06-02-2015, 12:57 AM
Партизански филмови
08-02-2015, 06:27 AM
(05-02-2015, 10:59 PM)Бенито Пише: Јуче био Мирко и Славко на РТС. Када сам видео Бату Живојиновића, нисам могао да верујем. Једина мушка старија улога, а тамо ОН.
Има ли филма снимљеног за време Броза да Бата није глумио у њему?!
Сутјеска.

Што се тиче четника у ''Марш на Дрину'' неко би рекао да је стидљиво убачена њихова улога кроз речи Курсуле на рапорту Степи, да се непријатељ не сналази у нашим брдима и да се ''плаши ножа и бомбе нарочито''.
22-08-2015, 05:53 PM
Ево на РТС 1 иде Битка на Неретви.
23-08-2015, 11:59 AM
23-08-2015, 06:51 PM
Синоћ је РТС поново репризирао филм Битка на Неретви. Тим поводом, да се подсетимо једне ТВ полемике о Бици на Неретви, између Александра Вулина, Бојана Димитријевића и моје маленкости:
23-08-2015, 10:58 PM
(23-08-2015, 06:51 PM)Милослав Самарџић Пише: Синоћ је РТС поново репризирао филм Битка на Неретви. Тим поводом, да се подсетимо једне ТВ полемике о Бици на Неретви, између Александра Вулина, Бојана Димитријевића и моје маленкости:
Милославе, имате ли податке колико су партизани , а колико су четници убили усташа. Мислим на период до краја 1944
23-08-2015, 11:50 PM
Немам, нисам сабирао.
12-07-2017, 12:25 AM
(05-02-2015, 10:59 PM)Бенито Пише: Јуче био Мирко и Славко на РТС. Када сам видео Бату Живојиновића, нисам могао да верујем. Једина мушка старија улога, а тамо ОН.
Има ли филма снимљеног за време Броза да Бата није глумио у њему?!
ТВ серија "Последњи чин". В. Живојиновић је одбио да глуми Николу Калабића али Зоран Ранкић није

12-07-2017, 11:41 AM
(23-08-2015, 06:51 PM)Милослав Самарџић Пише: Синоћ је РТС поново репризирао филм Битка на Неретви. Тим поводом, да се подсетимо једне ТВ полемике о Бици на Неретви, између Александра Вулина, Бојана Димитријевића и моје маленкости:
На 3:30 Вулин помиње шаховницу на кокарди!
Лик прича нешто што не зна! Очигледно не разликује кокарду која је 1939. замијењена амблемом и амблем. Истина и кокарда је ношена од стране четника у рату, али на њој никад није било шаховнице.
Ваљда се прије гоатовања у некој емисији озбиљни гости припреме и не причају о оном што не знају, укључујући кориштење терминологије.
Не знам да ли сад као министар одбране разликује хеликоптер од авиона?
(02-02-2015, 03:11 AM)Златко Пише: Од тих бљувотина типа Ужичке, Неретве, Валтера и осталих филмова, мислим да су горе данашње интерпретације које наизглед имају неки комични, забавни или уметнички тон а непрекидно провлаче кроз тему "ослободиоце", "ноб", "народне хероје" у најпозитивнијем контексту, што је трагичније од директне пропаганде где ослободиоци гину широм ЈУ борећи се против фашиста и народних издајника четника, који пале цигаре на славску свећу и спаљују људе у цркви...
Можда је од набројаних Валтер по питању четника и нај објективнији.
И генерално можда је Хајрудин Крвавац по том питању и нај резервисанији, за разлику од осталих који су се увлачили власти у д... и приказивали четнике као какве немани (Лордан Зафреновић нпр. у Паду Италије).
12-07-2017, 11:59 AM
12-07-2017, 02:13 PM
То је амблем, није кокарда.
Кокарда је заства савијена у круг или овал, бар у српском језику.
Ево једног примјера кокарде, што је Марио поставио на најљепшим четничким сликама:
Официрска је имала краљев монограм.
Проблем је што су полуписмени предходници ЈУЛоваца изједначили кокарду и амблем.
У Службеним војним листовима, који су регулисали униформе и све на њима, јасна је разлика између кокарде и амблема.
Кокарда је заства савијена у круг или овал, бар у српском језику.
Ево једног примјера кокарде, што је Марио поставио на најљепшим четничким сликама:
(09-07-2017, 09:47 AM)Mario Пише: ]Ово је српска подофицирска кокарда, црвена (горња на застави) је у центру, па лава, па бијела.
Непознати четник Горске гарде
Официрска је имала краљев монограм.
Проблем је што су полуписмени предходници ЈУЛоваца изједначили кокарду и амблем.
У Службеним војним листовима, који су регулисали униформе и све на њима, јасна је разлика између кокарде и амблема.
12-07-2017, 02:30 PM
И ја гледам малопре на РТС филм ''Осека''.Четници кољу,убијају жене...
« Старије Теме | Новије Теме »
Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)