Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 3 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Zasto Draza smeta Hrvatima

Otvaram ovu temu u nadi da ce biti sto bolje obradjena,jer je vrlo aktuelna .Sem sto je u ocima svakog Hrvata razlika izmedju Tita i Draze ta da je Draza Srbin a Tito Hrvat,interesuju me drugi razlozi ako postoje.Na ovom forumu ima dosta Istoricara koji se bave temom 2. Svetskog rata na prostoru Jugoslavije,pa bih voleo da se navedu sva ubistva Hrvata koja su pocinili cetnici u 2.Svetskom ratu, sa ciljem da se napravi jedno poredjenje izmedju broja Hrvatskih zrtava od strane cetnika sa brojem Hrvata koje su ubili partizani .O broju Srpskih zrtava od strane ustasa i partizana takodje treba napisati sto je vise moguce .Svi koji pratimo aktuelne politicke odnose izmedju Srbije i Hrvatske,svaki dan se suocavamo sa cinjenicom da je Hrvatskoj rehabilitacija Generala Mihailovica nesto najgore sto je Drzava Srbija mogla da uradi i to u vremenu kada Srbija treba da pocne pregovore o prikljucenju EU.
Одговори

.....Тј. зашто четници, односно, Срби сметају Хрватима?
Па...смета им оно што не воле у себи. Јок

Тврд је војвода Роквић Мане, "зверка" чудновата... Баја

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Dobro to je svima poznato,nego sam mislio na dogadjaje iz 2. Svetskog rata u kome su partizani pobili daleko vise Hrvata u poredjenju sa cetnicima!Ja sam zainteresovan za broj zrtava,pa ako neko ima podatke neka ih prenese ovde.Zbog istine i pravde,mislim da bi trebao neko da stane u odbranu Generala Draze i JVuO cak i po pitanju Hrvata.
Одговори

Наравно да ваљан разлог не постоји. У питању су само комплекси и друге потребе које је објаснио нпр Штрбац

Цитат:Sve ove godine Hrvatsku pritiska teret strašnih zločina koje su počinile ustaše i domobrani. Otuda sada taj pokušaj da se zločini ustaša i četnika izjednače - smatra Savo Štrbac, direktor Dokumentaciono-informacionog centra “Veritas”.

Štrbac podseća da je ova susedna država u periodu osamostaljivanja devedesetih nikla na rehabilitaciji i propagandi ustaštva. Zato su, kaže, Hrvati “dočekali svojih pet minuta” da napadnu Srbiju ne bi li “oprali sopstvenu savest” i umanjili svoju krivicu za ratne zločine.

Time pokušavaju da minimiziraju i našu kontratužbu, koja se velikim delom bavi i zločinima u Pavelićevoj NDH da bi dokazala kontinuitet struja okupljenih na ideji genocida.

- Ivo Josipović i Vesna Pusić su iz antifašističkih porodica i zbog toga nisu najbolje primljeni u jednom delu hrvatskog mnjenja. Da bi opstali oni moraju da se vrate u Titov period kada su izjednačavani ustaše i četnici za potrebe ideje bratstva i jedinstva - zaključuje Štrbac.

А колико знам, четници су у току рата убили око 2000 Хрвата. Све су то појединачни злочини, злочини из освете. Не постоји наређење за тако нешто. Добра је она књижица Бојана Димитријевића, где може да се сагледа однос Драже према Хрватима.

И овде, одличан текст на ову тему...све речено

Владимир Димитријевић: ДРАЖА И ХРВАТИ
http://svetinjebraniceva.rs/index.php?op...&Itemid=59

Из ове наше победе, рађа се сунце слободе!
Одговори

Srbi su sami sebi najveci neprijatelji,ne treba nama drugi neprijatelj jer sami sebi najvise zla nanosimo.Nema jasnog stava tj. zajednickog stava Srba ni po jednom pitanju,tako je i sa cetnicima.Uvek ce biti podela kod nas,Za i Protiv!
Hvala Sveti Savo sto si nama zivot dao!Ваистину!
Одговори

А какав је то заједнички став? Треба им гледати кроз прсте сваки пут кад се налочу српске крви? И тако, док не ожедне, опет. Понекад стварно пожалим што сам рођен као Србин.
То је тешко бреме за носити ако имаш кичму. Србин је понизан, мек, "добар".

Када виђех витешку невољу
забоље ме срце, проговорих:
"Што, погани, од људи чините?
"Што јуначки људе не смакнете?
"Што им такве муке ударате?"
Одговори

Ja isto zalim sto sam Srbin!Najveci smo blam u svetu,svi nam se smeju !
Buy the way, nisam mislio na zajednicki stav gledanja kroz prste ustasama,nego o Drazi i JVuO.
Da si i malo pismen nebi napisao ovakvu glupost ali posto ima mnogo takvih Srba,oprastam

Hvala tebi Sveti Savo sto si nama zivot dao!
Одговори

.
Вероватно им смета зато што су многи њихови преци били у Четницима. Јок
.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Da li ste primetili da zadnjih godina Hrvatska ima sve manji uticaj na Politicka desavanja u Srbiji?Valjda od kad sam otvorio ovu temu 2016. godine!Јок
Одговори

(21-04-2020, 06:11 PM)Милош Шарац Пише:  Da li ste primetili da zadnjih godina Hrvatska ima sve manji uticaj na Politicka desavanja u Srbiji?Valjda od kad sam otvorio ovu temu 2016. godine!Јок

Знам да је пре пар година ухапшен неки њихов шпијун.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним