Поруке: 99
Теме: 7
Придружен: Nov 2015
Углед:
19
(09-11-2015, 03:48 PM)Павле Пише: Слажем се да је превенција најбитнија, али да би се људима мењала свест о томе установе у које треба да дођу и систем који брине о њима мора да претрпи озбиљне промене. Промене које се овде никада неће догодити.
Доста песимизма а ја сам увек оптимиста.

Ако би свако од нас по нешто урадио за добро људи сигурно да би се и свест мењала што би значило да нису само установе те које ће утицати на свест људи али друштво у целини сигурно да јесте.
Када год могу увек заступам свој став па како год га ко тумачио. Од 10 њих нека двоје прихвате моју сугестију не да раде како ја мислим да треба, већ да се информишу баш као што сам и ја информисала и, најважније, нека размишљају.
Неко каже - толико ствари нас трује да ако једну елиминишем ништа нисам постигао. А ја питам, због чега једну елиминисати када можемо много више, макар тамо где ми правимо избор. Јасно је да на неке ствари не можемо утицати али на нас саме можемо.
(10-04-2015, 01:47 PM)Ројалист Пише: Eliminišite masne naslage sa samo 2 sastojka za 7 dana
http://webtribune.rs/eliminisite-masne-n...za-7-dana/
У чланку пише отпрлике "избаците слаткише у време ове дијете/чишћења организма..."
И, када прође третман чишћења, поново по слаткишима а ја кажем, никада. И када питам оне који уживају у индустријским или домаћимм слаткишима (колачи и остале ђаконије) које хранљиве састојке садрже, немају одговора осим да су слатки.
Нпр. зашто правити слатко од воћа докле год је меда? А брижне, углавном баке кажу - воле деца. Ма не воле деца ништа док им ти исто не понудиш (наметнеш).
Људи стварају дела, а жене људе. (Роман Ролан)
(Последња измена: 05-12-2015, 04:41 AM од
Маша.)
Поруке: 99
Теме: 7
Придружен: Nov 2015
Углед:
19
Лепо каже мој кум дипл. агроном - Где су људи најмршавији? Па зна се, у логорима. Закључак се сам намеће. Али, пошто ми нећемо да будемо мршави већ здрави, нека нас та чињеница подсети да се морамо освестити одмах, чим сване нови дан.
Људи стварају дела, а жене људе. (Роман Ролан)
Поруке: 3,876
Теме: 103
Придружен: May 2017
Избаците стрес.
Поруке: 3,876
Теме: 103
Придружен: May 2017
Пре јутарње кафице: Ово треба да урадите чим устанете!
у ВЕСТИ ДАНА, Здравље 8. јуна 2017. 0
Већини људи када устану и умију се, навика је да скувају кафу и уз исту искулирају пре дневних обавеза. Но, када прочитате овај текст, вероватно ћете ујутру учинити још нешто пре јутарње кафице…
Када следећег, а и сваког наредног јутра устанете, прво што би требало да урадите јесте да попијете чашу топле воде са једном кашиком лимуновог сока.
Када кажемо лимунов сок, не мислимо на флаширани, већ на свеже цеђени лимун.
Овај моћни цитрус има бројне благодети на људски организам. Поред тога што је богат магнезијумом, калцијумом, гвожђем, витаминима Ц и Б, садржи и антиоксидансе, влакна и ензиме.
Ова једноставна рутина може заиста учинити чуда за ваш живот.
Чисти јетру
Овај једноставни напитак прочишћава један од најважнијих људских органа, стимулише дигестивни тракт и побољшава рад цревне флоре.
Чисти кожу
Ако желите да имате чист, нежан и леп тен, не одустајте од овог рецепта. Антиоксиданси који се налазе у лимуну, помажу у регенерацији ћелија као и у борби против слободних радикала, поготово у летњме период.
Метаболизам
Познато је да је лимун природни диуретик и да поможе избацивању вишка течности из организма. Већ смо поменули да подстиче рад црева и управо због је иделан да њим започнете дан.
Енергија
Веровали или не, шоља топле воде са лимуном разбудиће вас брже од кафе, а свакако је здравија варијанта. Ако ипак не желите да се одрекнете кафе, попијте је сат времена након овог енергетског буђења.
Антиканцерогено дејство
Управо зато што је богат антиоксиданскима, ова супервоћка смањује ризик од канцерогених обољења. Занимљиво је да иако је кисао, лимун у организму ставра базну средину што је веома битно за здрав организам.