твоја шупља прича о почетку твог пријатељства са Милошевићем пада у воду, нарочито ако се има у виду да сам у каснијим интервјуима увек прецизно означавао све Милошевићеве слуге на аполитичкој сцени, почев од тебе и Вука Драшковића до осталих националних штеточина и политичких дилетаната.

Да си баш ти национална штеточина и политички дилетант потврдио је наш телефонски разговор кад си се први пут кандидовао за председника Србије. Наиме, тада си ме позвао и у току разговора поменуо си у Бечу опскурног Миливоја Чанића, бившег полицајца, неписменог гастарабајтерског шпијуна. На моје питање: Шта ће ти таква будала и такав олош комунистички, покушао си да ублажиш, и, како је касније сведочио извесни удбаш Жељко Марковић, из чијег стана си мени телефонираао, црвенео си као рак у току разговора са мном. Тај Жељко Марковић, лажни доктор који је фалсификовао диплому своје жене запослене у осигуравајућем друштву „Дунав“, био је твој политички партнер са неокомунистичким СКК и он је ликвидирао др Рајка Томовића у Чикагу, лидера СНО у Америци, оног човека који је одбио теби да организује предавање у Дому СНО, рекавши да бивши комунисти немају шта да кажу ново српској емиграцији, али и поред одбијања да ти организује предавање поклонио ти је 500 америчких долара, а све си ми то ти лично испричао у Минхену. Је ли тако, или није? Дакле, после нашег телефонског разговора послао сам ти телеграм (прилажем факсимил) следеће садржине:

„Обавештавам вас да ја, Петар Милатовић, четнички син који никада није био комуниста ни по убеђењу ни после убеђивања, себе више не сматрам вашим чланом после бољшевичке инфилтрације бивших и садашњих комуниста у Српски четнички покрет, што је увертира у предстојећу превару српског народа. Српству и истини одани, Петар Милатовић Острошки, Grosse Sperlgasse 21-23/7, 1020 Wien, Austria“.

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

Куку нами и леле, само то могу да кажем....Неки дан додели Четнички Војвода Шешељ 10 диплома Четничком Војводи Томи-коми, иначе куму му, те лопов те пвевавант те хохштаплев....

Пос'видимо Четник Братислав Живковић лопов, хохштаплер итд.

Сад велики Четник + четнички син Острошки вели за великог Четника Шешеља да је хохштаплер, преверант, плагијатор и проче...

Ама бре људи није то ново ни од јуче!

Што не могу ДВЕРИ с'Радикалима, што не може Павић ни са киме или Наши са 1389?

Зашто није мог'о Шешељ са Вуком, кумашином му, што се исти Шешељ свађ'о са Арканом, што се поџапа са Капетаном Драганом?

Што се Ика Флорида покојни посвађа са Мирком Јовићем који је са своје стране ишћерао и Вука и покарабасио са Шешељом, што се Бокан посвађа са Јовићем а што свако са сваким у Крајини?

Што убише Гишку с'леђа, што Дражиновци заклаше старог Војводу Косту Пећанца, што Ђуришић оде у своју погибељ, што убише Аписа па Краља Александра Обреновића и Књаза Михаила у Кошутњаку, што убише Тому Вучић-Перишића, што издадоше Браћу Недиће на Србским Термопилима, што пропаде Устанак због свађа и олајавања, што кум уби Вожда Карађорђа?

Што издаде Вуче Бранковићу, што народ опева "Великаши проклете им душе, на комате растурише Царство!"

И на крају и ође код нас преко мора, рашта две СНО само у Канади, што не могаше Бора са Чедом а ови опет са сијасет разнијех Четничких покрета?!

Ево прођоше године и зиме и нами на крају пуче пред очима ЈЕДИНИ МОГУЋИ ИЗЛАЗ ЗА СРБЕ, ЗА ДАЛЕКА НЕКА ПОКОЛЕЊА (ако их буде):

ЗА ОВАЈ НАРОД ЈЕ ЈЕДИНИ ЛЕК НАЈСУРОВИЈА МОГУЋА ВОЈНА ДИКТАТУРА ПРЕМА КОЈОЈ БИ И ХЕР ХИТЛЕР И ТОВАРИШ СТАЉИН БИЛИ МАЉИ ДЕЦА!

ЗА СВАКИ ПОКУШАЈ ОГОВАРАЊА И ОЛАЈАВАЊА РАСТРЕЉАТ МОМЕНТАЛНО!

ЈЕДИНО НА ТАЈ НАЧИН БИ БИЛО МОГУЋЕ ИЗ СРБАЉА ИШЋЕРАТИ ТАЈ СМРДЉИВИ ОЛАЈАВАЧКИ, ЖЕНСКИ ГЕН, КОЈИ МОЖЕ ДА СЕ НАЂЕ ЈЕДИНО КОД ЦИГАНКИ ЧЕРГАРУША, НЕ КОД ЦИГАНА НЕГО БАШ КОД ЦИГАНКИ!

Па оно што претекне, ако ишта, мож'да буде неки ваљан љуцки материјал!

НА ВАЉАМО БРЕ НИШТА!

НЕ ВРЕДИ НАМ ДА СЕ КРПИМО, МОРАМО ДА СЕ МЕЊАМО ЦЕЛИ!!!

О оговарању, шта кроз њега долази и како га се решити, кратко описује Свети Јован Лествичник у својој књизи Лествица.

Поука X.
О ОГОВАРАЊУ

(845) Нико паметан, мислим, неће спорити да мржња и злопамћење рађају оговарање. Зато га у своме излагању и стављам на ово место, одмах из његових родитеља.

Оговарање је пород мржње. То је танана а крупна болест, скривена и подмукла пијавица, која сише и слаби крв љубави. Оговарање је лицемерство љубави, узрочник оскврњења и оптерећења савести, уништење чистоте.

Никада се немој устручавати пред оним који у твоме присуству оговара ближњега, него штавише реци: "Стани, брате! Ја сваки дан падам и у теже грехе. Па, како могу да га осуђујем?" Тако ћеш једним замахом начинити два добра: једним леком излечићеш и себе и ближњега.

Један од најкраћих путева да се добије опроштај грехова јесте: НЕ ОСУЂИВАТИ!!!.

Не судите, и неће вам се судити!!! (Лк.6,37).

Немој осуђивати чак ни када би видео некога да греши и на самој самрти: Суд Божији људима није познат. Неки су јавно чинили велике грехове, али су још и веће врлине чинили тајно. И они који су им се тако радо ругали, преварише се, јер од дима нису видели сунце.

Чујте ме, чујте, сви ви који строго судите туђим делима: ако је тачно (а тачно је) да ће нам се судити судом каквим судимо (уп. Мт.7,2), онда ћемо свакако пасти управо у оне телесне или душевне грехе за које окривљавамо ближњега.

Строге и брижљиве судије грехова свог ближњег болују од наведене страсти зато што немају савршенога и трајног сећања и бриге о својим сопственим гресима.

Јер, онај који тачно, без плашта самољубља, види своја зла дела, ни о чему се другом од овоземаљких ствари више не брине, мислећи на то да ни за сопствени плач неће имати довољно времена, макар и сто година живео, и макар видео како из очију његових истиче и читава река суза, велика као Јордан.

Знај да се злопамтљиви и злобни људи препознају и по томе што, обузети духом мржње, лако и са уживањем умањују вредност учења, делатности и врлине свог ближњег.

Знао сам неке људе који су тајно и скривено од света чинили најтеже грехе. Међутим, сматрајући се чистим, они су тешко нападали оне који јавно падају у лаке грехе.

Судити, значи бестидно својатати Божије право, а осуђивати, значи упропашћивати своју душу.

Као што надменост може и без друге страсти упропастити човека, тако нас и суђење само по себи може савршено погубити. Онај фарисеј је био осуђен управо због тога (уп. Лк.18,10 и д.).

Добар баштован бере само зреле јагоде, а незреле не. Паметан и разборит ум, исто тако, примећује само врлине и (849) само о њима говори. А безумни човек проналази само кривице и недостатке. О њему је и речено: Истражише безакоње, ишчезоше они који су истражили истрагу (Пс.63,7).

Немој осуђивати ни онда када својим очима видиш да неко греши: често се и очи варају.

Паметном доста!

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

Цитат:Петар Милатовић Острошки: ВОЈИСЛАВ ШЕШЕЉ – НАЦИОНАЛНА ШТЕТОЧИНА И ПОЛИТИЧКИ ДИЛЕТАНТ
18.12. 2014 Српски културни клуб

(ОТВОРЕНО ПИСМО ВОЈИСЛАВУ ШЕШЕЉУ)

Беч, 17. децембар 2014.

Прво да ти пожелим да се излечиш од канцера колико је то могуће.

Престани да глумиш патриоту јер то ниси. Престани да глумиш визионара који папагајски сада понавља оно што су други говорили док си ти био заклети комуниста и задрти титоиста који је најобичнији плагијатор. Да си плагијатор потврђује слоган који користиш као свој „Србија је вечна док су јој деца верна“!

Како те није срамота да плагираш и не означиш да је то слоган др Слободана М. Драшковића (1910. – 1982.)?

Тај слоган је изрекао др Слободан М. Драшковић 1963. године приликом већања српске политичке емиграције у Чикагу да емиграција одбије ултиматум Брозове верске комисије о црквеном устројству у емиграцији. Касније је та реченица Слободана М. Драшковића, објављена на сијасет места у српској емиграцији, постала крилатица патриотске емиграције. Војиславе, кад користиш туђе речи основно домаће васпитање и минимална интелектуална савест налаже да се назначи аутор, а у противном то се зове крађа, или плагијат.

Да те даље подсетим, први шешељевци су чули да уопште постоји тамо неки Војислав Шешељ из мојих текстова у емигрантској штампи док си чамио у зеничком затвору, а писао сам о теби афирмативно из чисто прагматичних разлога, јер је тада требало стварати кадар који ће комунизам рушити изнутра.

Ти се добро сећаш да сам ја тај који је у емигрантској штампи објавио коментар под насловом „Срећно ти војводство војводо српски“ тачно три месеца пре него ти је Војвода Момчило Ђујић доделио војводску титулу на Видовдан 1989. године.

Разлог мог обраћања теби је систематско сејање лажи, обмана и опасно угрожавање менталне хигијене. Наиме, одмах после изласка из хашког затвора сервирао си ноторну лаж како си тек у хашком затвору постао велики пријатељ са Слободаном Милошевићем. Како те није срамота Војиславе да тако масно лажеш? Где ти је образ и част на које се вербално позиваш?

Ову твоју безочну и масну лаж не могу да отрпим, јер смо се управо нас двојица разишли поводом Милошевића у августу 1989. године у стану капетана Чудића у Минхену када си од мене захтевао да престанем са критикама Слободанан Милошевића у емигрантској „Српској борби“, што сам ја, разуме се, децидарно одбио и наставио да критикујем Милошевића као највећу српску заблуду после Јосипа Броза и агента америчке шпијунске организација ЦИА који је од ње добио домаћи задатак да би касније, као и све слуге,,завршио онако како је завршио.

Ти се добро сећаш да сам те питао ко ми то наређује да престанем са критикама Милошевића и да си ми ауторитативно рекао да ти наређујеш и мораш да се сећаш да се сам ти дословно одговорио: – Куме, тако нешто ћеш моћи да наредиш некој студенткињи ако икад више будеш професор, а твоме куму, Петру Милатовићу, који је од тебе направио мит у штампи српске политичке емиграције, нећеш моћи никада, па ни после тога!

Ти се добро сећаш да си, да би избегао незгодну ситуацију у дијалогу са мном пред старим капетаном Чудићем, који је у Минхену превентивно хапшен кад год је Броз посећивао Немачку, да прошетамо, што смо и урадили, наставивши разговор насамо и насамо смо водили дијалог, а део преносим дословно.

– Куме, хвала ти што си ми помагао породицу док сам био угрожен. Сад сам се вратио са политичке турнеје из Америке, Канаде и Аустралије и више немаш потребе да помажеш, јер сада имам довољно.

– Куме Војо, нема захвалности због осећања моралне дужности.

– Добро Петре, шта ти хоћеш од мене поводом Милошевића?

– Хоћу да му се супротставиш и да иза тебе стане цела емиграција, да се формира национални, антикомунистички блок на челу с тобом и да на првим изборима катастрофално поразиш комунисте и све неокомунистичке партије које намерава Милошевић да направи преко свог пиона Јовице Станишића који је на челу Службе државне безбедности!

– Нећу да сметам Милошевићу!

– Мислио сам да сам дошао на разговор са кумом, али видим да сам дошао на разговор са Милошевићевим шофером, међутим не можеш чак ни шофер да му будеш јер си пре пар месеци после 30 и кусур година положио возачки испит у Аустралији.

То је био крај нашег разговора кад смо се први пут видели у животу, иако си пре тога ти крстио двоје деце у Београду, мада ја и ти добро знамо да је то било само политичко кумство како бисмо обојица изазвали ондашњи комунистички режим…

Поводом Милошевића разишли смо се знатно раније, још 1988. године када сте ви мени у телефонском разговору рекли: – Ако Милошевић нареди да висим на Булеврау револуције, ја, Војислав Шешељ, висићу!, а ја сам ти тада, сећаш се добро, дословно одговорио: – Ти куме, виси на твом Булевару револуције, а ја ћу усправно да ходам булеваром Еволуција! Разлика није само у једном слову него суштинска.

Према томе, твоја шупља прича о почетку твог пријатељства са Милошевићем пада у воду, нарочито ако се има у виду да сам у каснијим интервјуима увек прецизно означавао све Милошевићеве слуге на аполитичкој сцени, почев од тебе и Вука Драшковића до осталих националних штеточина и политичких дилетаната.

Да си баш ти национална штеточина и политички дилетант потврдио је наш телефонски разговор кад си се први пут кандидовао за председника Србије. Наиме, тада си ме позвао и у току разговора поменуо си у Бечу опскурног Миливоја Чанића, бившег полицајца, неписменог гастарабајтерског шпијуна. На моје питање: Шта ће ти таква будала и такав олош комунистички, покушао си да ублажиш, и, како је касније сведочио извесни удбаш Жељко Марковић, из чијег стана си мени телефонираао, црвенео си као рак у току разговора са мном. Тај Жељко Марковић, лажни доктор који је фалсификовао диплому своје жене запослене у осигуравајућем друштву „Дунав“, био је твој политички партнер са неокомунистичким СКК и он је ликвидирао др Рајка Томовића у Чикагу, лидера СНО у Америци, оног човека који је одбио теби да организује предавање у Дому СНО, рекавши да бивши комунисти немају шта да кажу ново српској емиграцији, али и поред одбијања да ти организује предавање поклонио ти је 500 америчких долара, а све си ми то ти лично испричао у Минхену. Је ли тако, или није? Дакле, после нашег телефонског разговора послао сам ти телеграм (прилажем факсимил) следеће садржине:

„Обавештавам вас да ја, Петар Милатовић, четнички син који никада није био комуниста ни по убеђењу ни после убеђивања, себе више не сматрам вашим чланом после бољшевичке инфилтрације бивших и садашњих комуниста у Српски четнички покрет, што је увертира у предстојећу превару српског народа. Српству и истини одани, Петар Милатовић Острошки, Grosse Sperlgasse 21-23/7, 1020 Wien, Austria“.

Уместо што пише чисте глупости, било би боље да бар помогне Кавајиној породици, кад већ Николи није хтео да да бар део пара које је згртао на рукописима Николе Каваје које је добио да објави.

ЗА ВАСКРС И СЛАВУ СРПСКИХ ЗЕМАЉА!!!
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 3 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним