Поруке: 5,715
Теме: 64
Придружен: Aug 2013
Углед:
364
Тебе Бог не исправи,а како ћу ја?
Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Поруке: 14,444
Теме: 346
Придружен: Feb 2015
Углед:
877
Да поновимо: Ти и 6.lickadivizija имате заједничке црте: Непријатељски однос према Цркви и њеним великодостојницима...У овом
случају против аутора текста ''Неистине и муке Добрице Ћосића''!
Исправи ме ако грешим!
Дакле, јасно се види утицај удбаша Грешног Милоја!
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Углед:
364
(24-05-2015, 03:33 PM)Шумадинац Пише: Да поновимо: Ти и 6.lickadivizija имате заједничке црте: Непријатељски однос према Цркви и њеним великодостојницима...У овом
Исправи ме ако грешим!
Ти си тотално пролупао,и не квари тему будалаштинама!
Аутора текста ''Неистине и муке Добрице Ћосића'' нисам нападао за тај текст!!!!
Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Углед:
877
(24-05-2015, 03:36 PM)смедерево Пише: (24-05-2015, 03:33 PM)Шумадинац Пише: Да поновимо: Ти и 6.lickadivizija имате заједничке црте: Непријатељски однос према Цркви и њеним великодостојницима...У овом
Исправи ме ако грешим!
Ти си тотално пролупао,и не квари тему будалаштинама!
Аутора текста ''Неистине и муке Добрице Ћосића'' нисам нападао за тај текст!!!!
Па називаш га ''Таса Циганин'', ''Новотарац'', ''Разбојник'', итд. у пф. Православље
и Монархија!
Када оптужујеш Црквене Великодостојнике- бирај речи, јер овако иде само у прилог 6.lickedivizije и њему сличних око Артемија!
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Углед:
364
Да називам га,и то на теми где то и јесте!А твоје баљезгање и лупетање на свакој теми не иде никоме у прилог!
Углед:
877
Па у чему се разликујеш од 6.lickedivizije осим политичког убеђења? Начин размишљања, односно, писања вам је исти. Тј. корен вам је исти!
Не може се нафтом гасити ватра!
Полу-четник, умишљени четник = Комуниста!
Д М
Поруке: 3,187
Теме: 51
Придружен: Jul 2013
Углед:
372
(24-05-2015, 02:58 PM)Шумадинац Пише: Непријатељски однос према Цркви и њеним великодостојницима...
Баш су великодостојници... са све затамњеним аудијима и мерцедесима!
Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Поруке: 578
Теме: 5
Углед:
20
... рече млади комуниста и отпоче револуцију да доведе "праведника" тита и комунисте.
Углед:
372
Шта је, смета ти реалност?
Углед:
20
више ми смета демо-комунизам који полако уводите по Србији.
А шкоде су ипак шкоде, далеко од мерцедеса.
На крају крајева нека и возе, ако ти је то аргумент да пљујеш по Цркви, онда
ти је то бедан аргумент, настао углавном из љубоморе, а не бриге за народне паре.
Прочитај како је охридски архиепископ нападао Светог Саву да јаше "скупе" коње.
Ако ти толико смета, замонаши се, заврши факултет, постани владика, па и ти вози шкоду.
А не да продајете као највећи излив "патриотизма" нападање на Цркву и њену управу,
знајући да за то нечете одговарати (бар овде на земљи).
Имамо толико других проблема у држави и народу
а ми се "јуначимо" нападајући своју Цркву. У чему је разлика у односу на скојевце.
(Последња измена: 24-05-2015, 10:15 PM од
aco.)
Углед:
372
Ма, то је само врх леденог брега који показује колико је Црква отпала од Бога и изворног Христовог учења. Христоса, који није јахао чак ни коња, него магарца.
Него, кажи ти мени како је владика Порфирије до скорије могао да буде члан РРА, када Законоправило Светог Саве јасно каже да које свештено лице се бави јавним пословима, има да се разреши? Нисам упућен толико у правила Цркве, па ми кажи, јел Законоправило Светог Саве још на снази или је одбачено?
Углед:
20
Свети Петар Цетињски је био државник и војсковођа.
Свети Сава је био дипломата.
као и Свети Владика Николај.
Кад би хтео да разумеш, а могао би кад би се потрудио, схватио би да су сва правила писана
за услове времена настанка, и да их у савременом времену управо Црква, Сабор, Епископи тумаче
и примањује на савремене проблеме.
Господа као Мики Петровић и слични их тумаче као мртво слово и тако и примењују, осим наравно на себе.
Цркву Бог чува и људи је не могу покварити, али је тачно да свако од нас уноси свој грех у њу,
међутим то је не квари, као што сваки болесник носи своју болест у болницу, па болница ипак опстаје.
Иначе, чланство у Цркви није обавезно, ствар је слободне воље и слободне вере.
Па ако мислиш да је Црква пропала и да не води спасењу и вечном животу онда и не мораш да се бавиш њоме.
Има много "алтернатива"
Што се тиче пропаганде против Цркве, иста је, из исте кухиње. Користили су је
и комунисти и скојевци и секташи, а сада је користе невладине организације и расколници.
Кухиња је иста, напади су исти, (мада су сада лукавији и "изнутра").
Али знајте, Христос је победио свет и Црква Христова ће победити, а ми где смо...
(Последња измена: 24-05-2015, 10:40 PM од
aco.)
Углед:
372
Свети Владика Николај јесте био дипломата, али као емисар Цркве, а не као чиновник министарства спољних послова, док је Порфирије радио и био запослен у једној државној институцији. А то нису исте ствари. Посебно кад та РРА пусти приказивање "Парова" и сличних бљуовотина на националним френквенцијама.
Наравно, Црква, Сабор и Епископи могу да тумаче правила како им се прохте, па и до непрепознатљивости и тоталне обратности онога што у правилима пише.
Кварљивост и опадање свих ствари, па и Цркве, са протоком времена, проречена је у Откровењу Јовановом.
(Последња измена: 24-05-2015, 10:38 PM од
Громовник.)
Углед:
877
Комшија, подсећаш ме на Артемите овде на форуму! Лакше мало!
Шта кажеш за текст о Ћосићу Владике Таса?
Д М
(Последња измена: 24-05-2015, 10:48 PM од
Шумадинац.)