Оцена Теме:
  • 5 Гласов(а) - 2.6 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ПРАВОСЛАВНО ПОИМАЊЕ ЕКУМЕНИЗМА

Видим да се не крећеш по црквама.

Цркве су празне.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

Не шири лаж! Ако ти је до тога стало иди у Лозницу или Љуљаке....можда су тамо ''пуне цркве''!Rolleyes

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Ти или не знаш да читаш или намјерно лажеш!

Сам си написао да је народ ту када су 'већи празници'!

Удари се по глави!
Наше цркве су празне. Прођи мало по Србији. И то је нешто што је мимо ових дешавања послиједњих година.

(12-06-2015, 11:40 PM)Шумадинац Пише:  Као што већ рекох....толико људи је на сваки већи празник у ман. Жичи. Ето само један пример који побија лажне тврдње Маркових секташа о ''празним црквама''

И још једна чињеница која се дешава у нашој Цркви - људи су у стању да возе и по пола сата да би присуствовали светој Литургији која се служи по закључцима синодске комисије тј. онако како су је држали наши стари!

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

Одговори

Био сам прецизан и јасан, што се тиче побијања лажних тврдњи Маркових секташа! Дакле, хвала Богу, Цркве нису празне. Што се тиче ''новотарства'' у светој Литургији- то не постоји! Тај термин су сковали Артемијеви и Акакијеви зилоти да би тако оправдали своја скретања и заблуде.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Причај то људима који возаре да би присуствовали светој Литургији како је речено за вакта патријарха Павла!

Цркве јесу празне.

Одговори

Добро, нек буде како ти велиш! Читај

Д М
Одговори

Ево твојих:

http://www.mozzartsport.com/vesti/kukast...udu/108012

Интересује ме шта ће Италијани рећи?

(13-06-2015, 12:44 AM)Шумадинац Пише:  Добро, нек буде како ти велиш! Читај

Па на жалост, није како ја хоћу...

Одговори

(12-06-2015, 11:30 PM)смедерево Пише:  Немам звање дрвеног адвоката предузећа СПЦ!

Не, него не смеш поштено да признаш да ниједна Православна Црква не признаје вашу секту!
Одговори

Прави си комесар...Ко на саслушању!!!ПРИЗНАЈ!!!

НЕМАМ ЈА КОМЕ ШТА ДА ПРИЗНАМ!!!

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

Па комесар ти је твој Милоје,

Што се тиче признавања, признај пре свега самом себи
да сте група коју ни једна Православна Црква не признаје.

А ко негира огигледну истину хули на Бога.
Одговори

[Слика: 2yn1f29.jpg]

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

(13-06-2015, 12:38 AM)херцеговац Пише:  Причај то људима који возаре да би присуствовали светој Литургији како је речено за вакта патријарха Павла!

Цркве јесу празне.
Људи који возаре да би присуствовали Литургији су жртве преваре расколника и својих надридуховника, који тврде да нама благодати у СПЦ, а да је тако ебо ти и артемијевих речи:
"-Да ли су Епископи Српске Православне Цркве јеретици, и да ли је Свето Причешће код њих „отров у чаши“?
Питање је уопштено и не може се тако одговорити. Има појединих Епископа који су загазили дубоко у јерес. Али говорити о свим Епископима као јеретицима је недопустиво. Имамо Епископе који се и те како труде и боре против свејереси екуменизма, а што се тиче другог дела питања мислим да је то просто Богохулство. Јер из ранијих одговора на Ваша питања јасно је да су све Тајне у Српској Православној Цркви валидне, и никако не дај Боже да би могао да буде у Светом Путиру отров. То је светиња!"

Што се тиче само служења Литургије у време Патријарха Павла, ни он није служио увек исто, нити треба,
јер Литургија није мртва чаробна формула,
а о детаљнијим стварима о Литургији мислим да нема смисла расправљати са онима који мисле да је Литургија настала у Карловачкој митополили једина и изворна.

Што се тиче празних цркава, то је од места до места, углавном су пуније него пре 30 година.

Наравно расколничка пропаганда одвлачи део изабраних, али свако одлучује за себе.
Црква је отвоена за све, па ко хоће!

(13-06-2015, 11:50 AM)смедерево Пише:  [Слика: 2yn1f29.jpg]

Па онда је он стварно луд, јер каже да не ствара раскол, а поставља
своје епископе и свештенике по целом свету.

Стварно ми није јасно како можеш да окачиш то, а да истовремено тврдиш да није расколник.

Наравно да не смеш да потврдиш да га нико у Православном свету не признаје за епископа и цркву, осмим он сам себе!
Одговори

Тако је комесару Ацо,све признајем СВЕЕЕЕЕЕЕ!!!

Одговори

Немаш мени шта да признаш, раћиће нам се све кад доже време,

Ви се баш трипујете да спашавате Православље од Цркве Христове. Шта `ш.

Али бар прочитај артемијев акт који
си поставио и упореди са оним што он ради,
ако ниси способан да уочиш нелогичност онда...

(мада мислим да си ти један од његових који га на ово и подстичу)
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним