Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 4 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Четничка википедија

Ал ови лажу, ево шта пише н том линку:

''Моје искуство са крагујевачким ,,Погледима" није баш најсрећније. Користећи ауторизоване текстове, тачније, позивајући се на њих, доспео сам и до суда. Наравно, све се завршило добро по мене, јер је аутор тих књига и текстова, већ био осуђен за фалсификат и за ординарне лажи. Ја за то нисам знао у време кад сам користио његове текстове. Ради се о текстовима о наводним партизанским злочинима после другог светског рата. Аутор је Радмило Рончевић, човек који је по образовању лекар. Дословно, човек је измишљао наводне ,,злочине". На жалост, везивао их је за конкретне људе, који су живели или су још живи (мисли се и на ,,жртве" и на ,,извршиоце"). Рончевић је био у градски секретар у време власти СПО-а у Београду и лични пријатељ Данице Драшковић.''

Прво, Рончвић није осуђиван (нити било који новинар, нити ја ко уредник, нити било ко, а било је сто тужби комуниста).
Друго, значи да овај измишља да је био на суду због нас, јер му суд не би могао рећи да је неко осуђиван због писања о злочинима комуниста.
Треће, ово није тај Рончевић.
Одговори

https://sr.m.wikipedia.org/wiki/Списак_п...1941—1945)

Ово није неко из диаспоре написао.....то се види из авиона!
Одговори

а недо Бог да напишеш нешто негативно о Драпшину или Ђиласу
Одговори

Зашто бих писао нешто званично ако ниси се трудио да баш сазнаш број људи и њихова имена у том Дивизијом.

Кад нешто тако радиш......то ти је као ауто да 3 точак и једну седило у ауто са 4 седила!
Одговори

(21-07-2016, 06:31 PM)Николај Пише:  Приватност може да се наруши и на јавном месту, не само у затвореном простору, погледај колико има фотографија познатих личности, којима папараци усликају гаће из одређеног угла, или нешто друго, па то продају часописима.

Грађани исто тако задржавају приватност и кад су мобилисани, зашто би дозволио некоме да ме слика само зато што сам под оружјем. Нити су на свим ратним сликама само јавни догађаји, војник може да лежи рањен у болници, иде на одсуство, врши стражарску службу итд.
Знам да одступам од теме, али ако може једно питање око ауторских права и постављању фотографија на интернет.

Ако професионални фотограф фотографише неког војника на захтјев тог војника да би војник имао фотографију за успомену, ко може да постави ту фотографију на интернет?
Наравно подразумијевам да је војник платио ту фотографију.
Одговори

(29-06-2017, 11:32 PM)posmatrač Пише:  Знам да одступам од теме, али ако може једно питање око ауторских права и постављању фотографија на интернет.

Ако професионални фотограф фотографише неког војника на захтјев тог војника да би војник имао фотографију за успомену, ко може да постави ту фотографију на интернет?
Наравно подразумијевам да је војник платио ту фотографију.

То би углавном значило да је фотограф пренео ауторска права на то лице, тако да може оно да је постави и свако други кога тај овласти.

Али и да је неко неовлашћено постави, ту нема кривичног дела, једино би могао да одговара грађански, за накнаду штете.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Погледах сад неке биографије официра на Википедији. Има релативно тачних, али има и катастрофалних. Рецимо, Лукачевићева почиње са " сарадник окупатора" и сличне будалаштине.
Ајде, ви млађи, који се бавите тиме, ангажујте се и мењајте те грешке и подметачине.
Одговори

Не може, враћају "другови администратори" све то на њихове верзије...

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

https://www.facebook.com/serbian.wikiped...Ws&fref=nf

Цитат:Такмичари су били вредни од раног јутра. Smile Борка Павићевић, Дубравка Нешовић, Вилма Еспин, Доротеа Ланг, Џорџија О’Киф, Драгана Туркаљ, Оливера Бацић... само су неке од дама које су добиле своје место на Википедији на српском језику захваљујући уредницима под корисничким именима MareBG, Милан Животић и Lotom. Smile Укључите се и Ви!

Борка Павићевић на првом мјесту. Мале су нам шансе да се на "нашој" википедији чује било какав глас истине. Мени обрисаше текст о агресији на РСК (тзв "олуја") и корекције о злочинцу Купрешанину. То у посљедња два дана.
Одговори

Питање за уреднике нашег издања Википедије:
Колико дјеце је имао Раде Радић?
Гдје и како су му страдала два сина?
Кад и гдје је "активно учествовао са својом јединицом у заједничком нападу Немаца и усташа на цивиле на Козари"?
https://sr.wikipedia.org/wiki/Раде_Радић


Хајде да видимо Вики стручњаке!!!
Одговори

Па Радићу су синови погинули у борби са усташама а у вези Козаре можеш да дубиш на глави ту се ништа на википедији неће промјенити. Ја сам исправљао тај навод за Радића, Дреновића и Марчетића и њихово наводно учествовање око Козаре, џаба, све су ми обрисали. Држе се неког дописа за значи.нет гдје је наведено да Њемци рачунају на Четнике. И то је то. Нема Њемачког, нашег или ндх извора. А сва тројица команданата и Тешановић су са војском били далеко од Козаре.
Одговори

Један је одведен у Јасеновац и тамо је страдао. Други је погинуо у нападу на Котор Варош, прије подјеле устаника на четнике и партизане.

Да је био тако кооперативан, па ваљда би успио извући сина из Јасеновца, али није!

Ово лагање око учешћа четника у битци на Козари је толико драстичко ка Википедију можемо слободно назвати Лажопедијом!!!


Питање колико је Раде Радић имао дјеце не постављам случајно. Колико ко има дјеце је његова лична ствар и нема никакве везе са политиком или нечим сличним, али има везе са знањем "биографа".
"Биограф" не мора знати тачне датуме рођења и смрти лица чију биографију пише. Не мора знати ни све детаље његовог живота, али би морао знати колико је имао дјеце. Поготову што још има живих људи који то знају.
Навођење погрешног броја дјеце само указује да "биограф" није никакав истраживач већ нај обичнији ЛАЖОВ. Лажов који се није бавио никаквим истраживањем!
Одговори

На Руској Википедији недавно се појавио чланак о Калабићу и каже се да је сарађивао са нацистима, а касније и са комунистима. И аутор чланка-украјинац https://ru.wikipedia.org/wiki/Калабич,_Никола
Одговори

Да ли би сте на овом сајту могли да направите нешто слично википедији да поставите чланке са биографијама чртника и биткама и страницу са садржајем?
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним