Оцена Теме:
  • 5 Гласов(а) - 2.6 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ПРАВОСЛАВНО ПОИМАЊЕ ЕКУМЕНИЗМА

Јес текст мало подугачак,а нема слика.Баја
Одговори

Е куме нис' ти, табаџија Знао сам да је то српска кованица и значи "Ниси ти куме крив, већ они други."

Па ето, брат Шумадинац је прихватио наше критике па не цитира Зизија.хихихи

Ја би нешто као Алан Форд. Више слике, мање текста.
Навика шта ћеш. Сирома' 5+5

Иначе приложени "инкримисани" текст Берђајева је веома поучан и примењив
на наше "ревнитеље - расколнике" овде на форуму. Треба га обавезно прочитати. Читај
Одговори

Значи препоручујеш Берђајева кога и Иван означава као поборника јеретичког учења?

И тако,
све док Шумадинац напада у складу са твојим ставом Артемија, ти си спреман да пређаш преко његових цитата који немају везе са Православљем?

Или можда хоћеш да кажеш да је Берђајев Православни мислилац?

Буди дослиједан.

Колико ће клинаца читајући ово брзо у глави сконтати Берђајева као нешто Православно и пунити се софистичким небулозама?

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

Искрено нисам читао Берђајева, али овде сам изнео
мишљење да је текст који је приложио Шумадинац поучан
ра разумевање нездраве логике "ревнитеља - расколника". За остало од Берђајева не знам.

Сви велики Свети Оци, који су на Васељенским саборима бранили истину о Богу су били одлични
познаваоци философије.

Да напоменем да на Васељенским Саборима нису доношени само канони,
који су углавном административног и дисциплинског карактера, већ и много
важнија исповедања вере о Светој Тројици, Христу, Богородици...
Зато 5.и 6. и немају каноне.

Тако и сада, разумно познавање философије је врло корисно за онога ко
хоће да се упозна са развојем догматских учења у Цркви и узроцима настанка
јереси. Философија је јако оружије паметном теологу, али и саблазан онима без расуђивања.

Да не говорим опет о владици Николају и његовом докторату из философије
на тему Берклија и његове теорије "Опажања"
Философија је сигурно дала један квалитет мисли владици Николају.
Наравно никако само философија.
Одговори

(27-03-2015, 04:06 AM)aco Пише:  Искрено нисам читао Берђајева, али овде сам изнео
ра разумевање нездраве логике "ревнитеља - расколника". За остало од Берђајева не знам.

Сви велики Свети Оци, који су на Васељенским саборима бранили истину о Богу су били одлични
познаваоци философије.

јереси. Философија је јако оружије паметном теологу, али и саблазан онима без расуђивања.

на тему Барклија и његове теорије "Опажања"

КидањеКидањеКидањеКидање

Да се подсетимо:
Православни екуменисти су неутрални, говоре двосмислено и неодређено, на један уопштени начин, користећи многобројне и лепе речи од којих не можеш ништа конкретно да разумеш. Екуменисти виде мирну и тиху будућност Цркве (биће добро, овако је добро, будимо добри), али их одаје празноверно потчињавање званичницима (политичким и религиозним), дубоко поштују све оно што означава величину, моћ, заповест и устројство, иако се тиме могу нанети и штете Христовој Цркви.чинствима".

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

Питао владику Николаја један поштар, како то има Бог а ја га не видим.
Владика је одговорио да слепац не види сунце, па ипак сунце постоји.Ваистину!

Смедерево, написао сам врло, врло конкретне ствари, ако ти не разумеш, или мислиш да је двосмислено то је твој проблем.Читај

Што донекле и објашњава твоје ставове и понашање!Сирома'

Ко хоће да разуме разумеће.Ваистину!
Екумениста нисам никако, а ваше празноверно потчињавање разним комунистима "грешним" и "публицистаима", Скојевацкао и расколницима наноси штету Цркви, и немој свој грех сваљивати на друге. Креза
Одговори

(27-03-2015, 03:43 AM)херцеговац Пише:  Значи препоручујеш Берђајева кога и Иван означава као поборника јеретичког учења?

И тако,
све док Шумадинац напада у складу са твојим ставом Артемија, ти си спреман да пређаш преко његових цитата који немају везе са Православљем?

Или можда хоћеш да кажеш да је Берђајев Православни мислилац?

Буди дослиједан.

Колико ће клинаца читајући ово брзо у глави сконтати Берђајева као нешто Православно и пунити се софистичким небулозама?

Тако тврде велике незналице! Понављам...Духовни Отац Берђајева је био свети Алексеј Мечев, иначе и прозорљивац. Пред само изгнанство, тада о. Мечев му је рекао: ''Ви морате да идете, Вашу реч мора да чује Запад!''

Није Берђајев једини. Постоји читава плејада Руских.....што философа, што богослова....а тек Светитеља.....

Питај Херцеговац ако нешто не знаш, а не само готове ''истине'', тачније- предубеђења износити!

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(27-03-2015, 04:06 AM)aco Пише:  Искрено нисам читао Берђајева, али овде сам изнео

познаваоци философије.

на тему Берклија и његове теорије "Опажања"

Иако цијеним када одговориш и начин како си вољан дискутовати, за разлику од Шумадинца који мало каже својим просто-проширеним,

морам подвући да је Берђајев поборник јереси. Ту све стаје. Берђајев нема Православну мисао.

И то о софистима не кажем ја, него широм интернета имаш људи који говоре о њиховој штетности на младе људи, а и на Шумадинца, који не могу да разлуче ствари.

Овдије није ријеч да ли је прихватљива филозофија или не, него о учењу које је означено као јеретичко!

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

Одговори

Итекако има Православну мисао, али хируршку! Rolleyes

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Да ли постоји православни екуменизам?

Оваква формулација је изузетно обмањујућа.Православни екуменизам постоји онако како чујемо да постоји и баптистичка, адвентистичка, јеховистичка црква итд., хришћанска партија, света Румунија, месијанске нације, теистички еволуционизам, јединство у различитости, хомосексуалци хришћани, масони хришћани, хришћанска јога, хришћански фундаментализам итд. "Православни екуменизам" постоји онако како чујемо унаоколо да постоји баптистичка, адвентистичка, јеховистичка "библија", екуменистичка, сатанистичка "библија" или у најновије време "библија" хомосексуалаца итд. "Православни екуменизам" је варљива, срамна и нечасна формулација измишљена ради обмане кроз слушање разума.

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

Опет погрешно, али се труди, можда нешто и погодиш.

Православље јесте екуменизам, односно Црква је дужна да испуњава речи Христове.
"Идите и проповедаје целоме свету (екумени)." То је православни екуменизам.

"Екуменизам" као мешавина свих вера, је оно што је погрешно
и што је за православне неприхватљиво.
Одговори

(28-03-2015, 06:55 PM)aco Пише:  Опет погрешно, али се труди, можда нешто и погодиш.

Православље јесте екуменизам, односно Црква је дужна да испуњава речи Христове.
"Идите и проповедаје целоме свету (екумени)." То је православни екуменизам.

"Екуменизам" као мешавина свих вера, је оно што је погрешно
и што је за православне неприхватљиво.

Не огласи се поводом софиста?

Одговори

Људи јединствена понуда, Баја

Постаните "АНТИЕКУМЕНИСТА", табаџија
Ако овог момента постанете антиекумениста, рај вам је загарантован, све вам је опроштено (иако није било поштено)
покајање и праштање непотребни, можете да осуђујете и оговарате без ограничења. хихихи
И немој да вас чуди, што сте бољи сте од других људи. Јер они нису просвећени да буду антиекуменисти"
Ако волите да мрзите друге људе и вере, као антиекуменисти то можете без мере. Љутко
Непогрешивост загарантована, свакога дана.
У националном смислу одмах добијате статус истакнутих бораца,
наравно и све државне привилегије. Постајете елита довољна сама себи.
Ослобођени сте свих обавеза према Отаџбини и народу.
Осим да нападате све друге за "издајство" и "екуменизам", докази нису потребни,
довољно је само да их нападате. табаџија

"НИСУ СВИ ИСТИ, НАЈВЕЋИ СУ АНТИЕКУМЕНИСТИ; И УВЕК СУ ПРВИ НА ЛИСТИ" Скојевац

А сад озбиљно! Јок

Нико овде на форуму не жели да преводи у католицизам и папизам, али
неки наши "другови чланови" стварно верују да су открили Америку и да су антиекуменизмом све завршили.
Зато предлажем да се "антиекуменистима" доделе ордени народног хероја и месечна примања.
Знам да то кошта, али тако ће мању штету правити и Цркви и народу.
а и неће гушити форум својом "непогрешивошћу".

(28-03-2015, 11:46 PM)смедерево Пише:  Видим да си преузео улогу гуруа на форуму,али си за мене лош глумац,тако да(а већ сам ти рекао)нема потребе да се бринеш за мене!
Брате од тебе сам давно дигао руке, имаш ти своје "гуру-е". Довољно ти је.
Већ сам ти рекао да овде пишем због других људи, да им не подваљујете своје секташке приче.

Што се тиче твога мишљења забринуо бих се када би ме хвалио.

(29-03-2015, 12:12 AM)херцеговац Пише:  Не огласи се поводом софиста?

Порука примљена, али мало нејасна, молимо појасните. Smile
Одговори

(29-03-2015, 05:02 AM)aco Пише:  Људи јединствена понуда, Баја

Постаните "АНТИЕКУМЕНИСТА", табаџија
Ако овог момента постанете антиекумениста, рај вам је загарантован, све вам је опроштено (иако није било поштено)
покајање и праштање непотребни, можете да осуђујете и оговарате без ограничења. хихихи
И немој да вас чуди, што сте бољи сте од других људи. Јер они нису просвећени да буду антиекуменисти"
Ако волите да мрзите друге људе и вере, као антиекуменисти то можете без мере. Љутко
Непогрешивост загарантована, свакога дана.
У националном смислу одмах добијате статус истакнутих бораца,
наравно и све државне привилегије. Постајете елита довољна сама себи.
Ослобођени сте свих обавеза према Отаџбини и народу.
Осим да нападате све друге за "издајство" и "екуменизам", докази нису потребни,
довољно је само да их нападате. табаџија

"НИСУ СВИ ИСТИ, НАЈВЕЋИ СУ АНТИЕКУМЕНИСТИ; И УВЕК СУ ПРВИ НА ЛИСТИ" Скојевац

Ево му дође ко немачки проглас из 41.год.Имаш и добошара сумадинца,па сте таман!

А сад озбиљно! Јок

Нико овде на форуму не жели да преводи у католицизам и папизам, али
неки наши "другови чланови" стварно верују да су открили Америку и да су антиекуменизмом све завршили.
Зато предлажем да се "антиекуменистима" доделе ордени народног хероја и месечна примања.
Знам да то кошта, али тако ће мању штету правити и Цркви и народу.
а и неће гушити форум својом "непогрешивошћу".

Ма да ти си прави ревнитељ,сам себи си наметнуо "титулу" гуруа и дежурног критичара,ЈА сам у праву а сви остали критичари су расколници и секташи.То је твоја политика овде на форуму.
Чим се дирне таса циганин,дон игњатије,бискуп григорије,зизјулас,критикује СПЦ,скачеш код да си плаћен да их браниш,тако да тај орден хероја вероватно добијаш ти,а не неби ме изненадило ни да имаш месечна примања од дотичних.

(28-03-2015, 11:46 PM)смедерево Пише:  Видим да си преузео улогу гуруа на форуму,али си за мене лош глумац,тако да(а већ сам ти рекао)нема потребе да се бринеш за мене!
Брате од тебе сам давно дигао руке, имаш ти своје "гуру-е". Довољно ти је.
Већ сам ти рекао да овде пишем због других људи, да им не подваљујете своје секташке приче.
Смарање бреСмарање бре

Што се тиче твога мишљења забринуо бих се када би ме хвалио.

(29-03-2015, 12:12 AM)херцеговац Пише:  Не огласи се поводом софиста?

Порука примљена, али мало нејасна, молимо појасните. Smile

Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним