(18-08-2018, 01:47 PM)Милослав Самарџић Пише: Хвала!
Било би нам корисно ако сте расположени да напишете још неке утиске, динамика, музика, камера, графика, где смо у односу на Хистори, шта Вам се највише допада а шта би могли боље, и сл.
Naravno, "negativniji" utisci su:
1) povremeno jako los ton ( na starim snimcima gde stariji borci prepricavaju dogadjaje , tom je nekada previsok , a nekada se ne razume ). Cak ni to ne mora biti veliki problem ako se ubaci titl.
2) po mom misljenju vise nego potrebno snimljenih svedocenja po epizodi. U prvim epizodama ako se dobro secam skoro se "Svedoci" ni ne pojavljuju , dok u zadnjima gotovo celu emisiju vode oni. To bi trebalo ili ujednaciti , ili jedostavno ako u prvim epizodama nema svedoka , umanjiti ih takodje i zadnjim.
3) malo vise inserta mozda poput onih na kojima vi "govorite o necemu " , tipa ovde se odrzala ta i ta bitka, ovo je ta i ta kuca , to i to mesto.
4) trudite se da ne ponavljate cesto slike ( u toku serijala ima par snimaka ili slika koje se jako jako puno ponavljaju )
5) nemojte me razumeti pogresno kod ovoga , ali mozda u nekim od buducih dokumentaraca , malo manje prenaglasavati o "samim" komunistickim zlocinima vec se fokusirati na "temu" o dobrim stvarima koje su cetnici radili. Primera radi glupo bi izgledalo recimo da buduci film "o Drazi" bude 80% o tome kako su komunisti zlocinci ( svi to vec znamo ), nego dajte da 80% bude stvarno o drazi a 20% o zlocinima ako vec treba. Ovde je u pitanju "Kraljevina u II svetskom ratu " ali opet po mom misljenju mnogo je vise vremena moglo da se upotrebi na dela i prepricavanje o cetnicima nego o komunistickim zlocinima ( pogotovo zadnjih 5-6 epizoda ).
E sad u odnosu na history... pa ne znam ne mogo daleko iskreno , malo efekte ubacivati ili ne ubacivati na nekim mestima, kamera , muzika i to je sasvim ok... ne razumem se totalno da bi sve lepo iskomentarisao ...
Sve u svemu mi se dopada serijal kao sto vec rekoh ocena 7ipo, evo naveo sam samo nesto sto mi najvise upada u oci