Поруке: 14,530
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,065
Знаш ли шта се десило са овом документацијом коју је сакупљао Пауновић за Владу у Лондону? Стално се помиње да је Влада у Лондону сакупљала документацију у вези усташких злочина у НДХ-а, али се ова документација у вези Априлског рата и повлачења Краља Петра Другог и Владе, као и документа у вези ЈВУО, ретко помиње. И уопште, где је архив Владе Краљевине Југославије у емиграцији?
Поруке: 17,010
Теме: 632
Придружен: Jul 2013
Углед:
1,875
Код браће Кнежевић у Сијетлу био је велики део, објавили су доста тога.
Нешто код Љубице Тодоровић, Борине жене, у Њујорку, то сам прекопирао, однео сам један примерак у Војни архив.
Нешто је било код Ђоновића.
Углед:
3,065
Једна изузетно позната јавна личност између два рата у Краљевини Југославији, имао је надимак "Ратни бегунац". Тај надимак је добио због броја успешних бегова из заробљеничких логора и затвора.
Овај познати великан српске културе био је рекордер по броју бежања из окупаторских руку у Европи у Првом светском рату, а тешко да га је ко успео икада достићи и до данас на целој Земаљској кугли.
Ко је овај српски великан и колико пута је успео да побегне?
Поруке: 248
Теме: 2
Придружен: Dec 2020
Углед:
16
Како је никејски патријарх постао наследник цариградског патријарха након римокатоличког уништења Ромејског царства?
Поруке: 17,010
Теме: 632
Придружен: Jul 2013
Углед:
1,875
Да, на ту, он клечи трећи с лева.
Мислим да није био род Александру Белићу, али нисам сигуран.
Углед:
3,065
Највероватније јесте, јер је Александар Белић био теча Димитрију Ђорђевићу.
Углед:
3,065
Ћерка једне од најутицајнијих личности у Дражиној служби за време Другог светског рата и један од познатих певача народне музике после рата, били су кумови.
Ко је ћерка славног оца, а ко познати певач, који су се окумили?