Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 3 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Владика Григорије и латински символ вјере!

(30-03-2015, 02:51 PM)смедерево Пише:  Незнам ко је Акакије?

ИСТИНСКИ ПРАВОСЛАВАН СРБИН....Тако им се сајт зове.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Нисам знао за њих,личе ми на зилоте на први поглед.

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

(30-03-2015, 03:08 PM)смедерево Пише:  Нисам знао за њих,личе ми на зилоте на први поглед.

Их бре Смедерево....како ниси чуо за њих?
Сети се само њихове ''војне вежбе'' са оном јадном дечицом!

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Да,да сад се сећам,али сматрам и даље да тај камп није лоша идеја,с обзиром шта данашња деца раде и уче у школи.
А о Акакију за сада но комент!

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

Акакије је као искушеник био по српским манастирима, па није нашао духовност,
а онда је отишао у Русију, али и тамо није нашао духовност,
па је отишао на Свету Гору, тамо су њега нашли зилоти,
Па је постао зилот, али није имао смирења да остане тамо, већ је
дошао у Србију да проповеда "истинско" православље још пре више од 15 година.
Има негде неку "цркву" на Фрушкој гори.
2003 године је успео да одвоји од Цркве две сестре манастира Стјеник код Чачка.

У међувремену га је неко "рукоположио" за "владику" "истинске православне цркве"
Међутим, више га ни грчки зилоти не признају јер нису му ни одобрили да на територији СПЦ организује "цркву"
пошто је СПЦ по старом календару.
тако да је сада са неколико бивших епископа Руске заграничне цркве,
који нису прихватили сједињење са Руском Православном Црквом.

Нажалост његова пропаганда је била доста примљена у манастирима Рашкопризренске епархије,
као и код владике Артемија, (иначе Артемије је често био гост "старокалендараца" у Грчкој
у време студија.) Епархија Рашкопризренска је објављивала преводе пропагандних књига грчких расколника.

Мада се Акакије и Артемије међусобно не признају, може се рећи да је Акакије претеча Артемију.
Мада Акакије чак и поново крштава оне који му приђу.

Што се тиче саме пропаганде и оптуживања Цркве скоро је иста код обојице.
Одговори

Сад га претера!
Правиш тотално глупо поређење између владике Артемија и Акакија!
Нисам стигао да прочитам шта пишу на њиховом сајту,али ми на први поглед делују као зилоти!
Какве везе владика Артемије има са зилотима????

Одговори

(30-03-2015, 03:31 PM)aco Пише:  Акакије је био по српским манастирима, па није нашао духовност,
а онда је отишао у Русију, али и тамо није нашао духовност,
па је отишао на Свету Гору, тамо су њега нашли зилоти,
Па је постао зилот, али није имао смирења да остане тамо, већ је
дошао у Србију да проповеда "истинско" православље,
Има негде нешто на Фрушкој гори.
Нажалост 2003 године је успео да одвоји од Цркве две сестре манастира Стјеник код Чачка.

У међувремену га не неко "рукоположио" за "владику"
Нажалост његова пропаганда је била доста примљена у манастирима Рашкопризренске епархије,
као и код владике Артемија, (иначе Артемије је често био гост "старокалендараца" у Грчкој
у време студија.

мада се међусобно не признају Акакије и Артемије, може се рећи
да је Акакије претеча Артемију. Акакије чак и поново крштава оне који му приђу.

Што се тиче саме пропаганде и оптуживања Цркве скоро је иста код обојице.

Управо тако Ацо! Мада, видех на њиховом сајту да је Акакије послао ''изасланика'', тј. његовог свештеника, код Артемија ради потенцијалног уједињења. Засад...ништа од тога!

Д М
Одговори

(30-03-2015, 03:35 PM)смедерево Пише:  Сад га претера!
Правиш тотално глупо поређење између владике Артемија и Акакија!
Нисам стигао да прочитам шта пишу на њиховом сајту,али ми на први поглед делују као зилоти!
Какве везе владика Артемије има са зилотима????

Поређење је врло реално, оно што ради Артемије и јесте у велико мери "зилотизам".
Нажалост око Артемија су се скупили сви противници Цркве,
сваки из својих разлога. А мученик Артемије мисли да њега подржавају.

На снимку из манастира Вазнесења супруга грешног Милоја каже
отприлике овако: "Ми смо сад уз Артемија, а ако он одступи од праве вере нећемо ни њега признавати.".
Значи ако се Артемије измири са Црквом они ће наставити по своме, као да је она меродавна да суди и Цркви и Артемију.
Није Артемије ни свестан у какву је дружину упао.

Са моје тачке гледишта, опрости, али и ти смедерево си "зилот".

Иначе реч "зилот" значи ревнитељ, али не против других, него против греха у себи.
Тако да скидам капу пред правим зилотима.
Одговори

Опет трола и изношење ставова који теби одговарају,на неком снимку се чује шта је рекла нечија жена???Еј молим те шта ти овде износиш,да није рекла и које гаће и чарапе носи и шта је спремала за ручак тог дана.
Када се избаци конкретан доказ и снимак(григоријевог саслуживања),онда напрасно оглувиш и не чујеш и не видиш,а уз то кажеш нека га мало гриша,па то није толико страшно......
Равенски споразум си такође изврнуо у твоју причу,тако да можеш ме називати овде разним именима,али за разлику од тебе још увек хвала Богу имам очи и уши и добро видим и чујем!

Одговори

Многи имају очи и не виде, и имају уши и не чују.
Ко хоће да чује чуће, и види видеће.

Није битно шта је рекла жена, већ да ће се они Артемија одрећи чим им не буде одговарао.

Свако добро од Бога ти желим.
Одговори

Баш ме брига шта је рекла нечија жена,и њени поступци.

Одговори

Жена није тема, него је поменута успут, као пример.

А да те није брига не би овде пропагирао политику њеног мужа.
Одговори

Шта је онда спомињеш,ако није тема?Има свог мужа па нек јој он каже ако је нешто погрешно рекла,ако је уопште рекла.Не могу ја да водим бригу о туђим женама.Мене оптужујеш да водим политику рекла-казала,а сам си почео да се бавиш којекаквим трачевима,а посебно женским.
А Милоја нон-стоп ти спомињеш,ја сам једном пренео овде његово писмо о неканонској смени владике Артемија,а ти га спомињеш у сваком другом посту,знаш и шта вози,шта ради,шта му жена прича!

Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним