Оцена Теме:
  • 17 Гласов(а) - 4.12 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Квиз- Српска историја

(21-06-2017, 04:58 PM)Милослав Самарџић Пише:  Јесте, Орден Св. Саве.
Наведите још два америчка филма у којима се види српско ордење.
Па ја не знам за та два филма,али знам за ово.
Мајкл Џексон се на судском процесу 2004. године појавио са орденом Белог Орла око врата који је вероватно купио на некој аукцији.Вероватно је реч о оредну Белог Орла III степена.
[Слика: 2nq6qa0.jpg]

"За часног човека и озбиљног мушкарца,отаџбина је скуп обавеза,и у рату,и у миру-УВЕК !" -Војвода Петар Бојовић
Одговори

Колико ЛОГОРА су имали ВАШИХ КОМУНИСТА за УБИЈАЊЕ СТАЛИНИСТЕ?
Одговори

(22-06-2017, 11:29 AM)Прст_у_ока_латиници Пише:  Колико ЛОГОРА су имали ВАШИХ КОМУНИСТА за УБИЈАЊЕ СТАЛИНИСТЕ?

Без обзира на недовољно познавање језика и правописа, не можеш постављати питање на овакав начин. (Можда би Ватри могао поставити питање на овакав начин.)
Одговори

Мисли колико је било логора сличним Голом Отоку.
Одговори

(22-06-2017, 12:37 PM)Романија Пише:  Мисли колико је било логора сличним Голом Отоку.

То је ирелевантно у његовом питању. Он тупи много само не знам откуд на квизу баш нађе.

Него Захумље не одговори за оне усташе које су владале Србијом пре ПСР ?

(20-06-2017, 09:46 AM)ЈВуО-КГ Пише:  
(20-06-2017, 09:26 AM)Прст_у_ока_латиници Пише:  Па како сам вам увек рекао ви сте земље ко водити УСТАШКУ ПОЛИТИКУ од неколико година пре Прво Светског Рата.

Кoje су то усташе од пре Првог Светског Рата?
Одговори

(22-06-2017, 12:37 PM)Романија Пише:  Мисли колико је било логора сличним Голом Отоку.

Знам на шта је мислио, али је исто знам да он југокомунисте сматра нашим, а не и његовим. Ја мислим да су и његови колико и наши, па ако је већ хтио да користи присвојну замјеницу требао је написати НАШИХ умјесто "ВАШИХ. Мислим да он то разликује.

Али да не оптерећујемо квиз
Одговори

(22-06-2017, 12:51 PM)luka.luke Пише:  

Знам на шта је мислио, али је исто знам да он југокомунисте сматра нашим, а не и његовим. Ја мислим да су и његови колико и наши, па ако је већ хтио да користи присвојну замјеницу требао је написати НАШИХ умјесто "ВАШИХ. Мислим да он то разликује.

Али да не оптерећујемо квиз

Сваки затвор, у то време, се може сматрати логором. То је оно што кажу: ,, Тада су најбољи комунисти били у затвору. "

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Хвала Романија
Барем тих си погодио на један специфични логор.....

Али има још 2 у Србији
Још 1 у хрватској
2 у Херцеговини

Али уз њи имаш и превремени логори њи имаш барем 10
Одговори

(22-06-2017, 05:42 PM)Прст_у_ока_латиници Пише:  Хвала Романија
Барем тих си погодио на један специфични логор.....

Али има још 2 у Србији
Још 1 у хрватској
2 у Херцеговини

Али уз њи имаш и превремени логори њи имаш барем 10
У бре Шок
Испаде да сада морамо 15 логора да погађамо.

Да није био неки близу Бора ?
Пошто је за време окупације био неки чини ми се,али не знам да ли су га и комунисти присвојили.

"За часног човека и озбиљног мушкарца,отаџбина је скуп обавеза,и у рату,и у миру-УВЕК !" -Војвода Петар Бојовић
Одговори

Ако нисте приметили поента је била у СТАЛИНИСТЕ КОМУНИСТЕ и ових других.

Ти СТАЛИНИСТЕ КОМУНИСТЕ, повезују СФРЈ са СССП.

Ако сте њи убијали одма после рата.....онда који КОМУНИСТИ су осталих?
Одговори

Један историчар упоредио је интернационалне фаланге убачене у Србију 1941. са таквом појавом од 2000-те наовамо, почев од Ђелића, закључно са Аном Брнабић.
Који је то историчар?
Одговори

Јоца Пејин?

Ајде, пошто дугујем треће питање за 1913. годину, да га сада поставим.
Њега данас ретко ко зна по крштеном имену, већ по надимку. А и то би заборавили да у једном нашем граду не постоји једно познато место које носи управо тај надимак. Рођен је у једном месту, у другом је учинио нешто што нико није пре њега. А те 1913. године у трећем месту, у Београду, покренуо је још једну значајницу некадашњих Срба, а Београђана поготово. Умро је у дубокој старости.
Ко је овај Србин кога до сада нисмо помињали у квизу?
Шта је покренуо 1913. године?
Одговори

Није Пејин.
Одговори

Драган Петровић?
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 50 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним