Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 4.5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Бели Руси

А и овај је добар: "Jeli i on neku maketu doneo ko je on uopste". Колики идиот треба да будеш, па да не знаш да потражиш на интернету ко је био Николај Краснов, па лупаш овакве глупости?
Иначе Николај Краснов је 1923. године посетио моје место и још пар места у околини Јагодине, заједно са Момиром Коруновићем. Том приликом је израдио фотографије и аквареле архитектуре српских кућа.
Одговори

Корачница "Русија" Руске ослободилачке армије:

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

[Слика: dsci3501-1.jpg]
Одговори

(21-01-2015, 12:19 AM)ЛукаЛоко Пише:  Током првог светског рата међу козацима који су ратовали против Турака била је једна девојка. Звала се Марина Јурлова, била је ћерка једног официра козака и као 14-годишњакиња одлучила да прати те трупе у рату. Учествовала је и у борбеним акцијама, рањена је и добила орден Св.Георгија.
После октобарске револуције била је у белој војсци у Сибиру, затим отишла у емиграцију у Америку, где је умрла.
[Слика: 1wk_yurlova.jpg]

Luctor Пише:Сам Дењикин мислим да је чак дао подршку СССР-у.
На руској страници Википедије пише да је Црвеној Армији послао лекове као помоћ, на шта су Совјети били збуњени.
У вези актуелности, током грађанског рата супротставио се не само црвеним него и украјинским националистима. У Харкову објавио је проглас "становницима Малорусије" и забрањивао употребу реч "Украјина".

Паметан човек.
Одговори

Украјински националисти имају ту фамозну црвеноцрну заставу.
Мени то подсећа на анархистичку заставу.
Заиста током грађанског рата на југу Украјине деловала је једна опасна група анархистичких сељака који предводио командант Махно.
Док је Дењикин водио један од најопаснијих напада против бољшевика и стигао до града Орел, украјински анархисти су га напали у леђа.
Ако се добро сећам, они су уништили у луци Берђанск наоружање које су Бели добијали од Британаца.
Украјинци се стално жале како им Руси наметнули комунизам, а не памте то да су неки украјински лудаци саботирали борбу против тога.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним