Оцена Теме:
  • 16 Гласов(а) - 4.19 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Квиз- Српска историја

(23-05-2017, 11:01 PM)Романија Пише:  На једној територији, која је иначе веома трагична за наш народ, један владар је дао Србима велике повластице, ослободио нас је пореза на 20 година, имали смо пуну слободу вјере, српски вођа је могао да окупи 200 људи, и годишње је добијао од тог владара и новац. Такође уколико неки Србин опљачка непријатеља, имао је право да задржи украдено, осим 1/3 плијена, која је ишла држави. Такође ако неки Србин буде заробљен, државним новцем ће бити откупљен. Ко је ово Србима дао и на коју територију се односи?

Краљ Фердинанд на територији једног дела данашње Хрватске( западни). 16. век.
Одговори

Ајде Крагуј даље.
Одговори

Да, на тероторији Жумберка, 1538. Такође су и Власи добили исте повластице, уз наравно велике протесте Хрвата, могуће да се тад код њих усталио назив Власи за Србе.
Одговори

(24-05-2017, 11:11 AM)Романија Пише:  Да, на тероторији Жумберка, 1538. Такође су и Власи добили исте повластице, уз наравно велике протесте Хрвата, могуће да се тад код њих усталио назив Власи за Србе.

Да, Жумберак. Нисам могао да се сетим имена а недавно сам читао о унијатама. Тако сам и знао одговор на питање.

Ајде једно лако да не кочим квиз. Писао је о унијатама, рођени шибенчанин, син трговца,редовни члан Српске Краљевске Академије... ко је он ?
Одговори

Епископ Н?
Одговори

(24-05-2017, 06:23 PM)Милослав Самарџић Пише:  Епископ Н?

Не, не, није ово никакав епископ. Smile

Писао романе о унијаћењу.
Одговори

Симо Матавуљ?
Знам да је писао о фрањевцима, ал нисам сигуран за унијате
Одговори

(24-05-2017, 06:28 PM)Романија Пише:  Симо Матавуљ?
Знам да је писао о фрањевцима, ал нисам сигуран за унијате

Ко за Српску Босну љуту битку бије, то су браћа Срби с горе Романије. Smile

Тако је, терај даље.
Одговори

Smile
Који роман?
Одговори

(24-05-2017, 07:04 PM)Романија Пише:  Smile
Који роман?

Рецимо Пилипенда.
Одговори

За коју намјену је служио аутомобил у ком је убијен краљ Александар I након рата?
Одговори

За превоз помија.
Одговори

Да. Ајд следеће.
Одговори

Који град данас слави своју Крсну Славу ?
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 19 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним