Гласање: Београд вечити град... - Немате дозволу да гласате у овом гласању.
Знаменити људи
33.33%
1
33.33%
Култна места
0%
0
0%
Ресторани и кафане
66.67%
2
66.67%
Позоришта
0%
0
0%
Биоскопи
0%
0
0%
Спортски терени
0%
0
0%
* Ви сте гласали за ову понуду. Приказ Исхода

Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 3 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ГДЕ ЈЕ САД МОЈ БЕОГРАД???

Нека напише ко мисли да ли данас има нешто традиционално у нашој престоници...
Одговори

Што се мене тиче знамените личности, попут...

Матија Бећковић, Душан Ковачевић, Слободан Шијан, Томислав Петернек, Мики Манојловић, Милена Дравић, Светлана Бојковић, Сека Саблић, Мира Адања Полак, Драгослав Шекуларац, Дуда Ивковић, Борислав Станковић, Оливера Катарина, Предраг Живковић Тозовац, Раша Попов, Душан Гојковић, Слађана Милошевић, Данка Нововић, Мирјана Бобић Мојсиловић, Зоран Цвијановић, Аница Добра.

Бог да им душу прости.

Душан Прелевић Преле, Момо Капор, Драган Николић, Оља Ивањицки, Светлана Велмар Јанковић, Миша Блам, Милорад Павић, Богдан Тирнанић, Тома Здравковић, Мија Алексић, Душан Радовић, Зоран Радмиловић, Слободан Алигрудић.

Одговори

Био сам зелен као детелина, кад сам размишљао на начин како ти чиниш у овој теми. И за мене су личности које си поменуо, били величине , тамо негде с почетка задње деценије двадесетог века. Било би врло занимљиво истражити на који начин су они или многи од њих , себе постављали на тако висок пиједестал, као што је " вредност града Београда", било да је традиционална, интелектуална или уметничка. Међутим, онда су уследиле, ево већ деценије, учења историје овог народа, па су временом, већина поменутих, постајали све мањи, да би на крају, постајали лилипутанци у односу на величине које су некада давно живели и ходали Београдом.
Друга занимљивост је везана за ову табелу горе. Велики градови , у свету уопште, а нарочито у Европи, на врхове ових листа стављају Универзитет, Академију наука и уметности, архиве и музеје. То су темељи културе сваког народа и тиме се диче и они чије су нације постављене на врло климавим темељима. Много година и труда су титоисти потрошили да те институције девастирају и склоне са обзорја важних културних фактора. У томе су , очигледно, успели чим ти није пало на памет да их уврстиш у табелу. Посебна је прича СПЦ и што је нема на овој листи.
То су главне примедбе.
Одговори

Што даље то боље...
Одговори

Ништа увредљиво, али ти је очигледно циљ био да саботираш ову тему.

Лепо сам написао:

Цитат:Нека напише ко мисли да ли данас има нешто традиционално у нашој престоници...

То што су црвени уништили нашу престоницу, баш сам пажљиво гледао да од два (или више зла) бирам мање кад је у питању табела.

Наиме:
RE: ГДЕ ЈЕ САД МОЈ БЕОГРАД???

Цитат:- Ali njegov duh se ne menja, a ovo što se menja, promenilo se svugde u svetu. Beograd se beli među gradovima kao što se Beli anđeo beli među anđelima - kaže Bećkovič

http://www.blic.rs/zabava/vesti/sve-se-m...ti/bhjm61m
Одговори

Никад и нигде се не одричите свот парчета Београдске земље. Са нама и у нама шивиш Ти.

[Слика: Beograd_Sa_TKC.jpg]
Одговори

(30-11-2016, 12:04 PM)Цојле Пише:  Бог да им душу прости.

Душан Прелевић Преле, Момо Капор, Драган Николић, Оља Ивањицки, Светлана Велмар Јанковић, Миша Блам, Милорад Павић, Богдан Тирнанић, Тома Здравковић, Мија Алексић, Душан Радовић, Зоран Радмиловић, Слободан Алигрудић.

Половина наведених нису рођени у Београду.

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

Ех кад би тако рачунали, није нико. То су легенде Града.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним