Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 3 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Национални идентитет данас

(22-01-2019, 04:45 PM)ЈВуО-КГ Пише:  
(22-01-2019, 04:40 PM)Mekenzi Пише:  Ође нас 3-4 + Просветар.

Јесте,али он вреди бар за тројицу. Кез Не би стигла чета везиста телепринтериста да подебља и одштампа оно што Просветар сам уради овде за пола чуке. Кез

Znaš kako on je to negde napisao i sacuvao i samo copy paste sa malim izmenama, ne kuca on svaki put kilometarske tekstove, nema on fokus da kuca kilometarske tekstove

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(22-01-2019, 06:23 PM)Mekenzi Пише:  Znaš kako on je to negde napisao i sacuvao....

Ја...."написао и сацувао" или "напишао и сачувао"....ко ће га знати шта 'оће да кажу ови латиничари који чак мешају хрватску USTAŠICU са ћелавом латиницом....ТОТАЛНА ПАПАЗЈАНИЈА У ГЛАВАМА ФАНОВА БАКА-ПРАСЕТА!

Јок

(22-01-2019, 04:20 PM)ЈВуО-КГ Пише:  
(22-01-2019, 11:07 AM)ПРОСВЕТАР Пише:  Хммм....ми ценимо да би 'уважени Гос'н Самарџић' радо своју каријеру дао само кад би могао да докаже и покаже да је Ђенерал Дража цело време рата само овако изгледао:

[Слика: DragoljubMihailovic8e09281v.jpg]

Зашто?...питаће неки....

ЈЕДНА СЛИКА-ХИЉДУ РЕЧИ!

[Слика: miloslav-samardzic.jpg]

Јок

Два човека, једна душа,можда. Ако ваша маленкост познаје нашу религију у основи нека проучи мало царицу Теодору и неке њене декрете, па онда нека ваша маленкост погледа у шта смо ми некада веровали да се дешава после смрти физичког тела. Па нека онда ваша маленкост погледа када је ђенерал стрељан а када је господин Самарџић рођен, па можда и добијете неке одговоре. Знам ја да је ово тешка метафизика ,али пропратите мало ово што вам рекох иако знам да звучи чудно мистер Просветар. Ја вам свакако желим угодан остатак дана и нисам ово писао да би полемисао са тобом него ето...поразмисли мало.

Прво, ово је била шала-комика везана за необјашњиво БРАДОБОРСТВО Гос'н Самарџића који се уби и силну енергију утроши овуден еда би убедио Србе да Четници нијесу носили браде, а да се претходно није обавестио о томе што чини Србин кад је 'рушан' за Оцем, Мајком, Отаџбином....чему укрштени реденици итд. итд.....неуобичајено за Гос'н Самарџића који се бави документима и папирологијом, научно, пасионирано, да не кажемо страсно!

Друго, ми смо по Вероисповести Православни Хришћанин па у веровања Хинду-Буда (можда они наш Будимир), о реинкарнацији не верујемо.

Треће, твоја теорија 'два човека, једна душа', не стоји, чак и да неки Родоверац поверује у реинкарнацију! По нашем скромном мишљењу наш земљак Мученик Драгољуб и Гос'н Самарџић су два потпуно различита менталитета, духовна склопа! Дража је Еро (ми смо сви пореклом Херцеговци), борбеног Духа док је Гос'н Самарџић човек пристојан, уљудан, стрпљив, толерантан, обријан, цвикери....оличење равничарског Духа поморавског.

Рецимо ми смо очекивали да ће Гос'н Самарџић у оној емисији код оног Др. философа са Дамбо-ушима, просто да згроми ону агресивну комуњару, очигледно Динароида, кад оно...'оћеееш...Гос'н Самарџић је био толико фини и толерантан да ОН поставља питање комунцу и тако му даје шлагворт да настави да бљује свој отров уместо да Гос'н самарџић искористи своје време и да га заспе аргументима!

Међутим!

Шта'ш...нема свако дар БЕСЕДНИШТВА попут Бошка Обрадовића или сестре Јоване, то смо рекли једном и више пута а Блаженопочивши Мученик Драгољуб би искористио прилику и громко намтенуо своје аргументе!

Зато је и допао затвора по казни јер се јуначки супротставио надређеном Ђенералу Недићу око стратешке концепције, редак случај у Војсци!

Дакле ради се о два различита менталитета, без тврдње да је један БОЉИ од другог но само да су РАЗЛИЧИТИ!

И ми смо у животу једном и више пута зажалили што имамо баш ову језичину па нијесмо знали кад ваља оћутати!

Према томе идеја о реинкарнацији не стоји, чак да неко и у то верује!

ПС

Са'ће Кизо да нас напа'не "како смеш да критикујеш наступ Гос'н Самарџића на ТВ и да негираш да су Гос'н Самарџић и Дража 'два човека, једна душа', кад је Гос'н Самарџић био привођен"!

Тужан

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

A Шта ти тражиш на овом форуму ако ти се не свиђа госн. Самарџић или ти је опсесија да све људе вређаш на овом форумy.

Мислим да си заслужио да те банују и да се форум врати у нормалну дискусију а не вређање и омаловажање.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(22-01-2019, 08:58 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  Према томе идеја о реинкарнацији не стоји, чак да неко и у то верује!

Кез

Знаш ти работе царице Теодоре видим ја. Кез

Мало се ја шалим са вашом маленкошћу кад приметим да нисте под дејством канаЦке неурозе. Кез

А ово за реинкарнацију и смрт не можеш да знаш, као што рече Кустурица тј. његов отац њему "Смрт је непровјерена гласина".

И молим без реферата о Кустурици.
Одговори

Просвето, мало си омашио. Чича јесте рођен код нас, али му је отац из Пожаревца. Додуше, отац му био миран човек, а Чича је умео да плане, поготово кад види Швабу, тако да могуће да је повукао на мајку.
Самарџић је директно потомак Херцеговаца.
Дакле, обрнуо си потпуно.
Одговори

(22-01-2019, 10:25 PM)Mekenzi Пише:  A Шта ти тражиш на овом форуму ако ти се не свиђа госн. Самарџић или ти је опсесија да све људе вређаш на овом форумy.

Мислим да си заслужио да те банују и да се форум врати у нормалну дискусију а не вређање и омаловажање.
Смањи доживљај и немој да наручујеш бановања. Није вређао, нити је кога псовао. Тачно је да хода на жилету, али и ти то радиш.
Пошто сте обојица дуго на форуму знате правила. Док не буде директног псовања и вређања , нема бановања. За лупање глупости још , на жалост, није почео да се плаћа порез. Smile
Одговори

https://srbin.info/2019/01/22/boracke-pe...-agresije/

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

(22-01-2019, 11:04 PM)Бенито Пише:  Просвето, мало си омашио. Чича јесте рођен код нас, али му је отац из Пожаревца. Додуше, отац му био миран човек, а Чича је умео да плане, поготово кад види Швабу, тако да могуће да је повукао на мајку.
Самарџић је директно потомак Херцеговаца.
Дакле, обрнуо си потпуно.

Па доообро, ако сам и обрнуо јопет идеја о реинкарнацији не стоји!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

(22-01-2019, 10:25 PM)Mekenzi Пише:  A Шта ти тражиш на овом форуму ако ти се не свиђа госн. Самарџић.....

Какво бре 'свиђање' несрећо....ми само кажемо и тврдимо да, и поред својих многобројних квалитета, Гос'н Самарџић једноставно НЕ ПОСЕДУЈЕ ДАР БЕСЕДНИШТВА!

Да су у студију били Бокан, Бошко или сестра Јована од ове неуротичне комуњаре би перје летело!

Међутим!

Ако ви је за утеху овај Сантрач, као неки 'Љотићевац', био је више него очајан док ову Радикалку ваља игњорисати!

Даклем ако лаже коза-не лаже рог:

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

(23-01-2019, 02:49 AM)ПРОСВЕТАР Пише:  
(22-01-2019, 10:25 PM)Mekenzi Пише:  A Шта ти тражиш на овом форуму ако ти се не свиђа госн. Самарџић.....

Какво бре 'свиђање' несрећо....ми само кажемо и тврдимо да, и поред својих многобројних квалитета, Гос'н Самарџић једноставно НЕ ПОСЕДУЈЕ ДАР БЕСЕДНИШТВА!

Да су у студију били Бокан, Бошко или сестра Јована од ове неуротичне комуњаре би перје летело!

Међутим!

Ако ви је за утеху овај Сантрач, као неки 'Љотићевац', био је више него очајан док ову Радикалку ваља игњорисати!

Даклем ако лаже коза-не лаже рог:

Koja си ти психо особa.

Знаш ли ти несрећо да такви ко ти твоји"бе(се)дници су најјвећи издајници. Па погледај тог Бошка који прети и бије женe.Прву жену редовно тукао Па јадна морала да побегне од такве будале, ено ти га сад у коалицији са целом Демократском странком.Тај би сутра рођену мајку и оца продао за паре.

Госн. Самарџић прича и бира речи као господин Човек као и владике што причају одмерено и полако смирено и јасно и са чињеницама.

Образовани људи који имају знање и чињенице никада али никада не упадају у вербалну ватру и никада не псују нити су агресивни нити повисују тон.

Матори иди код психијатра да ти препише терапију, сувише си психички несрећна особа.

ПРОСВЕТАР.
Одговори

[Слика: IMG-0645.png]
[Слика: IMG-0643.png]

И послен ка'е "не верујемо у реинкарнацију"... Јок

PS: Само овај први је био германофил а овај други совјетофил!

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

.
(22-01-2019, 04:07 PM)ЈВуО-КГ Пише:  
(22-01-2019, 01:50 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  не верујемо да је ова сподоба Шумадинац било какав и било чији 'Свештеник'.

Па нормално да не верујеш кад човек није свештеник, никада није рекао ни да јесте, то му је Мекензи импутирао...дезинформише нас Киза као удбаш на врхунцу каријере.

Чека', чека'....кол'ко нас памћење служи (а служи), причу да је дотични лик Свештеник први је лансирао Гос'н Самарџић кад је побијао Кизину дезинформацију 'удбаша на врхунцу каријере', да сте вас двојица иста личност судва налога.

Наиме, Гос'н Самарџић је изјавио 'бирајући речи као господин човек као и Владике што причају одмерено и полако смирено и јасно и са чињеницама јер образовани људи који имају знање и чињенице никада али никада не упадају у вербалну ватру и никада не псују нити су агресивни нити повисују тон', изјавио је дакле, да вас лично познаје обојицу и да је лик Шумадинац уствари Свештеник!

Међутим!

То за Свештеника то ни наша маленкост ни наша генерација не мож'да прогута никако, ама кад човек погледа тог Ненада Илића са својим наследником (как'оно беше 'баба-свиња'...) или оног наркомана....шта'ш изгледа да је време дошло за нас да некакаве Србе тражимо само у неким књигама староставним или...у Небеској Србији.
.
(22-01-2019, 04:07 PM)ЈВуО-КГ Пише:  Када сам се регистровао овде, комшија ми је био најдражи лик на форуму, али је временом почео да буде у дисконтинуитету сам са собом.

Кидање

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

Добро, наш национални спорт је да лако пређемо са општег питања на лично препуцавање.
Не видим велику невољу у томе да се један човек јавља са две адресе, већ је проблем кад се два човека јављају са једне адресе, што се, не буди примењено, зове и Схизофренија.
Елем, тема је одлична и не постоји на другим порталима јер генерално влада национално расуло. Сукобе се пијани комунисти са дрогираним црвеним четницима, а развађају их трезни љотани-екуменисти уз сасужење салонских НАТО-четника блиских Немачкој.

Користим ову прилику да отворим још један рукавац ипак добре дискусије.
Национални идентитет?

Написао сам раније један одличан чланак који срдачно препоручујем. Наслов је "Шта нам улице говоре", у коме се отварају многе дилеме само на основу датих назива улица у једној релативно малој општини.
За ову прилику цитирам само једно питање:
Цитат:Ако је Александар Петровић променио име у Шандор Петефи, а Никола Брзачин (ради богате "удаје") у Безереди Миклош, и ту промену идентитета сви прихватају "здраво за готово" па се тако и улице називају, зашто онда немамо по истом критеријуму улицу "Мурат-Паше" већ "Бем Јожефа" који је био плаћени пољски војник, те је после пропасти поменуте револуције /1848-9/утекао у Турску и потурчио се? Типичан пример двоструког стандарда.

Ја, кад нешто пишем, то је као кад се крава тели. Тешко мучење. Сад нешто пишем у вези медијског цунамија гледе Димитрија Љотића и Политикиног Забавника. Ту долазимо до поенте:
Зашто се други народи не одричу никога који је пришао њима, а ми смо по том питању врло смушени и колебљиви.
Имамо чињеницу:

Цитат:Прича из "Политикиног Забавника" заправо се бави судбином капетана Милоша Војиновића, који је рођен као Немац Хенрик Лаутнер, али се због љубави прекрстио у православца и променио име.
Да ли је Милош Војиновић Србин?
Јесте, као и Павле Јуришић и толики други. Јер, ако се одрекнеш Војиновића, несвесно и кратке памети, одричеш се и многих других.
За Американце Тесла је Американац и гуд бај Чарли.
Одговори

(23-01-2019, 06:27 AM)Mekenzi Пише:  Koja си ти психо особa.

Тачно! И са њим људски не може што више нећу ни покушавати. Једино место на коме може да пише у Србији а и ту се понаша као циганче. Нећу да говорим о томе што се лажно представља као Ивањичанин,контао ваљда да је и Дража из Ивањице па ће некоме да буде дражи у виртуелном простору због тога.

(23-01-2019, 01:42 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  Чека', чека'....кол'ко нас памћење служи (а служи), причу да је дотични лик Свештеник први је лансирао Гос'н Самарџић кад је побијао Кизину дезинформацију 'удбаша на врхунцу каријере', да сте вас двојица иста личност судва налога.

Кидање

Врло интересантно. Шумадинац и ја се никада лично не сретосмо а мени госин Самарџић рече једном а то ми и комшија ,чини ми се, рече једном да је радио у Фиату а не да је свештеник. Наравно ти си путоказе живота хватао од доказаних лажова Карапанџића и екипе па твоје понашање не треба ни да чуди. Формирао си се као нечовек на лажима. И не води ти бригу за мене и Шумадинца,брини о ономе што Срби из Канаде причају о теби.

А те смајлиће који се церакају,наштанцују их што више па се заједно смејте твојој глупости и свеукупној накарадности.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним