Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Путин одликовао само хрвате као антифашисте
#1

Deset godina otkako je Putin odlikovao Hrvate za antifašizam. Srbe nije nikada! (FOTO)http://www.telegraf.rs/vesti/1454827-des...ikada-foto

ЕВО БРАЋЕ ЈОШ СУ ЖИВИ ШТО РАДАВУ ВОДУ ПИЛИ!
Одговори
#2

Како није, јесте ове године.

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори
#3

и ја сам се изненадио кад сам прочитао,а ето

ЕВО БРАЋЕ ЈОШ СУ ЖИВИ ШТО РАДАВУ ВОДУ ПИЛИ!
Одговори
#4

Ја се онда питам следеће, браћо. Зашто је исти Путин наредио да се ухвати и жив доведе командант усташких добровољаца у Украјини при "Азовки"? табаџија

Част ти свака Гацко равно кад си чисто православно Smile
Одговори
#5

(08-03-2015, 03:27 AM)Милан Грујић Пише:  
Ја се онда питам следеће, браћо. Зашто је исти Путин наредио да се ухвати и жив доведе командант усташких добровољаца у Украјини при "Азовки"? табаџија

Ваљда је намерачио да га одликује!

А?

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори
#6

Ово ме подсети.Не сећам се која година је била у питању ал има доста година.Парада за дан победе у москви.хрвати послали месића као свака нормална земља да баштини антифашистичку борбу свога народа, наравано нема везе што су листом сви били фашисти.А ми нисмо послали никога, односно требао је тадић да иде али није.Не знам ни каснијих година да л' је ишао неко од наших, ал ујаци увек пошаљу неког.Верујем да је и ово што је тема повезано с тим, тј. сигуран сам да јесте.
Одговори
#7

Па Месић је одликован од стране РФ за антифашизам, Борис није.

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори
#8


ДА СВЕ БУДЕ ЈОШ ГОРЕ – Срби су Стјепану Месићу дали награду за афирмацију антифашизма

Цитат:Извињење Стјепана Месића, бившег председника Хрватске, поводом објављивања његових шовинистичких и чистих фашистичких тумачења Јасеновачког логора, Независне Државе Хрватске и савремених догађања на просторима СФРЈ и Хрватске као њене бивше републике, које је изрекао почетком деведесетих година прошлог века, само је доказ његове истрајне и непоколебљиве фашистичке политике и њеног провођења у дело.

Говорити о Јасеновачком логору као чисто радном логору, у коме није било убијања, као што је Месић о њему говорио, говорити о Независној Држави Хрватској као о победи и остварењу сна хрватског народа, говорити о ономе што се дешавало почетком деведесетих у Хрватској и у Југославији онако како је Месић говорио и говори (и чинио, наравно), може само неко ко је заиста опредељен за оно што је била Независна Држава Хрватска. И ко је наставио, крајем шездесетих и почетком седамдесетих година, да се бори за оно што је радила и урадила НДХ. И њен Јасеновачки логор, али и бројни логори и више од хиљаду стратишта широм НДХ.

Оставимо сада оних 700.000 на најсвирепије начине побијених мученика у Јасеновцу и по другим мјестима и локацијама система тог логора (Стара Градишка, Јабланац, Млака, Уштица, па Градина, на десној обали ријеке Уне), него подсетимо бившег председника и у дело најзлогласнијег спроводника разбијања Југославије и једног од главних коловођа политике уништења Срба у Хрватској, њиховог избацивања, као конститутивног народа, из хадезеовског устава Хрватске, оставимо то и подсетимо Месића на побијених близу 80.000 деце у НДХ. И то деце млађе од 14 година. Апсолутно је највише убијено српске деце, па ромске, муслиманске, јеврејске, па више од две хиљаде и хрватске деце, у већ поменутим логорима, али и у логорима Сисак, Јастребарско, на Пагу… Више од хиљаду деце било је старо неколико дана па до неколико месеци.

И то назвати сном свог народа! И то назвати слободом свог народа!

Десна рука Фрање Туђмана, који је, да је било правде, требало да заврши у Хагу, и не само он, већ и тај, та десна рука, а то се не заборавља, који је као председник Председништва СФРЈ, славодобитно, у Сабору Хрватске, изрекао и ову историјску реченицу: „Извршио сам задатак, Југославије више нема!“ Само да је још додао: Рат може да се настави! Али није то рекао. Јер се и без те реченице знало шта следи. И заиста је уследило. Жестоко, крваво, с огромним количинама већ пре педесет година виђене и у злочину геноцида доживљене мржње и убијања.

Али се памти и чувена Месићева реченица, из августа 1990. године: „Срби могу однијети у Србију само блато које су донијели на опанцима“.

Да, памти се Стјепан Месић и с краја шездесетих и с почетка седамдесетих година прошлог века. Памти се из „хрватског прољећа“, из маспока. Памти се из Казнено-поправног дома у Старој Градишки. И памте се његове речи о томе како је то било због некаквих привредних смицалица и преступа. И памти се од почетака стварања Хрватске демократске заједнице. Па све до данашњих дана се памти.

А онда је Српско народно веће, на челу с Милорадом Пуповцем, на божићном пријему, 7. јануара 2013, уручило Стјепану Месићу награду „Гојко Николиш“ за афирмацију антифашизма!

О темпора! О морес! што би рекли мудри Латини. А у преводу: О времена! О морала!

И сад читамо извињење Стјепана Месића. Коме? Чему? Извињење у коме каже, између осталог, како је тада био млад и наиван. И заведен од усташа… Човек у 56. години да је био млад и наиван!

Бар донекле нормалном, односно здраве памети човеку не преостаје друго ништа него да се крсти том смутљивцу, том превртљивом „вођи“. „Вођи“ који је био и председник једног председништва једне државе, и председник једне владе, и председник једног парламента и председник једне државе.

И који сам за себе говори, а има их још, да је антифашиста, уза све то. И кога су, нажалост, само Срби могли (можда и морали) да награде за тај и такав антифашизам.

А Стјепан Месић никад није био наиван (млад, наравно, јесте). Увек је он постојано, „кано клисурине“, био оно што јесте. Оно што је причао и тумачио о Јасеновачком логору, о НДХ, о Југославији, о Србима и земљи на њиховим опанцима… А извињење је само један од доказа кукавичлука таквих „антифашиста“! И ништа друго.

http://www.intermagazin.rs/da-sve-bude-j.../?lang=cir
Одговори
#9

(07-03-2015, 10:49 PM)Игмански Четник Пише:  Deset godina otkako je Putin odlikovao Hrvate za antifašizam. Srbe nije nikada! (FOTO)http://www.telegraf.rs/vesti/1454827-des...ikada-foto

Није одликовао Хрвате него Месића који је наводно учествовао у Другом св.рату(можда је био курир и сл.):
Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić primio je u ponedjeljak u Moskvi od ruskog predsjednika Vladimira Putina jubilarnu medalju povodom 60. obljetnice pobjede nad fašizmom zajedno s još nekolicinom svjetskih dužnosnika.

Ovim je odlikovanjem ruski predsjednik, na prijemu nakon vojne parade, odlikovao svjetske dužnosnike koji su aktivno sudjelovali u Drugom svjetskom ratu.

Osim Mesića odlikovanje su primili rumunjski kralj Mihael I, posljednji živući vladar neke države iz 1945. godine, albanski predsjednik Alfred Moisiu, predsjednik Grčke Karolos Papuljas te bivši predsjednici Cipra i Poljske Glafcos Clerides i Wojcieceh Jaruzelski koji je 1981. proglasio vojno stanje i zabranio neovisni sindikat Solidarnost.
Одговори
#10

(26-01-2017, 01:14 AM)Брада Пише:  ДА СВЕ БУДЕ ЈОШ ГОРЕ – Срби су Стјепану Месићу дали награду за афирмацију антифашизма

То су НОВОСРБИ који пишу хрватском гајевицом, славе Нову годину пре Божића и говоре Новосрбиш а Путин не може да буде већи Србин од Новосрба!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори
#11

https://en.wikipedia.org/wiki/Jubilee_Me...%931945%22

The Jubilee Medal "60 Years of Victory in the Great Patriotic War 1941–1945" is awarded to veterans of the Armed Forces of the USSR who participated in the fighting in the Great Patriotic War, guerrillas, the Underground, those awarded the Medal "For the Victory over Germany in the Great Patriotic War 1941–1945" or "For the Victory over Japan", persons awarded for their selfless work the medal Medal "For Valiant Labour in the Great Patriotic War 1941-1945" or "Citizen of the siege of Leningrad" or any of the "Defence" medals of the cities or regions of the USSR; to persons who worked in the period from 22 June 1941 to May 9, 1945 for no less than six months, excluding the period of work in the temporarily occupied territories; former under-age prisoners of concentration camps, ghettos and other places of detention established by the Nazis and their allies; foreign nationals from outside the Commonwealth of Independent States who fought in the national military forces in the USSR, as part of guerilla units, underground groups, and other anti-fascist groups who have made significant contribution to victory in the Great Patriotic War and who were awarded state awards of the USSR or Russian Federation.[1]

Presidential Decree 1099 of September 7, 2010[2] removed the Jubilee Medal "60 Years of Victory in the Great Patriotic War 1941–1945" from the list of state awards of the Russian Federation. It is no longer awarded.The Mesić family spent most of the Second World War in refuges in Mount Papuk and Orahovica when it was occasionally liberated. In 1945, the family took refuge from the final fighting of the war in Hungary, along with 10,000 other refugees, and subsequently settled in Našice, where Josip Mesić became the chairman of the District council. The family soon moved to Osijek, where Stipe graduated from 4-year elementary school and finished two years of 8-year gymnasium.

Он је то одликовање добио зато што је био у збјегу током рата.
Одговори
#12

(26-01-2017, 03:39 AM)АНТИЈУГОСЛОВЕН Пише:  Он је то одликовање добио зато што је био у збјегу током рата.

Што ли су били у збегу кад стриц јуришао на Стаљинград па после у супротном смеру ?
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним