Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 3 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

НЕИСТИНЕ И МУКЕ ДОБРИЦЕ ЋОСИЋА

(22-05-2015, 12:58 PM)6.lickadivizija Пише:  A prvi komunista Isus Hrist?
Pazi, ja sam politikolog po struci.
Nije mi strano tako nesto. Medjutim, insistiram na nekoj terminoloskoj pedantnosti. Ne mozemo koristiti termin "fasizam" pre pojave samog termina. Sigurno je da je, recimo, istrebljivanje Indijanaca na tlu Severne Amerike genocid, ali ne mozemo koristiti taj termin kada tada nije postojao. Ili, recimo, rat kralja Dragutina i kralja Milutina na pocetku XIV veka nazivati gradjanskim ratom. Koji, bre, gradjani u srednjem veku?

Ako pođemo od pretpostavke da je tvoje insistiranje na terminološkoj pedantnosti valjano, to bi značilo da Platon i Francuzi do 1789. nisu bili fašisti, a da Isus Hristos nije bio komunista. Budući da je 1953. postojao termin "fašizam", tim pre možemo ustvrditi da je Jugoslavija imala fašistički parlament.
Nego mene nešto drugo interesuje. Kažeš da si politikolog po struci. Mislim da znam ko si.
Osoba A predstavite se!
Ja sam Milan Karagaća, politikolog iz Beograda.

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

Omasio si debelo!
Ne mozes reci da je parlament fasisticki jer nije opste pravilo u celom fasistickom svetu. Da li su Nemacka, Spanija, Portugalija, NDH, klerofasisticka Slovenija, Italija do 1943. godine, Rumunija, Bugarska, "Velika Albanija" imali takve parlamente? Uzimas slicnost jedne tvorevine kratkog daha i jedne od socijalistickih zemalja i to proglasavas kao nesto univerzalno. Malo tendenciozno.
Zamisli kada bih ja rekao da je Draza marksist jer je pustao bradu.
Одговори

(22-05-2015, 01:11 PM)6.lickadivizija Пише:  Omasio si debelo!

Dakle, ipak si ti Milanče. Prepoznao sam ti stil. Priznajem, malo sam više glupav, pa mi je trebalo malo više vremena. Pozdravljam te još jednom i želim ti dobrodošlicu. Ti si meni zaista simpatičan lik iako možda ne izgleda tako na prvi pogled. To jest na prve "Poglede". Smile Dobićeš od mene i jedan plus za komenatare, da ne pričaš posle kako su te na Pogledima punili minusima kao nerotkinju.

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

Aman, nisam Milan Karagaca!
Одговори

(21-05-2015, 09:35 PM)6.lickadivizija Пише:  
(21-05-2015, 09:03 PM)Милослав Самарџић Пише:  Није гатање, већ статистика. А статистика је наука. Опадате од 1989. године и онда се та линија на графикону само продужи... Тако смо учили статистику на факултету, а не знам како ви у Кумровцу. Smile
A gde ste ucili istorijsku metodologiju, ako smem da pitam? Na kom fakultetu?

На вашим Титоистичким није сигурно.

(22-05-2015, 10:17 AM)6.lickadivizija Пише:  Forum je koncipiran tako da kada se svako ko nije nacionalista i konzervativac odmah napadne iz oruzja desetak cetnickih botova kako bi se spamovala sustina.

Ћути кад вас не банујемо и не бришемо "на кеца", као што се то ради са нашим члановима на Мај Ситију, овде вам је бар дозвољено да слободно изнесете своје мишљење.

(22-05-2015, 01:11 PM)6.lickadivizija Пише:  Ne mozes reci da je parlament fasisticki jer nije opste pravilo u celom fasistickom svetu. Da li su Nemacka, Spanija, Portugalija, NDH, klerofasisticka Slovenija, Italija do 1943. godine, Rumunija, Bugarska, "Velika Albanija" imali takve parlamente?

Од свих наведених држава, само је Италија била стварно "фашистичка". Зато одговори лепо на питање и не прави се луд.

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

(22-05-2015, 01:59 PM)Громовник Пише:  На вашим Титоистичким није сигурно.
Nije nigde!
A i pitanje nije bilo gde nije, nego gde jeste!
Znaci, ti se pravis lud, a ne ja!
(22-05-2015, 01:59 PM)Громовник Пише:  Од свих наведених држава, само је Италија била стварно "фашистичка". Зато одговори лепо на питање и не прави се луд.
Zar nisam odgovorio? To sto ti ne razumes, to je vec tvoj intelektualni problem skromne moci razumevanja drugih, a ne moj!
Одговори

(22-05-2015, 01:19 PM)6.lickadivizija Пише:  Aman, nisam Milan Karagaca!

Који год да си црвени бандит,овде си залутао!Скојевац

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

(22-05-2015, 02:05 PM)смедерево Пише:  
(22-05-2015, 01:19 PM)6.lickadivizija Пише:  Aman, nisam Milan Karagaca!

Који год да си црвени бандит,овде си залутао!Скојевац
Poruke ovakvih zatucanih ubuduce ne komentarisem!
Одговори

Админе,терај ову багру одавде!

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

(22-05-2015, 02:13 PM)смедерево Пише:  Админе,терај ову багру одавде!
Bas u skladu sa pravilnikom foruma!
Одговори

(22-05-2015, 02:05 PM)6.lickadivizija Пише:  
(22-05-2015, 01:59 PM)Громовник Пише:  На вашим Титоистичким није сигурно.
Nije nigde!
A i pitanje nije bilo gde nije, nego gde jeste!
Znaci, ti se pravis lud, a ne ja!

Па боље и нигде, него на вашим лажним факултетима. Чега се паметан стиди, уосталом, будала се поноси.

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

OK, bolje nadrilekar nego lekar sa diplomom!
Cetnistvo je cudna dijagnoza! Vracanje u kameno doba!
Одговори

(22-05-2015, 02:17 PM)6.lickadivizija Пише:  
(22-05-2015, 02:13 PM)смедерево Пише:  Админе,терај ову багру одавде!
Bas u skladu sa pravilnikom foruma!

На вашем форуму забранише ми да учествујем,јер сам лоше писао о највећем злотвору СРБСКОГ народа.
Да сам тамо писао као и ти овде,сигурно би ме осудили на смрт стрељањем!

Одговори

Nevaspitan si, zato su te sutnuli!
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним