Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Европски дневник
#1

Не знам да ли се о томе зна, али ево да обавестим. По средњим школама се дели такозвани "Европски дневник". У питању је пропагандни материјал ЕУ. То се доставља свим оделењима и врши се масовно прање мозга. Ево и уводне речи тог "дневника":

Драги ученици,

Веома ме радује што могу да вам представим шесто издање Европског дневника, који је припремила Делегација Европске уније у Србији у сарадњи са установама Републике Србије.

Наша жеља је да вам и на овај начин приближимо процес приступања ваше домовине Европској унији и да вас упознамо са могућностима које вас очекују на том путу. Током 2014. године Србија је учинила значајан корак напред тиме што је започела преговоре о приступању Европској унији. Европски дневик ће вам помоћи да боље разумете тај процес, али и да добијете важне и корисне информације о могућностима студирања, тражењу посла, познавања како ваших тако и људских права уопште као и, између осталог, како да остварите своја права.

Процес приступања Србије Европској унији ће сигурно утицати на све вас. Сви се искрено надамо да ће он довести до бржег напретка, безбедноси и побољшања услова за живот свих грађана Србије. Овај Дневик је ту да вам помогне да разумете начин функционисања уједињене Европе али и да боље схватите односе између Србије и Европске уније.

Надам се да ћете уживати читајући Европски дневник. Желим вам пуно успеха у школској 2014/2015. години и предложио бих вам да будете активни учесници овог процеса.

Мајкл Девенпорт
Амбасадор
Шеф Делегације Европске уније у Републици Србији.

Пратите амбасадора Девенпорта на Тwitter-у
@DavenportEUSrb


Дакле реч је о једној малој књизи која је пуна слика ЕУ њеног знамења такође постоји слика на којој су премијер Вучић и председник Николић. Моја процена је да наша држава чак и финансира овај пројекат. Поента овога би била да је у ЕУ Рај на земљи. Сви треба да се школују у разним европским школама и да раде свуда само не овде. Дакле одлив мозгова. Наравно у дневику се налази и текст о толеранцији хомосексуалаца. Такође у овом дневику постоје и неке добре ствари, као на пример текстови о штетности цигарета, дроге о важној улози пољопривреде и здравом животу. Али је ово небитно јер је главна прича о ЕУ као Рају на земљи. Разочаран сам овим чином наше владе али сам још више разочаран тиме што родитељима не смета то што се на децу врши политички притисак.

Правда је достижна.
Одговори
#2

Јевропи

Теби да певам — теби, тиранко!
А дух ми мори отров и гнев;
Увреда твојих жаоци јетки
Потпаљују ми племенит спев.

Милионима народи пиште,
Милион груди просипа крв —
Милионима пале кућиште,
Милион људи гмиже ко црв.

И милиони долазе смерно
Јевропи гордој на холи суд:
Не може више, раја не може
Сносити јарам, мучити труд!

Тиран нас гази, срамоти жене,
Усева наших отима плод.
Пресуди, смерна, да л’ живот може
У таквом игу несрећни род?…
Изгинућемо!…
„Па изгините!”

Подсмеха твога горди је збор.
„И гинућемо, гинути славно —
Ил’ мачем пресећ Гордијев чвор!
Изгинућемо — али слободни,
Јер Србин неће да буде роб!
Тамо далеко, на светом гробљу,
Потражићемо живот ил’ гроб!”

Ђура Јакшић

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори
#3

То се дијели има деценија.

Писао сам о томе на старом форуму.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори
#4

http://fakti.org/globotpor/evroskeptici/...islamizuju

Можеш замислити да неко осећају да лађа, је почео да тоне......

Али имаш довољно нарцисти у скупштини и у свим структима Србије, ко још жели да кажу да су били на Титаник.

Колико болестан мораш да будеш да отвараш нове поглаве за та чланства?
Одговори
#5

HRVATI OPET PRET SRBIJI: Nećete videti EU, ako nam ne date Apatin, Sombor i Bačku Palanku!
POLITIKA ● 0
Hrvatska opet preti komšijama! Kako piše zagrebački Večernji list, Srbija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora moraće "konstruktivno" da reše pitanje granice sa Hrvatskom jer od nje zavisi njihovo članstvo u EU?!?
Ucenjivački stav Hrvatska temelji na nedavnoj izjavi predsednika Evropske komisije Žan-Kloda Junkera da nijedna država neće ući u EU sa nerešenom granicom.

Večernji na osnovu toga donosi zaključak da će Srbija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora "imati itekako veliki podsticaj da konstruktivno pokušaju da reše granicu s Hrvatskom jer u Hrvatskoj leži ključ njihovog članstva u EU".

Dalje u tekstu Večernji "objašnjava" kako Srbija nasilno pod svojom kontrolom drži čak 11.500 hektara hrvatske teritorije na levoj obali Dunava.

Podsetimo, stav Srbije glasi da bi granica trebalo da ide sredinom Dunava, dok se Hrvatska zalaže za određivanje granice po katastarskom principu, jer je, kažu, "reka promenila tok". Primenjivanjem takvog modela, delovi opština Apatin, Sombor i Bačka Palanka pripali bi Hrvatskoj.

Да водиш државу у један програм......

Па онда видиш колико е урађено против национални интерест?

Човек мора искрено да пита..........ко буквално влада државу?

Ако је то нека УДБА, па и УДБА унутра УДБЕ?

Па ако замисљиш да ту има НЕПРЕКИДНУ ВЕЗУ СА КОМУНИСТИМА И ЊИХОВОГ ЗЛОЧИН ПРОТИВ СРБА.
Што се мери са свим историчких НЕПРИЈАТЕЉИ!
Ако доста бивши КОМУНИСТИЧКЕ државе су не само отворили своје архиве него су и тужили тих особе ко су починилих злочин! У СРБИЈЕ СТАЊЕ ЈЕ ИСТО, НЕИЗМЕНЉИВО!

Онда се треба ИЗТРАЖИВАТИ КО СУ?
Одговори
#6

DAČIĆ: Francuska želi da bude lider u podršci Srbiji za EU
POLITIKA ● 0
Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa ministrom evropskih i spoljnih poslova Francuske Žan-Ivom Le Drijanom s kojim je razgovarao o jačanju bilateralne saradnje dve zemlje, podršci Srbiji na njenom evropskom putu i rešavanju pitanja oko Kosova i Metohije
Dačić je nakon sastanka sa francuskim kolegom izjavio da je interes Srbije da jača partnerstvo sa zemljom s kojom je potpisala, kako je podsetio, Sporazum o strateškom partnerstvu.

- Ministar mi je rekao da Francuska želi da bude lider u podršci Srbiji na putu ka EU. Srbija je svesna obaveza koje ima na tom putu i potrebe da nastavi sa reformama - kazao je prvi potpredsednik vlade koji boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Francuskoj.

Dačić je naveo da je u razgovoru dvojice zvaničnika izražena zajednička želja da se na miran način i u dijalogu rešavaju sva otvorena pitanja na Balkanu, pa i pitanje Kosova i Metohije.

- Siguran sam da ćemo imati dovoljno razumevanja od našeg starog saveznika Francuske za želju Srbije da se dođe do rešenja koje će uvažavati interese svih strana na KiM i koje će samim tim biti osnova za dugotrajan mir i stabilnost u regionu - uveren je Dačić.

Kako je rekao, na sastanku je istaknuto i da je ova godina veoma značajna za podsećanje na staro savezništvo između Srbije i Fancuske, a to je stogodišnjica od završetka Prvog svetskog rata.

- U tom smislu se sa velikom pažnjom može očekivati uzvratna poseta mog kolege 12. i 13.aprila koja treba da bude uvod za posetu francuskog predsednika Makrona Srbiji koja bi trebalo da usledi do kraja godine - rekao je Dačić.


Имао си вучић са прићом од Санкције Против Русије, па саде Француске за гаранцје Србије у ЕУ.

Нарос ко ужива у масохизам, су баш добили оних твз преставнике ко заслужују.....МАСОХИСТЕ!

Овде се тере ЕУ политике из ЧИСТИ ИНАТ......да Србија буде чланица.....колико ће остати од Србије и Срба у том процес, само Господ знаде!

Али тај процес овсте није формиран на економији/привреди, нити образовање, нити безбедности!

Те аргумент су непостојеће!
Одговори
#7

Где је крај српском учешћу у погибељној бриселској игри у којој само губимо - сам Бог зна
13:11 23.03.2018.

НАШИ ДОСАД НИШТА НИСУ ДОБИЛИ - САМО СУ ДРЖАВУ СРБИЈУ ИСТЕРАЛИ СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

Шиптари на КосМету систематски уништавају и српску културну баштину - демократски Запад - ни „а“?! Само од 1990. преко 150 цркава и манастира су запалили и срушили! И пред очима међународних снага… Ни ISIL није с толиким жаром и учинком рушио цивилизацијска обележја других култура, као што то у сред ЕУропе Шиптари раде?! A oни су тог марта још запалили преко 800 српских кућа, убили 19 Срба, ранили 900 и протерали више од 4.000?! Никад нико за то одговарао није?!
Поводом тровања британског шпијуна Сергеја Скрипаља и његове кћерке одмах се направио и блок подршке Острвљанима?! Сабрали су се уз њих Амери, Французи и Немци. Значи, ви опет на окупу! Ма да сте се само мало уздржали и притајили - човек и да размисли! Морам вам рећи да боље шифре за признање ко је ликвидатор - од овако састављеног блока подршке - нисте могли смислити!
Руси су им за њихово тровање и хајку вратили истом мером, а код нас су, да би спречили Слобу да даље влада - убијали, а Слоби директно у руке - стављали пиштољ! Прво су убијали спорадично - тек толико да се навикнемо да „Слоба“ убија! Убијали су као у копродукцијским филмовима Холивуд-CIA! Пред изборе '97. им је колатерална штета био Зоран Тодоровић Кундак! Њега су пре тога спаковали у Мириног љубавника, а онда га је „одстрелио“ љубоморни мужјак - „Слоба“! Како им се приближавао „5. октобар“ - згуснуто су убијали!
Могла бих ја овако у недоглед вадити костуре из њихових ормара, али није суштина у томе - у нама је! Док Москва, моћна и свесна, увек одлучно тровачима узврати ударац - код нас, и дан данас - они „трују“ - ми понижавајуће залуђујемо народ и још упиремо прстом међу собом - тражећи „троваче“?! Е, то је тај њихов - најслађи успех над нама!
Пише: Милијана БАЛЕТИЋ

ДВА дана након четрнаесте годишњице шиптарског погрома над Србима и српском културном баштином на КосМету, у Бриселу су од 19. до 21. марта „експерти“ почели нову рунду преговора с „Косова“ звану технички дијалог!

Опет је тема примена већ „постигнутих“ споразума о Заједници српских општина, енергетици, мосту у Косовској Митровици, слободи кретања и интегрисаном управљању „административним“ прелазима?!

Истог дана кад су „експерти“ започели ћаскање, Шиптари су ухапсили српског повратника у Клини Милорада Зајића под оптужбом да је ратни злочинац!

Неки злочинац мора да је, док је Србин?! Сутрадан су претукли Србина Благоја Зувића испред његове куће у Доњем Драгољевцу код Истока!

То што се овакве срамне работе раде под будним оком ЕУропејскога Еулекса на КосМету, само потврђује чињеницу да је све под ЕУропејском командом за Србе исто - било бриселски преговори, било хапшење, прогон, иживљавање, убијање, отимање, паљење, рушење...?!

Ово хапшење - „експерте“ није спречило да наставе ћаскање?!

Од 23. марта, ЕУропа је смислила да ћаскање наставе председници Србије и „Косова“ - Вучић и Тачи?! А што не би и ово протоколарно углављивање - председник и председник - кад нама не смета?!

Чему, до дан данас, служе ова бриселска замајавања, која су пре свега у дубокој супротности и са Уставом Србије и са Резолуцијом 1244 и то док Запад на челу са Америком, очигледно и дрско, завршава исцртавање границе велике Албаније на Балкану - тешко је схватити?!

Македонију су скоро „завршили“, с нама су при крају! Још само да се „одради“ војска Косова, како нам нареди амерички изасланик Вес Мичел и - то је то?!

Они још залазе и међу Србе по КосМету да поткупе српске младиће да уђу у ту шиптарску војску и тако јој дају легитимитет?!

Надати се да Српска листа неће бити поткупљена да у „Косова“ парламенту за то гласа! Без њихових гласова то неће моћи, под условом да Америка не одлучи да Скупштину заобиђе! Уосталом, што не би, ако већ заобилазе Резолуцију 1244 по којој је КосМет српски а једина војска тамо - међународни KFOR!

С друге стране, када су у питању Срби - Запад ни један једини услов Шиптарима није поставио?! За визну либерализацију им је, на пример, услов демаркација границе са Црном Гором, али им зато ЗСО није услов, као ни било шта друго досад договорено, а неспроведено. Београд је излизао ципеле одлазећи у Брисел, за чијим столом - ништа није добио, али је зато - то што је могао - истерао државу Србију с КосМета?!

Шиптари на КосМету систематски уништавају и српску културну баштину - демократски Запад - ни „а“?! Само од 1990. преко 150 цркава и манастира су запалили и срушили! И пред очима међународних снага и, очито, с њиховим допуштењем, 17. марта 2004. су порушили и спалили 35 наших цркава и манастира?!

Ни ISIL није с толиким жаром и учинком рушио цивилизацијска обележја других култура, као што то у сред ЕУропе Шиптари раде?! Они су тог марта запалили преко 800 српских кућа, убили 19 Срба, ранили 900 и протерали више од 4.000?! Никад нико за то одговарао није?!Све ове резултате погрома само смо побројали овог 17. марта, а 19. опет са Шиптарима сели за сто! Где је крај учешћу у погибељној бриселској игри у којој Србија само губи - сам Бог зна?!

Једино када се мало рашире видици и обухвате токови збивања мимо наше куће и нашег чињења, надати се да ће нам ти процеси судбину усмерити у неком бољем правцу од овог којим идемо! Ево, и око ове америчке наредбе да Шиптари на „Косова“ направе војску - једино се гласнула Москва! Она је за стриктно поштовање Резолуције 1244 - то, аутоматски, значи и против свих ових, за нас губитничких бриселских преговора а, подразумева се, и против формирања војске Косова, јер би то „заоштрило ионако компликовану ситуацију“, саопштила је портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова!

На овај став Русије Запад није реаговао! Били су, више од саме Москве, опседнути председничким изборима у Русији, на којима је - на њихову велику жалост - Путин 18. марта однео убедљиву победу и по четврти пут, још шест година, биће на њеном челу! Добио је поверење 76.67% од 67,4% изашлих гласача, што је и његов рекорд на изборима!

Кад само помислим коју су све халабуку подигли и у глави „наснимали филмова“, чиме се све нису служили како би спречили Путина да опет победи - не може а да им се не призна бујна машта! С ногу су падали трујући - од буквалног тровања и убијања до тровања пропагандом... У свему је било најопасније бити у то време Рус у Великој им Британији! Двоје Руса, Сергеј Скрипаљ и његова ћерка, отровано у Солсберију, кажу нервним гасом „Новичоком“, а у Лондону задављен је Николај Глушков! Наравно, одбили су да Русија са њима учествује у истрази, јер шта су онда урадили - ништа?!

Ово троје Руса у Великој Британији - чиста су колатерална штета руских председничких избора! Скрипаљ је бивши руски обавештајац који је откуцавао за британску MI6, за шта је осуђен у Русији, одлежао 14 година и након што је исцеђен - потпуно небитан је пуштен?! Глушков, који је у току каријере одрадио велики посао за Британце и издао десетине руских агената, додатна је колатерална штета! Чисто како би били убедљивији, мало су промешали методе и вароши - тек толико да буде разноврсно! А онда су ударили у кукњаву - држ'те лопова?!

А'ј ти сад стисни петљу па буди Рус међу њима док Русија овако снажно јача! Док је била слаба, могло се! Сад треба стиснути петљу, брале мој?!

Ту се одмах направио и блок подршке Острвљанима?! Сабрали су се уз њих Амери, Французи и Немци, и под истом диригентском палицом ударили у вику из свега мозга - додуше, Британија је била најгласнија?! Значи, ви опет на окупу!

Ма да сте се само мало уздржали и притајили - човек и да размисли! Морам вам рећи да боље шифре за признање ко је ликвидатор - од овако састављеног блока подршке - нисте могли смислити! Могли сте, вала, мало и мудрије, а не тако одмах па сви четворо и заједно оркестрирано - много вам је, бре, ово провидно?! Па још пред Путинов избор?!

Нисте ми нешто нечитљиви као некад?! Знам вам ја мудрија времена! Међу подржаваоце - уденуо се још један - Црна Гора - који ништа не значи, осим што сведочи о сопственој трагикомичности?! Њена подршка је понижавајуће читљива до бола?!

А тек оптужбе на рачун Русије, међу њима и она да они знају да их је, ако не лично, оно под личном наредбом, тровао и давио директно Путин?! Ту је пао и позив Планети да „тровача“ који нарушава безбедност и у опасност доводи светски поредак, како зна и уме - обузда?!Ма - пас с маслом не би појео све што су изговорили! А тек сва она чудовишна својства и моћи, које су, рушећи га, приписали Путину и нехотично помагали његовој победи и снази, коју они - обневидели од мржње - и не наслућују!

Ради убедљивости, и 23-оје руских дипломата су протерали због „умешаности“ у тровање и дављење и замрзли руску имовину на својој територији, да „спрече“ финансирање нових „тровања“?! Русија је, наравно, узвратила! Протерала је исти број британских дипломата из земље и затворила им конзулат у Санкт Петербургу!

Тако то иде кад се тровачи устреме на Москву! С нама, и „тровање“ и одговор - сасвим другачије изгледа!

Код нас су, на пример, како би спречили Слобу да даље влада - убијали, а Слоби директно у руке - стављали пиштољ! Прво су убијали спорадично - тек толико да се навикнемо да „Слоба“ убија! Убијали су као у копродукцијским филмовима Холивуд-CIA!

Пред изборе '97. им је колатерална штета био Зоран Тодоровић Кундак! Њега су пре тога спаковали у Мириног љубавника, а онда га је „одстрелио“ љубоморни мужјак - „Слоба“! Како им се приближавао „5. октобар“ - згуснуто су убијали! Прво су заиграли јавност убиством Славка Ћурувије 11. априла 1999. јер Слоба не одустаје под NATO- агресијом , е онда има да се о своме јаду забави - да се цела земља против њега на ноге подигне - зато што је „убио“ омиљеног, независног западњачког новинара?!

Кад је изградио земљу порушену NATO- бомбама, онда је дошло време да ДОС-манлије, на челу с квислингом Ђинђићем, Србију преузму и дотуку?! Како би се 5. октобра у руке предала онима који ће је раскомадати, распродати, народ избацити на улице, претворити га у робље код тајкуна који су га опљачкали, западњачки прилог томе био је - убијање редом?!

Седмог фебруара 2000. године, а ко други него „Слоба“, убио је министра војног Павла Булатовића?! Након два месеца, 20. априла 2000. „Слоба“ убија директора ЈАТ-а Живорада Жику Петровића?!

Прича филмски клизи - „породица“ пљачка државу и авионима износи паре на Кипар, онда „Слоба“ метком у чело ликвидира сведока - знате ваљда - гледате филмове!

Затим долази на ред, тада више ничији, Иван Стамболић! „Слоба“, злопамтило једно, још од Осме седнице Стамболића држи у глави и одлучује да га - себи, пред саме изборе - зверски ликвидира 25. августа 2000. године?! Ево, а шта од овога „Слобинога“ убиства „логичније“ може бити?!

А тек како је „Слоба“ све убијао Вука Драшковића - то је посебна прича! Онај „атентат“ на њега усред лета испред отвореног прозора куће му у Будви 15. јула 2000. - ту су ми били најбољи?! С којом пажњом су они то радили види се и по одабиру најпрецизнијег могућег пуцача, коме рука није смела да задрхти и, не дај Боже, убије Вука уместо - само да га огребе метком изнад ока?!

Да је било по сценарију, него није - могли су га са те даљине гађат онако читавијем пиштољем пљоштимице и убит намртво! Али - није Вук за убијање - он њима жив, не мртав - још од '68-ме чини посао!

Могла бих ја овако у недоглед вадити костуре из њихових ормара, али није суштина у томе - у нама је! Док Москва, моћна и свесна, увек одлучно тровачима узврати ударац - код нас, и дан данас - они „трују“ - ми понижавајуће залуђујемо народ и још упиремо прстом међу собом - тражећи „троваче“?!

Е, то је тај њихов - најслађи успех над нама!
Одговори
#8

Српски Телеграф: Запад: Даћемо вам Велику Србију само се одревците Русије
Одговори
#9

https://www.youtube.com/watch?v=4mMiiuyd45M
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним