Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 3 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

НЕИСТИНЕ И МУКЕ ДОБРИЦЕ ЋОСИЋА

То приватно, оно што ви комунисти кажете образовање уз рад. Ево док те није било пођох на још један занат, како ти се чини:
https://vimeo.com/120572613
Одговори

А што се тиче Ћосића, ајде прокоментариши овај чланак:
http://www.pogledi.rs/diskusije/viewtopic.php?t=19754
Одговори

Konačno da se na ovom forumu pojavi i jedan komunista, partizan! Ja sam relativno nov ovde, pa sam se baš pitao gde su komunisti, da li ih još ima, zašto ne dođu. Dosadili više ovi desničari i četnici.
Pomaže Bog i dobrodošli, druže "šesta lička divizija"!
Pretpostavljam da ste se borili i u Španiji? Pozdraviću Vas drevnim španskim pozdravom - HEMOS PASADO!!!

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

(22-05-2015, 01:43 AM)Милослав Самарџић Пише:  То приватно, оно што ви комунисти кажете образовање уз рад
Sta Vam je slabije islo:obrazovanje ili rad? Posto Vam opsta metodologija drustvenih nauka ne ide nikako. Jel mozete da nam kazete koji su Vam bili metodoloski uzori? (O tehnikama ne bih jer su to spanska sela, verovatno, za Vas.)
Ove clanke cu kasnije da komentarisem i ovu Vasu verziju "Brada gori, a Draza se ceslja". Vidim da je odmah prvi pasus fobija od komunista u ovom tekstu. Ako, ako, nabili smo Vam fobije i za cukununuke!

(22-05-2015, 08:01 AM)Vlad Alekš Пише:  Konačno da se na ovom forumu pojavi i jedan komunista, partizan! Ja sam relativno nov ovde, pa sam se baš pitao gde su komunisti, da li ih još ima, zašto ne dođu. Dosadili više ovi desničari i četnici.
Forum je koncipiran tako da kada se svako ko nije nacionalista i konzervativac odmah napadne iz oruzja desetak cetnickih botova kako bi se spamovala sustina. Tako da razumem drugove koji propustaju ovaj ugodjaj. Ja se ovde osecam kao Boris Dvornik u onoj sceni iz "Bitke na Neretvi". Ovakvu zabavu, smesu patetike i ogorcenosti nema sanse da propustim!
(22-05-2015, 08:01 AM)Vlad Alekš Пише:  Pomaže Bog i dobrodošli, druže "šesta lička divizija"!
Sloboda narodu! I bolje Vas nasli!
(22-05-2015, 08:01 AM)Vlad Alekš Пише:  Pretpostavljam da ste se borili i u Španiji? Pozdraviću Vas drevnim španskim pozdravom - HEMOS PASADO!!!

Cus, u Spaniji, bio sam i u Boju na Kosovu barabar sa knezom Lazarom, a kasnije, kao Jastreb u "Kapelskim kresovima" bio u zvona kada mi je kralj Tvrtko I javio da smo pobedili NATO, ovaj Turke!
Одговори

(21-05-2015, 04:31 PM)6.lickadivizija Пише:  To je isto kao kada bih ja rekao za Dimitrija LJotica da nije bio dobar komunista ili slicno!

Čuo sam za anegdotu da je Milo Dor, mladi SKOJ-evac i budući pisac, izašavši iz ljotićevskog logora za prevaspitavanje omladine u Smederevskoj Palanci izrekao antologijsku rečenicu: "Vi ste potpuno isti kao komunisti, s tom malom razlikom što ste za kralja!" Smile

Slažem se da Ljotić nije bio dobar komunista - verovao je u Boga i bio za kralja. Nego, reci ti meni nešto drugo. Zašto ste ukrali Ljotićevu ideju o skupštini u kojoj su zastupljeni predstavnici određenih zanimanja? Da li je to beše onaj vaš ustav iz 1953? Ili 1954? Šta vam je trebalo da pravite "dom radnika i seljaka", hoću reći "veće proizvođača"? Da li ste to videli kod Musolinija ili kod Ljotića? Ali iskreno.

Одговори

(22-05-2015, 11:34 AM)Vlad Alekš Пише:  Da li je to beše onaj vaš ustav iz 1953? Ili 1954?
Ustav od 1963. godine ili "povelja samoupravljanja". Mislim, ako se diskutuje o necemu, aj sa malo vise kompetencije!

(22-05-2015, 11:34 AM)Vlad Alekš Пише:  Da li ste to videli kod Musolinija ili kod Ljotića? Ali iskreno.
Kod Benita Musolinina ima to, kada je pravio onu marionetsku drzavu na severu Italije 1944. godine.

https://www.google.rs/search?q=cetnik&es...B360%3B471
Vidi ovog maminog lepotana!
Jel ovaj koristi najskuplje parfeme?
Одговори

(22-05-2015, 12:14 PM)6.lickadivizija Пише:  
(22-05-2015, 11:34 AM)Vlad Alekš Пише:  Da li je to beše onaj vaš ustav iz 1953? Ili 1954?
Ustav od 1963. godine ili "povelja samoupravljanja". Mislim, ako se diskutuje o necemu, aj sa malo vise kompetencije!

Proglašavali ste ustave kao što se lekovi piju - na svakih 6 sati. Evo ovako, imali ste jedan ustav 1945, pa 1953. ili 1954, pa jedan 1963, i na kraju 1974. Dakle siguran sam da je bio i taj 1953 ili 1954. Da li smeš da se opkladiš? Ko pobedi dobija besplatno letovanje za dve osobe na Golom Otoku, ol inkluziv.

Одговори

To je bio Ustavni zakon! A ne Ustav.
Ustavi su bili:1946., 1963. i 1974. godine.
Jel ovo tvoje ("Ustavi kao lekovi") za proglasavanje Ustava vazi i za Srbiju u XIX veku ili je tu korekcija jer tu nisu komunisti, pa pravis razlku?
Одговори

(22-05-2015, 12:14 PM)6.lickadivizija Пише:  
(22-05-2015, 11:34 AM)Vlad Alekš Пише:  Da li ste to videli kod Musolinija ili kod Ljotića? Ali iskreno.
Kod Benita Musolinina ima to, kada je pravio onu marionetsku drzavu na severu Italije 1944. godine.

Dakle, priznaješ da ste imali fašistički parlament. Pa što ste se onda borili protiv fašista? Da im ukradete parlament? Bolje bi vam bilo da ste im lepo ukrali zgradu parlamenta, nego što ste im ukrali instituciju parlamenta. Danas bismo barem imali gde da pišemo grafite.

Одговори

(22-05-2015, 12:40 PM)Vlad Alekš Пише:  [

Dakle, priznaješ da ste imali fašistički parlament. Pa što ste se onda borili protiv fašista? Da im ukradete parlament? Bolje bi vam bilo da ste im lepo ukrali zgradu parlamenta, nego što ste im ukrali instituciju parlamenta. Danas bismo barem imali gde da pišemo grafite.
Jednostrano!
Одговори

(22-05-2015, 12:39 PM)6.lickadivizija Пише:  To je bio Ustavni zakon! A ne Ustav.
Ustavi su bili:1946., 1963. i 1974. godine.
Jel ovo tvoje ("Ustavi kao lekovi") za proglasavanje Ustava vazi i za Srbiju u XIX veku ili je tu korekcija jer tu nisu komunisti, pa pravis razlku?

Dobro, priznajem, pobedio si, dobijaš nagradu - Goli Otok za dve osobe. Ako ste obojica muški. A ako vodiš ženu ili devojku, moraćete da se razdvojite - ona mora na Sveti Grgur.
Poenta nije u tome da li je 1953. donet novi ustav, ili ustavni zakon, poenta je u tome da je Jugoslavija od 1953. godine dobila fašistički parlament.

Одговори

Jel to onda znaci da je Francuska do 1789. godine imala fasisticki parlament?
Одговори

(22-05-2015, 12:51 PM)6.lickadivizija Пише:  Jel to onda znaci da je Francuska do 1789. godine imala fasisticki parlament?

Opet pišeš nepravilno "jel". Da li bi se iznenadio kada bih ti rekao da je prvi ozbiljniji fašista bio Platon? I otud izraz platonska ljubav.

Одговори

A prvi komunista Isus Hrist?
Pazi, ja sam politikolog po struci.
Nije mi strano tako nesto. Medjutim, insistiram na nekoj terminoloskoj pedantnosti. Ne mozemo koristiti termin "fasizam" pre pojave samog termina. Sigurno je da je, recimo, istrebljivanje Indijanaca na tlu Severne Amerike genocid, ali ne mozemo koristiti taj termin kada tada nije postojao. Ili, recimo, rat kralja Dragutina i kralja Milutina na pocetku XIV veka nazivati gradjanskim ratom. Koji, bre, gradjani u srednjem veku?
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним