Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 4.5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Бели Руси

Црни барон Беле армије у Сремским Карловцима

Црни барон Беле армије у Сремским Карловцима

Приложених Датотека Изведена сличица(e)

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

Вр2

Врангел

Бели Руси у Бачкој Паланци

Руски некропољ у Београду

Приложених Датотека Изведена сличица(e)

Одговори

[Слика: 2w50c9k.jpg]

[Слика: jv6e5t.jpg]

[Слика: bg49yu.jpg]

[Слика: b8vi1l.jpg]

[Слика: 6gygys.jpg]

[Слика: 14spbah.jpg]
Одговори

Мало људи зна да се Руска црква налази одмах до цркве Св. Марка у Београду. Ту се налазе мошти овог руског дива.
Одговори

Мало људи зна да их краљ Александар Карађорђевић нејлепше примио у целој Европи ( где су морали да чисте клозете да би преживели ).
Одговори

(26-12-2014, 12:07 AM)Борко Радовић Пише:  Мало људи зна да их краљ Александар Карађорђевић нејлепше примио у целој Европи ( где су морали да чисте клозете да би преживели ).

Однос према Русима у Александровој "југославији" није био ништа бољи, ако не и гори. Прочитати више у књизи Маевский Владимир. Русские в Югославии. Взаимоотношения России и Сербии. В 2-х т. Нью-Йорк, 1966.

Ђенерал Врангел је отишао дубоко разочаран Србима. "Победницима" Србима "поражени Руси" више нијесу требали. Како Мајевски вели, једва су чекали да нас се ријеше.Шок
Одговори

наш плакат из 1921.
[Слика: dgicra.jpg]

Група руских емиграната. Други слева – генерал Врангел, трећи слева – Митрополит Антоније Храповицки
[Слика: ruski_emigranti.jpg]
Одговори

(26-12-2014, 12:07 AM)Борко Радовић Пише:  Мало људи зна да их краљ Александар Карађорђевић нејлепше примио у целој Европи ( где су морали да чисте клозете да би преживели ).

Na primer, Džorž Orvel u svojoj autobiografskoj knjizi "Niko i ništa u Parizu i Londonu" (Down and Out in Paris and London) opisuje jednog Belog Rusa, sa kojim je u Parizu prao sudove u nekom hotelu. Bili su cimeri u nekoj sobici i živeli su na granici preživljavanja. Danima ne bi okusili ni mrvicu hrane, a kao strastveni pušači pušili bi pikavce koje bi pronašli na zemlji.

(26-12-2014, 01:34 AM)мунгос Пише:  

Однос према Русима у Александровој "југославији" није био ништа бољи, ако не и гори. Прочитати више у књизи Маевский Владимир. Русские в Югославии. Взаимоотношения России и Сербии. В 2-х т. Нью-Йорк, 1966.

Ђенерал Врангел је отишао дубоко разочаран Србима. "Победницима" Србима "поражени Руси" више нијесу требали. Како Мајевски вели, једва су чекали да нас се ријеше.Шок

Malo mi je teže da pronađem tu knjigu u biblioteci. Smile I šta kaže Majevskij Vladimir? Neki konkretni podaci? Koji je procenat Belih Rusa došao u Jugoslaviju? Koliki je procenat nakon boravka u Jugoslaviji napustio istu? Koliki je procenat bio nezadovoljan gostoprimstvom?
Zašto se Vrangelovi posmrtni ostaci nalaze baš u Beogradu? Po čijoj želji? Baš u onoj crkvi koju spomenu diskutant Pavle.

Одговори

Каже пуно. Слично као и са Арчибалдом Рајсом као и са Србима ветеранима. До књиге је тешко доћи и у Америци, можда ако уватим времена могла би бити доступна.Шок
Одговори

Тражиш само књиге које бар на неки начин потврђују твоје ставове.
Одговори

Па до те књиге сам дошао истражујући нешто о Октобарској револуцији, ђенералу Врангелу и Русима код нас. Ни на крај памети ми није било да имам неки став о томе (без икакви података).

Однос према Русима невољницима и не чуди, као ни према Рајсу, кад знадемо какав је однос био према Србима ветеранима.
На жалост то је (срамотан) дио наше историје - од Лазе Лазаревића па до дан данас.
Одговори

Захвалница Средишњег одбора Удружења руских ратних инвалида Краљу Александру
[Слика: aj_9_miz2_l26_b.jpg]

Писмо Удружења руских избеглица у Бору Краљу Александру поводом десетогодишњице владавине 1931.
[Слика: aj_9_miz2_l79a_b.jpg]
[Слика: aj_9_miz2_l79b_b.jpg]

Руски емигранти из Бања Луке захваљују Краљу Александру због непризнавања совјетске власти као законите
[Слика: aj_9_miz2_l88_b.jpg]
Одговори

(27-12-2014, 12:12 AM)мунгос Пише:  Па до те књиге сам дошао истражујући нешто о Октобарској револуцији, ђенералу Врангелу и Русима код нас. Ни на крај памети ми није било да имам неки став о томе (без икакви података).

Однос према Русима невољницима и не чуди, као ни према Рајсу, кад знадемо какав је однос био према Србима ветеранима.
На жалост то је (срамотан) дио наше историје - од Лазе Лазаревића па до дан данас.
Мунгосе, однос према Русима у КЈ био је добар, тј. врло добар, да не кажем одличан. Ко зна ко је тај и зашто је то писао.
Одговори

Па су се сви одреда придружили Хитлеру Smile

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним