Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 2.33 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ЈУГОСЛОВЕНСТВО-НАЈВЕЋА СРПСКА БОЛЕСТ
#1

Због ЈУГОСЛОВЕНСТВА, над Србима западно од Дрине је почињен геноцид (1941-45)
Због ЈУГОСЛОВЕНСТВА 1942.Срби по Новом Саду су бацани под лед од стране Мађара
Због ЈУГОСЛОВЕНСТВА Србија је страдавала 1941-45
Због ЈУГОСЛОВЕНСТВА ратовали смо и гинули 1992-95 у БиХ
Због ЈУГОСЛОВЕНСТВА ратовали смо и гинули 1991-95 у Хрватској
Због ЈУГОСЛОВЕНСТВА ратовали смо и гинули на КиМ 1998-99
Због ЈУГОСЛОВЕНСТВА Србија је бомбардована 1999.
Због ЈУГОСЛОВЕНСТВА Срби из РСК су протјерани 1995.
Због ЈУГОСЛОВЕНСТВА Срби са КиМ су протјерани 1999.
Због ЈУГОСЛОВЕНСТВА ратовали смо 2001.у тзв.Прешевској долини
Због ЈУГОСЛОВЕНСТВА Република Српска није дио Србије
Због ЈУГОСЛОВЕНСТВА Косово и Метохија је окупирано
Због ЈУГОСЛОВЕНСТВА Словенци и Македонци имају државе које никад нису имали,а које су им Срби створили
Због ЈУГОСЛОВЕНСТВА Хрвати су се два пута извукли од полагање рачуна за ратне злочине,задржали су Далмацију и добили Истру
Због ЈУГОСЛОВЕНСТВА у Рашкој имамо муслимане који уцјењују Србију
Због ЈУГОСЛОВЕНСТВА на југу Србије имамо Албанце који уцјењују Србију
Због ЈУГОСЛОВЕНСТВА Њемачка, Италија,САД,Ватикан,В.Британија...
имале су и имају КУКАВИЧИЈА ЈАЈА МЕЂУ НАМА (Хрвате ,Муслимане ,Албанце ,Словенце ,Македонце,Мађаре и одрођене Србе -Црногорце) које су веома успјешно користиле и користе задњих 100 година ПРОТИВ НАС СРБА
Због ЈУГОСЛОВЕНСТВА страдало је само Бог зна колико Срба
Због ЈУГОСЛОВЕНСТВА Краља и комуњара прате нас проблеми задњих 100 година
Због ЈУГОСЛОВЕНСТВА 1918.нисмо створили Велику Србију- државу Срба и само Срба православаца

Тада је војвода Мишић схватио на основу сопственог сазнања и искуства да је стварање заједничке државе са Хрватима и Словенцима био велики промашај. Да би се лично уверио у прилике у новооснованој држави у марту 1919. године, прихатио је предлог регента Александра да обиђе Хрватску. У току вишедневне турнеје посетио је Загреб, Карловац, Огулин, Госпић, Глину, Сисак, Вараждин и Ријеку. Са путовања се вратио дубоко разочаран у држање хрватских политичара, а у исто време био је испуњен зебњом за будућност Срба уколико остану у заједничкој држави са Хрватима. После повратка поново се састао са регентом и потпуно отворено му изнео своје утиске са веома неповољном оценом о заједничкој држави. Тада је изјавио:„Из свега што сам чуо и видео ја сам дубоко зажалио што смо се ми на силу Бога обмањивали некаквом идејом братства и заједнице. Сви они једнако мисле, то је свет за себе, ма са каквим прелогом да се појавиш, ствар је пропала. Ништа се неће моћи урадити. То нису људи на чију се реч можеш ослонити. То је најодвратнија фукара на свету, која се не може зајазити ничим што би јој се понудило...То су људи, сви одреда, прозирни као чаша, незајажљиви, и у таквој мери лажни и дволични да сумњам да на кугли земљској има већих подлаца, превараната и саможивих људи... "
Одговори
#2

Вијековима су се на нашим просторима сукобљавале двије велике силе :Османлијско (Турско)царство и Хабзбуршка монархија/Аустријско царство/Аустро-угарска. Први су вршили исламизацију Срба,а други покатоличавање. Најгори од Срба су се продавали и примали туђу вијеру, па постајали друга нација,а данас се ми чудимо и питамо, зашто њихови потомци толико мрзе Србе и зашто су толики лажови или зашто су толико подмукли ? Па,нормално да су такви,јер носе гене оних који су били најгори међу нама. Није без разлога речено да нема већег Турчина од потурченог Србина, нити већег Хрвата од покатоличеног Србина . Ти прелетачи су се морали доказати да нису више Срби православци, већ да су прави католици или муслимани, тако што ће максимално могуће мрзити оне са којима су до јуче били једно. Најновији примјер су Црногорци који до 1948.никад нису постојали као нација већ је то била географска одредница ( као Шумадинац нпр.),а сад мрзе Србе из дна душе што се види по бројним примјерима. Дакле,дио хрватског ,тзв.бошњачког и новоцрногорског идентитета је мржња према Србима . Срби би требало да то препознају и у складу са тим да се односе према њима,а не да их називају браћом или пријатељима, кад они то нису нити ће икад бити. Не можеш бити брат са оним ко те убијао или протјеривао или ко сваки дан прича највеће могуће бљувотине о теби,па макар вас иста мајка родила.

Након одласка Турака главни организатор свих српских трагедија у задњих 150 година су били Њемци и Ватикан(вијечити хушкач Хрвата против Срба).
Примјери:
1878.Њемци(Аустроуграска) упали у БиХ и почела са искориштавањем становништва и природних богастава (најбоље је то описивао Петар Кочић)
1908.Њемци(Аустроуграска) анексија БИХ
1914.Први св.рат- Њемци(Аустроуграска) нападају Србију уз помоћ својих послушника на Балкану
1941.Други св.рат -Њемци,Италија,Ватикан цијепају К.Југославију и опет имају помоћ својих послушника на Балкану
1991.Њемци су први признали Хрватску,наоружали их и нахушкали против Срба,Ватикан и папа подржали Хрватску и Туђмана
1994-95.Њемци мијењају свој закон о не учешћу у ратовима и први пут након Другог св.рата учествују у неком војном сукобу (против Републике Српске)
1999.Њемци бомбардују Србију и помажу терористе на КиМ
2008.Њемци признају тзв.независно Косово

Завади па владај(lat. Divide et impera) је једна од најпознатијих латинских изрека, која се приписује Јулију Цезару. Од његовог времена, је то једна од максима политике и социологије у науци о владању. Она представља комбинацију политичких, војних и економских стратегија које омогућују успон и одржавање моћи разједињавањем противника, тако да се нису у стању да се супротставе.

Елементи методе подели па владај састоје се од:

-Стварања или подстицања поделе међу ривалима, како би се спречило да се удруже и тако угрозе владара(читај:агресора)
-Помагања и подстицања свих оних који су спремни на сарадњу са владаром (читај:агресором)
-Подстицања неповерења и непријатељства између локалних лидера
-Подстицања бесмислених издатака код ривала, како би се смањила њихова одбрамбена и политичка способност.
Током историје овом стратегијом су се користиле бројне империје које су на тај начин жељеле проширити своје територије.


покушаји примјене политике Завади па владај над Србима т.ј.покушај разбијања српског етничког корпуса

Бенјамин Калај (мађ. Kállay Béni) био је мађарски и аустроугарски политичар. Рођен је 22. децембра 1839, у Пешти. Његов отац је био виши државни службеник у Мађарској влади. 1872, је први пут отпутовао у Босну. Након Руско-турског рата, одлази у Пловдив. Дана 4. јуна 1882, је именован аустроугарским министром финансија и управитељем Босне и Херцеговине. Ту титулу је носио до своје смрти 1903. Залагао се за стварање нове, бошњачке нације (желио Србе из БиХ да одвоји од Срба из Србије). Чак су расељавали српско становништво уз Дрину како би га што више изоловали од Србије .
Одговори
#3

Чек бре, ко је србима кнутом усадио југословенство? Ко је забранио србски језик, србску нацију, а најпосле, обећао ватикану (сотонистима) примат у новој држави - Југославији? Онај што га скењаше у Марсеју.
Дакле, нити би било Југославије нити страдања за исту да пучисти из 1903 нису довели несоја на власт!
Тај који је рођеног брата стрпао у лудару, зар је било за очекивати да има милости према србству?

Сад можемо кукати колико нас грло носи, залудно је.
Уосталом, велики део Срба се "одсрбио" - појањичарио ома после четреспете... Гајили су култ "љубичице" све играјући козарачко уз псовке Бога. Цена је ова коју си навео.
Одговори
#4

покушаји хрватских историчара да подјеле Србе:

https://hr.wikipedia.org/wiki/Vlasi
Vlasi (Rumâni, Rumîńi, Români, Rumâri, Armăni, Arumunji, Aromuni) su skupni naziv za više malenih srodnih etničkih grupa iz jugoistočne Europe, potomke rimskih kolonista i romaniziranih domaćih antičkih naroda poput Ilira i Tračana. Nastanjuju teritorije jugoistočne Rumunjske, istočne Srbije, dijelove Makedonije, sjeverne Grčke i sjeveroistočne Albanije, BiH i Hrvatske.

S osmanlijskim osvajanjima Vlasi su se kretali prema zapadu i usred Hrvatskog povijesnog teritorija došlo do naseljavanja na samom sjeverozapadu Osmanlijskog carstva od Turaka naseljeni da im čuvaju granicu. Obzirom da su im Habsburgovci nudili i više novca da pređu na njihovu stranu i čuvaju s njihove strane granicu, oni su se selili i na kršćansku stranu jer kao nomadi i polunomadi nisu bili vezani uz zemlju, a stoku su vodili sa sobom. Da bi ih ipak čvrsto skrasili na svojoj strani Habsburgovci su im na štetu Hrvatskog plemstva dodijelili 1630. privilegije Statuta Valachorum ("Vlaški statuti"), da bi stalno ostali s ove strane granice. Premda su Vlasi većinom bili pravoslavci Srpska pravoslavna crkva im je slala popove, koji su ih sredinom 19. stoljeća ostvarivanjem velikosrpskog programa srbizirali.

https://de.wikipedia.org/wiki/Milit%C3%A4rgrenze

Gemäß der Zählung von 1790 bestand die Bevölkerung der damaligen Militärgrenze aus 51,7 % orthodoxen Christen, 45,2 % Katholiken und 3,1 % Calvinisten, oder 42,4 % Serben, 35,5 % Kroaten, 9,7 % Rumänen, 7,5 % Ungarn und 4,8 % Deutsche.

Gemäß der Zählung vom 31. Oktober 1857 lebten in der kroatischen und slawonischen Militärgrenze 675.817 Menschen, wovon 58,8 % Katholiken, 40,3 % Orthodoxe Christen, 0,8 % Evangelische Christen waren.

ХРВАТСКИ ИСТОРИЧАРИ ПО КО ЗНА КОЈИ ПУТ РАЗОТКИВЕНИ СА СВОЈИМ ЛАЖИМА


(25-07-2016, 05:48 PM)Јеремија Пише:  Чек бре, ко је србима кнутом усадио југословенство? Ко је забранио србски језик, србску нацију, а најпосле, обећао ватикану (сотонистима) примат у новој држави - Југославији? Онај што га скењаше у Марсеју.
Дакле, нити би било Југославије нити страдања за исту да пучисти из 1903 нису довели несоја на власт!
Тај који је рођеног брата стрпао у лудару, зар је било за очекивати да има милости према србству?

Сад можемо кукати колико нас грло носи, залудно је.
Уосталом, велики део Срба се "одсрбио" - појањичарио ома после четреспете... Гајили су култ "љубичице" све играјући козарачко уз псовке Бога. Цена је ова коју си навео.

данас имаш покушаје нових подјела Срба:
1.тзв.црногорска нација која је већ успјела поприлично(све почело прије 70-90 година)
2.лажна војвођанска нација која није, нити ће успјети,јер тај народ није несој као неки који се позивају на образ и част,а појма немају, нити шта је образ нити шта је част

https://hr.wikipedia.org/wiki/Miroslav_Krle%C5%BEa
Miroslav Krleža (Zagreb, 7. srpnja 1893. – Zagreb, 29. prosinca 1981.), bio je hrvatski književnik i enciklopedist, po mnogima najveći hrvatski pisac 20. stoljeća.

Miroslav Krleza:''Hrvatska povijest je tisucu godina lazi i sramote.''

Цијела хрватска историја је једна потпуна лаж !


copy/paste:


hrvati se stide svoje proslosti pa je cesto laziraju,izmisljaju,prepravljaju,uljepsavaju ... sto se vidi i na primjeru:

*negiranja bilo kakve veze sa slovenima

*potezanju falsifikata kao sto je pacta conventa

*laganju o prvom svjetskom ratu i ulozi hrvata

*laganju o drugom svjetskom ratu

*spominjanju nekakvog hrvatsko-ugarskog kralja i hrvatsko-ugarske kraljevine koji se tako nikad nisu nazivali

*davanju stranim vladarima i plemstvu hrvatskih imena i prezimena (zeleci ih prikazati svojima)

*laganju kako su bili ravnopravni madjarima i njemcima u kraljevini madjarskoj i habzburskoj monarhiji

*laganju o kraljevini hrvatskoj(1527-1868) koja nije bila nista drugo nego pokrajina u sklopu habzburske monarhije

*laganju cak i o sportskim temama kao sto su proslost dinama i hajduka

copy/paste

*hrvati nemaju niti jednu fresku ili sliku na kojoj je naslikan neki hrvatski kralj, nemaju niti jednu fotografiju na kojoj je neki hrvatski kralj,nemaju niti video ili zvucni zapis na kojim je neki hrvatski kralj

*niko nema pojma kako je izgledao neki hrvatski kralj

*mnogi istoricari smatraju da hrvati nisu nikad niti imali svoga kralja

copy/paste

Matica srpska 1826.

Matica hrvatska 1843.

Srpska akademija nauka i umetnosti 1841.

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti 1866.(

Osnovana je u Zagrebu1866. godine pod imenom „Jugoslavenska akademija znanosti i umjetnosti“.

Akademija je pod nazivom „Jugoslavenska“ djelovala sve do 1941. godine kada je u doba Nezavisne Države Hrvatske promijenila ime u „Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti“. Nakon završetka Drugog svetskog rata, ime „Jugoslavenska“ je vraćeno i zadržano sve do 1991. godine, kada je uveden sadašnji naziv. )

Ukidanje kmetstva Srbija-1838. hrvatska-1848.

Prvi srpski ustav 1835. (tad ga nisu imali ni Austrija, niti Rusija...)

Prvi hrvatski ustav 1992.

Minstarstvo spoljnih poslova Srbije 1834.

Ministarstvo vanjskih poslova hrvatske 1990.

Srpski jezik zvanicni 1804.-1813. pa od 1815.

Hrvatski jezik zvanicni 1848. pa opet zabranjen do 1860.

Reforma pisma 1818.

Reforma pisma Ljudevita Gaja(otac Francuz-majka Njemica) 1830.

Srbija nezavisna od 1867.

Srbija medjunarodno priznata 1878.

Hrvatska nezavisna od 1991.

Hrvatska medjunarodno priznata 1992.

Knezevina Srbija(1815-1882) je imala pravo na nasljednu knezevsku titulu(to je znacilo da nije mogao niko da namece Srbima ko ce ih predstavljati)

Banove u hrvatskoj postavljao becki car kako hoce (postavljao strance i podobne hrvate koji su se dokazali sluzeci interesima beckog cara)Ljudevit Gaj (Krapina, 8.7.1809. — Zagreb, 20.4.1872.) je bio vođa hrvatskog narodnog preporoda :

„Kako da se prepiremo što je kod Srbljah narodno, što li nije, kod Srbljah, u kojih od oltara do čobana ništa biti ne može što ne bi narodno bilo: kod Srbljah, od kojih mi jezik u svojoj mudrosti i u svom bogatstvu, i običaje u svojoj izvrsnosti i svojoj čistoći učiti moramo ako hoćemo da ilirski život obnovimo: kod Srbljah koji su u svetinji svoga srpstva onaj narodni duh i ono rodoljubstvo uzdržali, koji smo i mi u novije doba, radi sloge, pod prostranim imenom ilirstva novim životom uskrsnuli: kod Srbljah, koji su nama od starine sve sačuvali, a kojim mi malo ali sasvim ništa glede samoga narodnoga dati nemožemo!”

Ljudevit Gaj o jeziku :

„Sav svet znade i priznaje, da smo mi književnost ilirsku podigli i uveli, nu nama još niti izdaleka nije na um palo ikada tvarditi, da to nije serbski već ilirski jezik, pače ponosimo se i hvalimo Bogu Velikomu što mi Hervati s bratjom Serbljima sada jedan književni jezik imamo.Iz svega ovoga se vidi ko je ko !
Одговори
#5

Кад год су Срби имали прилику да се изјасне Србима они су то и урадили (погледати пописе од 1948. до 1991.). Срби се једино нису изјаснили као Срби 1921. и 1931. у вријеме Краља Александра кад је то било забрањено(становници КСХС су пописивани само по вјери и језику). Током Југославије(1945-91) Југословенима су се најчешће изјашњавали чланови партије и особе из мјешаних бракова.

1918.формирана је Краљевина Срба,Хрвата и Словенаца .
Зашто се у имену спомињу само 3 народа ?

Разлог је што се у то вријеме сматрало да су Македонци и муслимани дио српског народа.
Нпр.током Првог св.рата муслимане из БиХ које би заробили, Срби из Србије називали су Србима.

муслимани из БиХ су у 19.вијеку себе звали Турцима,па су себе звали муслиманима(а неки себе Србима муслиманске или Србима мухамеданске вјере). 1971. су постали нација Муслимани,а од 1993. себе зову Бошњацима.
Бошњак је некад била географска одредница, као што је Босанац или Херцеговац .

Зашто су себе назвали Бошњацима ?
1.Калај је крајем 19.вијека у БиХ покушао створити нацију Бошњаци од Срба,Хрвата и муслимана
2.ради се о подвали:
oни су себе током рата 1993. назвали Бошњаци/Bošnjaci ,а на енглеском то пишу овако-Bosniaks

Сад погледајте како је то изгледало 1990-их у вријеме рата и како изгледа и данас на енглеском:

BOSNIA :Bosniaks,Serbs and Croatians

Стиче се утисак код оних који говоре енглеским језиком да су Срби и Хрвати упали из Србије и Хрватске на територију оних чија је Босна,а Bosnia је "наравно" држава Bosniaks
и не само то они свој језик називају босански.

ТЕШКА ПОДМЕТАЧИНА
Одговори
#6

Све си ти у праву и готово сви са овога форума, а и готово сви Срби размишљају исто или слично. Чини ми се да немамо жељено рјешење

Поставља се питање да ли се Југославија и југословенство могло избјећи 1918.?

Они који се сада зову Бошњаци дефинитивно су тај термин усвојили на Свебошњачком сабору, мислим, у септембру 1993, када су схватили да им не може проћи термин Босанац,. који је њихова већинска политика форсирала 1990-1993
Одговори
#7

Secam se kad sam bio u Sofiji. Bugarska. Bio sam u Crkvi Svete Nedelje, tu se nalaze mosti naseg kralja Milutina. Nedelja ujutro, cela Sofija se klanja srpskom kralju, on je za njih svetac, njihov, deo grada, drzave, nesto uzviseno. Redovi kao za mleko da se poklone kralju. Gledam nekako sa strane, doslo mi glasno da kazem ja sam Srbin, on je moj kralj, nije vas, nadjite sebi kralja, sveca, nemate nikoga, on nije Bugarin itd. Narod se klanja, guzva, redovi, cela Sofija ljubi kralja.

Kad sam izasao onako razmisljam, malo se emocije stisale, Bugari su Kralja Milutina dobro cuvali vekovima, brinu se o njemu, imaju veliko postovanje, postao je deo identiteta grada, zastitni znak, deo bica njihovog. Ako su ga ovako cuvali vekovima, znaci i da je Kralju dobro, to je znak, treba da ostane u Sofiji. Vole ga, postuju, zele ga, on je njihov u duhovnosti, Vise ga zele od nas. Sacuvali ga Bugari od Turaka, komunista, poplava, pozara, kuge.

Onda sam razmisio da sutra Kralja vratimo u Srbiju a postoje indicije i pokrenuta su pitanja, mozete mislite sta bi se desilo u Srbiji? Nesto slicno kao i u vezi prenosa posmrtnih ostataka Karadjodjevica . Politicari bi se koristili, narod podelio, jednostavno nismo spremni za tako nesto, ne zasluzujemo Kralja koga su mozda mnogi zaboravili. Kralj bi sleteo na Surcin, svi bi se slikali, posle par dana kralj bi spavao sam bez naroda u crkvi. U Sofiji je KRALJ. U ovakvu Srbiju da se vraca koja ne moze da sacuva manastire svete na Kosmetu, ni govora.

Mirno spava srpski kralj u centru Sofije, a bogami, bi mi tesko, duvan para grlo nije seo, a opet lepo od Bugara kako brinu o njemu, lepo mu je u Sofiji, a ako ga Srbi zasluze mozda se veliki kralj vrati. Ako je Kralj srecan onda i mi Srbi treba da budemo srecni!

I tako iz nedelje u nedelju redovi... Kralj Milutin je i danas Kralj a za nas Srbe "jedan od kraljeva"i proslost!
Одговори
#8

Доста ствари си се ође налупао.

Ватикан и Њемци нахушкавали Хрвате на Србе? Креза Па аустријски цареви су морали бранити Србе од хрватски изљева болесне мржње још 1610 године.Кез
Требам ли постављати изводе из докумената ђе аустријски ђенерали и сам Цар бране Србе од хрватски напада?

Даље, Босна. Па Срби су под мрском Аустро-Угарском имали већину з Босанском сабору све до 1914. године!
Српске странке су имале власт у Мостару и Сарајеву до 1914. године. И НИКАД ВИШЕ ПОСЉЕ ТОГА!
Обе "југославије" су миноризовале Србе у Босни и Херцеговини и предност давале Хрватима и муслиманима.

Љепу причу си сложио, али прича ти је шупља ко стара канта.

Када виђех витешку невољу
забоље ме срце, проговорих:
"Што, погани, од људи чините?
"Што јуначки људе не смакнете?
"Што им такве муке ударате?"
Одговори
#9

(25-07-2016, 11:41 PM)мунгос Пише:  Обе "југославије" су миноризовале Србе у Босни и Херцеговини и предност давале Хрватима и муслиманима.

Ово си вјероватно у праву. За краљевину не знам, али за СФРЈ сам сигуран. Званично је као БиХ била и Српска и Хрватска и Муслиманска, али је све чињено да она буде муслимански ентитет.
Вјерујем да у Србији до 1992.године пола становништва (Срба) није знало да у БиХ уопште живе Срби

(25-07-2016, 10:34 PM)Капетан Пише:  Secam se kad sam bio u Sofiji. Bugarska. Bio sam u Crkvi Svete Nedelje, tu se nalaze mosti naseg kralja Milutina. Nedelja ujutro, cela Sofija se klanja srpskom kralju, on je za njih svetac, njihov, deo grada, drzave, nesto uzviseno. Redovi kao za mleko da se poklone kralju. Gledam nekako sa strane, doslo mi glasno da kazem ja sam Srbin, on je moj kralj, nije vas, nadjite sebi kralja, sveca, nemate nikoga, on nije Bugarin itd. Narod se klanja, guzva, redovi, cela Sofija ljubi kralja.

Kad sam izasao onako razmisljam, malo se emocije stisale, Bugari su Kralja Milutina dobro cuvali vekovima, brinu se o njemu, imaju veliko postovanje, postao je deo identiteta grada, zastitni znak, deo bica njihovog. Ako su ga ovako cuvali vekovima, znaci i da je Kralju dobro, to je znak, treba da ostane u Sofiji. Vole ga, postuju, zele ga, on je njihov u duhovnosti, Vise ga zele od nas. Sacuvali ga Bugari od Turaka, komunista, poplava, pozara, kuge.

Onda sam razmisio da sutra Kralja vratimo u Srbiju a postoje indicije i pokrenuta su pitanja, mozete mislite sta bi se desilo u Srbiji? Nesto slicno kao i u vezi prenosa posmrtnih ostataka Karadjodjevica . Politicari bi se koristili, narod podelio, jednostavno nismo spremni za tako nesto, ne zasluzujemo Kralja koga su mozda mnogi zaboravili. Kralj bi sleteo na Surcin, svi bi se slikali, posle par dana kralj bi spavao sam bez naroda u crkvi. U Sofiji je KRALJ. U ovakvu Srbiju da se vraca koja ne moze da sacuva manastire svete na Kosmetu, ni govora.

Mirno spava srpski kralj u centru Sofije, a bogami, bi mi tesko, duvan para grlo nije seo, a opet lepo od Bugara kako brinu o njemu, lepo mu je u Sofiji, a ako ga Srbi zasluze mozda se veliki kralj vrati. Ako je Kralj srecan onda i mi Srbi treba da budemo srecni!

I tako iz nedelje u nedelju redovi... Kralj Milutin je i danas Kralj a za nas Srbe "jedan od kraljeva"i proslost!

Капетане, како краља Милутина повеза са овом темом
Одговори
#10

(25-07-2016, 08:07 PM)luka.luke Пише:  Све си ти у праву и готово сви са овога форума, а и готово сви Срби размишљају исто или слично. Чини ми се да немамо жељено рјешење

Поставља се питање да ли се Југославија и југословенство могло избјећи 1918.?

Они који се сада зову Бошњаци дефинитивно су тај термин усвојили на Свебошњачком сабору, мислим, у септембру 1993, када су схватили да им не може проћи термин Босанац,. који је њихова већинска политика форсирала 1990-1993

Ако нисмо могли да наметнемо своју вољу 1918. и створимо Велику Србију (кад смо били велики пријатељи са Французима,кад смо били на побједничкој страни и кад је Михајло Пупин био пријатељ америчког пред. )онда кад смо могли ?

(25-07-2016, 10:34 PM)Капетан Пише:  Secam se kad sam bio u Sofiji. Bugarska. Bio sam u Crkvi Svete Nedelje, tu se nalaze mosti naseg kralja Milutina. Nedelja ujutro, cela Sofija se klanja srpskom kralju, on je za njih svetac, njihov, deo grada, drzave, nesto uzviseno. Redovi kao za mleko da se poklone kralju. Gledam nekako sa strane, doslo mi glasno da kazem ja sam Srbin, on je moj kralj, nije vas, nadjite sebi kralja, sveca, nemate nikoga, on nije Bugarin itd. Narod se klanja, guzva, redovi, cela Sofija ljubi kralja.

Kad sam izasao onako razmisljam, malo se emocije stisale, Bugari su Kralja Milutina dobro cuvali vekovima, brinu se o njemu, imaju veliko postovanje, postao je deo identiteta grada, zastitni znak, deo bica njihovog. Ako su ga ovako cuvali vekovima, znaci i da je Kralju dobro, to je znak, treba da ostane u Sofiji. Vole ga, postuju, zele ga, on je njihov u duhovnosti, Vise ga zele od nas. Sacuvali ga Bugari od Turaka, komunista, poplava, pozara, kuge.

Onda sam razmisio da sutra Kralja vratimo u Srbiju a postoje indicije i pokrenuta su pitanja, mozete mislite sta bi se desilo u Srbiji? Nesto slicno kao i u vezi prenosa posmrtnih ostataka Karadjodjevica . Politicari bi se koristili, narod podelio, jednostavno nismo spremni za tako nesto, ne zasluzujemo Kralja koga su mozda mnogi zaboravili. Kralj bi sleteo na Surcin, svi bi se slikali, posle par dana kralj bi spavao sam bez naroda u crkvi. U Sofiji je KRALJ. U ovakvu Srbiju da se vraca koja ne moze da sacuva manastire svete na Kosmetu, ni govora.

Mirno spava srpski kralj u centru Sofije, a bogami, bi mi tesko, duvan para grlo nije seo, a opet lepo od Bugara kako brinu o njemu, lepo mu je u Sofiji, a ako ga Srbi zasluze mozda se veliki kralj vrati. Ako je Kralj srecan onda i mi Srbi treba da budemo srecni!

I tako iz nedelje u nedelju redovi... Kralj Milutin je i danas Kralj a za nas Srbe "jedan od kraljeva"i proslost!

Није баш тако ! 30.10 (12.11.) је његов дан у календару СПЦ
https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%...0%B2%D0%B5

(25-07-2016, 11:41 PM)мунгос Пише:  Доста ствари си се ође налупао.

Ништа се нисам налупао !

Цитат:Ватикан и Њемци нахушкавали Хрвате на Србе? Креза Па аустријски цареви су морали бранити Србе од хрватски изљева болесне мржње још 1610 године.Кез
Требам ли постављати изводе из докумената ђе аустријски ђенерали и сам Цар бране Србе од хрватски напада?

Ја то нисам написао већ ову СТОПОСТОТНУ ИСТИНУ:
Након одласка Турака главни организатор свих српских трагедија у задњих 150 година су били Њемци и Ватикан(вијечити хушкач Хрвата против Срба).

Цитат:Даље, Босна. Па Срби су под мрском Аустро-Угарском имали већину з Босанском сабору све до 1914. године!
Српске странке су имале власт у Мостару и Сарајеву до 1914. године. И НИКАД ВИШЕ ПОСЉЕ ТОГА!
Обе "југославије" су миноризовале Србе у Босни и Херцеговини и предност давале Хрватима и муслиманима.

Љепу причу си сложио, али прича ти је шупља ко стара канта.

Ти немаш појма о чему пишеш ! Писати о доброј Аустроугарској је као писати о добродушности Хитлера .
Одговори
#11

(26-07-2016, 06:07 AM)luka.luke Пише:  Ово си вјероватно у праву. За краљевину не знам, али за СФРЈ сам сигуран. Званично је као БиХ била и Српска и Хрватска и Муслиманска, али је све чињено да она буде муслимански ентитет.
Вјерујем да у Србији до 1992.године пола становништва (Срба) није знало да у БиХ уопште живе Срби.

Све што се дешавало у СФРЈОТУ само је наставак онога од прије из прве "Југославије". Да не вадим цитате из књига саде. Срби су били у к. након 20 година прве "југославије", зато се све оно и десило 1941-1945.

"југославија" је спремила српске душмане да тамане Србе а Србе разоружала и распаметила и припремила их да буду овце за покоље (што никад прије у историји није се десило, чак ни за најгорег турскога земана).

(26-07-2016, 11:07 PM)ЈУГОСЛОВЕНСТВОјеНајвећеЗЛО Пише:  Ништа се нисам налупао !
Ја то нисам написао већ ову СТОПОСТОТНУ ИСТИНУ:
Након одласка Турака главни организатор свих српских трагедија у задњих 150 година су били Њемци и Ватикан(вијечити хушкач Хрвата против Срба).

Ти немаш појма о чему пишеш ! Писати о доброј Аустроугарској је као писати о добродушности Хитлера .

Нема то везе са истином. Срби су два пута улазили у специјалне односе са Ватиканом (конкордати), први пут у К. Србији а други пут у К. Југославији. Срби сами су то изгласали. На примјер, за Конкордат са Ватиканом 1937. гласали су Срби и Словенци, а Мачек и Хрвати су били против.

Кнежевина и Краљевина Србија је била у далеко бољим и приснијим односима са Аустријом него са Русима, на примјер. Ех, чак је и ратовала за Њемце (напали Бугаре 1885. године за рачун Њемаца).

Које су то трагедије у задњи 150 година у којима су Њемци и Ватикан "хушкали Хрвате на Србе"? Дај реци бар једну.Баја

И како то само Хрвате? Зашто не Талијане, Словенце, Мађаре, Њемце, Чехе, Словаке, Пољаке итд.?

Талијани, који су бар сто пута већи Римокатолици од Хрвата, били су у најбољим односима са Србима у Приморју одкад се памти.
У Задру, који је за вријеме Аустро-Угарске био 95% талијански, Срби су увијек били своји на своме. Није било проблема да имају своја српска друштва, своје српске школе, нико их није ни гњавио ни прогаљао.

Српске и талијанске странке на Приморју су увијек били у коалицији против Хрвата и њихове болесне мржње и на Србе и на Талијане.
Јер посље Срба, на другом мјесту кад је ријеч о хрватској мржњи - су увијек били Талијани. И као и Србе, и њих су убијали, прогањали и гњавили ђе су год могли.
А Талијани су римокатолици исто, и то бар сто пута већи од Хрвата!

Када виђех витешку невољу
забоље ме срце, проговорих:
"Што, погани, од људи чините?
"Што јуначки људе не смакнете?
"Што им такве муке ударате?"
Одговори
#12

(26-07-2016, 11:43 PM)мунгос Пише:  
(26-07-2016, 06:07 AM)luka.luke Пише:  Ово си вјероватно у праву. За краљевину не знам, али за СФРЈ сам сигуран. Званично је као БиХ била и Српска и Хрватска и Муслиманска, али је све чињено да она буде муслимански ентитет.
Вјерујем да у Србији до 1992.године пола становништва (Срба) није знало да у БиХ уопште живе Срби.

Све што се дешавало у СФРЈОТУ само је наставак онога од прије из прве "Југославије". Да не вадим цитате из књига саде. Срби су били у к. након 20 година прве "југославије", зато се све оно и десило 1941-1945.

"југославија" је спремила српске душмане да тамане Србе а Србе разоружала и распаметила и припремила их да буду овце за покоље (што никад прије у историји није се десило, чак ни за најгорег турскога земана).

(26-07-2016, 11:07 PM)ЈУГОСЛОВЕНСТВОјеНајвећеЗЛО Пише:  Ништа се нисам налупао !
Ја то нисам написао већ ову СТОПОСТОТНУ ИСТИНУ:
Након одласка Турака главни организатор свих српских трагедија у задњих 150 година су били Њемци и Ватикан(вијечити хушкач Хрвата против Срба).

Ти немаш појма о чему пишеш ! Писати о доброј Аустроугарској је као писати о добродушности Хитлера .

Нема то везе са истином. Срби су два пута улазили у специјалне односе са Ватиканом (конкордати), први пут у К. Србији а други пут у К. Југославији. Срби сами су то изгласали. На примјер, за Конкордат са Ватиканом 1937. гласали су Срби и Словенци, а Мачек и Хрвати су били против.

Кнежевина и Краљевина Србија је била у далеко бољим и приснијим односима са Аустријом него са Русима, на примјер. Ех, чак је и ратовала за Њемце (напали Бугаре 1885. године за рачун Њемаца).

Које су то трагедије у задњи 150 година у којима су Њемци и Ватикан "хушкали Хрвате на Србе"? Дај реци бар једну.Баја

И како то само Хрвате? Зашто не Талијане, Словенце, Мађаре, Њемце, Чехе, Словаке, Пољаке итд.?
Навешћу колико хоћеш(већ пише горе)!

Од 1918. до 1941.Хрвати нису починили геноцид .Зашто ? Јер нису могли.
1941.након доласка Њемаца и њиховог разоружавања војске Краљевине Југославије ,Хрвати и хрватско цвијеће(муслимани), крећу са геноцидом над Србима,јеврејима,Ромима.
Одговори
#13

Не да "нијесу могли" него су се спремали за 1941.
Убијали су Србе југословенском војском и југословенским оружјем. Никад ту прилику не би имали да није било "југославије". Нити би им тако нешто пало на памет.

Да је био било ко други а не Њемци, опет би они исто радили.

Када виђех витешку невољу
забоље ме срце, проговорих:
"Што, погани, од људи чините?
"Што јуначки људе не смакнете?
"Што им такве муке ударате?"
Одговори
#14

(26-07-2016, 11:43 PM)мунгос Пише:  Талијани, који су бар сто пута већи Римокатолици од Хрвата, били су у најбољим односима са Србима у Приморју одкад се памти.
У Задру, који је за вријеме Аустро-Угарске био 95% талијански, Срби су увијек били своји на своме. Није било проблема да имају своја српска друштва, своје српске школе, нико их није ни гњавио ни прогаљао.

Српске и талијанске странке на Приморју су увијек били у коалицији против Хрвата и њихове болесне мржње и на Србе и на Талијане.
Јер посље Срба, на другом мјесту кад је ријеч о хрватској мржњи - су увијек били Талијани. И као и Србе, и њих су убијали, прогањали и гњавили ђе су год могли.
А Талијани су римокатолици исто, и то бар сто пута већи од Хрвата!

Италијани су једни од највећих непријатеља Срба у 20.вијеку!

Све је почело због Далмације коју је Краљ узео под своје 1918.
Након тога:
1.1920-их Италијани су помагали црногорске сепаратисте
2. помагали су усташе (у Италији су били усташки кампови за обуку)
3.помагали су у убиству Краља 1934.
4.учествовали у нападу на К.Југославију 1941.
5.поставили Павелића заједно са Швабама и наоружавали усташе
6.у Црној Гори поставили своје људе 1941. ...

(27-07-2016, 12:00 AM)мунгос Пише:  Не да "нијесу могли" него су се спремали за 1941.
Убијали су Србе југословенском војском и југословенским оружјем. Никад ту прилику не би имали да није било "југославије". Нити би им тако нешто пало на памет.

Да је био било ко други а не Њемци, опет би они исто радили.

Они нису имали снагу да поразе Војску Краљевине Југославије. Да није било Њемаца не би било геноцида

п.с.усташе су имале један устанак 1934. али су разбијене врло лако

Краљевина Црна Гора или Независна Држава Црна Гора је била марионетска држава за вријеме Другог свјетског рата под протекторатом једне од сила Осовине Краљевине Италије (1941—1943) и касније Њемачке (1943—1944). Главни град је био Цетиње.

Независна држава Црна Гора је креирана под фашистичком контролом када се Крсто Поповић вратио из егзила из Рима 1941. да би водио Зеленаше, који су подржавали враћање црногорског монарха на престо. Ове снаге су назване Ловћенска бригада.

С обзиром да је Црна Гора била под протекцијом фашистичке Италије, на њеној територији је постојала двојна власт; домаће органе власти представљао је црногорски премијер, док је фашистичку Италију представљао гувернер. Италијанског гувернера је касније заменио њемачки.

Између 1941. и 1945. године, за време окупације сила Осовине, Краљевина Италија је анектирала највећи део Косова и Метохије (као и делове Македоније и Грчке) и краљевским указом од 12. августа 1941. године их прикључила Краљевини Албанији, под италијанским протекторатом. Мање делове Косова заузимају Немци и Бугари. Немци заузимају косовскомитровачки, лапски (подујевски) и вучитрнски срез, а Бугари део гњиланског среза, део витинског краја, Качаник и Сиринићку жупу. Немци преузимају окупацију италијанске зоне од 1943. због капитулације Италије.

Од Албанаца су формиране јединице помоћне полиције, у градовима 20-30, а селима 10-15 људи. У већим местима су италијанске квестуре са 30-40 полицајаца. Од Албанаца Италијани формирају и батаљон фашистичке милиције, и засебне полувојничке добровољачке јединице. Италијани укупно имају око 20000 војника, 5000 полицајаца и 5000 наоружаних Албанаца, припадника разних квислиншких формација. Италијани се приказују као ослободиоци Албанаца, ствараоци Велике Албаније. У ту сврху уводе албански језик у управи и школству, и дозвољавају употребу албанске заставе. Немци на свом подручју формирају албанску жандармерију од 1000 Албанаца, а још организују и око 1000 добровољаца по селима. Бугарска започиње у свом подручју бугаризацију, а окупациона посада се састоји од 2 батаљона.
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним