Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 3 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Дражин дан 17. јул 2016.

[Слика: drazin_dan.jpg]

[Слика: 6LzSCUJ.gif]
MAKE SERBIA GREAT AGAIN!!! НАПРАВИМО СРБИЈУ ВЕЛИКОМ ОПЕТ!!! С' ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ-СЛОБОДА ИЛИ СМРТ ✞✞✞
Одговори

Ваљда се зна шта се ради на дан кад је неко умро...
Одговори

Ваљда видиш на ком се језику званице позивају да дођу... скупљају се људи мало да се друже, пикникују, играју голф, може манифестација да се зове и "Marko Kraljevic's day", опуштено...

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

По мени је ружно организовати скуп овакве врсте на тај дан. Можда на рођендан али на датум смрти не.
Одговори

Скуп овакве врсте говори:

ЖИВ ЈЕ ДРАЖА, УМРО НИЈЕ,
ДОК ЈЕ СРПСТВА И СРБИЈЕ!!!

Дражина идеја и покрет нису мртви, док је оваквих скупова!!!

MAKE SERBIA GREAT AGAIN!!! НАПРАВИМО СРБИЈУ ВЕЛИКОМ ОПЕТ!!! С' ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ-СЛОБОДА ИЛИ СМРТ ✞✞✞
Одговори

(26-02-2016, 09:56 AM)Ројалист Пише:  

Да неће за слободу Српства да се боре штаповима за голф можда? Кидање

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

(26-02-2016, 09:58 AM)Громовник Пише:  
(26-02-2016, 09:56 AM)Ројалист Пише:  

Да неће за слободу Српства да се боре штаповима за голф можда?

Они су се борили жестоко, кад су били млади четници, а сада је ред на неку нову омладину, да се бори за Српство!!!

Прочитај мало Самарџићеве књиге, па ћеш видети како су се борили...

ЖИВЕЛИ РАВНОГОРЦИ, ЈУНАЧКИ ПРВОБОРЦИ,
ОДАНИ КРАЉУ ПЕТРУ ДРУГОМ И ЧИЧА ДРАЖИ СВОМ!!!

(25-02-2016, 10:08 PM)Павле Пише:  По мени је ружно организовати скуп овакве врсте на тај дан. Можда на рођендан али на датум смрти не.
Цитат:
Ако имате било каквих питања или кометара можете нам их послати на адресу contact@ravnagorachetniks.org

Одговори

Нисам сигуран да би се Дража сложио са одржавањем оваквих скупова!!!
На дан смрти служе се заукопојене литургије,молебани,пале свеће....Никако леба и игара!!!

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

Ови наши из Емиграције су мало више изгубили компас.Они чак тврде да су већи Срби од нас који живимо овде.Такав је и овај случај,страва и ужас!Као неки сатанисти,Боже склони!Замисли,прогласили за Дражин дан, датум када је чича убијен од стране комуниста.Да би се скупили и мало прославили!Што не прогласе дан када је почело бомбардовање од стране НАТО 1999. године као дан Србије!Никад доста песме и игара за ове наше Великаше из Дијаспоре
Одговори

Тачно тако, брате Ковач. Занимљиво је да је код нас у Србији исто тако почело, на шта сам указивао на старом форуму, па ме критиковали неки који више не долазе ни на форум ни на парастосе. Сада се срећом ситуација променила, па имамо скупове који су достојни тренутка.
У емиграцији је било другачије док су стари четници били живи и ово се није догађало. Мислим да је ово последица онога што се у Србији догађало пре десетак година. Али, проћи ће и ово, надам се.
Одговори

А када је Савин дан и шта се ради тада?
На који дан је Св. Стефан и остале славе?
Напротив Бенито, овако је било увек, а не од пре десетак година. Нпр. ја сам био на Дражин-дану у Канади пре 25 година.
А обичај је стари, према славама на дан кад су свеци преминули.
Кад кажем увек, има наравно и неке разлике, некад је певао Мића Петровић. Smile
Одговори

То је било само кад си ти био. Да не увреде госта.Smile
Одговори

Слава је Слава а Парастос је Парастос!Дража још није проглашен за Светца од стране СПЦ !Ако се тако гледа онда би требали и Карађорђа да прогласе за Светца а ни Милош Обилић није још Светац а сумњам да ће икада и бити.Ја се слажем да су ова три великана Српске историје заслужили да буду Свети ! Изгледа да СПЦ гледа другачије на витезове за разлику од Католичке Цркве која је прогласила Јованку Орлеанку за Светицу на прим.
Одговори

Како прогласити свецем некога ко не постоји...
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним