(13-06-2015, 12:38 AM)херцеговац Пише: Причај то људима који возаре да би присуствовали светој Литургији како је речено за вакта патријарха Павла!
Цркве јесу празне.
Људи који возаре да би присуствовали Литургији су жртве преваре расколника и својих надридуховника, који тврде да нама благодати у СПЦ, а да је тако ебо ти и артемијевих речи:
"-Да ли су Епископи Српске Православне Цркве јеретици, и да ли је Свето Причешће код њих „отров у чаши“?
Питање је уопштено и не може се тако одговорити. Има појединих Епископа који су загазили дубоко у јерес. Али говорити о свим Епископима као јеретицима је недопустиво. Имамо Епископе који се и те како труде и боре против свејереси екуменизма, а што се тиче другог дела питања мислим да је то просто Богохулство. Јер из ранијих одговора на Ваша питања јасно је да су све Тајне у Српској Православној Цркви валидне, и никако не дај Боже да би могао да буде у Светом Путиру отров. То је светиња!"
Што се тиче само служења Литургије у време Патријарха Павла, ни он није служио увек исто, нити треба,
јер Литургија није мртва чаробна формула,
а о детаљнијим стварима о Литургији мислим да нема смисла расправљати са онима који мисле да је Литургија настала у Карловачкој митополили једина и изворна.
Што се тиче празних цркава, то је од места до места, углавном су пуније него пре 30 година.
Наравно расколничка пропаганда одвлачи део изабраних, али свако одлучује за себе.
Црква је отвоена за све, па ко хоће!
(13-06-2015, 11:50 AM)смедерево Пише: ![[Слика: 2yn1f29.jpg]](http://i59.tinypic.com/2yn1f29.jpg)
Па онда је он стварно луд, јер каже да не ствара раскол, а поставља
своје епископе и свештенике по целом свету.
Стварно ми није јасно како можеш да окачиш то, а да истовремено тврдиш да није расколник.
Наравно да не смеш да потврдиш да га нико у Православном свету не признаје за епископа и цркву, осмим он сам себе!