24-12-2014, 08:54 PM
Црни барон Беле армије у Сремским Карловцима
Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
(26-12-2014, 12:07 AM)Борко Радовић Пише: Мало људи зна да их краљ Александар Карађорђевић нејлепше примио у целој Европи ( где су морали да чисте клозете да би преживели ).
(26-12-2014, 12:07 AM)Борко Радовић Пише: Мало људи зна да их краљ Александар Карађорђевић нејлепше примио у целој Европи ( где су морали да чисте клозете да би преживели ).
(26-12-2014, 01:34 AM)мунгос Пише:(26-12-2014, 12:07 AM)Борко Радовић Пише: Мало људи зна да их краљ Александар Карађорђевић нејлепше примио у целој Европи ( где су морали да чисте клозете да би преживели ).
Однос према Русима у Александровој "југославији" није био ништа бољи, ако не и гори. Прочитати више у књизи Маевский Владимир. Русские в Югославии. Взаимоотношения России и Сербии. В 2-х т. Нью-Йорк, 1966.
Ђенерал Врангел је отишао дубоко разочаран Србима. "Победницима" Србима "поражени Руси" више нијесу требали. Како Мајевски вели, једва су чекали да нас се ријеше.
(27-12-2014, 12:12 AM)мунгос Пише: Па до те књиге сам дошао истражујући нешто о Октобарској револуцији, ђенералу Врангелу и Русима код нас. Ни на крај памети ми није било да имам неки став о томе (без икакви података).Мунгосе, однос према Русима у КЈ био је добар, тј. врло добар, да не кажем одличан. Ко зна ко је тај и зашто је то писао.
Однос према Русима невољницима и не чуди, као ни према Рајсу, кад знадемо какав је однос био према Србима ветеранима.
На жалост то је (срамотан) дио наше историје - од Лазе Лазаревића па до дан данас.