Оцена Теме:
  • 6 Гласов(а) - 4 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Комунизам - Титоизам

Добро. Мада сам покушао да будем јасан - "Срби из западних крајева"- Лика, Банија, западна Босна... Написао сам и да су и у тим пределима Срби подељни, само је објективно превладавала титоистичка идеја, уз један део који је отворено стао на страну Павелића. И, да се приметити, где год су превладавали партизани (`41-`43), данас Срба нема или постоје у врло малом броју.
Одговори

Нисам раније видео ову полемику на подфоруму Монархија. Добро је, то је то (мислим на твоје писаније).
Бенито, откуд ти то за југословенство? Зар то није пројект Аустрије, најпре назван илирство, а од бискупа Штросмајера - југословенство? Јел си читао књигу владике далматинског Никодима Милаша, полемике са Штросмајером и Рачким...
Одговори

Јел се и ви Милославе слажете са Нимбусом да титоисти нису комунисти и да би прави комунисти (оне које је како каже Нимбус Тито побио) штитили "српске националне итнересе"?

Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
Одговори

(23-12-2014, 12:34 PM)Felix Пише:  Јел се и ви Милославе слажете са Нимбусом да титоисти нису комунисти и да би прави комунисти (оне које је како каже Нимбус Тито побио) штитили "српске националне итнересе"?

Ја то чисто сумњам ! Комуниста је комуниста , а ја то чим чујем ја кажем анархиста !

``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"[/size]
Одговори

Милославе, не падаш ваљда ти на те удбашке приче да су Југославију створили Хрвати и Аустрија?
Постојале су две Југославије:1. она коју је хтела да направи аустоугарска обавештајна служба као трећу јединицу монархије, са средиштем у Загребу, а која би временом асимиловала Краљевину Србију и 2. српска Југославија.
Ова друга није настала због прве, нити је у основи њене идеје уопште примарно питање било оно које се односило на западне крајеве. Ту другу идеју, која чак у основи дуго није ни помињала Југославију, створила је српска елита крајем 19. века.
Пошто је након Другог светског рата надвладала у потпуности бечка верзија ( сад-тад читај хрватска или ватиканска, како ти више одговара, а и ти си правилно у ОПШТОЈ приметио су прапочеци од владавине кнеза Павла, који ништа под милим Богом није разумео), систематски је затирана или скривана права истина.
Толико за сад, опширна је тема, а и није место овде.
Одговори

(23-12-2014, 12:34 PM)Felix Пише:  Јел се и ви Милославе слажете са Нимбусом да титоисти нису комунисти и да би прави комунисти (оне које је како каже Нимбус Тито побио) штитили "српске националне итнересе"?
Не слажем се.
Одговори

(23-12-2014, 03:26 PM)Бенито Пише:  Милославе, не падаш ваљда ти на те удбашке приче да су Југославију створили Хрвати и Аустрија?
Постојале су две Југославије:1. она коју је хтела да направи аустоугарска обавештајна служба као трећу јединицу монархије, са средиштем у Загребу, а која би временом асимиловала Краљевину Србију и 2. српска Југославија.
Ова друга није настала због прве, нити је у основи њене идеје уопште примарно питање било оно које се односило на западне крајеве. Ту другу идеју, која чак у основи дуго није ни помињала Југославију, створила је српска елита крајем 19. века.
Пошто је након Другог светског рата надвладала у потпуности бечка верзија ( сад-тад читај хрватска или ватиканска, како ти више одговара, а и ти си правилно у ОПШТОЈ приметио су прапочеци од владавине кнеза Павла, који ништа под милим Богом није разумео), систематски је затирана или скривана права истина.
Толико за сад, опширна је тема, а и није место овде.
Нису ми познати детаљи, па ако будеш имао времена., постави нешто.
Одговори

(23-12-2014, 03:46 PM)Милослав Самарџић Пише:  
Не слажем се.
?????
Само још да се договоримо где сам написао да би било који комунисти штитили српске националне интересе?
Одговори

(23-12-2014, 05:16 PM)Нимбус Пише:  
(23-12-2014, 03:46 PM)Милослав Самарџић Пише:  
Не слажем се.
?????
Само још да се договоримо где сам написао да би било који комунисти штитили српске националне интересе?
И то што кажеш. Smile
Да, рекао бих да ниси, већ да је Феликс то тако схватио.
Одговори

Е управо си то рекао Нимбусе, тј. рекао си да ми и нисмо имали комунисте него титоисте који нису веровали у пролетерску идеологију. Прави комунисти су по теби патриоте, па одатле следи да би српски комунисти које није побио Тито неминовно били патриоте (можда Нимбусе попут Ранковића? Креза )

Пази следећи пута када нешто пишеш. Има овде људи који пажљиво читају глупости:

(22-12-2014, 03:52 PM)Нимбус Пише:  Тито је побио српске комунисте, оно што их је било. У осталом, као и хрватске (Керестинец, убиство Ива Лоле Рибара...).
Остала је џибра.
Оно што ви мислите да је комунизам, био је Титоизам. Идеологија титоизма је Тито.
Основна потка титоизма садржи се у максими у се - на се - пода се. Титини партизани су одлично разумели ову "идеологију". Зато су слепо пратили и следећу титоистичку премису:
Комунизам као идеологија није безусловно искључивао патриотизам. Титоизам је, супротно, као апсолут имао антисрбијански шовинизам.
Таква накарада од идеологије ипак би могла само да плута у свемиру као погубљени метеор, да нема некаквог чврстог корена, прагматичне споне са реалношћу. Па не убијају се браћа која су ти сачували рођаке од усташког погрома тек тако, зато што ти је неки Тито обећао плен. Дубоки корен је у Аустроугарској.

Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
Одговори

Нешто си нервозан. Скојевац
Нигде не пише, нит може да пише што си ти видео док си летео на Змају (а није конбајн):
Цитат:да би прави комунисти (оне које је како каже Нимбус Тито побио) штитили "српске националне итнересе"

Од рептила имаш на располагању осим змаја и крокодила, па пробај, мож` да ти се памет од њега пробистри.
Одговори

Ниси ми одговорио за Ранковића? Јел он био комуниста-српски националиста или титовац-антисрбијански шовиниста?

Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
Одговори

Ма титовац, опанчарске провенијенције. То што се мисли да је Лека нешто бранио Србе је чист мазохизам.
Одговори

Нимбусе, уздржи се од вређања других форумаша, или ће се делити негативни поени ка полубану.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним