Оцена Теме:
  • 10 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ЧЕТНИЧКИ СПОМЕНИЦИ

(06-09-2013, 01:05 AM)Милослав Самарџић Пише:  Свака част! Херцеговци су увек били јаки.
Јел имаш неке непознате слике четника?

Постоје код мене неке, нису објављиване на интернету, оригинали су били у лошем стању, па су и израђене фотографије мало лоше. Не знам колико би Вас интересовало, с обзиром да нису баш познати превише, једна од невесињских бригада у питању, али ако желите да видите можда их скенирам па поставим.
Одговори

Како да не, постави...
Одговори

Споменик побијеним четницима у Горњим Врбљанима:
(11-01-2014, 02:24 AM)Мањача Пише:  [Слика: IMG10004.jpg]

Ако идем напријед, пратите ме...ако се повучем, убијте ме...ако умрем, осветите ме.
-Анри де ла Рошжаклен
Одговори

[Слика: mkm8.jpg]

[Слика: jmtt.jpg]

Славољуб Јанковић, коњички наредник, погинуо од стране партизана као четник 02 фебр. 1942.

Споменик је у селу Прћиловица - Житковац.
После рата брат покојног Славољуба засадио је жбунасто растиње око споменика и тако га сачувао од рушења.
Одговори

[Слика: 1528720_498267516960078_1740457434_n.jpg]
screencast
Борисављевић Радомир, Дражин ађутант.
Одговори

СПО је на свом сајту објавио да је проваљено у цркву и спомен-дом на Равној Гори. Изгледа да је доста покрадено. Владан Радосављевић је зими само повремено горе, и то су лопови знали. Оно што нису знали је да је СПО коначно поклонио храм и околину СПЦ, тако да су разбојници у већем делу опљачкали њихову имовину.
Одговори

(12-03-2014, 11:44 AM)Бенито Пише:  СПО је на свом сајту објавио да је проваљено у цркву и спомен-дом на Равној Гори. Изгледа да је доста покрадено. Владан Радосављевић је зими само повремено горе, и то су лопови знали. Оно што нису знали је да је СПО коначно поклонио храм и околину СПЦ, тако да су разбојници у већем делу опљачкали њихову имовину.
Ја се питам само једну ствар. На основу чега је СПО "поклонио" спомен комплекс Српској православној цркви? Како је то могао да укњижи у катастар на своје име у време црвеног бандита Слоба Милошевића? Од којих пара су саградили цео комплекс? Нису ваљда од својих. Бесан
Одговори

Планина Сомина, Бањани, Црна Гора:

[Слика: vucedolska-spomenik-na-p.jpg]
Одговори

Спомен плоча посвећена ослободиоцима Вишеграда 5. октобра 1943. године, откривена на српском војничком гробљу на Мегдану у Вишеграду:

[Слика: 2iw7its.jpg]

[Слика: wo8dv.jpg]

[Слика: hvpdea.jpg]

[Слика: 358dzcl.jpg]

http://www.visegrad24.info/index.php/vis...trane-jvuo
Одговори

Cвака част! Овај на горњој слици десно што држи заставу је председник Борачке организације. А скроз лијево на слици је професор историје, зову га "Аркан", јер је опасан (воли да даје кечеве) Кез предавао је мени некада. На трећој слици иза му се види и син, који је такође професор историје, као и ћерка. Историјска породица Кез
Одговори

Споменик тринаесторици стријељаних четника у Грахову 18. новемра 1944 год. Споменик се налази у Никшићу (Црна Гора), а стријељани су били припадници Вучедолске четничке бригаде.

[Слика: 102558658128282720788641.jpg]

[Слика: 102702018128280154122231.jpg]

[Слика: 102594628128283154121937.jpg]
Одговори

Браћо на Романији постоји човек који зна где се налази гроб капетана Деспотовић Богољуба убијеног у Босанској голготи.Ако некога занима или тражи остатке овог човека нека напише.
Одговори

Да није Боривоје Деспотовић, командант Копаоничке бригаде?
Богољуба, мислим, није било.
Одговори

Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним