Поруке: 145
Теме: 9
Придружен: Oct 2014
Углед:
14
на једном муслиманском сајту има и овај чланак
Srbi u ustašama i političkom vrhu NDH – nije baš sve bilo crno-bijelo
http://www.bosnjackooko.com/index.php?op...&Itemid=68
ЕВО БРАЋЕ ЈОШ СУ ЖИВИ ШТО РАДАВУ ВОДУ ПИЛИ!
Поруке: 17,007
Теме: 632
Придружен: Jul 2013
Углед:
1,872
Па нису то Срби, то су Хрвати који су некада били Срби, ево овај и сам то каже:
“Imao sam čast da sam bio ministar u vladi Nezavisne države Hrvatske. Umirem kao Hrvat za svoju domovinu Hrvatsku. Živio doktor Ante Pavelić. Živio hrvatski narod!“
Поруке: 14,528
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,065
Игмански, ниси ти ваљда спао на то дља читаш ове глупости.
Цео увод је класична катастрофа, усташка пропаганда, тезе без икаквих доказа.
Углед:
14
(02-03-2015, 04:50 PM)Бенито Пише: Игмански, ниси ти ваљда спао на то дља читаш ове глупости.
Цео увод је класична катастрофа, усташка пропаганда, тезе без икаквих доказа.
јасно је то,већ се и ово мора коментарисати и објавити да се која проговори и о оваквим случајевима
(02-03-2015, 04:37 PM)Милослав Самарџић Пише: Па нису то Срби, то су Хрвати који су некада били Срби, ево овај и сам то каже:
“Imao sam čast da sam bio ministar u vladi Nezavisne države Hrvatske. Umirem kao Hrvat za svoju domovinu Hrvatsku. Živio doktor Ante Pavelić. Živio hrvatski narod!“
Таквих је било и код Туђмана све се понавља брате.
Поруке: 911
Теме: 1
Углед:
129
Не понавља се ништа него ти лупеташ.
Тобоже тиме да "све није црно-бијело" требало би се схватити да су Срби били масовно код павелића, а не да се ради о изузетцима, пар десетина или стотина изрода, у најгорем случају.
Саво Бесаровић "са Игмана" је био павелићев лични пријатељ и чиновник у влади ндх. Иначе из старе српске националне фамилије.
Док му је рођени брат био четнички командант.
Када виђех витешку невољу
забоље ме срце, проговорих:
"Што, погани, од људи чините?
"Што јуначки људе не смакнете?
"Што им такве муке ударате?"
Углед:
14
(02-03-2015, 07:49 PM)мунгос Пише: Не понавља се ништа него ти лупеташ.
Тобоже тиме да "све није црно-бијело" требало би се схватити да су Срби били масовно код павелића, а не да се ради о изузетцима, пар десетина или стотина изрода, у најгорем случају.
Саво Бесаровић "са Игмана" је био павелићев лични пријатељ и чиновник у влади ндх. Иначе из старе српске националне фамилије.
Док му је рођени брат био четнички командант.
веома си љубазан,мислио сам да имаш неки ниво нормалног размишљања,само твоја лична сујета је јача од оног људског што има сваки човјек
Углед:
129
Како си се поставио тако ти и одговарам (не теби лично, јер те не знам, него твоме ставу). Свако мало се неко појави да тврди да су у Првом свј. рату Срби клали Србе, те да су исто то радили Срби у Другом свј. рату. Једна те иста жалосна прича.
Углед:
14
па видиш ли да су ови изроди себе називали хрватима,добро је Милослав рекао
Поруке: 14,445
Теме: 346
Придружен: Feb 2015
Углед:
877
Шта је то чудно? Познато је да су око 90 % Хрвата- покатоличени Срби, а назови ''Бошњаци''-
исламизирани Срби, тако да се може рећи да су то све Срби, исте крви.
Јер како вели Владика Николај:
Господа се српска изметнула,
На три вјере оком намигују,
Ал ниједну право не вјерују,
Православље љуто потискују.
Одрекли се српскога имена.
Одрекли се својих крсних слава,
Свеце своје љуто увриједили.
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
(Последња измена: 02-03-2015, 10:25 PM од
Шумадинац.)
Углед:
129
(02-03-2015, 09:27 PM)Игмански Четник Пише: па видиш ли да су ови изроди себе називали хрватима,добро је Милослав рекао
Да, православни Хрвати. Таман толко је и Хрвата било у четницима. Тако да су то изнимке и са једне и са друге стране.
Имаш ође све о томе:
http://fifa.pr.ac.rs/wp-content/uploads/...ezovic.pdf
(Последња измена: 03-03-2015, 12:50 AM од
мунгос.)
Поруке: 17,007
Теме: 632
Углед:
1,872
Ова тема је слична оној ''Јевреји у власти код Павелића''. Дакле, нису то били ни Срби, ни Јевреји, јер да јесу били би поубијани. То су били кроатизовани Срби и Јевреји, тј. Хрвати.
Поруке: 964
Теме: 18
Углед:
256
(03-03-2015, 03:50 PM)Милослав Самарџић Пише: Ова тема је слична оној ''Јевреји у власти код Павелића''. Дакле, нису то били ни Срби, ни Јевреји, јер да јесу били би поубијани. То су били кроатизовани Срби и Јевреји, тј. Хрвати.
Јел истина да је Генерал Милан Узелац(почасни командант ваздухопловства НДХ) био под Хортијевом заштитом и због тога није страдао?
''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)
Поруке: 1,307
Теме: 6
Придружен: Sep 2013
Углед:
530
Милославе, смеш ли гарантовати да ови што тебе ките "угледима" нису напола кроатизовани/усташизовани Срби?
Чињеница је - дакле ЧИЊЕНИЦА ЈЕ - да су 12 Павелићевих генерала били Срби. Никакви полутани, и сл. И од тога свака анализа мора почети. Без релетивизација. Да, такви су клали Србе у Првом св. рату. Да, такви су ишли за Титом. Да, такви су данас против Карађорђевића. Да, такви су данас окупациона власт у Србији.