Оцена Теме:
  • 13 Гласов(а) - 4.23 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Документарац ''Краљевина ЈУ у 2. св. рат'' на РТ РС и другим телевизијама

Добар прилог !

Сала лепо испуњена.

Никако да стигнем да се видим са вама, заузет сам нешто, надам се да је остало неко dvd издање серије. Уз то ми и неке књиге фале а неке требам проследити даље, па ћу да вас контактирам у наредних 10-15 дана.
Одговори

Остало је, ОК, ту сам.
Одговори

Сада и на Јутјубу, епизода 18. документарне ТВ серија ''Краљевина Југославија у Другом светском рату''. Ово је последња епизода, носи наслов ''Емиграција'':
Одговори

Поводом 1. маја... Smile
Постављамо на Јутјуб трећу епизоду ТВ серије ''Краљевина Југославија у Другом светском рату'':
Одговори

(14-12-2014, 06:55 PM)мунгос Пише:  Кључ проблема је била Југославија. А не Стаљин, илуминати, Американци, Ватикан итд.

На крају рата, судбину Срба кроје Хрват Субашић са Краљеве стране и Хрват Тито са југо-комунистичке. То је само могло у Југославији. Као и масовно тамањење Срба на све стране.

Једино у њој и само у њој.

Хрватски бан Шубашић је за нешто питан само када наручује неки оброк у Лондону или на Вису.
Одговори

Протеклог викенда бечка Просвјета, поново је одржала своје популарне „Сусрете и разговоре“, 2. јуна у цркви Светог Саве у Бечу. Тема је била Краљевина Југославија у Другом светском рату, а предавачи су били Драган Крсмановић, пуковник у пензији и бивши начелник Архива војске Србије у Београду и Милослав Самарџић, новинар и публициста.
Госте је поздравио отац Ненад Михајловић, старешина храма, а пуковник Крсмановић и г. Самарџић имали су надахнут наступ, сазнајемо из Просвјете.
НАСТАВАК:
http://kingdom-of-yugoslavia-in-ww2.com/...B0-%D1%83/
Одговори

https://www.youtube.com/watch?v=wNDLQFixND0
Одговори

Господине Самарџићу,епизоде 13-18 су драстично боље од првих 12. Не знам шта је разлог томе али је дефинитивно мој утисак такав.
Одговори

(03-08-2018, 03:57 PM)ЈВуО-КГ Пише:  Господине Самарџићу,епизоде 13-18 су драстично боље од првих 12. Не знам шта је разлог томе али је дефинитивно мој утисак такав.
Не знам, можда што има више о КГ. Smile
Требало би да су боље за нијансу, јер су дошле после, учи се...
Као што би сад филм Дража требало да буде бољи за нијансу.
Шта ти се највише свиђа? Где видиш највећу разлику?
Одговори

(03-08-2018, 06:47 PM)Милослав Самарџић Пише:  Шта ти се највише свиђа? Где видиш највећу разлику?

Без намере да увредим претходног некако ми је нови наратор уверљивији. Боље звучи. И из неког разлога ми је тематика тих епизода била занимљивија, шта знам...

Серија је свакако за неку телевизију са националном фреквенцијом а и Viasat History би могао да узме ово да освежи програм мало.
Одговори

Konacno sam odgledao svih 18 epizoda , jako dobar serija, definitivno zasluzuje da se prikazuje na nekoj televiziji... mada poprilicno otkriva dosta toga o komunizmu ( sto vecina vec zna ali se to i dalje krije ) pa verovatno zato i nema interesovanja jos uvek... ocena od 1 do 10, nekih 7.5. Jedva cekam film o drazi koji je u pripremi.
Одговори

Хвала!
Било би нам корисно ако сте расположени да напишете још неке утиске, динамика, музика, камера, графика, где смо у односу на Хистори, шта Вам се највише допада а шта би могли боље, и сл.
Одговори

(18-08-2018, 01:47 PM)Милослав Самарџић Пише:  Хвала!
Било би нам корисно ако сте расположени да напишете још неке утиске, динамика, музика, камера, графика, где смо у односу на Хистори, шта Вам се највише допада а шта би могли боље, и сл.

Naravno, "negativniji" utisci su:
1) povremeno jako los ton ( na starim snimcima gde stariji borci prepricavaju dogadjaje , tom je nekada previsok , a nekada se ne razume ). Cak ni to ne mora biti veliki problem ako se ubaci titl.
2) po mom misljenju vise nego potrebno snimljenih svedocenja po epizodi. U prvim epizodama ako se dobro secam skoro se "Svedoci" ni ne pojavljuju , dok u zadnjima gotovo celu emisiju vode oni. To bi trebalo ili ujednaciti , ili jedostavno ako u prvim epizodama nema svedoka , umanjiti ih takodje i zadnjim.
3) malo vise inserta mozda poput onih na kojima vi "govorite o necemu " , tipa ovde se odrzala ta i ta bitka, ovo je ta i ta kuca , to i to mesto.
4) trudite se da ne ponavljate cesto slike ( u toku serijala ima par snimaka ili slika koje se jako jako puno ponavljaju )
5) nemojte me razumeti pogresno kod ovoga , ali mozda u nekim od buducih dokumentaraca , malo manje prenaglasavati o "samim" komunistickim zlocinima vec se fokusirati na "temu" o dobrim stvarima koje su cetnici radili. Primera radi glupo bi izgledalo recimo da buduci film "o Drazi" bude 80% o tome kako su komunisti zlocinci ( svi to vec znamo ), nego dajte da 80% bude stvarno o drazi a 20% o zlocinima ako vec treba. Ovde je u pitanju "Kraljevina u II svetskom ratu " ali opet po mom misljenju mnogo je vise vremena moglo da se upotrebi na dela i prepricavanje o cetnicima nego o komunistickim zlocinima ( pogotovo zadnjih 5-6 epizoda ).
E sad u odnosu na history... pa ne znam ne mogo daleko iskreno , malo efekte ubacivati ili ne ubacivati na nekim mestima, kamera , muzika i to je sasvim ok... ne razumem se totalno da bi sve lepo iskomentarisao ...
Sve u svemu mi se dopada serijal kao sto vec rekoh ocena 7ipo, evo naveo sam samo nesto sto mi najvise upada u oci Smile
Одговори

Хвала још једном.
Да, сакупили смо, или снимили, заиста много видео интервјуа учесника догађаја. Имамо их још за седам филмова, који су у раду. Проблем за 1941. је просто што није било много сведока. А проблем са квалитетом - тако је снимљено пре 15-20 година, људи су преминули и то је то. У међувремену, техника је напредовала, појавили су се нови програми, и мислим да ће у аудио студију, који нам ради тонску обраду, убудуће моћи више да учине.
У филму о Дражи свакако ће Дража бити у главној улози. Биће ваљда више од 7,5. Smile
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним