Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ПОШАСТ КОМУНИЗМА КАО ДУХОВНО САМОУБИСТВО

Хришћанство је религија љубави. И Достојевски је примио хришћанство прије свега као религију љубави. У порукама старца Зосиме, у религиозним размишљањима, расутим по разним мјестима његових дјела, осјећа се дух Јованова хришћанства.

Да верујући у ову лаж сам се и ја навукао на хришћанство. Каква црна љубав! Побили сте све оне који не верују у исту моронску будалаштину!
Одговори

Генијално.... из корена!

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

.
МОНАХ АРСЕНИЈЕ: Патриота ће бити онај вођа који уклони Тита из Куће цвећа

[Слика: IMG-0736.jpg]

Ми стално поричемо себе јер кад ти неко удара пендреком по глави онда ти на крају нећеш да будеш оно што јеси само да те оставе на миру. То ми не смемо да дозволимо. Ми се стидимо да причамо у свету о Јасеновцу који је наша голгота и коју морамо да изнесемо, рекао је једном приликом монах Арсеније Јовановић.

Према његовим речима Јосип Броз Тито је одмах пошто је дошао на власт почео да минира и руши Јасеновац да би се избрисало оно што се тамо десило.

„Не сме то да буде избрисано, али не да би се ми некоме светили већ да би се поставило јасно и гласно шта се радило у историји. Хвала Богу у томе нам доста помажу Јевреји који су свесни да смо и ми на неки начин уз њих страшно пострадали у 20. веку“, рекао је монах Арсеније.

Он је истакао да ће први вођа или владар Србије који уклони посмртне остатке Јосипа Броза моћи да се назове патриотом.

„Ту не мислим да треба да се уради нешто нечасно… Нека га сахранимо у Алеји великана на Новом гробљу али да он нема свој маузолеј“, поручио је он.

Монах Арсеније Јовановић годинама је био у манастиру Острог. После 6 година у Острогу он одлази да обнови манастир Рибницу. Нада се да ће тамо обновити монаштво и да ће направити једна нови духовни центар.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

.
БИВШИ КОМУНИСТИ - ФОРМАЛНИ ПРАВОСЛАВЦИ

[Слика: IMG-2575.jpg]

ПИТАЊЕ: кључни проблем са којим се суочавају цркве у бившим комунистичким земљама источне Европе је, наравно, питање тзв номиналних хришћана( назови хришћани). Наиме, велики део становништва тих земаља формално се изјашњавају православним хришћанима, али упркос томе они не исповедају православну веру (него се декларишу као агностици или атеисти), не учествују у молитви и литургијском животу Цркве, и једину ствар коју они виде у Православљу је фолклор и етничку припадност. Какав би требао бити став према тим људима, посебно ако се узме у обзир да они често теже да утичу и контролишу живот Цркве? Коначно, на који начин би требало да сама Црква приступа тим номиналним хришћанима у циљу да би се они окупили у недрима Цркве?

ОДГОВОР: "номинални Хришћани" или "номиналне религијске вође" по називу су основни проблем Цркве, јер изазвају црквене расколе својим различитим страстима. Они сматрају Цркву друштвеном институцијом, друштвеном организацијом, религијом, чак у најбољем случају, верским удружењем или националном институцијом.

Мора да нам буде јасно, као што сам рекао раније, да је Црква "Тело Христово и заједница обожења", према учењу Светог Григорија Паламе. То је Тело Христово, јер глава Цркве, Христос, уско је везан са својим члановима кроз тајне и доктрине. То је такође заједница обожења, јер њени чланови учествују различитим начинима, на очишћење, просветљење и обожење.
Такве чланове Цркве који "не живе" овим поледом у будућност, постепено их је то довело до агностицизма и атеизма те постају секуларни чланови, оболели чланови Цркве, без обзира на то да ли се они претварају да су у Цркви.

Морамо да схватимо да је Црква духовна болница, а не поље конкуренције за доминирање наших страсти. Светитељи су лекари, а Христос је пар екселанс лекар и његови пастири који раде у име Христа унутар тог светитељског оквира обављају исцелитељску функцију. Сви хришћани морају бити у фази оздрављења.

У том контексту, Црква не може да се трансформише у фолклоризам и национализам. Св.Апостол Павле јасно дефинише задатак хришћана када пише: "И сваку охолост, која устаје против познања Божијега, и покоравајући сваку помисао на послушност Христу" (2. Кор 10.: 5).

На крају, ипак, Црква лечи хришћане својом пастирском пажњом, без обзира на њихов духовни узраст. Оно што се захтева је да свештеници знају метод лечења.

Митрополит Јеротеј Влахос

Д М
Одговори

.
Ако комунизам завлада, повратка из тог зла - нема! Или ћемо бити Срби, свесни своје прошлости и аманета наших отаца и прадедова, или – отпадници нације, интернационалисте, тј. припадници некакве магле, грађани белосветски, рушиоци живота и свега, без националног поноса, без вере, без морала.

Патријарх српски Варнава Росић 1936.

Д М
Одговори

.
Нисмо ми против комунизма због економике, већ због метафизике и етике. Шта ће нас Стаљин учити о комунизму економском, када је већина од нас старијих рођена и одњихана у задругама, где је по двадесет људи јело једном кашиком. Него Срби не могу бити комунисти, јер имају супротан поглед на свет: они су за Бога, Краља и Домаћина, а комунизам је против Бога, против Краља и против Домаћина.

Св. Владика Николај

Д М
Одговори

Ово никада није рекао Св Владика, лажеш као пас.
Срам те било.

Када смо већ код Стаљина он се сретао са Св Макроном Московском у време напада Хитлера на Москву ако ниси знао смешан си у својим лажима. Тако да лупеташ као и када си проповедао за Фрању Аксишког против Св, Филарета Московскох и просипао лажи на овом форуму срам те било лажљивог.
Одговори

(04-12-2019, 01:01 AM)Чавез Пише:  Ово никада није рекао Св Владика, лажеш као пас.
Срам те било.

Када смо већ код Стаљина он се сретао са Св Макроном Московском у време напада Хитлера на Москву ако ниси знао смешан си у својим лажима. Тако да лупеташ као и када си проповедао за Фрању Аксишког против Св, Филарета Московскох и просипао лажи на овом форуму срам те било лажљивог.

Незнање и неписменост неће те учинити занимљивим!
Уосталом.... Читање може озбиљно оштетити вашу глупост!

Д М
Одговори

И где је ово написао Владика, лажеш као пас. Никада овакво смеће владика не би написао, срам те било битанго!
Одговори

(04-12-2019, 01:01 AM)Чавез Пише:  Ово никада није рекао Св Владика, лажеш као пас.
Срам те било.

Даклем, дужност ми је да ти одговорим, пошто видим да си искључиво "Иринејевац" или "Синодалац" с тога и "совјетски патриота". Не случајна повезаност.

Наиме, Стаљин се никада није састао са Св. Матроном Московском. То су каснији митови настали из СССР кухиње да би прикрили оно што је у стварности био- највећи крвник у историји рода православног.

Св. Филарет Московски је прерадио и дотерао молитву Фрање Асишког, у то нема сумње. То ће ти сваки ученик 1. године богословије рећи. И дан-данас РПЦ гаји симпатије према неким католичким свецима, и то ништа није чудно.

И за крај.... Да! То је писао Св. Владика Николај, свиђало се то теби или не.

Д М
Одговори

Д М
Одговори

... они су истовремено и социјалисти и хришћани који верују у Бога. Ето таквих се ми највише бојимо, то је страшан свет! Социјалиста хришћанин је опаснији од социјалисте безбожника.

Фјодор Михајлович Достојевски

Д М
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним