Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 1 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hoće li izdati Srpsku?
#15

Beograd je Dodika pustio niz vodu. Evo kako javljaju muslimanski mediji ako im je verovati, opozicija u Republici Srppskoj najavljuje citiram :"da će Savez za promjene, nakon takvog stava Srbije, preispitati i svoje stavove o održavanju referenduma, javila je Srna. - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/252952/savez-z...bAgPh.dpuf

Znaci opozicija koja je podrzala referendum sad preispituje stavove jer Srbija nije podrzala referendum?!

Srbi ce odigrati partiju pokera do kraja, a ta partija je nema Srba na Kosovu, Makeodniji, Sloveniji, Bih, Hrvatskoj, ima tipa Milorad Pupovac i srpske liste.

Videcemo kako ce Rusi odigratil, ali ako maticna drzava Srbija ne stane sta on da ocekivati od Rusije? Kako da budu veci Srbi kad to nisu Nikolic i Vucic..
Одговори
#16

"Невина дјевојка" и не може очекивати безрезервну подршку опозиције за референдум кад га је и поред вих упозорењ заказао седам дана прије избора и користи га као изборну кампању. Тога су људи У РС свјесни
Одговори
#17

[Слика: 2e31qg7.jpg]

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори
#18

Za ovog čoveka bi momentalno glasao da sam u RS.

Iskreno, časno i pošteno.


Svaka čast momčino.


Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори
#19

[Слика: 120jqyx.jpg]

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори
#20

Bogme, sve je zategnutija situacija oko referenduma.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори
#21

Zvanični Beograd i prestolonaslednik ostali bez komentara što se referenduma tiče...

Toliko o tome da Vučić i Karađorđevići poštuju srpski živalj sa one strane Drine.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори
#22

03.03.2018
„Од Вучића тражим да на дневни ред уз Косово стави и Републику Српску. Ја га молим, могло то проћи у Бриселу или не. Чуо сам добру причу да од Кинеза нећете чути ’Тајван ће за годину бити наш‘, али већ 70-80 година је њихов. Полако, стрпљиво...“, рекао је председник РС Милорад Додик.

https://rs.sputniknews.com/regioni/20180...ic-Kosovo/
Одговори
#23

Емил Влајки: Сумрак српске политике
BY РЕПОРТЕР ON 30. ЈУЛА 2018. • ( 1 КОМЕНТАР )
20 Votes

„Данас нам кажу, деци овог века
Да смо недостојни историје наше
Да нас је захватила западњачка река
И да нам се душе опасности плаше.“
(Милан Ракић – На Газиместану)Након државног удара изведеног против Милошевића у октобру 2000. године, све су владајуће екипе биле марионетске, неповратно у служби Запада. Они који су се хтјели отргнути од такве политике, као Зоран Ђинђић, бивали су убијени. Други, настојећи да поштено дјелују, али да не доводе себе у опасност, као Војислав Коштуница, били су кажњени од народа који им је ускратио своје гласове.
Ови су пајаци упропаштавали Србију у сваком њеном сегменту. Спровели су пљачкашке приватизације привреде, уништили банкарски систем, константно интензивирали сурадњу са НАТО, предали све српске хероје Хашком трибуналу, индиректно и институционално признали наводни сребренички геноцид, суфинанцирали, заједно са Западом, слуганске и антисрпске „хуманитарне“ и „невладине“ организације.

Круна свега је била перманентна издаја Космета. Свака владајућа екипа би, „за шаку долара“, ишла корак даље у тој работи. Страни господари, након што би таква екипа одрадила свој издајнички посао, мијењали би је са новом квислиншком гарнитуром. Бриселски споразуми само су били наставак, „шлаг на торти“ тог антисрпског дјеловања.

Бит ће још много полемике око тога да ли је садашња власт могла другачије поступити од онога што је урадила. Констатирајмо, да је могла то не урадити, али би тада морала сићи са власти. То би био частан избор, али би тешко ишта спријечио. Стратешки гледано, радикално удаљавање од Русије у читавом пост-милошевићевском периоду и кукавичко пристајање уз оне који су Србију бомбардирали, уцјењивали, демонизирали и одузимали јој територије, онемогућавало је сваку истинску националну политику.

Садашњи предсједник Србије је неоспорно вјешт политичар. Вјеројатно би хтио добро својој земљи и неке примјетне, економске напоре чини у том погледу. Покушава и да буде регионални лидер инсистирајући на неконфликтној политици. Има, практично, апсолутну власт и широк маневарски простор. Али, стратешки, у неким битним стварима гријеши:

Мисли да давање Космета осигурава улазак у Европску унију.
Сматра да је Космет већ изгубљен и да треба макар нешто извући „из ничега“.
Вјерује да ће давањем Космета спријечити даљњи распад Србије.
Стратешка премиса, лоша по Србе, која не дозвољава овакво закључивање је слиједећа. Запад и посебно Америка знају да је српски народ већински уз Русе и против НАТО. Исто тако знају, да ће се кад-тад наћи неки српски лидер који ће га повести у том правцу. Из тог разлога, они Србију која би им изгледала као руски „тројански коњ“, чак и без Космета, не могу примити у Европу. Они, дакле, морају, након поклањања Космета, и даље наставити са комадањем Србије.

Напомена: Тврдња да је Космет већ изгубљен, да Срби немају ништа, а Албанци све, је погрешна. Албанци су ти који немају ништа, јер њихова „држава“ која је практично америчка колонија, не може међународно-правно постојати без пристанка Србије; окупација неког територија и међународно признат суверенитет тог истог су двије дијаметрално супротне ствари!Што било да било, Предсједник се, да би изишао пред народ са својим компромисним рјешењем, суочава са неколико проблема:

— Прво, мора предочити народу тај такозвани компромис. Како сада ствари стоје, чини се да се тај компромис састоји у дужем, привременом разграничењу подручја настањених Србима и Албанцима, вјеројатно посредством трупа УН. Остаје болно питање што би се дало за узврат? Ако је то признање Косова, индиректно преко допуштања Косову да уђе у УН, онда тај дил нема никакве вриједности за Србе. Односно, даје се све, а не добива се ништа.

Можда ће дил бити замјена територија: сјевер Космета за Прешево и Бујановац. То би већ било микроскопски ситно у односу на оно што би се дало; био би то озваничен губитак 10% свог територија.

— Није само губитак територије у питању. Рудна богатства Космета се процјењују на 300-500 милијарди долара! Ни најбогатије земље на свијету не би то могле бесплатно препустити неком другом.

— Дозволити Косову да уђе у УН значи егзодус преосталих Срба са тог подручја и уништење тамошње српске, уједно и кршћанске, духовности.

— Предсједник се суочава и са јасним ставом СПЦ: Космет је дио Србије, и то се ни на који начин не смије довести у питање. Може ли се народу сугерирати да се оглуши о своју цркву?

— Компромисни дил ће сигурно значити даљње слабљење веза са Русијом које, ионако, све више животаре. Уз то, већ се шире дезинформације о томе како су, наводно, Руси, због Крима, пристали на Његов компромис.

— Што ће бити са Републиком Српском? Да ли најављујући компромис и њу обухваћа? Запад жели да политички уништи све што је српско. Посебно му се не свиђа јачање веза између Српске и Русије.

Предсједник Српске је постао планетарно познат по свом отпору „новом свјетском поретку“. Он је нека врстa Уго Чавеза, бившег венецуеланског предсједника који се успјешно конфронтирао са САД. У Србији је изузетно цијењен, симбол је наде за тамошњи српски народ. Ако се успије одупријети садашњим интензивираним и крајње прљавим удруженим напорима странаца и опозиције који иду, као и код обарања Милошевића, на његово рушење, он ће постати неоспоран лидер читавог српског народа. Бит ће доказ да је могуће супротставити се и не поклекнути. То би могао бити окидач за радикално другачију, просрпску, политику у Србији.


фото: СРБски ФБРепортер
Или, још јасније. Сваки компромис са Албанцима, у смислу онога што се најављује, а било би добро да се то не деси, бит ће крајње тежак и крајње болан губитак за српски народ. Ако то буде тако, Република Српска би требало да буде, као компензација, много чвршће везана за Србију. Питање Космета и питање Српске морају бити нераздвојиво повезани и ван тога се никакви компромиси не смију правити.

На наведена питања и дилеме није лако поставити се правилно; скоро да је то немогуће. С друге стране, садашњи свијет није више униполаран. Ситуација се непрекидно деградира за досадашње „господаре свијета“. ЕУ је флоскула, фикција, нереална утопија, монументална заблуда. Многе, много часније, много моралније алтернативе су ту. А оне су већ доступне. „Куцај и отворит ће ти се“, рекао је Исус Крист.

Све у свему, треба тактизирати, правити компромисе, али ништа не потписивати. И ових потписивања којима се до сада крчмила српска земља, било их је више него превише.

Емил Влајки

ИЗВОР: ЦЕОПОМ-Истина

———–

30.7.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

Категорије:АКТУЕЛНО, Влада, ДЕШАВА СЕ..., ДРУШТВО, Други пишу, Европа, КОСОВО И МЕТОХИЈА, КУЛТУРА, Медији- генератори јавног мњења, Мишљење, Нато, Национално питање, Новости, ПОЛИТИКА, Република Српска, Русија, САД, СВЕТ, СРБИЈА, будућност, MAIL - RSS FEED
Tagged as: EU, fbreporter, fejsbuk reporter, Kosovo i Metohija, najnovije, NATO, nezavisni mediji, Rusija, SAD, Srbija, SRBski FBReporter, vesti
Кретање чланака Злочини над Србима Ливањског поља, 28. јула – 3. августа 1941. Од данас у Нишу – потписивање петиције за уклањање грба америчке војске
1 reply »

RASPUCHIN
1. августа 2018. у 08:22
Rate This
“ Предсједник Српске је постао планетарно познат по свом отпору „новом свјетском поретку“. Он је нека врстa Уго Чавеза, бившег венецуеланског предсједника који се успјешно конфронтирао са САД. “

Ових дана сам се питао гдје је стари језуита Емил Влајки? Како се не чује нити види а ближе се избори у Р. Српској? И ево Влајкија! Ново величање са све претјеривањем у подршци „највећем баји“ иначе дезертеру и ратном профитеру , „дашку вјетра са Балкана“ како га назва Мадлен Олбрајт , учеснику истог оног преврата у Србији и изручењу Милошевића у Хаг , …
Могао бих набрајати не до сутра него до прекосутра а мени , као КРАЈИШНИКУ , најболније је то да је исти учествовао (са својим ментором пок. Бориславом Микелићем) у пљачки робних-ратних резерви Републике Српске Крајине и то крајем 1994. године. Као и Микелић , тадашњи премијер РСК , знао је да је РСК продана и издана па да не пропадне та роба или не падне у руке непријатеља (неком можда и пријатеља јер се увелико прича о Додиковим пословним везама са злочинцем Маркачем?) одлучише да је спасе и одвезу. У исто вријеме , аутор горњег памфлета , и у више наврата је жестоко бранио „Бљесак“ и „Олују“ правдајући све злочине усташких постројби.

И на крају.

Послије овог текста и текста наслова : „Опет нас исмевају док тугујемо“ , човјек се само може запитати : Колико је припадника нашег народа оболило од колективне шизофреније и има ли нас више здравих?

Занимљиво да је педи ашдаун говорио од оцепљење КиМ још у време бомбадовање, и сугеисао РС као компенсације.

Али смешно КАКО ОВО СВЕ НЕКО СПИНУЈЕ ИЗ ТЕ БЕОГРАДИЈЕ......И ТО КАО КОМПЕСАНЦИЈЕ ЗА СВОЈУ КАТАСТРОФАЛНУ ПОЛИТИКУ.........
Одговори
#24

Slobodna Bosna Marked and Croatian and Serbian Media Destroyed British Spies in the Balkans
Slobodna Bosna - September 2, 2004

A year ago an affair known as “coup d’etat” was revealed in BiH. The FBiH Intelligence Service (FOSS) and its leaders received an approval from the British spy center in Sarajevo (from Paddy Ashdown personally) to illegally wire-tap dozens of local politicians, former and present police officers, journalists, and lawyers. Finally the British spy center demanded from the Federal Prosecution to arrest a certain number of those wire-tapped people.

Since the whole spy game was revealed, British Intelligence Service center MI6 decided to withdraw the key agents Gareth Lungly from Zagreb, Anthony Monckton from Belgrade, and Alistair Sommerlad and Julian Braithwaite from Sarajevo.

Serbian media announce that Braithwaite and his Serb wife Biljana from Bratunac could be in big trouble due to an alleged video tape made by the Serbian intelligence agency. That tape shows the lascivious behavior of Braithwaite and certain Swedish diplomat who was in Kosovo with Braithwaite in 1999. Allegedly, a part of that tape was recorded at Braithwaite’s wedding.

Source: Slobodna Bosna, September 2, 2004
Translated by: U.S. Army Open Source Intelligence (OSINT) Cell, ACofS G2 MNB(N)
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним