(22-01-2019, 06:23 PM)Mekenzi Пише: Znaš kako on je to negde napisao i sacuvao....
Ја...."
написао и сацувао" или "
напишао и сачувао"....ко ће га знати шта 'оће да кажу ови латиничари који чак мешају хрватску
USTAŠICU са ћелавом латиницом....
ТОТАЛНА ПАПАЗЈАНИЈА У ГЛАВАМА ФАНОВА БАКА-ПРАСЕТА!
(22-01-2019, 04:20 PM)ЈВуО-КГ Пише: (22-01-2019, 11:07 AM)ПРОСВЕТАР Пише: Хммм....ми ценимо да би 'уважени Гос'н Самарџић' радо своју каријеру дао само кад би могао да докаже и покаже да је Ђенерал Дража цело време рата само овако изгледао:
![[Слика: DragoljubMihailovic8e09281v.jpg]](https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f5/DragoljubMihailovic8e09281v.jpg)
Зашто?...питаће неки....
ЈЕДНА СЛИКА-ХИЉДУ РЕЧИ!
![[Слика: miloslav-samardzic.jpg]](https://stanjestvari.files.wordpress.com/2015/05/miloslav-samardzic.jpg)

Два човека, једна душа,можда. Ако ваша маленкост познаје нашу религију у основи нека проучи мало царицу Теодору и неке њене декрете, па онда нека ваша маленкост погледа у шта смо ми некада веровали да се дешава после смрти физичког тела. Па нека онда ваша маленкост погледа када је ђенерал стрељан а када је господин Самарџић рођен, па можда и добијете неке одговоре. Знам ја да је ово тешка метафизика ,али пропратите мало ово што вам рекох иако знам да звучи чудно мистер Просветар. Ја вам свакако желим угодан остатак дана и нисам ово писао да би полемисао са тобом него ето...поразмисли мало.
Прво, ово је била шала-комика везана за необјашњиво
БРАДОБОРСТВО Гос'н Самарџића који се уби и силну енергију утроши овуден еда би убедио Србе да Четници нијесу носили браде, а да се претходно није обавестио о томе што чини Србин кад је 'рушан' за Оцем, Мајком, Отаџбином....чему укрштени реденици итд. итд.....неуобичајено за Гос'н Самарџића који се бави документима и папирологијом, научно, пасионирано, да не кажемо страсно!
Друго, ми смо по Вероисповести Православни Хришћанин па у веровања Хинду-Буда (можда они наш Будимир), о реинкарнацији не верујемо.
Треће, твоја теорија 'два човека, једна душа', не стоји, чак и да неки Родоверац поверује у реинкарнацију! По нашем скромном мишљењу наш земљак Мученик Драгољуб и Гос'н Самарџић су
два потпуно различита менталитета, духовна склопа! Дража је Еро (ми смо сви пореклом Херцеговци), борбеног Духа док је Гос'н Самарџић човек пристојан, уљудан, стрпљив, толерантан, обријан, цвикери....оличење равничарског Духа поморавског.
Рецимо ми смо очекивали да ће Гос'н Самарџић у оној емисији код оног Др. философа са Дамбо-ушима, просто да згроми ону агресивну комуњару, очигледно Динароида, кад оно...'оћеееш...Гос'н Самарџић је био толико фини и толерантан да
ОН поставља питање комунцу и тако му даје шлагворт да настави да бљује свој отров
уместо да Гос'н самарџић искористи своје време и да га заспе аргументима!
Међутим!
Шта'ш...нема свако дар
БЕСЕДНИШТВА попут Бошка Обрадовића или сестре Јоване, то смо рекли једном и више пута а Блаженопочивши Мученик Драгољуб би искористио прилику и
громко намтенуо своје аргументе!
Зато је и допао затвора по казни јер се јуначки супротставио надређеном Ђенералу Недићу око стратешке концепције, редак случај у Војсци!
Дакле ради се о два различита менталитета, без тврдње да је један
БОЉИ од другог но само да су
РАЗЛИЧИТИ!
И ми смо у животу једном и више пута зажалили што имамо баш ову језичину па нијесмо знали кад ваља оћутати!
Према томе идеја о реинкарнацији не стоји, чак да неко и у то верује!
ПС
Са'ће Кизо да нас напа'не "како смеш да критикујеш наступ Гос'н Самарџића на ТВ и да негираш да су Гос'н Самарџић и Дража 'два човека, једна душа', кад је Гос'н Самарџић био привођен"!