Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 3 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Национални идентитет данас
#15

.
У вези дакле са темом и НАЦИОНАЛНИМ ИДЕНТИТЕТОМ СРБАЉА И ЊИХОВЕ ГУСТЕ БРАДЕ, ваља рећи да СНИСХОЂЕЊЕ и ИКОНОМИЈУ према Гњилежном Западу уопште и кримо-католицима и разним унијатима и "Алилуја брадерс" суботарима и осталим јудео-хришћанима посебно, ваља рећи дакле да не заборавимо да речени унијати нису нису ништа друго до вукови кримо-католици у јагњећој кожи!

Другим речима тражи се начин да се Црква Христова и национални идентит Православних прилагоди ЊИМА кроз СНИСХОЂЕЊЕ и ИКОНОМИЈУ, као што се код нас Срба увелико ради, између осталог и са походом на Србско Писмо и....СРБСКУ БРАДУ!

Ми само да кажемо да је својевремено, данас „умировљени” ма никако да се смири, Владика (С)Атанасије Јефтић (то је онај угојени цигојнер који се онако срамно обрушио на свог сабрата у Христу Владику Артемија па због тога не може више да се креће ако га двојица не држе) увео ПРЕВОЂЕЊЕ СВЕТЕ ЛИТУРГИЈЕ СА ПРАВО-СЕРБСКОГ ЈЕЗИКА СВЕТОГ САВВЕ, СИМЕУНА, АРСЕНИЈА, МАКСИМА, ВАСИЛИЈА И ПЕТРА, КАО И СВЕТОГ ЛАЗАРА КОСОВСКОГ И СВЕТОГ СТЕФАНА ВИСОКОГ, НА ЈЕЗИК СВАКИДАШЊИ СА КОЈИМ НАС ЈЕ „УСРЕЋИО” КРИМО-КАТОЛИК ВУК КАРАЏИЋ!

И шта смо добили?!

Дал'је пучина (стока једна гррдна) због тог превођења са Србског на шатровачки похрлила масовно у Цркве?

Дал'је пучина (стока једна гррдна) престала да слави усташку Нову Годину пре нашег Божића?

Јок море, ситуација је још много гора него за време комуно-сатаниста и Тите кад је још постојао неки унутрашњи отпор у Србина!

Тако ће исто бити и са снисхођењем према унијатима у Кијевској Русији, такозваној „украјини”!

Сећамо се к'о јуче да је било, имађасмо неки посао грађевиснки у једној згради под управом такозваних „украјинаца” ође у Торонти и шире.

Ваљало је телефонирати и договорити се за састанак са њиховим Свештеником. Зовем ја а машина одговара „Христос посредје нас”!

У, рек'о, добро је , па ово су наши. Проверимо ми и...ваистину, то удружење такозваних „украјинаца” беше под Омофором Москве, Слава Богу!

Међутим!

Уговоримо ми састанак телефоном са Свештеником и он вели „дођите тад и тад, има састанак у сали, бићу тамо тражите Оца тог и тог” итд.

И, у договорено време, дођемо ми и....стварно, видимо у сали седи десетак људи, договарају се, ну ја не видим Свештеника туна.

Приђем, поздравим се и кажем треба ми Свештеник, Отац тај и тај, и...диже се један млад човек у џемперу међу њима, онако...мож'да буде било ко, мож'да буде и Киза, Боже ме прости...ништа на њему не говори да је Свештено лице, мантија њет, брада њет...ја скамењен...шта ће дакле ово бити?!

И...некако преко тога пређосмо ал'ја од тог ћосавог јуноше нит'сам искао Благослов, к'о што је ред, нит'сам му десницу целивао па мож'он 100 пута да каже да је под Москвом!

То су вам такозвани „украјинци” који су бајаги „наши”, а како стоје ствари са правим унијатима и отвореним кримо-католицима, о том и да не причамо!

Нема ту Црква ако Цркве није У СВАКОМ ДЕТАЉУ, ОНАКО КАО НАС УЧИ НАША ВЕРА, СВЕТО ПИСМО И СВЕТО ПРЕДАЊЕ, јербо под снажним утицајем модернизма и АЛЕ БЕЛОСВЕЦКЕ и ГЛОБАЛИСТИЧКЕ, данас неке Помесне Цркве толеришу својим Свештеницима када ови не носе своје Браде или кад их до бола ситно штуцују маказицама.

Поред тога што није Канонски и Еванђељски, нити ПО НОВОМ ЗАВЕТУ, литургиски оправдано, такође није ни ДОСЛЕДНО ни искрено када један Свештеник чита Молитву за одевање свог Епитрахиља а да се саме њене суштине одриче, јер се баш у тој Молитви помиње БРАДА СВЕШТЕНИЧКА!

Кримо-католичка такозвана „црква” као и разне суботарске и протестантске "Алилуја брадерс" секте, прешле су на праксу ћосавих „попова” иако у Ватикану још увек могу да се виде слике римских папа са Брадом из времена од пре одлучења кримо-католичке јереси латинске од Цркве Христове!

Дакле није белосвецкој али која нам Цркву изнутра разваљује, довољно што већ сад неки Свештеници штуцују своје Браде до бола, што носе беле пластичне крагнице и одела уместо Мантије, но нам припремају РЕВОЛУЦИОНАРНИ ПОДМЛАДАК који ће сутра да брије, шиша и одева неко своје ЛАТИНИЧАРСКО „свештенство” према коме ће папски унијати бити маљи деца!

Куку нами и леле!

Ну ево за оне који размишљају слично, на знање и равнање да у НАШОЈ, ХРИШЋАНСКОЈ, ПРАВОСЛАВНОЈ ЦРКВИ постоје и неки Канони па, ако узмемо старозаветну књигу Левит видећемо да је Господ узео лично учешће у организовању Старозаветне Цркве и установио Службу Свештенства, када је наредио Мојсеју да Миром помаже главу свога Брата Аарона; и док је овај у свом својем послушању Господу то Миро изливао на главу Брата, оно се сливало низ његову БРАДУ.

Наша, Новозаветна Црква, и даље се сећа тих библијских речи тако што сваки рукоположени Свештенослужитељ, био он Презвитер или Епископ, не може да служи никакву Службу ако на себи нема Епитрахиљ, а он је дугачко платно које стоји око врата које се протеже скоро до стопала и баш симболично представља то сливање Мира или Свештеничке Благодати низ БРАДУ и ОДЕЖДУ Свештеника, или «извршавајућу и одозго силазећу Благодат Духа» (Свети Симеон Солунски, «О храму», гл 39).

Данас сваки Епископ као и Свештеник, приликом одевања Епитрахиља молитвено се сећа тог момента када је установљено старозаветно Свештенство, и пред приношење новозаветне бескрвне жртве, они одевају на врат Епитрахиљ (τραχηλος = врат, «надвратник») произносећи следеће Библијске речи:

«Благословен Бог који излива Благодат своју на Свештенике своје као Миро на главу, које се слива на БРАДУ, БРАДУ Аронову, који се слива на скут хаљине његове» (Псалам 133, Проскомидија).

Овде је смисао Свештенства јако везан за БРАДУ, а посебно ако томе још придодамо чињеницу да је брада украс мушкарца, и да њено бријање уствари јесте СРАМОЋЕЊЕ човека (3 Мојсејева 19, 27; Дневника 19, 5, и да Левит забрањује да се брије (19, 27).

Само на основу тога што је наш Првосвештеник и Месија,благи Господ наш Исус Христос, имао браду и данас би требало сви Свештеници да носе своје пуне БРАДЕ, и то без «уметничких» подбријавања и до бола штуцовања!

Под снажним утицајем модернизма И АЛЕ БЕЛОСВЕЦКЕ и ГЛОБАЛИСТИЧКЕ, данас неке помесне Цркве толиришу својим Свештеницима када ови не носе своје Браде.

Паметном ваљда доста!

Ми рекосмо, по пустињи викасмо, ма Душу спасисмо!

КАКО МИ РАДИЛИ-ТАКО НАМИ БОГ ПОМОГАО!

(16-01-2019, 02:36 AM)ЈВуО-КГ Пише:  
(16-01-2019, 02:23 AM)ПРОСВЕТАР Пише:  Даклем овај БОЛЕСНИ ДЕГЕНЕРИК ДЕЈАН-ПЕТАР ЗЛАТАНОВИЧ, КОЈИ НАС ЈЕ СВОЈЕВРЕМЕНО "БАНОВАО" НА КОМЕНТАРИМА ЗА СРБИН.инфо ЈЕР СМО СЕ НЕГАТИВНО ИЗРАЗИЛИ ПРЕМА ЊЕГОВОМ ВЕЛИЧАЊУ ТИТОВАЦА КОМУНО-САТАНИСТА И БЛАЋЕЊЕУ СРБСКИХ ЧЕТНИКА,

Просветару,он је син пуковника ЈНА. Smile Није му отац баш радио у касарни али је био лекар на ВМА.Врањанац пореклом.

Па ја....шта'ш....

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори
#16

.
На овакве љотићевско-артемитске тлапње одговорићемо Његошем:

О, ви Срби, свуд ли српствујете!

Дужност чојству праву испуњате!

Српствуј дјелом – вјеруј што вјерујеш!

Лактом вјере глупост чојка мјери,

А озбиљност дјелом и врлином.Или на другом месту:

Не пита се ко се како крсти

Но чија му крвца душу грије

Чије га је млијеко задојило…Паметном доста!

Ја нисам као неко ко на први знак опасности напушта своју Отаџбину и свој народ. Ја могу и да погинем у овој светој борби, али са мојом смрћу наша борба неће бити прекинута....Зато ни једног тренутка не сумњам да ће слобода са Равне Горе поново обасјати нашу напаћену Отаџбину.
Одговори
#17

Oђе код нас у епархији ниђе браде код свештеника или су штуцане...

Иначе уважени госн. Самарџић је објаснио да четници нису носили браде...

Брада нема везе са српским идентитетом, брада је одраз нехигијене, запуштености, итд...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори
#18

(16-01-2019, 12:09 PM)Mekenzi Пише:  Oђе код нас у епархији ниђе браде код свештеника или су штуцане...

Иначе уважени госн. Самарџић је објаснио да четници нису носили браде...

Брада нема везе са српским идентитетом, брада је одраз нехигијене, запуштености, итд...

Јел ово из комунистичких читанки наук?
Најпре, брада и није за децу, клинце, неутруме и остале мисрбабе.
Исту су носили онолики цареви, војсковође, философи, уметници, али и обични смртници.
Свештенство би било дужно, да је реда и поретка, носити браду. Монаштво и браду и косу.
Што се тиче четника...
Самарџић би био лажов када би тако нешто устврдио јер, браду су носили многи четници. Не булајићевску браду и не сви четници. Носили су људи од интегритета и заклетве. Али, сваки четник који је осећао потребу да се брије (не да се брада свакоме) то је и чинио.

Е сад, пошто си директно прозвао и увредио мене рећићу тиследеће:
Без браде ја не би био Ја, што се односи и на косу. Напросто, Јеремија Цвијан Кулић без та два одличја мушкарца не би био то што јесте па сходно томе, другачији не би био ни са сво благо овог света.
Молим без увреда и генералног етикетирања.
Одговори
#19

Да се подсетимо чланка уваженог госн. Самарџића којег ценимо и поштујемо:

https://www.pogledi.rs/четници-нису-носили-браде/

Па госн. Самарџић у тексту каже:

Супротно увреженом мишљењу, и већина официра Врховне команде није носила браде, што видимо на фотографијама сачуваним у Националном архиву у Вашингтону. Тако, сви официри Ађутантског одељења Врховне команде били су обријани: Стојановић, Слијепчевић, Кандић, Ерић и Столица. У Обавештајном одељењу Само капетан Узелац је имао браду, док су потпуковник Нешић, мајор Пилетић и капетан Губеренић били обријани. У Санитетском одељењу браду је имао само један потпоручник. На основу других снимака, видимо да је у Центру везе браду носио само мајор Филиповић, итд.

Према томе, константација да су четници носили браде тачна је онолико колико и констатација да су, на пример, Немци носили браде. Наиме, на снимцима видимо да се поједини припадници немачке 1. брдске дивизије нису бријали током операција против Црвене армије на Кавказу, или, рецимо, нису се бријале неке посаде немачких подморница.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори
#20

Не свађајте се људине, јесте Киза у праву да већина четника није имала браде али у праву је Јеремија кад каже да су браде носили и великаши и други значајни људи. Код нас Срба, што смо утврдили, негде почетком 19. века највише се носила дуга коса па је Карађорђе наредио шишање да их Турци не вуку за косу у току боја јер су наши то увезивали у репове па га туре час шчепа у боју и убије га не витешки него куловски.

п.с. Нема везе са темом, само да вам кажем нешто, у Србији највећа лоповска фирма је Теленор !!!
Одговори
#21

Што теленор??

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори
#22

(16-01-2019, 03:08 PM)Mekenzi Пише:  Што теленор??

Пе рекох ти Кизо,лоповлук брате. Јебо те колико сам изнервирао поломих телефон малопре,после ћу у Телеком да узмем други и да направим уговор са њима.
Одговори
#23

(16-01-2019, 02:10 PM)Mekenzi Пише:  Да се подсетимо чланка уваженог госн. Самарџића којег ценимо и поштујемо:

https://www.pogledi.rs/четници-нису-носили-браде/

Па госн. Самарџић у тексту каже:

Супротно увреженом мишљењу, и већина официра Врховне команде није носила браде, што видимо на фотографијама сачуваним у Националном архиву у Вашингтону. Тако, сви официри Ађутантског одељења Врховне команде били су обријани: Стојановић, Слијепчевић, Кандић, Ерић и Столица. У Обавештајном одељењу Само капетан Узелац је имао браду, док су потпуковник Нешић, мајор Пилетић и капетан Губеренић били обријани. У Санитетском одељењу браду је имао само један потпоручник. На основу других снимака, видимо да је у Центру везе браду носио само мајор Филиповић, итд.

Према томе, константација да су четници носили браде тачна је онолико колико и констатација да су, на пример, Немци носили браде. Наиме, на снимцима видимо да се поједини припадници немачке 1. брдске дивизије нису бријали током операција против Црвене армије на Кавказу, или, рецимо, нису се бријале неке посаде немачких подморница.

А шта сам ја друго рекао?

"Носили су људи од интегритета и заклетве"...
Мени није требао нико да отвара очи о сликама четника јер сам слушао од родитеља истину.
Велику збирку четнички слика објавили су у својој књизи "Слобода или смрт" браћа Кнежевић коју сам имао у поседу одмах по издању (поклонио сам је дечку са форума који живи у Немачкој).
Сама Самарџићева констатација: "Кад ће мо да пуштамо браде?" говори о томе колико је и он сам познавао тематику пре него што се упустио у истраживање управо Равногорског покрета и ЈВуО.
Него, ништа не рече о брадама свештенства? Знаш ли нешто о томе или млавиш онако, тек да лупиш?
Одговори
#24

(16-01-2019, 10:50 AM)Шумадинац Пише:  .
На овакве љотићевско-артемитске тлапње одговорићемо Његошем:

Не пита се ко се како крсти
Но чија му крвца душу грије
Чије га је млијеко задојило…

Пај'сад ово унијатско папоугузљибиво толковање!

Нашло неку песмицу коју је млађани Раде са непуних 20 година, КАО ЦИВИЛНО ЛИЦЕ НАПИСАО, чекајући вапор неђе у Боки да иде у Русију где би тек требало да добије монашки постриг итд., пре скоро 190 година од данас и најмање 112 године ПРЕ ЈАСЕНОВЦА , у време кад су се сви, сви, сви....виђени Срби заносили Југословенством, а под утицајем Соловјевштине у Русији и сновима о панславизму...да нами соли памет ође о братству-јединству са јереси латинском!

Млађаног Рада су лукави полатињени Срби угостили у Боки и хвалили се својим Србством (ама латинске вјере), све док папо није наредио да се у Боки више не Србује но да су сви од тог дана тзв. "хрвати"!

Онда је Његош другу пјесму спевао јадикујући над невјером латинском, па каже:

Ми смо Срби народ најнесрећни:
Сваки Србин, који се превјери,
просто вјеру што загрли другу,
но му просто не било пред Богом
што оцрни образ пред свијетом,
те се звати Србином не хоће,
ово ти је Србе искобило,
робовима туђим учинило!

Међутим!

То је било, рекосмо, пре 190 година, па ваљда смо од тада нешта научили!

Или нисмо?

Нисмо изгледа јошт научили ни да Православни Хришћанин, нарочито Свештено лице, не може и не сме да ставља НАЦИОНАЛНУ ПРИПАДНОСТ испред Вере наше Православне!

Јер ми Православни верујемо у првенство Духа над Материјом и првенство Творца над твари (као што су рецимо крвна зрнца или ДНК)!

Међутим!

ЗА УНИЈАТЕ И ЕКУМЕНИСТЕ ИЗГЛЕДА ДА ВАЖИ САМО ОНА ЧИКА-ЈОВИНА:

НИКАД НИШТА НЕ НАУЧИ ПАЧУРЛИЈА ТА, НО ШТО ЈЕ И ПРЕ ЗНАЛА,
ГА-ГА-ГА-ГА-ГА!


Другови екуменисти и унијати запамтите:

МИ НЕМАМО ВИШЕ ЉУДСКОГ МАТЕРИЈАЛА ЗА ЈОШ ЈЕДАН ЈАСЕНОВАЦ!

ПОКАЈТЕ СЕ!!!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори
#25

(18-01-2019, 02:55 AM)ПРОСВЕТАР Пише:  
(16-01-2019, 10:50 AM)Шумадинац Пише:  .
На овакве љотићевско-артемитске тлапње одговорићемо Његошем:

Не пита се ко се како крсти
Но чија му крвца душу грије
Чије га је млијеко задојило…

Пај'сад ово унијатско папоугузљибиво толковање!

Нашло неку песмицу коју је млађани Раде са непуних 20 година, КАО ЦИВИЛНО ЛИЦЕ НАПИСАО, чекајући вапор неђе у Боки да иде у Русију где би тек требало да добије монашки постриг итд., пре скоро 190 година од данас и најмање 112 године ПРЕ ЈАСЕНОВЦА , у време кад су се сви, сви, сви....виђени Срби заносили Југословенством, а под утицајем Соловјевштине у Русији и сновима о панславизму...да нами соли памет ође о братству-јединству са јереси латинском!

Млађаног Рада су лукави полатињени Срби угостили у Боки и хвалили се својим Србством (ама латинске вјере), све док папо није наредио да се у Боки више не Србује но да су сви од тог дана тзв. "хрвати"!

Онда је Његош другу пјесму спевао јадикујући над невјером латинском, па каже:

Ми смо Срби народ најнесрећни:
Сваки Србин, који се превјери,
просто вјеру што загрли другу,
но му просто не било пред Богом
што оцрни образ пред свијетом,
те се звати Србином не хоће,
ово ти је Србе искобило,
робовима туђим учинило!

Међутим!

То је било, рекосмо, пре 190 година, па ваљда смо од тада нешта научили!

Или нисмо?

Нисмо изгледа јошт научили ни да Православни Хришћанин, нарочито Свештено лице, не може и не сме да ставља НАЦИОНАЛНУ ПРИПАДНОСТ испред Вере наше Православне!

Јер ми Православни верујемо у првенство Духа над Материјом и првенство Творца над твари (као што су рецимо крвна зрнца или ДНК)!

Међутим!

ЗА УНИЈАТЕ И ЕКУМЕНИСТЕ ИЗГЛЕДА ДА ВАЖИ САМО ОНА ЧИКА-ЈОВИНА:

НИКАД НИШТА НЕ НАУЧИ ПАЧУРЛИЈА ТА, НО ШТО ЈЕ И ПРЕ ЗНАЛА,
ГА-ГА-ГА-ГА-ГА!


Другови екуменисти и унијати запамтите:

МИ НЕМАМО ВИШЕ ЉУДСКОГ МАТЕРИЈАЛА ЗА ЈОШ ЈЕДАН ЈАСЕНОВАЦ!

ПОКАЈТЕ СЕ!!!

Ал се ви артемити и љотари разумете у Његоша ко Марица у крив к...ц! Јок

Наиме, у својој мужевној доби, неумрли владика је заступао исто становиште, у песми која је почетком јануара 1848 одштампана у Гајевој „Даници“, а која гласи:

Не пита се ко се како крсти

Но чија му крвца душу грије

Чије га је млијеко задојило…

Ја нисам као неко ко на први знак опасности напушта своју Отаџбину и свој народ. Ја могу и да погинем у овој светој борби, али са мојом смрћу наша борба неће бити прекинута....Зато ни једног тренутка не сумњам да ће слобода са Равне Горе поново обасјати нашу напаћену Отаџбину.
Одговори
#26

(18-01-2019, 09:43 AM)Шумадинац Пише:  Ал се ви артемити и љотари разумете у Његоша ко Марица у крив к...ц! Јок

Наиме, у својој мужевној доби, неумрли владика је заступао исто становиште, у песми која је почетком јануара 1848 одштампана у Гајевој „Даници“, а која гласи:

Не пита се ко се како крсти
Но чија му крвца душу грије
Чије га је млијеко задојило…

Пај'сад ово унијатско папоугузљибиво толковање НА КРСТОВДАН!

Нашло неку песмицу коју је млађани Раде са непуних 35 година те 1848-е године написао, пре више од 170 година од данас [b]и најмање 90 (И СЛОВИМА ДЕВЕДЕСЕТ) године ПРЕ ЈАСЕНОВЦА, у време кад су се сви, сви, сви....виђени Срби заносили Југословенством, а под утицајем Соловјевштине у Русији и сновима о панславизму...да нами соли памет ође о братству-јединству са јереси латинском!

Млађаног Рада су лукави полатињени Срби угостили у Боки и хвалили се својим Србством (ама латинске вјере), све док папо није наредио да се у Боки више не Србује но да су сви од тог дана тзв. "хрвати"!

Онда је Његош другу пјесму спевао јадикујући над невјером латинском, па каже:

Ми смо Срби народ најнесрећни:
Сваки Србин, који се превјери,
просто вјеру што загрли другу,
но му просто не било пред Богом
што оцрни образ пред свијетом,
те се звати Србином не хоће,
ово ти је Србе искобило,
робовима туђим учинило!

Међутим!

То је било, рекосмо, пре више од 170 година, па ваљда смо од тада нешта научили!


Или нисмо?


Нисмо изгледа јошт научили ни да Православни Хришћанин, нарочито Свештено лице, не може и не сме да ставља НАЦИОНАЛНУ ПРИПАДНОСТ испред Вере наше Православне!

Јер ми Православни верујемо у првенство Духа над Материјом и првенство Творца над твари (као што су рецимо крвна зрнца или ДНК)!

Међутим!

ЗА УНИЈАТЕ И ЕКУМЕНИСТЕ ИЗГЛЕДА ДА ВАЖИ САМО ОНА ЧИКА-ЈОВИНА:

НИКАД НИШТА НЕ НАУЧИ ПАЧУРЛИЈА ТА, НО ШТО ЈЕ И ПРЕ ЗНАЛА,
ГА-ГА-ГА-ГА-ГА!


Другови екуменисти и унијати запамтите:

МИ НЕМАМО ВИШЕ ЉУДСКОГ МАТЕРИЈАЛА ЗА ЈОШ ЈЕДАН ЈАСЕНОВАЦ!

ПОКАЈТЕ СЕ!!!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори
#27

[Слика: IMG-862019201014.jpg]

Будућност Србије...Дешавање у Новом Саду.
Скупило се неколико хиљада деце да виде неког што објављује снимке на уоу тубе.
Не знам да ли је тачна информација да има и повређених у стампеду који је настао кад су деца јурнула да виде омиљеног уоу тубера.

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори
#28

Шта је овде спорно, и ти кад видиш Марка и остали јурнете Да му љубите руку иако није свештено лице..

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним