(06-11-2023, 10:58 AM)luka.luke Пише: (06-11-2023, 09:43 AM)Ђуро Пише: ЛИСИЧЈИ ПОТОК У БЕОГРАДУ: Откривен први споменик жртвама комунистичког терора, крволочна ОЗНА убила преко 3000 грађана!
https://srpska24.me/lisicji-potok-u-beog...0-gradjana
Зашто овако стидљиво? (Потсјети ме на споменик Стјепану Лучићи). Нисам од оних које спомен обиљежја одушевљавају, али ипак ово је минорно у односу на почињени злочин и број жртава. На овај начин нећемо представити размјере комунистичког злочина. Неуки посетилац , а таквих је 99%, неће извући поуке, нити ће остварити жељени утисак на посјетиоца. Овај крстић са плочицом на којој нешто пише ми изгледа као крајпуташ, гдје се неко пијан аутомобилом забио у ову стијену .
Не знам да ли си био на том месту,у питању је увала,вртача,једна врста јарка.
Место је аутентично,и ту су људи 44-45 стрељани.Ту је и обновљена чесма,иначе зидана 1930-тих.
Све је то било зарасло,прљаво,сад је сређено,и обележено.
Свакако није довољно,али је направљен корак напред.
Проблем су ови милионери из скупштинских клупа,чије иницијативе ,по овом питању,или не видимо или се не реализују.
Да не помињемо курсаџије из такозваног Равногорског Покрета,који су такође на буџету.
Уместо ове што не раде да критикујемо,ми критикујемо ове што колико-толико раде.