Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 3.5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Продаја Телекома

Па да ли је и питање да ли га треба продавати? Наравно да не треба.
Одговори

(16-11-2015, 07:52 PM)Павле Пише:  Па да ли је и питање да ли га треба продавати? Наравно да не треба.

Наравно да га треба продати. Понављам, бесмислено је да држава управља једном таквом фирмом. Наравно, подразумева се да се приватизација "одради" фер и коректно.
Зашто мислиш да Телеком треба да остане у државном власништву?

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

Држава треба да контролише сопствене комуникације.
Фиксна телефонија, мада ће нестати за пар година, треба да буде у власништву државе. Мобилна такође. Свака велика фирма треба да буде државна. Кад једног дана станемо на ноге, ништа нам остати неће. Људи треба да раде у државним фирмама а не да их приватници малтретирају као муле!
Телеком је сигурна зарада, не видим разлог зашто би га продали. Само кад не би као пијавице исисавали из њега...
Имам случај у породици па знам да једна државна фирма узима својим запосленима службене бројеве који нису у мтс мрежи, ван памети. Држава сама саботира своју фирму, то свет видео није...
Одговори

Сва војна комуникација иде преко телекомових линија,заштићених и незаштићених!Да ли ће се ти изузети из продаје?

У славу предака, на понос потомака!!!

http://cojstvo.rs/
Одговори

(16-11-2015, 10:31 PM)Павле Пише:  Држава треба да контролише сопствене комуникације.
Фиксна телефонија, мада ће нестати за пар година, треба да буде у власништву државе. Мобилна такође. Свака велика фирма треба да буде државна. Кад једног дана станемо на ноге, ништа нам остати неће. Људи треба да раде у државним фирмама а не да их приватници малтретирају као муле!
Телеком је сигурна зарада, не видим разлог зашто би га продали. Само кад не би као пијавице исисавали из њега...
Имам случај у породици па знам да једна државна фирма узима својим запосленима службене бројеве који нису у мтс мрежи, ван памети. Држава сама саботира своју фирму, то свет видео није...

Држава треба да буде "ДРЖАВА", да узме што јој припада, без милости, па да то што је узела исправно расподјели. Није држава профитабилна организација, нити фирма. Ако државни апарат није моћан, да узме што припада држави, неће ту државу спасити никакав приход Телекома или које друге фирме.

Извињавам се, али ми се чини да нисте рашчистили са социалистичким- комунистичким режимом
имом
Одговори

Неће сада, ми га морамо чувати за нека боља времена.

"Држава треба да узме, без милости..." ....а ми нисмо расчистили са комунистичким режимом? Smile
Одговори

(20-11-2015, 02:54 PM)Павле Пише:  Неће сада, ми га морамо чувати за нека боља времена.

"Држава треба да узме, без милости..." ....а ми нисмо расчистили са комунистичким режимом? Smile

Ха, ха, како си намазан. Што ниси цитирао цијелу реченицу? Овако потпуно мијења смисао. у најмању руку није фер.
Одговори

Није било зле намере, само "запало за око"... Smile
Одговори

Не љутим се. Узети своје није комунистички, па макар узети своје без милости. Комунистички је узети туђе.
Одговори

Канцелар још није продао Телеком, а када ће не знамо. Канцелару не бих дозволио ни кафу да ми скува, можда би усуо со уместо шећера, а камоли да приватизује државне фирме.

(16-11-2015, 10:31 PM)Павле Пише:  Држава треба да контролише сопствене комуникације.
Фиксна телефонија, мада ће нестати за пар година, треба да буде у власништву државе. Мобилна такође. Свака велика фирма треба да буде државна.

Да нађемо компромисно решење?
Нека држава приватизује 49% Телекома. Дакле, спреман сам да држава буде већински власник. Smile
Али под једним условом - да се отпусте радници који су вишак. И да се убудуће нови не запошљавају по партијским и рођачким везама. Директор и остали "руководиоци посла" да се бирају на конкурсу као и "обични" радници. Ето, то би углавном било то. Smile

Одговори

(05-03-2015, 08:23 PM)Ђуро Пише:  Нисам сигуран да каблови које друге фирме закопају постају власништво Телекома. Ес-Бе-Бе је положио оптички кабал у Војводини и он је ваљда њихов.

Што се тиче монопола ако га и има то је остатак прошлости кад је постојала само једна телекомуникациона компанија. Временом ће нестати дерегулацијом тржишта коју спроводи Рател.

Да, моја грешка, тај закон је био на снази до 2010.

У сваком случају, Телеком је и даље као државна фирма миљеник те исте државе, у било каквим споровима, закључивањима нових послова или било чега другог.

(12-12-2015, 10:36 AM)Vlad Alekš Пише:  Али под једним условом - да се отпусте радници који су вишак. И да се убудуће нови не запошљавају по партијским и рођачким везама. Директор и остали "руководиоци посла" да се бирају на конкурсу као и "обични" радници. Ето, то би углавном било то. Smile

У Телекому није проблем вишак радника, већ слаба радна ефективност радника који имају уговор за стално и који углавном седе по канцеларијама.

А то да се не запошљавају и бирају по рођачким везама, бојим се да ћемо на то морати да сачекамо још пар десетина, ако не и стотина година.

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

(13-12-2015, 11:30 AM)Громовник Пише:  
(12-12-2015, 10:36 AM)Vlad Alekš Пише:  Али под једним условом - да се отпусте радници који су вишак. И да се убудуће нови не запошљавају по партијским и рођачким везама. Директор и остали "руководиоци посла" да се бирају на конкурсу као и "обични" радници. Ето, то би углавном било то. Smile

У Телекому није проблем вишак радника, већ слаба радна ефективност радника који имају уговор за стално и који углавном седе по канцеларијама.

По мојој процени свака фирма/установа у државном власништву има барем 30% запослених који су чист вишак. Неефикасност, обашка.

Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним