Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 3.67 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Неправославне мисли брата Шумадије!

свети Фрањо Шумадијски Пише:је Фрањо Асишки светац! Дакле, светитељ је.

Ако је и од тебе, превише је!
Молим Ацу да напише када се спомиње овај 'ново-пројављени'?

Драги брате из Шумадије,
можеш ли да одговориш у вези питања око свете Литургије и благодати код римокатолика и протестаната?

Други навод светог Фрање Шумадијског новопројављеног који се коси са светоотачким учењем, а из кога се назире одговор на горе постављено питање!

свети Фрањо Шумадијски Пише:Jer Crkva po svojoj prirodi ne moze biti podeljena,ali je,naprotiv,hriscanstvo i te kako rascepkano. Pred istim Bogom mi smo razliciti hriscani i razlika se odnosi na samo iskustvo vere,na crkveno iskustvo Boga.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

Брате Херцеговац,мислим да џабе млатиш празну сламу,опет ће увијати,троловати а и помоћиће брат Ацо у писању небулоза.
Што се мене тиче,стављен је на игноре,као што сам и написао у неком преходном посту.

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

Ево могу да се поуздам у Ацу да ће написати паметну и Православну о Шумадинчевој тврдњи везаној за наводну светост.

То што је Шумадинац ухваћен у лажи шта су поводом тога патријарх Павле и авва Јустин изјавили нека му је на част.

Могу само да му поручим:

Убудуће немој да лажеш, јер су у лажи кратке ноге.

Шумадинац,
да ли Хришћани, јудаисти и муслимани имају истог Бога?

Цитираш хиндуистичке мислиоце и списе, схваташ ли неспојивост или глупост стављања у контекст 'некаквих заједничких дијелова' тих секти са Православљем? Или приче да су 'претече' Хришћанства?
Схваташ ли погубност идоллатрије?

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

Одговори

Цоа,
побратиме, дај да видимо када се помиње!

Одговори

Фрања је живео после раскола, па га ми православни никако не можемо сматрати светим.
(Иначе светитељ је свети епископ, па светитељ никако не може бити.)

Е сад колико знам живео је подвижнички у оквиру вере у којој је рођен,
тако да не би ништа ни лоше рекао о њему, нити га осуђивао.
Такође не бих га ни цитирао, хвала Богу имамо кога да цитирамо и на кога да се угледамо.
Где је пред Богом не знам, боље ми је да мислим где ћу ја бити.

Бог људима ван Цркве суди по њиховом поштовању савести.

----

Технички гледано католици, јевреји, протестанти и ми верујемо у истога Бога.
Ми смо наследили веру у старозаветног Бога, као и муслимани.

Ми смо православни зато што правилно верујемо у Бога, (Свету Тројицу),
односно наследили смо стари Израиљ и постали Нови Израиљ, односно
прихватили смо откровење Божије и правилно га разумели примајући благодат кроз Цркву.
Богу је угодно да се кроз Цркву спашавамо!

Е сад, као што су и Јевреји за Старизаветно време имали исправно знање о Богу,
али нису живели по њему, тако и ми пошто имамо Православље не значи да смо
и аутоматски лично исправни и лично бољи од неправославних.

Коме се више да више ће се и тражити.
Дакле, дато нам је најјаче оружије, али од нас зависи како ћемо га искористити.

Додао бих и ово,

У Московској Духовној Академији пре 20-ак година, у музеју, у коме постоји и
поставка како изгледа римокатолички престо са све сасудима.
Један студент римокатолик, фратар, тајно уђе у музеј и почне да служи мису.
Ухвате га пред крај и постави се питање шта да раде са "хостијом".
Позову једног студента "ревнитеља" који је ниподаштавао све католичко
да исту уништи, али није ни он смео.

Мислим да су је закопали или бацили у реку.

Шта хоћу да кажем, католици немају благодат, али се ипак моле Богу и намењују му хлаб и вино.
Не признајем то за свете тајне, никако, али не бих се ни изругивао над тим.

Наше је да држимо правилно нашу веру и тоће се од нас тражити, а остало је Божије.
Одговори

Цитат:У Московској Духовној Академији пре 20-ак година, у музеју, у коме постоји и
поставка како изгледа римокатолички престо са све сасудима.
Један студент римокатолик, фратар, тајно уђе у музеј и почне да служи мису.
Ухвате га пред крај и постави се питање шта да раде са "хостијом".
Позову једног студента "ревнитеља" који је ниподаштавао све католичко
да исту уништи, али није ни он смео.

Мислим да су је закопали или бацили у реку.

Шта хоћу да кажем, католици немају благодат, али се ипак моле Богу и намењују му хлаб и вино.
Не признајем то за свете тајне, никако, али не бих се ни изругивао над тим.

Наше је да држимо правилно нашу веру и тоће се од нас тражити, а остало је Божије.

Важно!

Смедерево,
рекох ли ти да ће Цоа написати паметну?

Е,
видиш Шумадијо, побратиме, немој Србине безрезервно прихватати икакве фатазмагорије оних што су наводни 'православни мислиоци'...

Једино око чега се не би сложио у потпуности да муслимани и јевреји сада вјерују у Бога Хришћанског.

Ми исповједамо:
Слава Светој, Једносуштној, Животвородној и Нерездељивој Тројици!

Муслимани вјерују у својој лудости да је Господ Исус Христос био пророк, обичан човјек, а Јевреји да је био син... (знамо како хуле)!

Можемо коју људску бацити, али сам прије свега желио да чујем Шумадију шта каже о овој теми!?

Одговори

Нисам ни сумњао у Ацу,него где се изгуби наш Фрањо Шумадијски?Чим се нашао у небраном грожђу,подвио реп!

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

Шумадијо,
Србине и брате, дошли смо до тога да Фрањо Асишки није светитељ, а Цоа је написао и о благодати код инославних паметну!

Пусти се, Србине празних прича, добронамјерно је написано, само се запитај и преиспитај!

Одговори

Нисам хтео да кажем да муслимани верују у Бога Хришћанског,
већ да погрешно верују у Бога откривеног старозаветном свету.
Бар су бољи од Јевреја па Христа признају за великог пророка,
чак и признају безгрешно зачеће. Може се рећи да су слични јеховиним сведоцима...

Да додам и ово:
То што је неко крштен православно не гарантује да је већи пред Богом
у односу на неког Бушманина, муслимана, Кинеза...
Већ да му је много више дато на поклон, а даље ће видимо...
Одговори

За Муслимане и Јевреје се слажем са Ацом! Оно што сам поставио у ''Претече Хришћанства'' су вере које
су старије од Хришћанства, дакле- Претече.

Што се тиче Фрања Асишког навео сам Јустина Ћелијског из књиге ''Достојевски о Европи и словенству'',
где вели...Ја верујем да је он свети човек и праведник! Да се проверити!
Блаженопочивши Патријарх Павле га је исто поштовао.
Мада, мора се признати да има неколицина Католичких Светитеља после 1054-те.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Неправославне конструкције гностичко - хуманистичког мислиоца Берђајева:

1. 'монашки аскетски дух ИСТОРИЈСКОГ Православља', насупрот 'цркве Светог Духа', духовног живота без аскезе,

2. Црква је 'тек у зачетом стању', 'непотпуна' па је по Берђајеву очекиван долазак 'васељенске вјере, која би ујединила не само разне хришћанске заједнице, него такође и делимичне истине свих јереси' као и 'свих хуманистичких стваралачких делатности модерног човјека које се пројављују као религијска искуства у Духу',

3. Ново Хришћанство је нови мистицизам,

4, 'Постоји велико духовно братство, којем припадају не само цркве истока и запада, него такође и сви они који су окренути Богу и Божанству, сви који стреме било каквом облику духовног узлета' - термин 'ново монаштво',

5. 'Долазак новог и коначног Откривења',

6. 'Доба које наступа је ново доба Светога Духа' - 'свет иде ка новој духовности и новом мистицизму у ком више неће бити аскетског гледишта'
'Успјех оваквог покрета ка хришћанском јединству претпоставља нову еру у самом Хришћанству, нову и дубоку духовност, која извире из новог излива Светог Духа'!

(25-05-2015, 11:05 PM)aco Пише:  Да додам и ово:
То што је неко крштен православно не гарантује да је већи пред Богом
у односу на неког Бушманина, муслимана, Кинеза...
Већ да му је много више дато на поклон, а даље ће видимо...

Јасно. Уопште није доведено у питање.

Одговори

Шимадинац:
"Што се тиче Фрања Асишког навео сам Јустина Ћелијског из књиге ''Достојевски о Европи и словенству'',
Блаженопочивши Патријарх Павле га је исто поштовао. "

Са ће ме греде, али делимично се слажем.
Сигурно је да има у свим народима људи светог и праведног живота,
Мислим да су они за поштовање, али не и за поклоњење као светима у православном смислу.

Такви људи су свима нама ВЕЛИКИМ ПРАВОСЛАВЦИМА на опомену и покајање.
Одговори

Мало је непрецизно наведено од Берђајева, али у потпуности се слажем! Само је наслов нетачан тј. злонамеран!

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(25-05-2015, 11:16 PM)Шумадинац Пише:  За Муслимане и Јевреје се слажем са Ацом! Оно што сам поставио у ''Претече Хришћанства'' су вере које
су старије од Хришћанства, дакле- Претече.

Што се тиче Фрања Асишког навео сам Јустина Ћелијског из књиге ''Достојевски о Европи и словенству'',
Блаженопочивши Патријарх Павле га је исто поштовао.
Мада, мора се признати да има неколицина Католичких Светитеља после 1054-те.

Да би нешто било 'претеча' то мора да стоји испред датог и да се прелива у дато!

Они цитати свега и свачега, од хиндуистичких до ПАПАзјанија никако, али никако не могу да се ставе у категорију претеча!

Опет лажеш! Чему то?
Лијепо сам ти навео шта је патријарх Павле написао у писму папи Војтили. То је једно протоколарно писмо писано у духу куртоазије...
Е, видите зашто је проблем када наши епископи комуницирају са инославнима у тону културе?
Увијек се нађе овакав један, који ће ту дозу културе уздићи на ниво који нема и од куртоазног правиш будалаштину.

Авва Јустин то није написао.

Немој да лажеш, у лажи су кратке ноге!

(25-05-2015, 11:22 PM)aco Пише:  Шимадинац:
"Што се тиче Фрања Асишког навео сам Јустина Ћелијског из књиге ''Достојевски о Европи и словенству'',
Блаженопочивши Патријарх Павле га је исто поштовао. "

Са ће ме греде, али делимично се слажем.
Сигурно је да има у свим народима људи светог и праведног живота,
Мислим да су они за поштовање, али не и за поклоњење као светима у православном смислу.

Такви људи су свима нама ВЕЛИКИМ ПРАВОСЛАВЦИМА на опомену и покајање.

Цоа,
по Богу брате! Причамо о Православљу и православном погледу.

Видиш да ће сада Шумадија ударити да је у праву! Већ се сложио са Берђајевим, а мало ли је будалаштине и јеретичког цитирано у горњем посту!

(25-05-2015, 11:24 PM)Шумадинац Пише:  Мало је непрецизно наведено од Берђајева, али у потпуности се слажем! Само је наслов нетачан тј. злонамеран!

Да ли ти схваташ колико је цитирано далеко од Православног?

Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним