Хасо и Мујо, алиас Шумардинец, разговарају се сам са собом!
А за то време Бискуп Гргур целива архи-грешника из Рима у руку па каже:
ПОЗДРАВ БИСКУПА ГРГУРА КРИМО-КАТОЛИЧКОМ папи у Сарај'ву
Током екуменског и међурелигијског сусрета у Фрањевачком међународном студентском центру у Сарај'ву, 6. јуна 2015., некад Епископ а сад Бискуп, некада Србске Православне Цркве, а сад цркве Поп-Ћире и Поп-Спире, дакле тај Бискуп Гргур је упутио је следећи поздрав папи Франциску Првом, наследнику римских папа, курвара и тровача Борџија и Медичија:
Цитат:Ваша Светости, дозволите ми да Вас као епископ Православне Цркве поздравим јеванђелским поздравом – „Благословен је који долази у име Господње!“
Дошли сте у Босну и Херцеговину и њену престоницу град Сарајево зато што једној страдалној и напаћеној земљи желите да дате подршку да се поново усправи и да пронађе своје људско лице.
Сарајево у којем сте данас и Мостар у којем Вас очекујемо су градови који подсећају на Јерусалим по томе што су места страдања, а истинска страдања најава су Васкрсења. Зато је Ваш долазак велико охрабрење и утеха понајприје босанско-херцеговачким католицима којима долазите као архипастир.
Ми пак православни хришћани у сусрету са Вама осећамо не мању радост што као поглавар сестринске нам Цркве и епископ Рима посећујете нашу земљу. Доносите нам благослов Римске катедре, једне од најдревнијих и најславнијих Цркава.
Паметном доста а унијатима никад доста!
Ми рекосмо, по пустињи викасмо, ма Душу спасисмо!
Онима који нападају на Цркву Христову
и уче да се она поделила на гране и "сестринске" или "братске" Цркве и они, који су у општењу са таквим јеретицима или им помажу, или штите јерес екуменизма,
правдајући је исказивањем братске љубави и уједињењем раздељених Хришћана:
АНАТЕМА !
АНАТЕМА !
АНАТЕМА !
Онима који се одричу Сабора Светих Отаца и њиховог Предања, које је у сагласности са Божанским Откровењем, и побожно чувано од стране Православне Саборне Цркве,
АНАТЕМА !
Онима који Цркву Христову нападају
мудровањем да је она подељена на тзв. гране које се разликују учењем и начином живота, и онима који тврде да Црква не постоји на видљив начин, него ће настати у будућности када се све гране или секте или чак религије уједине у једно тело, и онима који не разликују истинско свештенство и Тајне Цркве од јеретичких,
него веле да су крштење и причешће јеретика довољни за њихово спасење, и онима
који опште са горе поменутим јеретицима, или помажу или бране њихову
јерес екуменизма под изговором братске љубави или као пут сједињења одељених Хришћана,
АНАТЕМА !
Јоакиму III, патријарху константинопољском, Мелетију Метаксакису и Хризостому Пападопулосу, зачетницима злославног екуменизма,
АНАТЕМА !
VII Васељенски Сабор, 1. правилo:
"Са сладошћу примамо божанска правила и свецело и непоколебиво држимо одредбе ових правила изложених од свехвалних Апостола, светих труба Духа, и од свих шест Васељенских Сабора, и од оних који су се помесно сакупљали ради издавања таквих заповести, и најзад, од светих Отаца наших.
Јер сви они, једним и истим Духом просвећени, узаконише оно што је корисно.
И кога они предају анатеми, и ми анатемишемо, и кога они предају свргнућу, и ми га свргавамо, и кога одлучењу, и ми га одлучујемо !"
ДА НАМ ВЕРА БУДЕ ЧИСТА !
СВЕТИ ЈУСТИН ИЗ ЋЕЛИЈА ЗОВЕ ЧЕДА НАЈМИЛИЈА
НЕ БОЈТЕ СЕ ДЕЦО МИЛА СА ВАМА ЈЕ БОЖЈА СИЛА
ДА НАМ ВЕРА БУДЕ ЧИСТА ЧУВАЈТЕ ЈЕ ОД ПАПИСТА!
ПАПИСТИ СУ ЈЕРЕТИЦИ НАШЕ ЦРКВЕ РАСКОЛНИЦИ
ПАПИСТИ СУ ЈЕРЕТИЦИ И ОД ХРИСТА ОДПАДНИЦИ!
СВЕТЕ ОЦЕ ПОСЛУШАЈТЕ НОВОТАРЦЕ НЕ ПРИМАЈТЕ
ПО СРБИЈИ ВИ ХОДИТЕ НАРОД СРБСКИ ПРОБУДИТЕ
НЕКА БРАНИ ВЕРУ ОВУ КАО МИЛОШ НА КОСОВУ!
СВЕТИ ОЦИ О ЈЕРЕСИ ЛАТИНСКОЈ КРИМО-КАТОЛИЧКОЈ ЈЕРЕСИ И О СВЕЈЕРЕСИ ЕКУМЕНИЗМА :
Преподобни Теодосије Печерски (†1074 г.):
„Они (Латини), множином својих јереси, обешчастили су целу земљу... Они који живе у латинској вери неће задобити вечни живот".
Свети Григорије Палама († око 1360 г.):
„Све док будете говорили да Дух Свети исходи и од Сина, ми вас нећемо прихватити нити општити са вама." (Дела Св. Григорија Паламе. Т1, Солун, 1962. стр. 26)
Свети Марко Ефески († 1457 г.):
„Јасно је да су они (Латини) јеретици, јер су се потпуно одвојили, при чему је њихово учење о Светом Духу - хула на Њега и највећа од свих опасности и ми их одбацујемо као јеретике..."
„Оно што се тиче Цркве, никада се не може разрешити путем компромиса..."
„Ми смо одбацили Латине, ни због чега другог, него због чињенице да су јеретици. Зато је потпуно погрешно сједињавати се са њима..."
„Латини нису само расколници, него су и јеретици. Наша је Црква духо ћутала о томе, понајвише због тога што су њихови народи знатно већи и јачи од нашег."
Преподобни Максим Грк († 1556 г.):
„У својим делима, ја разобличавам сваку латинску јерес и сваку јудејску и многобожачку хулу." (Дела преп. Максима Грка, Твер. 1993. стр. 7)
Свети Филарет Московски (Дроздов):
„Папизам је сличан плоду, чији се омотач хришћанске црквености, наслеђен од давнина, постепено распада, да би открио њихову антихришћанску срж."
Преп. Пајсије (Величковски) († 1794 г.).
Пише да о Латинству, да се оно одвојило од Цркве и „пало у бездан јереси и заблуда... и лежи у њима без икакве наде да ће се подићи". И даље:
Латини нису Хришћани.
"Златоусти јасно тврди да су не само јеретици, него и они који су у заједници са њима, непријатељи Божји."
Св. Теодор Студит:
"Постоји једна саборна и апостолска Црква Христова, не више, чак не ни две скупине изван те су синагоге безбожника и синоди отпадника који не мисле, не верују и не исповедају (веру) као ми истински Хришћани."
Св. Фотије Велики:
Маркo, митрополит Ефески: „Свако ко говори против онога што је заповеђено, макар и достојан поверења, макар био и испосник, девственик, МАКАР И ЧУДЕСА ТВОРИО, макар и пророковао – нека он за тебе буде као вук у јагњећој кожи који стаду само штету доноси“.
Авва Јустин Поповић:
"Догматом ο непогрешивости присвојивши себи, човеку, сву власт и сва права која припадају једино Богочовеку - Господу Христу, папа је, у ствари, прогласио себе црквом у папистичкој цркви, и постао у њој све и свја. Своје врсте сведржитељ.
Зато је догмат ο непогрешивости папе и постао сведогмат папизма. И папа се њега не може одрећи ни но коју цену, све док је папа хуманистичког папизма.
У историји рода људског постоје три главна пада: Адамов, Јудин и папин".
Акта Седмог Васељенског Сабора:
''Ономе који било какво Предање Црквено, писано или неписано одбацује
А Н А Т Е М А !''