Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 2.33 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ЈУГОСЛОВЕНСТВО-НАЈВЕЋА СРПСКА БОЛЕСТ
#29

(01-08-2016, 02:40 PM)ЈУГОСЛОВЕНСТВОјеНајвећеЗЛО Пише:  
(27-07-2016, 02:19 PM)Громовник Пише:  Комунисти нису, и не могу бити Срби, а усташе су се највише наоружавале из војних магацина КЈ, па из Немачких извора. Италијанско оружје им је постало доступно тек након капитулације Италије.

ништа није тачно !

(01-08-2016, 09:23 AM)luka.luke Пише:  
(30-07-2016, 11:04 AM)ЛукаЛоко Пише:  Негде сам прочитао да су хрватски свештеници у Далмацији похрватили многа италијанска презимена. Не знам у коликој мери је то тачно, ипак чини ми се да према званичним аустријским пописима број Италијана на приморју је драстично упао у последњим деценијама АУ-монархије.
Тешко да су Хрвати то могли сами а да нису имали подршку од аустријске власти, које су евидентно рачунале на Хрвате за поседовање приморја.

Не знам како Хрватима успијева да похрвате припаднике других народа, али има безброј примјера у БиХ гдје су то урадили. У току владавине Аустроугарске насељено је БиХ много Аустријанаца, Словенаца, Чеха..., административних радника, жељезничара, те осталих дефицитарних кадрова. Данас (а и већ у ДСР) се сви они осјећају као Хрвати, мада углавно сви знају своје поријекло, нашта и презимена јасно упућују.
могу ти гарантовати да то није тачно ! многи од њих ни не знају свој језик већ говоре српским a током рата су били у ВРС
Па шта ако су били у ВРС, и говоре српским, углавном се сви изјашњавају као Хрвати.
"Били у ВРС?"
Јесу, ако је територија била под контролом ВРС, а ако је била под муслиманскохрватском. Латинска посла.
Ако хоћеш да ја теби гарантујем и наведем и докажем.
Одговори
#30

(14-08-2016, 02:31 PM)ЈУГОСЛОВЕНСТВОјеНајвећеЗЛО Пише:  ЈОШ ЈЕДАН ЈУГОСЛОВЕН МЕЂУ СРБИМА:

БЕОГРАД - Слободан Милошевић није учествовао у тзв. удруженом злочиначком подухвату са Радованом Караџићем како би се успоставила супремација српског народа над осталима народима у БиХ од 1991. до 1995, каже Енди Вилкоксон, амерички публициста и истраживач рада Хашког трибунала. Интервју Ендија Вилкосона за "Вечерње новости" преносимо у целости.

- Некадашњи председник Србије и СРЈ је био против трајног уклањања босанских муслимана и Хрвата са територија где у БиХ живе Срби. Чинио је све да се у Босни успостави мир, био је критички настројен када су босански Срби одлучили да формирају РС. Милошевић је све време био оштро против злочина и тражио кажњавање ових са српске стране који те злочине чине. Све ово су закључци Судског већа корејског судије О-Гон Квона у осуђујућој пресуди Радовану Караџићу, у делу његове оптужнице која третира улогу бившег председника Србије у рату у Босни, објашњава своје налазе Енди Вилкоксон. Вилкоксон је ово обелоданио у својој студији "Хашки суд ослободио Слободана Милошевића за босанске ратне злочине десет година прекасно."

Америчком аутору је интересантно и то што је ова пресуда донета 24. марта 2016, баш на дан када је 1999. НАТО кренуо у бомбардовање Србије.

Вилкоксон открива да је истина о улози Слободана Милошевића у конфликту у БиХ дефинисана у 1.303 одељка на 2.590 страница, обимно написане пресуде Караџићу. Он је одлуком суда оглашен невиним када је у питању рат у БиХ, а како каже наш саговорник, истина је речена у пресуди и на видном је месту, али је у "шуми страна" за коју је Веће хашког суда претпоставило да је нико неће тражити.

Шта Србија може да учини, пошто је, како тврдите, "оглашена невином" за босански рат?

- У најмању руку ваши правници треба да "ишчитају" пресуду Караџићу и уверен сам да ће наћи исто што и ја. Затим, имате право да поставите низ питање у УН, рецимо зашто су Србији уведене економске санкције мимо сваког правног основа, зашто сте сатанизовани од 1992, на крају крајева, зашто сте бомбардовани 1999.

У пресуди Караџићу отпале су најтеже оптужбе против Милошевића?

- Најозбиљније оптужбе Милошевићу, укључујући и оптужбе за геноцид, биле су у вези са БиХ. Сада, десет година након његове смрти, они признају да није крив, а након свега - МКСЈ није учинио ништа да објави чињеницу да не постоји кривица Милошевића за умешаност у “удружени злочиначки подухват“.

Сугериште и да породица Милошевић сада има пресуду на основу које би могла да се појави као тужитељ пред међународним судовима!

- Милошевић је зарадио надимак балканског касапина. Био је други Хитлер и шта све не. На крају Милошевић је умро под околностима које указују на то да смрт није била природна. Резултати истраге вођене након смрти Милошевића, као и каблограми "Викиликса", деманатују лекарску верзију из Хага његове смрти, која гласи да главни хашки лекар Фалке није, због холандских медицинско-етичких разлога, смео да упозори Милошевића да не користи лек "рифамицин" јер по њега може да буде фаталан. У холандским медицинским етичким принципима нигде не пише да лекар не сме да упозори пацијента да користи супстанце које му могу наудити.

Судија О-Гон Квон био је један од чланова судског већа који су судили и Милошевићу.

- Пресуда коју је он потписао Караџићу у односу на Милошевића може бити показатељ како би Милошевићев процес на крају завршио, барем на оптужбе око Босне. Мени је очигледно да се појединим центрима светске геополитичке моћи није допало у ком се правцу кретало суђење вашем бившем председнику и да је зато морао да умре. Умро је од срчаног удара две недеље пошто што је у суду одбијен његов захтев за операцију срца у Русији. Пронађен је мртав у својој ћелији мање од 72 сата пошто је његов адвокат доставио писмо руском Министарству спољних послова у коме је рекао да се боји да га трују. На крају, лекари хашког суда су још 12. јануара 2006. после анализа његове крви знали да он користи "рифамицин", лек који му није прописан и који може бити фаталан, али су ћутали пуна три месеца.

Енди Вилкоксон у својој студији таксативно наводи шта је све судски утврђено о улози Милошевића у босанским збивања. Издваја се:

- Претресно веће је утврдило да је проглашењем суверенитета од стране СРБиХ Скупштине у одсуству делегата босанских Срба 15. октобра 1991. године, ескалирала ситуацију, али да Милошевић није био на линији са формирањем РС у одговору. У пресуди се наводи да је "Слободан Милошевић покушао да заузме опрезнији приступ".

- У пресуди се наводи да је у пресретнутим разговорима са Радованом Караџићемем, "Милошевић је поставио питање да ли је паметно користити један противправни акт као одговор на други противправни акт".

- У пресуди се цитира да је у сусретима са српским и босанским српским званичницима Слободан Милошевић навео да "припадници других народа и народности морају бити заштићени и да национални интерес Срба није дискриминација".

- "Милошевић је инсистирао да је против злочина у Босни потребно борити се одлучно."

- Претресно веће напомиње да је у приватним састанцима, Милошевић био изузетно љут на руководство босанских Срба за одбијање Венс-Овеновог плана и да је "псовао оптуженог"(Караџића).

- Констатовано је да је "Милошевић покушао да разговара са босанским Србима и да каже да разуме њихове проблеме, али да је најважније да се оконча рат".

- У пресуди се наводи да је Милошевић притискајући Караџића поставио питање да ли ће свет прихватити да босански Срби, који су представљали само трећину становништва БиХ, имају више од 50 одсто територије и охрабривао је политички договор. "Немате право на више од половине територије и не смете да отмете нешто што припада неком другом! Како можете замислити две трећине становништва да се нагурају у 30 одсто територије, док је 50 одсто премало за вас? Да ли је то хумано, да ли је фер?", говорио је Милошевић.

- Ишчитао сам рад Вилкоксона и проверио детаље на које се он позива у пресуди Караџићу. Радио сам на томе заједно са супругом и могу да кажем да је Американац одлично разумео шта је судија О Го Квон рекао. Милошевић није био ни у каквом удруженом злочиначком подухвату у Босни. Напротив, све је чино да спречи рат - ово су речи адвоката Бранислава Тапушковића, пријатеља суда у процесу Милошевићу.

Угледно име наше адвокатуре тврди да ова пресуда има велики значај за Србију будући да Хашки суд пише историју ових простора са краја 20. века.

- Прво држава, Министарство правде и Канцеларија за сарадњу са Хагом морају да се дохвате чињеница из пресуде и да их презентују и нашој јавности и у свим будућим разговорима о овом времену са међународним чиниоцима - наставља Тапушковић. - Не смемо ни као држава ни као грађани да пристанемо на кривицу без кривице. Има много чињеница из пресуда Хашког суда које доводе у питање "освештане" лажи о Среберници, наводној опсади Сарајева, а све то је остало непримећено захваљујући инертности наше стручне јавности, али и "мудрих пресуда из Хага" у којима је "пресуђена" истина о српској улози у рату вешто сакривена. Тимови људи треба да се направе да саберу све ове ствари.

Адокат Тапушковић на крају инсистира на доказаној чињеници у пороцесу Милошевићу да је једини удружени злочиначки подухват у минулим ратовима на Балкану постојао у планирању хрватске акције "Олуја".

- Питер Галбрајт је притиснут чињеницама признао током сведочења код Милошевића да је био на Брионима са Туђманом и генералима када је "Олуја" планирана. Знао је када ће почети и какве су јој размере и циљеви. То је све утврђено још 2003, али је то неко у Србији "заборавио".

Милошевић изгледа никад није чуо за: устанак у БиХ 1875., Први св.рат,Други св.рат , Јасеновац, ,геноцид,НДХ ,убиство свата у Сарајеву 1992.,Сијековац ...- ПРАВИ ТИТИН ЈУГОСЛОВЕН

Ми овако са дистанце да поновимо оно исто зашта смо се залагали 89-90-е године и са силним светом испосвађали:

1. Не да је требало прогласити дисконтинуитет са СФР Шугославијом и Југославијом уопште, НЕГО СУ СРБИ ПРОПУСТИЛИ ДА ИСКОРИСТЕ ЈЕДИНСТВЕНУ ПРИЛИКУ И ДА

П Р В И

РУШЕ ЈУГОСЛАВИЈУ СВИМ СРЕДСТВИМА!!!


2. Рушећи Амброзовску партизанску окупациону владу и државу СФР Шугославију, Срби су могли, да је било памети, да

ИСТОВРЕМЕНО

покрену БРИСАЊЕ СВИХ ОДЛУКА И ЗАКОНА ТИТОВСКЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ, ПОЧЕВШИ ОД ЈАЈЦА ПА ДО УСТАВА 74-Е, ШТО НАРАВНО УКЉУЧУЈЕ БРИСАЊЕ АВНОЈЕВСКИХ ГРАНИЦА!!!

3. Са симултаним декларисањем апсолутног прихватања западних вредности, демонократије, љуцкиправа, враћања Монархије, приступања НАТО-у, (у који нас је Амброз учислио још '52-е године ал'то пучина заборавља) преговарање о давања база Американцима и истовременом БЕСКОМПРОМИСНОМ ВОЈНОМ АКЦИЈОМ,СА БЕСПОШТЕДНОМ УПОТРЕБОМ АВИЈАЦИЈЕ И ТЕШКЕ АРТИЉЕРИЈЕ, БЕЗ „СТАНИ-КРЕНИ”, НЕГО САМО СА „КРЕНИ БЕЗ СТАЈАЊА!”, СРБИЈА ЈЕ МОГЛА МУЊЕВИТО СА СРБСКИМ БЛИЦ-КРИГОМ, САМА СЕБИ ДА НАЦРТА ГРАНИЦЕ КОЈЕ БИ ЦЕО СВЕТ ДЕ ФАКТО ПРИЗНАО!

4. Као најмлађи комуниста са стажом у САД, Милошевић је имао СВЕ КАРТЕ У СВОЈИМ РУКАМА И СВЕ ШАНСЕ ДА ПРОГЛАСИ ПРО-ЗАПАДНИ УСТАНАК ПРОТИВ КОМУНИСТИЧКОГ ГЕНЕРАЛА ТУЂМАНА И ДУГОГОДИШЊИХ КОМУНИСТИЧКИХ АПАРАЧИКА КУЧАНА И ГЛИГОРОВА!

Међутим!

Србија није имала СНАГЕ да ово уради!

Зашто?

Па због огромне

И С К Р Е Н Е

љубави према СФР Шугославији, вољеном другу Тити, друштвеном уређењу и самоуправљању, братству јединству свих народа и народности...и осталом житком с*рању кога несрећни Србски Народ још не може да се курталише!

А овамо би сви декларативно у неке Србе!

То је стање које је генијални Доктор Слободан Драшковић окарактерисао као удвојеност личности-шизофренију на нивоу читавог једног народа!

ЈУГОСЛАВИЈА ЈЕ ЛУДАЧКА КОШУЉА У КОЈУ СРБИНА УПАКОВАШЕ ЈОШ ДАЛЕКЕ 1918-Е, И У КОЈОЈ СЕ ЈОШ УВЕК КОПРЦА!!!

Ми би тоже да појаснимо и посведочимо наше виђење и искуство да оно што се у Новосрбијици назива „запад” није компактна него хетерогена категорија, нешто као ДОС својевремено!

Унутар тога и таквог „запада” постоје многе струје и струјице са међусобно супротстваљеним интересима, ђе Ватикан, швабе, међународна масонерија и белосвецко-англосаксонска лихварско-чифутска олигархија сигурно нису у истом табору.

Ми Срби старога кова ту папазјанију течко можемо и да замислимо јер нами наш духовни склоп налаже да на сваки гео-политички конгломерат гледамо органски, то јест као на једну монолитну целину, што „запад” сигурно није!

Према томе онај део „запада” који није ни Ватикан ни Њемачка (шта ће Њемци увојну зграду?!), сигурно би подржао ону Србију која се декларише њеним савезником!

Друго, уопште није тачно виђење да би "запад" у почетку био против соједињења србског фактора на рушевинама СФР Шугославије јер је као „лакше контролисати распарчану територију”, то је којешта!

Територију која је контролисана снажно из једног центра је лакше контролисати, ако се тај центар контролише!

Полувековно постојање братске, 99,9% Православне државе Грчке, у оквиру тог истог „запада” и НАТО алијансе, говори супротно од таквог тврђења!

Међутим!

Сад је за све то касно јербо је МИЛОШЕВИЋ, И НЕ САМО МИЛОШЕВИЋ НЕГО СВИ ЊЕГОВИ ГЛАСАЧИ ЂУТУРЕ, А ТО ЈЕ 80 ПОСТО СРБИЈЕ, СУ ТОЛИКО УПРОПАСТИЛИ НАШЕ ШАНСЕ ДА НАМИ СРБИМА ВИШЕ ТАЈ „ЗАПАД” КОЉЕКТИВНО НИШТА ВИШЕ НЕ ВЕРУЈЕ!

МИ СМО ПРОКОЦКАЛИ НАШЕ ШАНСЕ ДА ИСКОРИСТИМО „ЗАПАД” ИЛИ НЕКЕ ДЕЛОВЕ ТОГ "ЗАПАДА" ОНАКО КАКО БИ ГА КЊАЗ МИЛОШ ИСКОРИСТИО!

А ТАЈ БИ ИХ ЖЕДНЕ ПРЕКО ВОДЕ ПРЕВЕО У СЛИЧНОЈ СИТУАЦИЈИ И МИРНО САЧЕКАО ДОГАЂАЊЕ ПУТИНА И ПОВРАТАК РУСИЈЕ!

ЈЕДНОСТАВНО ЈЕДАН ОГРОМАН БРОЈ ЗАЉУБЉЕНИКА У ЛИК И ДЕЛО ДРУГА ТИТЕ, СОЦИЈАЛИЗАМ, САМОУПРАВЉАЊЕ, РАВНОПРАВНОСТ НАРОДА И НАРОДНОСТИ И ОСТАЛЕ ЖВАКЕ СЕНИЛНЕ БАБА ЈУЛЕ СА ЦВЕТОМ У КОСИ, ЈЕ УБЕДИО ТАЈ „ЗАПАД” ДА МИ КАО НАРОД НЕ МОЖЕМО НИКАД БИТИ ЊЕГОВИ ЛОЈАЛНИ САВЕЗНИЦИ!

ЖВАЉАВИ ШИФТАРИ СУ УСПЕЛИ ДА ИХ УБЕДЕ У СУПРОТНО, ВАН СВАКЕ ЛОГИКЕ!

Јер

ТАЈ ИСТИ „ЗАПАД” ДАДЕ ШАНСУ ТОЛИКИМ ПОЛУПИСМЕНИМ ДИКТАТОРИМА ПО АЗИЈИ, АФРИЦИ, ЈУЖНОЈ АМЕРИЦИ...ТОЛИКИМ АРАПСКИМ ШЕИЦИМА СА ХАРЕМИМА И ШЕРИЈАТСКИМ ЗАКОНИМА, ДА СЕ ДЕКЛАРИШУ САВЕЗНИЦИМА И ДА РАДЕ ШТА ХОЋЕ УНУТАР СВОЈИХ ГРАНИЦА, А МИ НЕ УСПЕСМО ТО ДА ОДРАДИМО!!!

ПОНАВЉАМО-ИСКРЕНА КОЉЕКТИВНА ЗАЉУБЉЕНОСТ У ЈУГОСЛАВИЈУ ДРУГА ТИТЕ НАС ЈЕ УПРОПАСТИЛА!

ЈЕДИНО У ЗЕМЉИ ТАКВИХ ЗАЉУБЉЕНИКА ДРУГ СЛОБО И БАБА ЈУЛА СУ БИЛИ МОГУЋИ!

НИЂЕ ВИШЕ!


ЗАКЉУЧАК:

ДА НАЈЗАД ИШЋЕРАМО ЗЕЦА ИЗ ШУМЕ!!!

ЈУГОСЛОВЕНСТВО ЈЕ ИЗ КОРЕНА ПРОМЕНИЛО СРБСКИ НАРОД!

ТО ЈЕ ОБЈАШЊЕЊЕ ТОЛИКО МАСОВНЕ И ДУГООГОДИШЊЕ ПОДРШКЕ САМОУБИЛАЧКОЈ ПОЛИТИЦИ ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА И ЈУГОСЛОВЕНА БЕЗ ЈУГОСЛАВИЈЕ, СЛОБОДАНА МИЛОШЕВИЋА, ТО ОБЈАШЊАВА И ОВУ НАКАРАДНУ ПАПАЗЈАНИЈУ ОД ДРЖАВЕ КОЈА ЈЕ ДОШЛА ПОСЛЕ МИЛОШЕВИЋА, ТА РЕЧЕНИЦА ОБЈАШЊАВА СВЕ!!!

МИ БИ ДОДАЛИ, ДА БУДЕМО БЛИЖЕ ИСТИНИ:

ДРУГА, ТИТОВА И КОМУНИСТИЧКА ЈУГОСЛАВИЈА (А НЕ ОНА ПРВА), ЈЕ ПРОМЕНИЛА СРБСКИ НАРОД ДО ТАЧКЕ ДА ГА НИ РОЂЕНА МАЈКА СРБИЈА НЕ МОЖЕ ВИШЕ ДА ПРЕПОЗНА!

ДРУГА, ТИТОВА И КОМУНИСТИЧКА ЈУГОСЛАВИЈА ЈЕ ТОЛИКО ПРОМЕНИЛА СРБИНА, ДА ОН ВИШЕ И НИЈЕ СРБИН, И ПОРЕД ТОГА ШТО НА СВА УСТА ГАЛАМИ ДА ЈЕСТЕ!


ЗАТО ВРАЋАЈМО СЕ СРБСТВУ, БРАЋО И СЕСТРЕ, НЕМА НИЧЕГА НА КРАЈУ ПУТА КОЈИМ СТЕ СЕ УПУТИЛИ!

ТАМО СЕ НАЛАЗИ САМО И ЈЕДИНО ПРОПАСТ ЗАПАДА, БАШ ОНАКО КАКО ЈЕ ТО ОПИСАО БРИЉАНТНИ УМ ОСВАЛДА ШПЕНГЛЕРА, ЈОШ 1928-е ГОДИНЕ!

НАМИ НЕМА ДРУГОГ ПУТА ДО УСКЕ СТАЗЕ КОЈОМ СУ НАШИ ПРЕЦИ ХОДИЛИ У СВОМ ДУГОМ УСИЉЕНОМ МАРШУ КРОЗ ИСТОРИЈУ!

ТО ЈЕ ЗА СРБИНА ЈЕДИНИ ПУТ!

ПУТ СВЕТОСАВСКИ!

Како ми радили тако нами и Бог помогао!

Вріеме є да се окупимо!

Вріеме є да што углавимо!

ВО ИМЯ ОТЦА И СЫНА И СВЯТОГО ДУХА!

МЫ СЕРБЫ, СЪ НАМИ БОГЪ !

ЯКО СЪ НАМИ БОГЪ !

Нека буде борба непрестана!

Нека буде што быти неможе!

Поколеня дела суде, што є чіе, даю свема!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори
#31

Рајица Марковић: Југословени наших дана шире глобалистичке лажне вредности по Србији…

2. ЈАНУАР 2017.

ДВЕ СРБИЈЕ

У овој нашој Србији паралелно сапостоје две Србије. Једна је стара и на друго место потиснута Србија Срб, а друга је нова и на прво место изгурана Србија ЈУ.

Да би Србија ЈУ била увек на првом месту, даноноћно раде све јавне и тајне службе владајуће Србије ЈУ. Никакво чудо што је Србија ЈУ окупила око себе народну већину.

Неки су јој се прикључили телом, неки умом, а неки и срцем и душом и умом. Било како било, Србија ЈУ влада, башкари се на власти, возика се београдским кругом двојке, лети авионима, плови бродовима, ужива свим земаљским ужицима.

За то време сви Срби Србије Срб гурају се под тепих, живи сахрањују, сатерују у илегалу, невидљивце и непостојеће.

У мом граду Крагујевцу комплетну културно уметничку сцену држе Срби Југословени са свих страна бивше Југославије расути и сабрани да у Крагујевцу оживљавају југословенско глобалистичку идеју.

Србија ЈУ је ноћас прослављала своју нову годину, разметала се пуцњима, шенлучила опијена влашћу и бројем. Србији Ју припадају све невладине организације, сви јалови интелектуалци, сви надувени и на трон уздигнути писци, све певаљке радодајке, спортски клубови и удружења, забављачи, и сви политичари од првог до последњег.

Србија ЈУ ради на даљем урушавању једине праве Православне Србије Срб, на ширењу глобалистичко материјалистичког сатанизма, потрошачке затупљености и успостављању новог Југословенства на темељима људске покварености и глупости.

Умало да заборавим оно главно – у надлежности Србије ЈУ су сва радна места у Србији, сви токови капитала, сви медији, библиотеке, дискотеке и стрипотеке и све награде и казне овог света.

ДОЧЕК НОВОГ ГРГУРА

Ноћас смо имали прилику да чујемо како светски Срби широког пута дочекаше свог папу Гргура. Грувало је са свих страна као у Сирији. Пуцало се, славило и пијанчило до зоре.

За то време, Православни Срби су проводили свој хиљадугодишњи Божићни пост. Постили и чекали да прво дође Божић па Нова година. Прво рођење Богомладенца па онда Његово обрезање.

Раније, до 1582 године, и за Цркву Истока и отпалу Западну папску важио је исти јулијански календар. Али, да би се Црквени раскол из 1054. године развијао даље, 1582. године папском булом уведен је нови грегоријански. Православна Црква није прихватила овај календар и остала је верна јулијанском.

У Краљевини СХС грегоријански календар је званично прихваћен Законом о изједначавању старог и новог календара од 10. јануара 1919. године објављеном у првом броју „Службених новина Краљевства Срба, Хрвата и Словенаца“. Овим законом одређено је да у држави на дан 15. јануара 1919. године по јулијанском календару престаје да важи јулијански и да се даном 28. јануара 1919. године, уводи рачунање времена по грегоријанском календару. У Краљевини СХС 1919. године, након 14. јануара по јулијанском календару на Савиндан, освануо је 28. јануар по папском календару.

Пошто су Хрвати и Словенци, као римокатолици, већ упражњавали папски календар, увођење грегоријанског календара од стране Краљевине Југославије је практично представљало прелазак Краљевине Србије на грегоријански календар. Потом је уследило наметање грегоријанског календара и уније Србској православној цркви.

Комунистичка држава прихватила је Гргуров календар као свој световни календар. Од времена Јосипа Броза Срби су почели да прослављају Нову годину са папом Гргуром по државном календару.

До наших дана број државокалендараца се вишеструко умножио, тако да су Православни старокалендарци СветоСавски Срби остали у мањини.

Боже мој, смисао и со увек су се чували у сланику да зачињавају бљутавост света и јела.


Југославија и „југословенство“ је заиста била превара и обмана. Исто као што је данас „ЕУ“

2. ЈАНУАР 2017.

Коментар једног читаоца на текст:

Рајица Марковић: Југословени наших дана шире глобалистичке лажне вредности по Србији…

Све ове чињенице тачне су, истините и уједно за мене лично – жалосне.

Цијели живот сам провео као Југословен, био одгојен као Југословен, дихао, јео, пио, спавао као Југословен.

Моје „братство и јединство“ било је искрено.

Историја, коју су нам убијали у главу у школи, позната је свима, сви знамо, ко ју је писао, како и зашто.

1974. године сам тек имао 16 година, али се у мени већ тада родила јака сумња да је цијели концепт смишљен за уништење Православља. Оно што је слиједило, само је у мени учврстило сумњу, која се у ствари претворила у застрашујућу збиљу.

Од почетка краја СФРЈ, тј. од Устава из 1974. па до данас, помно пратим и анализирам тај организовани злочиначки подухват.

Био сам Југословен, поријеклом из Босне, несрбин, атеиста.

Сад сам Србин, изјашњавам се као Србин, живим као Србин и желим умријети као Србин.

Мој проблем: нико ми више не вјерује, нико ме не разумије, нико ме не жели.

Још горе: немам идентитета, немам домовине, немам репрезентације, немам химне, немам пријатеља.

Живот ми је постао сив, монотон, досадан. Имам све, а немам ништа.

Својој браћи Србима желим све најбоље и што више слоге.

Југославија и „југословенство“ је заиста била превара и обмана.

Исто као што је данас „ЕУ“.

Ова тренутна је чак и гора.

Чувајте се.

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним