07-03-2015, 11:59 PM
ЕВО БРАЋЕ ЈОШ СУ ЖИВИ ШТО РАДАВУ ВОДУ ПИЛИ!
(08-03-2015, 12:57 AM)Романија1 Пише: Његови доживљаји су стварно епски, откад је везаних рука скочио у ријеку и побјегао са усташке кланице '41 до кад је неки Муслиман добио срчани удар кад је сазнао да је разговарао са Савом.За ово имам документ, само не помиње се Саво, већ чини ми се Борота, мада можда је и Саво био ту. Повратио се муслиман, преживео је. У ствари он није знао да су то четници.
(08-03-2015, 11:38 AM)Игмански Четник Пише: На слици су припадници Скакавачке чете 1.сарајевске бригаде из села Нахорево,Висојевица и Стублина.
Стоје:Витомир Чолић,Душана Малешић,Благоје Ђокић,Симо Милинковић.
Сједе:Аћим Трифуновић,Саво Дерикоња,Војин Вуковић
(08-03-2015, 12:21 PM)Николај Пише:након Дејтона су припала федерацији,а била су у рату цијело вријеме наша(08-03-2015, 11:38 AM)Игмански Четник Пише: На слици су припадници Скакавачке чете 1.сарајевске бригаде из села Нахорево,Висојевица и Стублина.
Стоје:Витомир Чолић,Душана Малешић,Благоје Ђокић,Симо Милинковић.
Сједе:Аћим Трифуновић,Саво Дерикоња,Војин Вуковић
Јесу та села данас у Српској или Федерацији?
(08-03-2015, 12:46 PM)Николај Пише: Претпоставио сам. Највећа трагедија тог рата је што је изгубљен скоро цео сарајевски регион за зеленим столом. Милошевић га је тек тако предао, као да му је то дедовина.
Ви из Сарајева и околине, јесте читали књигу генерала Радована Радиновића "Лажи о сарајевском ратишту"? Одлична књига, ако је нађете прочитајте је обавезно.
(08-03-2015, 01:36 AM)Милослав Самарџић Пише: За ово имам документ, само не помиње се Саво, већ чини ми се Борота, мада можда је и Саво био ту. Повратио се муслиман, преживео је. У ствари он није знао да су то четници.Били су преговори да се нека муслиманска група прикључи отпору против Немаца.
(08-03-2015, 05:13 PM)Романија1 Пише:(08-03-2015, 01:36 AM)Милослав Самарџић Пише: За ово имам документ, само не помиње се Саво, већ чини ми се Борота, мада можда је и Саво био ту. Повратио се муслиман, преживео је. У ствари он није знао да су то четници.Били су преговори да се нека муслиманска група прикључи отпору против Немаца.
Колико ме сјећање служи, причала су 2 Србина и 2 Муслимана, и после разговора један Муслиман говори другом: Јел ти знаш с ким си причао? Овај каже да не зна. "Са Савом Дерикоњом". И тада се овај пао. И дуго после рата, Муслимани нису смјели да говоре ништа лоше о Дерикоњи јер нису вјеровали да је мртав.
Мислим да сам ово прочитао код М.Крсмановића - Незарасле ране.
Такође мислим да на овом линку који је поставио Игмански четник, пише да су партизани заробили Сава и његове војнике и закључали их у неку просторију и оставили их ту, јер су знали да ће ускоро туда усташе наићи и да ће их побити, али ускоро је неки сељак дошао и ослободио четнике. Док код Крсмановића пише за овај догађај да их није нико ослободио, већ да су се они затркали и разбили зид рукама
(09-03-2015, 12:15 PM)Игмански Четник Пише: Крсмановић има само најтачније податке са подручја Рогатице и Вишеграда,а чак и кад прича о хватању Чиче прича да га је Калабић издао и то ми је у очи рекао да мисли да је истина пре четири године у Бранковићима родном мјесту Радомира Нешковића