Поруке: 2,302
Теме: 21
Придружен: Jan 2014
Углед:
515
(10-11-2015, 02:10 PM)Мргуд Пише: (10-11-2015, 12:25 PM)Vlad Alekš Пише: (10-11-2015, 12:27 AM)Мргуд Пише: Срби би да враћају Далмацију, а не могу да населе ни Шумадију, Херцеговину и добар део Босне које су у српским рукама, а народа нигде...
Ја се згрожавам шта овде читам.
Имаш ли неки предлог шта да се ради?
Врло једноставан. Уместо да се виртуално враћају територије које смо изгубили, (а и када би их неким чудом опет добили, не би имали кога тамо да населимо), боље да се свако запита шта је до сада урадио за свој народ, свој град, своју регију, ту где живи. Зашто су нам села пуста и постају све празнија и поред земље која је пољопривредно обрадива. Зашто су нам салаши у Војводини пусти? Зашто нам је Херцеговина све празнија? Зашто је у Западној Босни све мање Срба?
А то је све земља која је у српским рукама и под српском контролом и ми нисмо у стању да до одржавамо ни то, а овамо неки би виртуелно да враћају Далмацију у којој је од Срба нажалост остала шака јада, а од Италијана ни то.
Имаш ли неки конкретнији предлог?
Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Поруке: 1,361
Теме: 10
Придружен: Apr 2015
(23-11-2015, 04:41 PM)ултра-националиста Пише: Против. живе Срби. Тачније живе али у заблуди да су тзв хрвати.
Ђе је крај вашем манијачењу и лудилу!? Значи хипотетички, Макс Лубурић има потомке у Шибенику и ти се доказаше и од 1990 па надаље, а ми би требали да их вучемо за рукав и љубимо им ту исту руку увјеравајући их да су Срби!?
Српство је драгоцјена ствар управо зато што је опстала упркос Турчењу, Католичењу и комунцима. Зашто бацати бисере пред свиње . Ако неко има Српске коријене а неће да има ништа са нама, па он је на губитку, ко му ј..е .атер. Зар да се и таквима сагињемо. Нарочито Хрватима Далмације. Они доље мрзе сами себе а то што осијећају према нама је неизрециво. ХСП се хвалио да у Слиту на задњем попису има 7. (Седам) Срба а у Задру 19 (деветнаест). Број је свакако нешто већи, али је најамањи у цијелој Хрватској управо због тога што су Далматинци срчанији од осталих Хрвата, од 1918 били су највећи Југо Унијати и Анти Италијани, посље велики Орјунаши у Југо-Унитарци, па први Партизани међу Хрватима, посље су као цивили давили ЈНА по улицама, а данас предњаче у мржњи и презиру према Србима. Њих треба вратити Србству? Ужас!? Прије 10ак година је фудбалер Олић требао прећи из Загреба у Динамо или Хајдук, изабрао је Динамо. Далмоши нису знали шта ће од себе и како да га уврједе: викали су и писали Олићу Србине! Значи то они сматрају највећом увредом.
Ал с обзиром кога овдје рекламираш не чуди ме твој став.
ВШ: симњива породична прошлост, много презимењака Хрвата, Малтешки Витезови, Ле Пен, Четништво из Партизанског филма итд . . .
Поруке: 911
Теме: 1
Придружен: Aug 2013
Углед:
129
Замисли колко мораш све з-срати да од Далматинаца направиш највеће Хрвате? А то је могла само такозвана "југославија".
Када виђех витешку невољу
забоље ме срце, проговорих:
"Што, погани, од људи чините?
"Што јуначки људе не смакнете?
"Што им такве муке ударате?"