Поруке: 1,472
Теме: 8
Придружен: Aug 2013
Углед:
309
Не знам, мене ове горње подсјећају.
Поруке: 2,490
Теме: 19
Придружен: Jul 2013
Углед:
950
Њихов највећи успех у Београду је била ликвидација Космајца. Да га нису на време ликвидирали, не би имали ни реонску организацију. За комунистички покрет отпора у Београду само треба прочитати саслушање Василија Бухе званог "Јова", Исповедао се на преко 50 страна. А није лоше и Вукице Митровић "Шунке".
Углед:
950
Мајка Мире Марковић није толико важна за београдску организацију. Не знам ко је њу толико гурао као неког важног човека КПЈ. Ја мислим да она чак није била ни члан КПЈ него само кандидат за пријем у партију.
Поруке: 238
Теме: 0
Придружен: May 2022
Углед:
21
Нисам то знао. Баш су чудни били ти њихови међусобни односи. Видим да се и брат ове Митровићке исповедао Немцима.
Углед:
950
И још многи...Један им је до танчина објашњавао како су мучили антикомунистичке затворенике хладном водом. Отуда у немачким извештајима за њих помен "олош", "разбојници" и слично.
Поруке: 14,503
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,042
Ово када човек чита не зна да ли да се смеје или да плаче.
Или да загњури главу у песак к'о Милослав Самарџић и почне да хвали "млађе историчаре" који, благо нама, "су много бољи него донедавно". А они све гори и гори.
Углед:
950
Што тако колега? Па нека се износи што више тих пикантерија и нека онда људе виде ко је био где.
Поруке: 9,119
Теме: 234
Углед:
373
Имате ноћ књиге у лагуниним књижарама
Ја нашао ову за 400 дин. Oдлична.
Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Поруке: 9,119
Теме: 234
Углед:
373
Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.