Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 3 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Građani Kosova
#15

Pitat cu ih sta to muljaju.Smile

Boj se ovna,boj se govna,a kad ces zivjeti?Boj se svega, ne budi ono sto jesi,ali do kada tako?
Одговори
#16

Цитат:BATOČINA - Osnovna škola "Sveti Sava" u Batočini dobila je ovih dana zahtev da upiše dva mališana koji ne znaju srpski jezik, a čiji je otac Albanac sa Kosova, rodom iz Prizrena.

Direktorka škole Snežana Đorđević potvrdila je Tanjugu da je otac dvojice dečaka došao prošle nedelje sa željom da upiše svoje dečake u tu školu.

Jedan od njih je 2004. godište, drugi je rođen 2002. godine, a direktorka kaže da je škola otvorena za sve, te su decu odmah upisali u četvrti, odnosno šesti razred.

Mališani su prethodno, na osnovu dokumentacije koju je otac predao školi, išli u osnovnu školu u selu Zjum (Zym), kod Prizrena, i to do kraja novembra prošle godine.

U dokumentaciji koju je otac priložio su, pored ostalog, svedočanstvo na albanskom jeziku i potvrda kosovskog resornog ministarstva o tome gde su deca išla u školu.

"Deca su privremeno upisana i čekamo odgovor Ministarstva prosvete o tome da li smo pravilno postupili. Sistem školovanja na Kosovu je drugačiji. Oni imaju devetogodišnje školovanje, a mi osmogodišnje.

Nismo ih upisali u razred koji su završili, već smo im razred odredili po godištu rođenja", rekla je Đorđević.

Navodeći da dečaci još nisu uvedeni u evidenciju, Đorđević je rekla da će to biti učinjeno tek kada Ministarstvo prosvete to odobri, a potom bi bilo potrebno da polažu razredni ispit, s obzirom da su došli na početku drugog polugodišta.

"Oni ne znaju srpski jezik, a naša je sreća što mi u školi imamo profesora engleskog jezika koji perfektno govori albanski jezik, tako da on sa njima svakodnevno radi. A i dečaci, zajedno sa drugom decom koja su ih prihvatila, svakodnevno odsede po četiri-pet sati, tako da će brzo savladati srpski jezik", uverena je Đorđević.

Otac dvojice dečaka, koji je želeo da ostane anoniman, rekao je Tanjugu da je Albanac, rođen pre više od 40 godina u okolini Prizrena, te da je, pre nego što je sredinom prošle godine došao u Batočinu, živeo u Subotici 20 godina, a da su mu žena i deca živeli u selu kod Prizrena.

Na pitanje zbog čega je odlučio da decu i ženu iseli sa Kosova i Metohije, kaže da je to učinio zbog boljeg "radnog statusa" koji ovde ima, jer, kako je objasnio, u Subotici je bio samo radnik u pekari i plata mu je bila mala, a u Batočini je vlasnik radnje, koju je otvorio prošle godine i u kojoj odnedavno radi i njegov brat.

Мимо свих правила и закона. Прво упиши па онда питај јел тако треба. Мени би прво тражили 758 папира да им донесем вероватно.
Одговори
#17

Znači počelo je, ovako će sve više i više da bude.
U Batočini sve manje ljudi, nekretnine jeftine, mesto do autoputa.
Idealno za migraciju ...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори
#18

Снежана Ђорђевић је кадар ДС-а (и снајка једног познатог послератног комунисте). Била је учитељица, али је у процесу наглог описмењавања чланства ДС-а за време Бориса Тадића, догурала до магистра.

Овај случај ми није познат, не знам ни ко је тај наводни власник радње Албанац, пробаћу да сазнам нешто о томе. Иначе, и председник општине је из ДС-а (и Снежанин рођак).
Одговори
#19

[Слика: i-dok-se-vlasi-dosete.jpg]

''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)

Одговори
#20

PARADOKS: Albanci masovno beže sa Kosova, ali Srbi “čuvajte ognjišta na Kosovu

Situacija sa Kosovom je zaista paradoksalna. Dok kosovski Albanci masovno beže sa Kosova u Srbiju, Vlada Srbije apeluje na Srbe sa Kosova da čuvaju svoja ognjišta.

http://www.teleprompter.rs/paradoks-alba...bvMlR.dpuf

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори
#21

ISTA TAKTIKA: Albanci, polako ali sigurno „osvajaju“ Niš

Dolaze sa Kosova u tajnosti i preko posrednika pazare nekretnine. Do sada su postali vlasnici oko 300 stambenih jedinica. U kupoprodajnim transakcijama im pomažu Srbi pritisnuti nemaštinom.

http://www.niskevesti.info/ista-taktika-...ajaju-nis/

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори
#22

Цитат:Zabluda o albanskom sekularizmu

Najveća baza radikalnog islama na Balkanu je među Albancima, a procenat radikalnih muslimana u Bosni u odnosu na ukupno stanovništvo je manji nego na Kosovu


Hapšenje 40 kosmetskih Albanaca pod optužbom da su povezani sa Islamskom državom Iraka i Sirije, to jest sa kalifatom koji je ona stvorila u ove dve zemlje otvara mnoga važna pitanja. Prvo je otkuda prisustvo tako radikalnog islama među Albancima, za koje skoro svi naši izvori oduvek govore da su odbacili religiju u ime nacionalnog jedinstva. Očigledno je da je taj stav naše nauke i publicistike bio pogrešan i da ga treba odbaciti, ne samo zbog netačnosti već i zbog ogromne štete koju je načinio Srbiji i Crnoj Gori, to jest Srbima. Da ta zabluda nije vladala našom naukom, publicistikom i javnim mnjenjem, rezultati srpsko-albanskih odnosa bili bi drukčiji. Jer, da se to znalo, pitanje je da li bi onda iko normalan računao da muslimanski Albanci mogu da se uključe u politički život Srbije i Crne Gore na principima građanstva, što je politička ideja vodilja ovih država od donošenja prvih ustava. Tako da bi i stav vlada dveju srpskih država prema albanskom pitanju bio verovatno sasvim drukčiji.

Nažalost, još od Vuka Karadžića, to je bio stav naše nauke. On nas još tada kori kako ne umemo, kao Albanci, da zaboravimo na verske razlike i da se ujedinimo u ime jezičkog jedinstva. I to je preovladalo. Od tada pa do danas nema skoro nijednog rada koji ima formalnonaučni karakter, a da u njemu nije ponavljana ta Vukova teza. Kad god se govorilo o islamu, spominjala se Bosna. Kosmet kao da je bio sekularan. I tačno je to, imamo islamske radikale u Bosni, imali smo Aliju Izetbegovića i imali smo pritiske američke ambasade da se hapse džihadlije u Bosni i na KiM. Ali da li je ikada u Bosni u jednom danu uhapšeno 40 islamskih radikala, kao na KiM? Prvi Balkanac koji je kao vozač samoubica likvidirao nekoliko desetina iračkih vojnika muslimana takođe je Albanac sa KiM. Kada se neki Bosanac proslavio u Siriji kao Lavdrim Muhadžeri koji odseca glavu zarobljeniku? Mora se shvatiti da je baza radikalnog islama na Balkanu najveća među Albancima i da je procenat radikalnih muslimana u ukupnom stanovništvu Bosne manji nego među Albancima.

Nažalost, skoro svi naši naučnici pogrešno govore, a političari ih slede. Jedan od retkih izuzetaka bilo je predavanje Ivice Dačića pre nekoliko godina u Centru visokih vojnih škola, ali to se izgubilo u političkoj akciji, a u nauci nije imalo skoro nikakvog odjeka.

Moramo razumeti da je budućnost Kosmeta radikalni islam i da je u takvim uslovima opstanak samih Albanaca teško zamisliv. Dakle, ništa od velike Albanije jer je radikalni islam smrtni neprijatelj svakog nacionalizma. Videli smo na televiziji kako Albanci u Iraku cepaju kosovske pasoše. Kako je ideja sekularnog albanskog nacionalizma izrazito jaka, to među Albancima može da dođe i do građanskog rata, iz koga bi islamski radikali izašli kao pobednici ako se nešto drastično ne promeni među samim Albancima, ali i u pristupu međunarodne zajednice.

U svemu tome potrebno je postaviti pitanje našim naučnim istraživačima kako su mogli tako da pogreše. Ako je Vuk zanet nacionalnim romantizmom pogrešio, zašto su grešili oni? To treba uraditi na način na koji je Angela Merkel pre neki dan na skupu dobitnika Nobelove nagrade za ekonomiju pitala nobelovce kako su mogli da pogreše tako katastrofalno, da nijedan od njih nije predvideo sve što se u ekonomiji desilo. I onda se upitala čemu nam zapravo služi ekonomska nauka i koliko nam je ona od koristi. „Jesu li manjkave teorije na koje se prognoze oslanjaju ili samo slušamo pogrešene ljude?”

Naš najugledniji islamolog dr Darko Tanasković još pre 24 godine je upozoravao na islam i razvoj događaja na KiM. U autorskom tekstu on navodi: „Daju li nam činjenice, ako ih svestrano i objektivno odmerimo, pravo da jugoslovenstvo naših muslimana proglasimo za neku vestu ketmana, iz kojeg oni sada, procenivši da je kucnuo čas, izlaze otvoreno i stupaju u borbu na Alahovom putu i to opet na Kosovu? Potpisnik ovih redova ubeđen je da ne i takvo je svoje ubeđenje svakom pogodnom prilikom isticao.”

Urednik časopisa „Politikologija religije”

Dr Miroljub Jevtić
objavljeno: 26.08.2014.
Одговори
#23

(14-02-2015, 08:49 PM)Mekenzi Пише:  PARADOKS: Albanci masovno beže sa Kosova, ali Srbi “čuvajte ognjišta na Kosovu

Situacija sa Kosovom je zaista paradoksalna. Dok kosovski Albanci masovno beže sa Kosova u Srbiju, Vlada Srbije apeluje na Srbe sa Kosova da čuvaju svoja ognjišta.

http://www.teleprompter.rs/paradoks-alba...bvMlR.dpuf

Kако пишу албански медији, број Албанаца са Косова и Метохије који поседују српски пасош расте из године у годину. Према подацима Секретаријата за миграције у Швајцарској само у овој земљи тренутно живи 100 000 Албанаца са Космета који поседују српски пасош, док се процењује да их у осталим земљама Западне Европе, углавном Француској, Италији, Белгији, има око 500 000. Иако је прошло десет година од једнострано проглашене независности тзв. Косова, како преноси приштински “Зери“, све више косметских Албанаца напушта тзв. Косово, а један од лакших начина да стигну до земаља ЕУ, јесте да изваде српски пасош. На овај корак се одлучују углавном млади људи, који имају између 18 и 35 година. Реџеп Сељими из радикалног албанског покрета “Самоопредељење“ објашњава да је тешка економска ситуација натерала тзв.Косоваре да се одрекну нечега за шта су били спремни да дају живот.

“Веома је тужно кад помислите да људи који су били спремни да жртвују много и умру за ову земљу,напуштају Косово и одустају.“, оцењује Сељими за приштински “Зери“.

М. Ћурчић, Видовдан
Одговори
#24

Наравно, кад им Срби завршавају за исте Кез

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори
#25

(28-05-2018, 05:23 PM)Громовник Пише:  Наравно, кад им Срби завршавају за исте Кез

Шалу на страну, шта ће Албанцима са КиМ пасоши Републике Србије када им патрон њихове државе светска сила - САД ? Албаници постали параноици ? Не верују своји штићеницима из НАТО ?
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним