Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ДОКЛЕ ВИШЕ ТО "ОСЛОБОЂЕЊЕ"?!!!
#29

Па ајде прво билмези, да ми небилмези не утичемо на њихКреза
Одговори
#30

Сви билмези ником поникоше,
И гласачко право баталише...

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори
#31

Негооо...шалу на страну, већина ђеце ође, млађани четници-почетници, не схватају да је Александар Солжењицин пред смрт своју написао дело у два тома под насловом "Два века заједно", о историји руско-јеврејских односа између година 1795 и 1995-е.

Међутим!

Јевреји и ционистичке пагани у англосаксонском свету су толико моћни да су успели да цензуришу и забране руско-енглески превод тог дела већ више од десет година, док се "Мајн кампф" слободно продаје свуда!

Издавачке куће у САД, Канади, Великој Британији и Аустралији, укључујући и универзитетску штампу, су такви кукавице и самоцензурисани угузљуби, да дело Солжењицина које је објављено 2001-2002 на руском, није преведена на енглески!

Шта можемо да закључимо о актуелној власти на Трулом Западу уопште, а у Чемерици посебно, у вези са чињеницом да су најзначајнији историјски подаци 20-ог века и даље скривени од масе, па да тако чак и у Србији и на овом анонимном форуму са, признајмо, јако мало учесника, неко устврди да нам је комуно-сатанизам дошао са Истока а не са Трулог Запада!

Цитат:Зато би ми да цитирамо велокг Солжењицина, па каже:

Морате да разумете. Целокупно вођство Бољшевика који су преузели Русију нису били Руси!

Они су мрзели Русе!

Они су мрзели Хришћане!

Вођени етничком мржњом они су зверски мучили и поклали милионе Руса без трунке људског кајања!

Октобарска Револуција није била оно што ви називате у Америци "Руска револуција."

То је била инвазија, освајање и покоравање руског народа. Нико више од мојих земљака није претрпео страшнијих злочина од њихових крвавих руку од било којих људи или народа који су икада патили током целе људске историје.

Бољшевизам је био највећи покољ људски свих времена.

Чињеница да већина света не познаје ове злочине јесте доказ да је сама глобална медијска мрежа у рукама починилаца истих.

ЗАКЉУЧАК:

Сећамо се из младости података да су совјетски дисиденти морали да кријумчаре копије дела Солжењицина у тадашњи Совјетски Савез.

Међутим!

Данас је тоталитаризам променио длаку али ћуд не!

Данас је обрнуто, па шака иоле просвећених Американаца, ако нису избегли у Русију попут Сноудена, шверцује неовлашћене преводе Солжењицина из Русије на Запад, захваљујући интернету!

Нема сумње, последњи остаци од остатака белог човека су прикључени на моћну машину за млевење свести која сад ради пуном паром у..."слободној" Чемерици...

Лепо је то описао Доктор Срђа Трифковић, иначе колега Гос'н Самарџића из чикашке "Слободе", па каже:

ОВО ДАНАС ЛИЧИ НА ЗАПАД НАШЕ МЛАДОСТИ КАО ШТО ВАМПИР ЛИЧИ НА ЖИВА ЧОВЕКА!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори
#32

Ja tebe (kao i ostali forumaši) Prosvetaru ništa ne razumem mada sumnjam da i ti sebe najbolje razumeš

1. Nisi ni za socijalizam, komunizam, totalirizam. To je po tebi joška ambroz neku trvorevinu Šugoslaviju stvorio, da je to socijal demonizam s druge stra braniš Staljina, boljševike diviši im se.

2. Nisi ni za Demokratiju. Nazivaš je Demonkratijom. Spominješ 1 glas=1 bilmez, truli zapad i ostalo. A Živiš tamo već 40 godina, da ti je loše ti bi odavno put pod noge pa tamo gde je bolje, i nešto se ne buniš protiv kanadskog finansijskog sistema.

3. Nisi ni za monarhiju. Kažeš da Aleksandar nije dostajn, da oćeš kralja a ne ovog. Znači kralja ti mora da odabereš...itd


Pa prijatelju kako da dođeš na vlas' kad tebi niti jedan od političkih sistema koji se primenjuju u svetu vladavine ne odgovara, ili će da izmislimo neki novi...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори
#33

Ајде Просветару одгледај пажљиво документарац о твом Брки и размисли шта ћеш написати после ''међутим'':
https://www.youtube.com/watch?v=zoK8cwix_X8
Одговори
#34

(20-02-2015, 08:29 PM)Милослав Самарџић Пише:  Србија између Истока и Запада – вечита дилема, пошто живимо на међама источног и западног ‘’царства’’. Свети Сава је 1221. године писао:
‘’Исток је мислио да смо ми Запад, а Запад да смо Исток. Неки од нас су погрешно схватили наше место у овом сукобу струја, па су викали: ми нисмо ни једна ни друга страна, а неки да смо искључиво једна или друга! А ми смо, кажем ти Иринеју, судбином предодређени да будемо Исток на Западу и Запад на Истоку!’’

''Исток на Западу и Запад на Истоку'' - остаје актуелна максима Светог Саве.

Поента је у коришћењу добрих прилика на обе стране.


...Србија треба да се преусмери на вођење српске политике, користећи погодности које пружају и Исток и Запад,

(Слобода, Чикаго, 10. новембар 2014)

Ама оставимо се Брке Гос'н Самарџићу, ми рекосмо и Душу спасисмо гледе тобожњег "величања" истог, и то једном и више пута, па ви погледајте тамо, а исто важи и за Кизу и остале који не читају наше одговоре но само понављају своју већ искрзану плочу к'о шваба тра-ла-ла!

Међутим!

Да се вратимо ми на срж вашег текста у коме ви ваистину и недвосмислено ВЕЛИЧАТЕ ПОЛИТИКУ ЈОСИПА БРОЗА ТИТА, А ТО ЈЕ СЕДЕЊЕ НА ДВЕ СТОЛИЦЕ, ИЛИТИ ПОЛИТИКА ТОМЕ-КОМЕ "И ИСТОК И ЗАПАД И СЕВЕР И ЈУГ", ТО ЈЕСТ "ДОБАРДАН ЧАРШИЈО НА СВЕ ЧЕТИР'СТРАНЕ", ОДНОСНО КАКО СУ ТИТОВЦИ КОМУНО-САТАНИСТИ ТО ДЕФЕИНИСАЛИ, ПОЛИТИКА "НЕСВРСТАНОСТИ И МИРОЉУБИВЕ КОЕГЗИСТЕНЦИЈЕ"!

Од вас смо се најмање надали ВЕЛИЧАЊУ Јоже Амброза, ооооо Гос'н Самарџићу!

Међутим!

У једном сте у праву:

КОМУНО-САТАНИЗАМ И ТИТОИЗАМ ЈЕС'ПУСТИО ДУУУБОКЕ КОРЕНЕ У СРБСКОМ НАРОДУ И ЖИВОТАРИ ПРИКРИВЕНО У СВАКОМ НОВО-СРБИНУ К'О ГУШАВОСТ НЕКА, ГАДНА БОЛЕСТ, ИЛИ ПАК ПАНТЉИЧАРА!

ТАКО СЕ И "НЕСВСРТАНОСТ И МИРОЉУБИВА КОЕГЗИСТЕНЦИЈА" ТРБАТОГ СРБОЖДЕРА АМБРОЗА ПОЈАВИ И ТАМО ЂЕ ЈЕ НАЈМАЊЕ ОЧЕКУЈЕМО!


Уз поштовање за труд, Гос'н Самарџићу, и не хотећи да понављамо већ речено гледе што се тиче адресе правих и ЗАПАДНИХ виновника за јудео-бољшевички преврат у Русији и комуно-сатанизам уопште, ми би само да приметимо да ви, оптужујући данашње русофиле да су комунисти који се крију иза русофилства, уствари грешите још црње, вољно или невољно, свесно или несвесно, знано или незнано!

Наиме ви ође, кријући се иза Светог Савве, И СВЕСНО ИЛИ НЕСВЕСНО ИЗОСТАВЉАЈУЋИ ЧИЊЕНИЦУ ДА ЈЕ БЛАГОВЕРНИ ЦАР ДУШАН, МНОГО ГОДИНА ПОСЛЕ ТЕ НАВОДНЕ ИЗЈАВЕ СВЕТОГ САВВЕ, У СВОМ ЗАКОНИКУ ЈАСНО ОДРЕДИО ДА СРБИЈА

Н И Ј Е

"ИСТОК НА ЗАПАДУ И ЗАПАД НА ИСТОКУ", НЕГО ДА НЕДВОСМИСЛЕНО

Ј Е С Т Е

Н А

И С Т О К У,


И ДА КО ДРУКЧИЈЕ КАЖЕ КЛЕВЕЋЕ И ЛАЖЕ, ТЕ ДА ЋЕ ИСТИ ПОСЛЕДИЧНО БИТИ "ОЖЕЖЕН ПО ОБРАЗУ", (Ако га има) А И ОНАЈ КО ГА ПОДРЖАВА "И ОН ДА БУДЕ ОЖЕЖЕН"!


Ви даклем, кроз ту бајаги бригу за благоутробије Србиново, а не размишљајући о спасенију Душе и образа јего, пропагирате чисти титоизам у смислу "несврстаности и мирољубиве коегзистенције", трућања и трабуњања од кога ми побегосмо главом без обзира пре четрес' и кусур година!

Данас ту политику, која није ништа друго до брозовско бајаги седење на две столице "да се Власи не сете", а овамо улазак у НАТО пакт, чиме је својевремено Броз частио Србију, данас ту политику дакле, спроводе Три Угурсуза на власти у Србији!

Међутим!

Истина је да је политику седења на две столице могао да спроводи Броз јер је имао дебеле гуз*ове, али ДАНАС, у геополитичким условима који су веома различити од ондашњих, Сртбин мож' само да пропа'не између тијех столица у празно, јербо, да се сетимо речи Брата Решетњикова, ТЕ ДВЕ СТОЛИЦЕ СЕ НАЛАЗЕ У ДВЕ РАЗЛИЧИТЕ СОБЕ!

Зато ми без устезања и великог философирања ко нам је више зла нанео и са које стране, ДАНАС БИРАМО РУСИЈУ, А ЗА ВЈЕКИ ВЈЕКОВА АКО БОГ ДА!

ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!


Паметном доста!

Себи убраду:

Све смо веровали ал'да нам је неко рек'о да ће Гос'н Самарџић, било вољно или невољно, свесно или несвесно, знано или незнано, да заговара титовску бљувотину "несврстаност и мирољубиву коегзистенцију", то јест политику "добардан чаршијо на све четир'стране", то ни у сну не бисмо поверовали!

Ну шта'ш...човек се учи док еј жив...Тужан

[Слика: mw7jmb.jpg]

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори
#35

Међутим... ниси погледао филм?
Одговори
#36

Главом без обзира па оп у Канаду, а ваљда се могло бежати и источније. Прозрео "трули запад" али никако да се врати (завејало ваљда).
Причати овакве приче и то у време када се сеоско имање стварано генерацијама може купити за минималац из Канаде, а ништа не предузимати наравно, је сувишно....
Како би то рекли "Рокери с Мораву": цели свет наглавачке нека се преврне, ал у село ники жив не мож да ме врне!!!
Одговори
#37

(26-02-2015, 12:58 AM)DIDzM Пише:  Главом без обзира па оп у Канаду, а ваљда се могло бежати и источније. Прозрео "трули запад" али никако да се врати (завејало ваљда).
Причати овакве приче и то у време када се сеоско имање стварано генерацијама може купити за минималац из Канаде, а ништа не предузимати наравно, је сувишно....
Како би то рекли "Рокери с Мораву": цели свет наглавачке нека се преврне, ал у село ники жив не мож да ме врне!!!

Себи убраду:

Ја...и овај DZIndzO не да чита наше пређашње одговоре на ове исте ситне опаске гледе наше локације, радије но да поразмисли о нашим писанијама на задату тему!

Шта'ш...

Ова наша тема је, као и многе друге, скренута од дежурније скретничара надругу страну тако да би ми радије пропустили ове надахнуте коментаре од којих се неки не устручавају да нас чак назову и ИЗДАЈНИКОМ!

Међутим!

Чека', чека'...какав „ИЗДАЈНИК”?

„ИЗДАЈНИК” кога, чега?!

Па ја сам бре ђеца СРБИН који је из ОКУПИРАНЕ СРБИЈЕ и ОКУПИРАНОГ БЕОГРАДА избегао још давне '74-е године, са'ће 40 година, кад је „љубичица бела” још био живахан и опасан са обе ноге се ритајући, а титова СФР Шугославија је била

О К У П А Т О Р

СРБИЈЕ И СРБСТВА, 100 ПУТА ГОРИ ОКУПАТОР НЕГО ШТО БИ БИО ШВАБА ДА ЈЕ ОСТАО!


Како сам ја дакле, могао бити „ИЗДАЈНИК” ОКУПАТОРА МОГ НАРОДА ОТКАЗУЈУЋИ ОКУПАТОРУ ПРАВО ДА НА МОЈУ ГЛАВУ ПРИСИЛНО СТАВИ ОКУПАТОРСКУ „ТИТОВКУ” УКРАШЕНУ САТАНИСТИЧКИМ ПЕНТАГРАМОМ!?

По томе „ИЗДАЈНИК” је био и Карађорђе јер је одбио да стави чалму и да му ђеца буду јањичари но је избег'о преко Саве да буде Фрајкор у Њемца еда би се осветио окупатору своје земље!

НАПРОТИВ!

Моје је мишљење да су сви они који су ОСТАЛИ тамо У Титовој СФР Шугославији да СЛУЖЕ ОКУПАТОРА, уствари

И З Д А Ј Н И Ц И

Србије и Србства!

Ође смо ми пронашли Србе изгнанике као и ми што смо, КОЈИ СУ ЦРКВЕ ГРАДИЛИ ДОК СУ ИХ ТАМО РУШИЛИ и КОЈИ СУ СРБСКО ПИСМО И КУЛТУРУ НЕГОВАЛИ ДОК ЈЕ ТАМО СВЕ БИЛО РУШЕНО И ГУШЕНО И ЛАТИНИЧЕНО!

ЗНАЈУ ЛИ ОВИ КОЈИ НАМИ САТАЛНО ЛЕПЕ ЕТИКЕТУ "ИЗДАЈНИКА" КАД ЈЕ ЈЕДАН ЈОВАН ДУЧИЋ ПРЕСТАО ДА БУДЕ „ДОМАЋИ ИЗДАЈНИК И ДРЖАВНИ НЕПРИЈАТЕЉ” У ТИТОВСКОЈ ШУГОСЛАВИЈИ?

ГУКНИДЕ!

СВЕ ШТО ЈЕ У ПРЕТХОДНИМ НАШИМ ПИСАНИЈАМА РЕЧЕНО, ОБЈАШЊАВА ПОСТОЈАЊЕ ЛИКОВА ПОПУТ ОВОГ И МАСЕ СЛИЧНИХ, КОЈИХ ЋЕ СЕ СРБСКО БИЋЕ ТЕШКО, ВРЛО ТЕШКО, ОСЛОБОДИТИ!


+ + +

Ну пошто видимо да је саговорник наш остао без текста, да помогнемо:

ЈОВАН ДУЧИЋ ЈЕ ПРЕСТАО ДА БУДЕ „НЕПОЖЕЉАН” ТЕК 2000-Е ГОДИНЕ, КАД ЈЕ ЊЕГОВЕ ПОСМРТНЕ ОСТАТКЕ ПРЕНЕО ИНЖЕЊЕР БРАНКО ТУПАЊАЦ, РЕЛАТИВНО НОВИ ЕМИГРАНТ ИЗ „ЈУГЕ”, КОЈИ, ПО СОПСТВЕНОМ ПРИЗНАЊУ, НИЈЕ НИ ЗНАО КО ЈЕ ЈОВАН ДУЧИЋ САМО НЕКОЛИКО МЕСЕЦИ ПРЕ НЕГО ШТО СЕ ОДЛУЧИО НА ОВО БОГОУГОДНО ДЕЛО!

ЕТО РУПЕ КОЈУ ЈЕ ТИТО ОСТАВИО У ДУШАМА СВИХ СРБА КОЈИ СУ ТАМО ОСТАЛИ!


Паметном доста!

НЕКА БУДЕ БОРБА НЕПРЕСТАНА!

НЕКА БУДЕ ШТО БИТИ НЕ МОЖЕ!

МЫ СЕРБЫ, СЪ НАМИ БОГЪ !

ЯКО СЪ НАМИ БОГЪ !


ПС

А што се тиче инсинуација дотичног дискута и сличних, да смо „побегли”, пааа јашта, нећу ваљда да чекам да ме похрваћени мађарски чива и аустро-угарски фелдвебел из „Вражје дивизије”, 'апси по окупираном Бео'раду?!

Па зар није савршено нормално да се

П О Б Е Г Н Е

из ропства окупаторског?!

И Србски УСКОЦИ су векововима БЕЖАЛИ па УСКАКАЛИ па јопет БЕЖАЛИ!

И Карађорђе је

П О Б Е Г А О

из окупиране Србије да не робује

О К У П А Т О Р У

но је отиш'о Њемцу у фрајкоре и ваљано изучио занат војевања што је Србији било касније од користи!

Зар није и део Србске Војске и Народа у Црну Гору

У Б Ј Е Ж А О,

како каже Матија, радије но да остане роб у османлијског

О К У П А Т О Р А,

док је други део Народа

П Р Е Б Е Г А О

преко Саве и Дунава?!

ЗА ЈУНАКА НИЈЕ САМО ДА ЧАСНО ПОГИНЕ НО ДА ЈЕ КАДАР СТИЋИ И

У Т Е Ћ И,

И НА СТРАШНОМ МЈЕСТУ ПОСТОЈАТИ!


СХВАТИТЕ ЈЕДНОМ, ЗА НАС СРБЕ, ШАКУ СИРОМАХА, ТИТИНА СФР ШУГОСЛАВИЈА ЈЕ БИЛА ЗЕМЉА ПОД ОКУПАЦИЈОМ КОЈА ЈЕ БИЛА ГОРА И ОД ОКУПАЦИЈЕ ОСМАНЛИЈА, МЛЕЧАНА И ЊЕМАЦА, ЈЕР СУ И ТУРЦИ И МЛЕЧИЋИ И ЊЕМЦИ БАР У НЕШТО ВЕРОВАЛИ, ДОК ФУКАРА КОМУНО-САТАНИСТИЧКА НИЈЕ НИУШТА ВЕРОВАЛА СЕМ У УСЕ, НАСЕ И ПОДАСЕ!

КАКО ОНДА-ТАКО И ДАНАС!


Паметном доста!

Друго, тачно је да је са бегством из СФР Шугославије у Канаду Србин ризиковао да изгуби своју традицију, историјско памћење, језик, писмо, Веру...

Међутим!

Остајањем у СФР Шугославији исти Србин је ризиковао да изгуби и ГОЛИ ЖИВОТ уз све набројано!

Ми изабрасмо ГОЛИ ЖИВОТ!

Мало ли је?!

Јербо са оваким језиком не бисмо се ми дуго наживели у титиној „југи”, то је сигурно!

Ево и наш колега са водоинсталатерског факултета Момчило Селић, СА КОЈИМ СМО ИСТОМИШЉЕНИК СКОРО 100%, допаде због дуга језика тамо затвора а и мучења, и поред чињенице да му је отац био познати удбаш а жена сестра Мире Марковић, па је и он морао да БЕЖИ 'вамо и да ође сачека да најгоре прође! Ми са нашим језиком и педигреом неби ни затвор живи дочекали у СФР Шугославији, као уосталом ни наши најближи, ну то није тема!

Ође бар да лајеш можеш и то што више лајеш то си безбеднији!

А ми на канадску владу не лајемо-има ко ће, то наш пос'о није јер ПРАВА Отаџбина моја јесте...„свуда гдје је Србска Душа која,

Т А М О

је мени Отаџбина моја,Мој Дом и моје рођено огњиште”.

А то титина СФР Шугославија није никад била, НИ ТИ ЋЕ, ЈЕР ВИДИМО ДА СЕ ТИТИНА ЈУГА ПОВАМПИРИЛА јер изгледа да сад у Србијици већину чине НАРИКАЧЕ ЗА БРОЗОМ!

Зато су Браћа Руси и наштеловали своју политику према пучини која чини, што'но кажу, "мејн стрим" у данашњој Србијици, јербо мало ко је ПРЕЖИВЕО титину СФР Шугославију и остао Србин!

Међутим!

Ми у Канади као Србин преживесмо и још увек укрштене речи решавамо СРБСКИМ ПИСМОМ, и то тако да се крошње жалосних врба над водом повијају од ветра који чинимо брзином нашег исписивања ћириличних словеса и поред чињенице да су укрштене речи које из окупиране Србије долазе, углавном штампане на проклетој хрватској гајевици коју још увек свесни део окупираног Народа с'правом зове

U S T A Š I C A!

Неће Србији сванути док се ГЛОГОВ КОЛАЦ не забије на право место!

Међутим!

Војвода Шешељ је пропустио прави тренутак да нареди оно онда, давне 90-е, јуриш с'онијем коцем упрве редове!

То црњегорска комуњара Шљиванчанин не би успео да одбрани ни са онијем митраљезом!

Од тада Србију и Србство прати

К Л Е Т В А

М Р Т В Е

Б Р А Ћ Е !


И боље нам бити неће док се вампир из Србије не исели!

БОГ НИКОМ ДУЖАН НЕ ОСТАЈЕ!!!

А што питају "што се вратиш у Србију", и то смо објаснили једном и више пута, ну укратко:

ЗАШТО БИ СЕ ПАМЕТАН ЧОВЕК СЕЛИО У

Л О Ш У

ИМИТАЦИЈУ ТРУЛОГ ЗАПАДА?


Педерске параде, Тонија Блера, родну равноправност, политкоректност, латиницу, папски календар, слављење нове године пре Божића...итд., имамо и ође!

Селидба је скупа, не вредин труда, само да се човек нервира јер то што виси слика енглеске Краљице у Парламенту Канаде то нас ич не тангира, ну што слика Милоша Минића још увек виси у Скупштини Србије...ееее то није ласно преболети!

Паметном доста!

Нашу маленкост су неке '91-е тамо хтели да линчују гости у сопственој кући!

Зашто?!

Па беше криза, санкције, и литар бензина је био скупљи него литар најбољег вина. И нами се омаче па рекосмо што народ толико кука, рек'о "И'те пешке и пијте вино"!

И људи замало да ме умлате, ма иди бре!

А шта би им фалило да мало иду и пешке?!

Ми смо ишли пешке својевремено, пре 40 и кусур година, од повише стадиона ЈНА до Ботаничке баште, свако јутро на посао!

Оштрим кораком до повише Ауто-команде па да избегнемо загађење укосо преко моста и булевара Луја Франш Д'Епереа до Ветеринарског па кроз болнички комплекс до Славије. Ту већ загађење не мож'да избегнеш па Краља Милутина до Цркве Светог Марка и до Ботаничке баште низбрдо.

Зими смо на посао стизали са ињем око бркова и браде, па се дивљаху сви и не могаху се начудити, говорећи један другоме:

-Шта ће дакле ово бити?!

Даклем, да поновимо, последњи пут бејасмо тамо почетком 90-их, санкције, бензин се сипа из литарских боца на кашчицу, ма Бео'рађанин мора да вози макар 'леба не им'о да једе!

Ми установимо да је литар одличног црњака јефтинији од литра смрдљивог бензина, па рекосмо:

-Што кукате, и'те пешке и пијте вино!

Човече, умал'да ме задаве, ка'е „Дош'о си овде да нас за#$%&аш а тамо сигурно возиш бесна кола!”

Шта'ш...како Ново-Србима да објасниш да се у животу може и без кола и...много чега другог!

Земља Благословена, штап да забодеш-рађа, жене лепе а ђеце нема, села празна...

Још се није стигло до дна, још нису схватили да Србија може да буде и нешто друго а не само посмртни остатак крепале Шугославије, још пиждре за Титом и „Југом”, а тек свенародна жалост и кукњава што такозвани „хрвати” уђоше у Еуропу а њима ни датум!

Тагата је наша поголема...

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори
#38

Велики Војвод Војислав Шешељ решава питање седења надве столице, несврстаности, мирољубиве коегзистенције и "добардан чаршијо на све четир'стране", једнома за свагда, даће Бог!

Па каже:


А ево како је то питање "Запад на Истоку-Исток на Западу", решено у Законику Благоверног цара Душана, 100 година после Светог Савве, који бајаги није знао ђе се ми налазимо, па каже:

Цитат:6. О јереси латинској:

И за јерес латинску, што су обратили Хришћане у азимство, да се врате опет у Хришћанство, ако се нађе ко пречувши и не повративши се у Хришћанство, да се казни како пише у Закону Светих Отаца.

7. О јереси латинској:

И да постави Велика Црква Протопопе по свима градовима и трговима, да поврате Хришћане од јереси латинске, који су се обратили у веру латинску, и да им даде заповест духовну и да се врати сваки у Хришћанство.

8. О латинском попу:

И поп латински, ако се нађе, обративши Хришћанина у веру латинску, да се казни по Закону Светих Отаца.

9. О полувершима:

И ако се нађе полуверац, који је узео Хришћанку, ако усхте, да се крсти у Хришћанство, а ако се не крсти, да му се узме жена и деца и да им се даде део куће, а он да се изагна.

10. О јеретику:

И ко се нађе као јеретик, живећи међу Хришћанима, да се ожеже по образу и да се изагна, а ко би га тајио, и тај да се ожеже.

Дакле од Светог Савве преко Светог Краља Милутина, Светог Краља Стефана Дечанског па до Благоверног Цара Душана, КРИМОКАТОЛИЦИ ЈЕРЕСИ ЛАТИНСКЕ СА ТРУЛОГ ЗАПАДА, НИСУ УОПШТЕ НИ СМАТРАНИ ЗА ХРИШЋАНЕ, ПА ПРЕМА ТОМЕ ЗА СРБИНА НИЈЕ БИЛО ДИЛЕМЕ ДА ЛИ ПРИПАДА ИСТОКУ ИЛИ ЗАПАДУ!

СЕДЕЊЕ НА ДВЕ СТОЛИЦЕ СРБИНУ ЈЕ БИЛО НЕСХВАТЉИВО ВЕКОВИМА...СВЕ ДО 19-ОГ ВЕКА, ПОМЕНУЛО СЕ-НЕ ПОВРАТИЛО СЕ!


Паметном доста!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори
#39

(26-02-2015, 12:58 AM)DIDzM Пише:  Главом без обзира па оп у Канаду, а ваљда се могло бежати и источније. Прозрео "трули запад" али никако да се врати (завејало ваљда).
Причати овакве приче и то у време када се сеоско имање стварано генерацијама може купити за минималац из Канаде, а ништа не предузимати наравно, је сувишно....
Како би то рекли "Рокери с Мораву": цели свет наглавачке нека се преврне, ал у село ники жив не мож да ме врне!!!

Ma đe raditi u u botaničkoj bašti iznad jna ići peške svako jutro ili se dočepati Kanade, kao danas što ljudi beže za Kanadu..

Iako razumem prosvetarevu mržnju prema SFRJ sigurno nije bila jedina i presudna da zdipi u Kanadu, već je tu igrala i finansijska uloga kao kod svakog čoveka.

Danas u Srbiji imaš za nedeljni rad u Kanadi i minimalac možeš kupiti imanje u netaknutoj prirodi pored nekog manastira, izvora za dušu raj ali kao što reče Prosvetar "Selidba je skupa"

O izumiranju, Srbije, Ja to pokušavam objasniti ovde:


http://www.pogledi.rs/forum/Thread-ima-l...a-u-srbiji

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори
#40

Брат Радован Калабић разбија у парам-парчад теорију о "седењу надве столице", то јест титоистичко наслеђе "несврстаности и мирољубиве коегзистенције", па каже:


ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори
#41

(26-02-2015, 12:25 AM)ПРОСВЕТАР Пише:  Зато ми без устезања и великог философирања ко нам је више зла нанео и са које стране, ДАНАС БИРАМО РУСИЈУ, А ЗА ВЈЕКИ ВЈЕКОВА АКО БОГ ДА!

Ти бираш Русију, а Руси бирају Вулина, Дачића и Миру Марковић. Ма милина једна! Јок

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори
#42

За Русију- увек! За Совјетију- никада! Ово данас је нека мешавина Русије и Совјетије, па сходно
томе, треба бити врло опрезан у погледу симпатије. Паметном доста! Јок

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним