Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 3.67 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ROCK 'N' ROLL ЧЕТНИЦИ

Да додамо романтизовање ових тешких наркомана шугословена је исто ко хваљење титиних "срећних" врмена.

Хвалити људе зависнике од хероина, мени не иде у главу.

По мени они не треба да буду никакав узор. Музчари испод просека. ЕКВ да није имао Маргиту Стефановић која је те просечне песме са опскурним стиховима претварала у озбиљне мелодије, од њих ништа неби било.

Милан Младеновић, музичар и гитариста испод просека. Мало је био бољи текстописац.

Нови талас:

Класични београдски наркомани и анархолевичари, шугословени и либерали.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

О свему треба разговарати отворено, било о рокенролу или нечем другом. ЕКВ има квалитетну музику, а најдража ми је била Маги. Мада се дешавало да више форсирам Азру и Генерацију 5.

Што се тиче опијата и наркотика, и класични композитори нису били невини то том питању.

"Композитори су били подједнако склони ексцесу дроге као и њихови савремени еквиваленти - рок звезде, од алкохола до опијума и већине ствари између. Ко је шта урадио откријте у нашој галерији".

https://www.classicfm.com/discover-music...sic-drugs/

Нисам се конкретно бавио овом темом, али алкохолу и опијатима су били склони и композитори класичне музике. Сигурно се неки форумаш Погледа бавио овом темом, па може да напише нешто више.

А за Сороша и остале невладине организације ми је познато да су финансирали домаће медије: Време, Б92, Наша борба итд.
Одговори

Класични композитори су били рок звезде свог времена, а данашње рок и метал звезде су нови представници класичне музике

"Рокстар је практично синоним за разврат. Било да се ради о Џимију Пејџу који прекрива своје голо тело шлагом, Тони Ајоми који запаљује свог колегу из бенда Била Варда или Кит Ричардс који пали Плејбој вилу, златно доба гитарске музике је преплављено причама о сексу, дроги и окултним активностима.

Али немојте ни на тренутак претпоставити да су рок звезде измислиле разврат. Нека од најгнуснијих и најскандалознијих активности, желим да знате, извели су господа у напудраним перикама и хулахопкама – а да не говорим о Роду Стјуарту. Симфонијска музика може изгледати прилично сталожена, али у њеном врхунцу, композитори попут Моцарта, Бетовена, Стравинског и Паганинија стајали су на челу иновација. То је значило богатство, славу и (барем у случају Франца Листа) много секса.

То је такође обично значило доста пића. Лист је наводно пио боцу коњака дневно, Брамс се напио до смрти у 32. години, а фински композитор Жан Сибелијус није волео ништа више од преједања и ударања са пријатељима.

На овој листи која путује кроз време, упутићемо се у позлаћене концертне дворане Беча, у блатњаве одаје Италије из 18. века и позоришта у Паризу раног 20. века да бисмо испитали неке од најбизарнијих, најдраматичнијих и озлоглашених тренутака у оркестарска музика".

https://faroutmagazine.co.uk/five-compos...look-tame/
Одговори

Цитат:A за Сороша и остале невладине организације ми је познато да су финансирали домаће медије: Време, Б92, Наша борба итд.

Мислим да у књизи "Врати унатраг" постоји изјава Маргите Стефановић где изјављају да је Милану Младеновићу пут у Бразил платила Сорош фондација. Када будем нашао скенираћу овде.

Такође у неком запису сам пронашао да је кампању "Ритмутки" познатија као "Мир, брате мир" коју је предводила нво "Анти ратна акција" коју је финансирала Сорош фондација.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Постоји публикација о 30 година рада Отвореног друштва у периоду од 1991. до 2021. Ако неког интересује ова тема, може да му ова публикација послужи у истраживању. Професорка Дубравка Стојановић има неки чланак.

Ово могу да издвојим, цитат:

"1991-1995

У Србији је локална фондација Отвореног друштва подржала бројне медије независне од Милошевићевог режима, укључујући Б92 из Београда, као симбол отпора националистичкој политици; Радио Бум 93 Пожаревца (родни град породице Милошевић); и радио Бајина Башта, чији сигнал, иако слаб, стигао је до Сребренице и других сигурних, одсечених подручја источне Босне. Фондација је такође пружила помоћ малој групи која је путовала из Србије у Сарајево да покаже солидарност са грађанима
Босна и Херцеговина.

Када су Срби избегли или протерани из Хрватске, Сорош је дао додатних 15 милиона долара за помоћ избеглицама. Фондација је такође помогла оснивању удружења независних издања, електронских медија и новинара. Удружење независних новинара Србије захтевало је слободу информисања и изложило сузбијање медија и кршења права новинара, укључујући угрожавање њихових живота и слободе. (стр. 212)

---------------------------------------------------

1996-2000

Пет месеци након што је судском пресудом поништена регистрација Фондације за отворено друштво Југославија, преовладали су међународни и домаћи притисци и фондација је поново успостављена. Фондација је подржала око 200 невладиних организација широм Србије, као и студентски покрет у Београд, који је имао водећу улогу у протесту грађана 1996. године против Милошевићевог одбијања да призна пораз своје странке на локалним изборима. Подршку је добио и Центар за слободне демократске изборе, који је организовао око 7.500 волонтера да прикупи доказе o томе да су резултати неких локални избори били лажни. (стр. 216)

https://www.fosserbia.org/content/30_years_WEB.pdf
Одговори

Одговори

Ајмо један предизборни спот.....

Он нема бич као Атила
Он је као нека добра вила
(Ускоро ће добити и крила)
А искаче из сваке WC шоље
Сваким даном овде све је боље (и боље)

Диктаторе
Искачеш из WC шоље
Продајеш ми неке форе (ћути, смрди)
Диктаторе

Диктаторе
Искачеш из WC шоље
Диктаторе

Сваког дана на ТВ-у жвали, бали
Иза њега тамо неки Мали (Мали, супер Мали)
Пинокио, Пинокио, што те стока хоће
За њих си анђео, за мене си Пиноче

Диктаторе
Искачеш из WC шоље
Диктаторе

Диктаторе
Искачеш из WC шоље
Диктаторе

Диктаторе
Искачеш из WC шоље
Диктаторе

Диктаторе
Искачеш из WC шоље
Диктаторе

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Пре 10 дана је преминуо Пиле, фронтмен рок групе „Алиса“

https://www.rts.rs/magazin/svet-poznatih...minuo.html

У исповести од прошле године, Пиле говори о томе да ли се може живети од рокенрола, како је продавао књиге на бувљој пијаци, како га је пола публике у Сарајеву гађало флашама кад је почео да пева песму "1389", како му је Душко Трифуновић дао текстове

Одговори

Пре четири дана преминуо је Цајгер, басиста групе "Генерација 5"

https://www.rts.rs/magazin/muzika/535520...jevic.html
Одговори

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

https://youtu.be/nOjjZhwAJzQ?si=ltEEXyPb9lL7KO__
Београдски синдикат и Даница Црногорчевић - Једина Српска
Одговори

Одговори

Стоти рођендан Војислава Бубише Симића

У понедељак, 18. марта Војислав Бубиша Симић прославио је стоти рођендан.

Са преко осам деценија уметничког рада, међу којима 32 године диригујући Џез оркестром Радио-телевизије Београд, Симић је неприкосновена личност савремене српске музике. Као вршњак џеза у Србији, он у свом бићу симболизује укупност џез стремљења у нашој земљи. У Џез сцени настављамо да представљамо опус овог изузетног уметника.

https://www.rts.rs/radio/radio-beograd-2...imica.html
Одговори

+ Драгољуб Црнчевић Црнке (1956 - 2024)

Д М
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним