Поруке: 5,715
Теме: 64
Придружен: Aug 2013
Углед:
364
Тако је комесару!
Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Поруке: 14,440
Теме: 346
Придружен: Feb 2015
Углед:
875
Досадан си више, понављаш се! Напиши нешто паметно....аргументима потврди своју острашћеност према Марковој секти! Нашао си овде међ' Четницима да Артемишеш? Неће да може!
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Углед:
364
(13-06-2015, 12:11 PM)aco Пише: Ти каза "тако је",
а комесару милоју слободно љуби руку, јер вас он рани!
(13-06-2015, 12:38 AM)херцеговац Пише: Причај то људима који возаре да би присуствовали светој Литургији како је речено за вакта патријарха Павла!
Цркве јесу празне.
Ево још мало Артемија, па ти упореди са онима који "возаре" да би се причестили,
питам те да ли они хуле на светиеу у својој парохијској цркви својим возарењем?
"-Преосвећени, постоји ли благодат у Српској Православној Цркви?
То је, наравно, крупно питање, али одговор је једноставан. Ми никада нисмо негирали благодат у Српској Православној Цркви, без обзира на појединце који су скренули са правог Светоотачког пута, са пута Светога Саве, јер греси појединаца не спречавају дејство благодати Божије. И греси лични, било којег свештенослужитеља, Епископа или свештеника не спречавају дејство благодати, тако да без обзира какав је свештенослужитељ, Тајна коју он врши је исправна и валидна."
Рекао сам ти већ да Милоја не познајем,ти си боље упознат са њим пошто трачариш са његовом женом....
Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Углед:
875
Нешто што ти у себи поседујеш, нешто твоје- не можеш натерати друге да то да имају!
Овако си само депонија ''туђег'' смећа! Шта ш!
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Поруке: 578
Теме: 5
Углед:
20
Него брате смедерево не рече нам која Православна Црква у свету признаје Артемија за епископа и цркву, (осим наравно новокалендарца Серафима, бившег унијате)
Углед:
364
Признаће га полако,где журиш?
Углед:
364
Јел се важи литургија кад саслужују бискупи?
Углед:
20
1. то се није десило!
2. Ево шта бивши епископ Артемије каже у вези тога, или сте ви већи Артемије од Артемија.
"- Многи се питају да ли је благодат делимична или потпуна, и може ли се она сецкати на епархије где се служи предањски, и на епархије где су уведене Литургијске реформе, рецимо у епархији Бачкој нема благодати, а у епархији Банатској има благодати?
- Не, апсолутно! У првом одговору је одговор и на то питање, јер не зависи благодат од чистоте живота једнога човека, него од силе Божије, и од вере оних који приступају Светим Тајнама. Тако да без обзира какве ставове имају поједини Епископи, то је благодатна Црква, све до Саборске осуде због канонских прекршаја."
(Последња измена: 13-06-2015, 12:53 PM од
aco.)
Углед:
364
1.само питам,да ли је важећа?
2.Нисам прочитао то саопштење
Углед:
20
1. Није се десило, и није важећа и не би присуствовао на њој. Али су многе служене у присуству бискупа, (па и Артемије је служио у присусвту бискупа, не нападам га само напомињем)
2. Ваш сајт: Недеља, 03 јун 2012 21:24
Инфо-служба разговарала је са Владиком Артемијем, замоливши га за коментар о актуелним темама и догађањима.
Углед:
364
1.само сам питао да ли је важећа,да ли би ти присутвовао на њој твоја је воља...Слажем се да су многе служене у присуству(и Артемије),али није саслуживано заједно.Једнино знам да је Гриша служио молебан са бискупом,али незнам како се то теолошки категорише...
2.драго ми је да пратиш "наш" сајт,ја рецимо уопште не пратим "ваше"сајтове и форуме,погледаћу па ћу коментарисати..
(Последња измена: 13-06-2015, 01:12 PM од
смедерево.)
Углед:
875
(13-06-2015, 01:12 PM)смедерево Пише: 1.само сам питао да ли је важећа,да ли би ти присутвовао на њој твоја је воља...Слажем се да су многе служене у присуству(и Артемије),али није саслуживано заједно.Једнино знам да је Гриша служио молебан са бискупом,али незнам како се то теолошки категорише...
2.драго ми је да пратиш "наш" сајт,ја рецимо уопште не пратим "ваше"сајтове и форуме,погледаћу па ћу коментарисати..
Па како и да пратиш Црквене сајтове када нападаш нашу Цркву?
То показује колико си ограничен....сужење свести! Шта ш!
Д М