Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Документ - Сребреница
#15

(28-06-2017, 12:44 PM)ЈВуО-КГ Пише:  Момак из Ниш, никога ја нисам прогласио хомосексуалцем већ су то они били, то што си ти једва писмен , неинформисан и упадљиво затуцан на начин својствен радикалском празноглавом бирачком телу друга је прича а грешка је моја што се с тобом упуштам у било какав разговор. Да си у животу мало више читао књиге а мало мање новине, можда би знао нешто. Овако ћеш да останеш празноглави лобиста усташког бојника Вјекослава и његове полумозгашке странке.

Ћао Шешељева кроато комуњаро и престани да саботираш форум.

Ти и теби сличнио саботирате форум и хоћеш да направите од њега НАТО форум. Где су ти те силне књиге које си прочитао када пошаљеш пост ?
Нема цитирања ни књиге , ник штампе ни линка.
Одговори
#16

Лидер Покрета слободних грађана и бивши кандидат за председника Србије Саша Јанковић присуствоваће комеморацији у Сребреници, изјавио је председник Организационог одбора Ћамил Дураковић ( СДА БиХ)

Дураковић је за регионалну ТВ Н1 рекао да ће Јанковић присуствовати комеморативном скупу поводом 22. годишњице геноцида у Сребреници и укопу жртава.

Јанковић је у одговору који је објавио на друштвеној мрежи Твитер рекао „да постоје позиви које човек не одбија”.

Комеморација ће бити одржана 11. јула у Меморијалном центру у Поточарима код Сребренице. (Бета)

табаџија
Одговори
#17

[img][Слика: sasa-jankovicu_Srebrenici.jpg][/img]

Као што је и обећао, један од вођа либералне опозиције у Србији Саша Јанковић отишао у Сребреницу и "поклонио се жртвама српског геноцида" из јула 1995.

П.С. Сташа Зајовиц (ЖуЦ) је већ у ораганизационом одбору.
Одговори
#18

11. јула 2017. 1 Коментар

Од како је откривен процес печења цигле, она је постала незаобилазан елеменат сваке стабилне грађевине. Ваљда је зато поодавно настала искуствена изрека – „извући циглу из темеља“- , када почне расправа о неодрживости неке конструкције, било конкретне или апстрактне. Временом је „цигла“ постала водећи грађевински елеменат политичких конструкција, како су јачале државе жељне туђих територија и богатстава. Зато су Енглези постали модерни грађевинари лажних пропагандних прича, како би остварили жељени циљ без непосредног проливања крви, наравно своје, туђе није штета, цинично је тврдио Čerčil, уз чашицу (упућени тврде, чашетину!) омиљеног пића.

У Великом рату, тек пристигли амерички учесници, сусрели су се са већ изграђеним британским системом стварања и ширења лажи, изненађено откривајући „нови свет“, на старом континенту.

Притиснути економском кризом и скучени изолационизмом, поново су ушли у светски рат као ђаци-прваци, када је пропагандно деловање у питању, али су као вешти трговци пазарили капитал, покупивши немачке нацистичке стручњаке на крају рата, да све брзо надокнаде.

До распада Југославије, мало су вежбали „бранећи свет“ од тих страшних Совјета, где год су могли и стигли, нарочито усавршавајући медијски пропагандни наступ.

Створили су и своју аутохтону школу лагања, вешто комбинујући фондове „за развој „цивилног друштва, демократизацију тоталитарног система, јачање људских права и слобода“, са „доброчинитељима“ лешинарске приватизације, који успешно перу паре преко финансирања тих „хуманитарних активности“!
Планирајући укључивање хуманог NАТО у грађански рат у БиХ, било им је преко потребно створити привидно хумани „casus belli“, да се покрене лавина медијске пропаганде, коју су већ успешно водили Roj Gutman и Kristijan Amananpur, окићени међународним новинарским признањима за срцепаратељне репортаже о Србима као „наследницима нацизма“, и „јадним, беспомоћним муслиманима“, као наследницима прогоњених Жидова.

Тежак задатак, избора места за „српски геноцид“ и договореног броја жртава, решаван је уз неопходну помоћ „међународне заједнице“, коришћењем ОUN као послушне натоовске служавке, са мандатом у БиХ! Зато су хитно и измишљене „заштићене зоне OUN“, али само за муслимане.

Фарса са „заштићеном зоном Сребреница“ била је идеална, одговарала је избору, утврђено је да муслимани чине перманемтне злочине над српским цивилним становништвом, да се зна и ко су муслимански злочинци, да постоји жеља код српских војника да се оружјем реши то злочиначко гнездо, пошто снаге Dačbat OUN нису разоружале припаднике муслиманске 28.дивизије A BiH! Напротив, настављено је њихово снабдевање муницијом, чак и хеликоптерима са ознакама ОUN, о чему су српски представници уредно извештавали штаб UNPROFOR у Сарајеву.

Припадници британског и француског надзорног тима OUN, уз плаћенике домаћег порекла, некадашње припаднике француске легије странаца, били су теренски извођачи радова, сложене операције планирања „неопходног“ укључивања NАТО авијације, да се понови већ уиграни сценарио из Кореје и Вијетнама, када је мирољубива авијација изводила операцију „спржена земља“, чије су фотографије тада шокирале светску јавност.

Само, није планирана „ситница“ да српске снаге, посредовањем „плавих шлемова“ понуде предају муслиманској 28.дивизији, уз могућност дозвољеног надзора о поштовању одредби међународног ратног права, које ће се применити на муслиманске ратне заробљенике.

Муслиманска команда у Сребреници, ипак је извршила наредбу команде свог корпуса и пошла у пробој, иако је то операција са највећим бројем жртава, јер је употреба артиљерије против непријатељске пешадије, и легална и легитимна.

Српска страна је одмах понудила старање о цивилима, женама и деци, који су затечени у Поточарима, тадашњој бази Dačbat OUN, али су они изабрали да се превезу до Тузле, код својих, под надзором плавих шлемова.

Мушкарци, војни обвезници, затечени у Поточарима, задржани су у заробљеништву, у складу са одредбама ратног права. Размењени су после Дејтонског споразума.

Dačbat OUN није имао аутобусе за превоз, и „геноцидни Срби“ су одмах ангажовали све своје капацитете, једино су захтевали гориво кога нису имали, јер су им уведене санкције.

„Геноцид“ је ипак извршен, без убијених жена и деце, а историјска ратна пракса је показала, да су у планираном геноциду то две најугроженије категорије, које продужавају опстанак народа.

Током теренске истраге за потребе хаашког тужилаштва, аналитичари су утврдили да им недостају „жртве“ које изазивају самилост, зато ће се измишљати убијене труднице или породиље са малом децом, малолетни добровољци постаће „дечаци“, али тек после неколико година, када увиде како су планери грешили у изведби „српског геноцида“.

Зато ће се прекопати детаљно архиве бечке, тамо су већ постојале гомиле лажних оптужби против Срба, још од српско -турског рата 1878.године, па редом, два Балканска, па Велики, па Други светски.

Нарочито ће се тражити тенденциозни текстови Лава Троцког и Karnegi комисије о Првом Балканском рату, где су последични инциденти наспрам шиптарских терориста, злонамерно квалификовани као српска планска намера! Рат по рат, накупило се, нарасло српско „дивљаштво и геноцидност“ толико, да је ипак била неопходна светска резолуција! Зато су се мајстори са Темзе поново и подухватили посла, али им ти принципијелни Руси ставише вето, баш на округлу годишњицу! Поновни почетак је обећавао, све се тако лепо одвијало, и тиранска платформа договорена, и сорошеви јаслари у Београду већ почели отворене припреме, за нову кампању о „српској геноцидности“, кад оћеш јес, та пензионисана португалска генералска бараба, извуче „циглу“.

Замислите, школован по NАТО стандардима, највиша усавршавања стекао а има савест, просто незамисливо, да се добар католик заузме за истину о тим „геноцидним прљавим Србима“, а толики бивши браварови генерали попљували Ратка и братију, што нису наставили традицију „свих наших народа и народности“, већ бранили само угрожене Србе, ајте молим вас, па где то има, тврди чак и натофилски, београдски књижевник, у својим нарученим романима.

Уместо да пензионерски, лагодно пијуцка расхлађено винце, игра карте, намигује млађаним туристкињама (тамо још нема европског закона о узнемиравању!), он, бараба једна, разложно и аргументовано извлачи цео темељ, тако мукотрпно грађене лажи о „геноциду у Сребреници“.

А мајка Мунира и њене пратиље, већ цео демократски свет обишле доказујући „геноцид“, а тек Наташка, Соњечка, Боркица, Сташкица, и млађани подмладак њихов, толико реферата, доктората, и сличних бљувотина, и све узалуд, јер та је генералска бараба ипак школовани војник, а оне јаднице само приучени аматери (пардон, аматерке!), он је ипак био на лицу места током тога рата, имао увид у војничке извештаје, и то свакодневне, а оне јадне најпре морале у Сегедин, на брифинг, код ученика лажова из школе пуковника Шарпа, срећом не и о свом трошку, плаћено им девизама, наравно, „хуманост“ нема цену, нарочито ако је антисрпска.

Генералска диверзија на конструкцију „геноцида у Сребреници“, оставила је бројне „експерте“ без речи, толико, да се ни не оглашавају, а време неумитно разграђује црвоточну лаж.

Ето, најпре онај холандски пуковник Кареманс, запео па запео, и пред судом у Холандији доказао да није било геноцида, па сад и ова генералчина, а није га нико ни у уста узео.

Опасно се заљуљала конструкција лажи о „српском геноциду“, кад се сруши, а хоће, биће ту много смрада и блата, међународнога, али и српскога, као „антифашистичког талога“ несташних делатника из бројних НВО, који већ више од четврт века упорно доказују „српски фашизам“, а помажу им британски, француски, немачки, амерички, хрватски, муслимански, и нарочито ватикански стручњаци, онако потихо из сенке, што они сами кажу „sub rosa“, али ипак сви иза себе остављају смрдљив траг лажи коју неће моћи избрисати, чак ни учешћем мирољубивог NАТО и антифашистичке ЕU.

Владимир Фролов / Фонд стратешке културе
Одговори
#19
Bug 

(11-07-2017, 02:41 PM)Ултрадесничар Пише:  [img][Слика: sasa-jankovicu_Srebrenici.jpg][/img]

Као што је и обећао, један од вођа либералне опозиције у Србији Саша Јанковић отишао у Сребреницу и "поклонио се жртвама српског геноцида" из јула 1995.

П.С. Сташа Зајовиц (ЖуЦ) је већ у ораганизационом одбору.

Саша Јанковић: У Поточаре треба долазити сваки дан

у ВЕСТИ ДАНА, Регион 10. јула 2017. 12 Коментара

Поточари – Бивши кандидат за председника Србије и председник Покрета „Слободни грађани“, данас је посетио Меморијални центар Поточари, положио цвеће и одао почаст свим жртвама геноцида.
Њега су дочекале представнице удружења сребреничких мајки и члановима Организационог одбора (ОО) за обиљежавање 22. годишњице геноцида у Сребреници, директор Меморијалног центра Мерсед Смајловић и Алија Табаковић, председник Скупштине опћине Сребреница
„Овде сам суочен с најтежим злочином за који српски народ није крив, али су за то криви појединци из тог народа. Никада нисам чуо децу, жене и обичне људе да причају о рату, али сам чуо политичаре којима је рат стална тема“, казао је Јанковић.
На новинарско питање зашто свој долазак овдје није уприличио за комеморацију 11. јула, казао је да у Поточаре треба долазити сваки дан, а не само 11. јула.
Јанковић се у ОО одбору интересовао о припремама за комеморацију у уторак када ће бити клањана џеназа и укоп за 71 жртву геноцида. О свим детаљима информисао га је предсједник ОО Ћамил Дураковић, казавши да је све спремно за комеморацију.
Представница удружења сребреничких мајки захвалила се Јанковићу на доласку и свему ономе што он у Србији чини да се у Поточарима догодио геноцид.

С. Смајловић / Аваз
Одговори
#20

Намештен покољ муслимана

у ВЕСТИ ДАНА, Регион 14. јула 2017. 2 Коментара

Преносимо писмо једног суграђанина који је због безбедносних разлога тражио да му сачувамо идентитет, а писмо ћемо објавити у целости, јер је у потпуности аргументовано писаним и материјалним доказима који до сад нису јавно објављени.

Данас је свима који живе на овим просторима тежак дан. Некима јер испраћају у Поточарима своје нестале па идентификоване ближе и даљње чланове породице, комшије, припаднике свог народа или вере, некима јер осећају да њихове најближе, комшије, припаднике свог народа или вере нико у БиХ, региону или шире, не жели да прихвати као жртве, да ода поштовање и потребни пијетет и тако покаже поштовање и припадницима народа из којег долазе ове жртве. Сложићемо се да је свака жртва увек жртва и да као народ Растка Немањића и Николе Тесле, немамо проблем да искажемо поштовање свакој жртви.

Међутим, са друге стране, имамо обавезу, цивилизацијску и патриотску да укажемо на све злоупотребе било чијег страдања па тако и припадника 28. дивизије муслиманских снага Армије БиХ, који су оставивши своје родитеље, жене и децу Војсци Републике Српске, те одлучили да са својим активним и резервним саставом крену у војну акцију пробоја из окружења у Сребреници.

У својој изјави органима војне безбедности 2. Корпуса муслиманске војске након овог пробоја, Смајић Мирзет, припадник 282. бригаде 28. Дивизије буквално говори:

„Дана 10.07.1995. године на наредбу војних и цивилних власти у Сребреници, војни обвезници и остало војно способно становништво се окупило на мјесту зв. Буљим, те је донесена одлука да се покушамо пробити…“

Ово је само једна од стотина изјава преживелих припадника 28. дивизије које су давали својим органима безбедности, где сведоче да су по команди сви они као војни обвезници били обавезни да се окупе у Шушњару (Буљим) и крену формацијски у пробој из окружења. Ко су били најмлађи војни обвезници говори између осталих и овај документ:

Из сведочења у предмету генерал Ратко Младић, и докумената који су тада предочени, видљиво је да је 4-5 хиљада припадника 28. дивизије погинуло током пробоја, како у борбама са ВРС тако и у међусобним борбама.

Из ових сведочења јасно је да су тела погинулих муслиманских војника купљена и сахрањивана по многим гробницама, и да су након ексхумација сахрањени у Поточаре поред заробљених и накнадно стрељаних припадника 28. дивизије. Међу оним војницима који су погинули током пробоја и сахрањени у Поточарима, постоји и одређен број оних који су 92. и 93. године извршили стравичне злочине над Србима у Подрињу или учествовали у њима. Они данас леже у Поточарима и многи политички и дипломатски представици из региона и света им се клањају и полажу венце. Они су данас добили статус жртава „геноцида“ са једне стране, а са друге шехидски нишан да су погинули на алаховом путу, тј. као исламски борци.

Док ће данас дипломате из света да полажу венце у таквим Поточарима и прекорно осуђују зле Србе за геноцид, дотле ће бивши припадници 28. дивизије и њихови сљедбеници стићи у исте Поточаре линијом куда се изводио пробој из окружења, данас познат као „Марш мира“, носећи своје ратне заставе и походећи своје изгинуле ратне другове који су сахрањени на војничком гробљу 28. дивизије, Поточарима. Да, тамо је сахрањено на хиљаде војника ове дивизије који су погинули у борбама у пробоју. Да, тамо је сахрањен уз све почасти и венце разних председника и амбасадора велики број муслиманских војника који су извршили или учествовали у стравичним покољима Срба у Подрињу од 92-95. године.

Данас ће у Поточарима уз сав пијетет као жртва геноцида са списка бити сахрањен и Јусић (Осман) Бајро (1972.), припадник 280. ИБЛБР, погинуо у борбама током пробоја испод Каменице братуначке где је и асаниран са површине крајем новембра 1997. године. Такође и Малагић (Рамо) Шабан (1956.), припадник 28. СББ „Сребреница“, један од многих који су погинули у борбама у пробоју око Каменице братуначке. Он је такође асаниран са површине у априлу 2008. године. Габељић (Ћамил) Џемаил (1972.), припадник диверзантско-извиђачког вода 281. ИБЛБР, погинуо у борбама у пробоју приликом покушаја преласка пута Коњевић Поље – Нова Касаба, асаниран са површине у месту Свилиле код Коњевић Поља. Могли би овако још набрајати који ће припадници осталих и већ поменутих бригада који су погинули у борбама у пробоју бити сахрањени али биће за то прилике.

Након неколико горе наведених чињеница, а постоји их више него много и довољно, јасно нам је о чему се ради. Поред једног броја лица које је као ратне војне заробљенике у име Срба неко стрељао и развозио около и мешао са онима који су погинули у борбама у пробоју, а који су сахрањену у Поточарима, постоји велики број војника те муслиманске 28. дивизије који су погинули у борбама, а који су сахрањени и данас се сахрањују у Поточарима као њиховом војничком гробљу.

Да не би било дилема, многи од оних који ће данас тамо званично полагати венце, знају доста од овде наведеног. Али, у питању су политичке агенде њихових земаља. Стога, нама остаје да чинимо све што је у нашој моћи да као народ памтимо своје мученике и хероје Отаџбинског рата те истрајавамо у борби за истину уз поштовање свачије истинске жртве.
Одговори
#21

Интервју Александар Дорин
https://www.youtube.com/watch?v=coZz3lzQUAI

Е ово је зовем борба за истину!

Да Вас Господ оба чува!
Одговори
#22

РС без савезника 2008. Додик признаје "српски геноцид над муслиманима у Сребреници 1995."

https://www.youtube.com/watch?v=7cDvqslXC3M

Додик 2016: "Срби никада неће признати геноцид у Сребреници јер се он није догодио. То је манипулација...."

https://www.youtube.com/watch?v=H2h-pcYJhL0
Одговори
#23

Одговори
#24

https://www.youtube.com/watch?v=Uh00Ojcmmpo
Марко Атила-Хоар један до коре Србо мрзац, генетично и породично!
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним