18-08-2018, 11:21 PM
Баба Радивоја Рада Прибића, шефа катедри за славистику и германистику на универзитету у Пенсилванији, сада у пензији, била је сестра... кога?
(18-08-2018, 11:21 PM)Милослав Самарџић Пише: Баба Радивоја Рада Прибића, шефа катедри за славистику и германистику на универзитету у Пенсилванији, сада у пензији, била је сестра... кога?
(19-08-2018, 10:13 AM)Бенито Пише:Е, па, то ти кажем!(18-08-2018, 11:21 PM)Милослав Самарџић Пише: Баба Радивоја Рада Прибића, шефа катедри за славистику и германистику на универзитету у Пенсилванији, сада у пензији, била је сестра... кога?
Да ли си ти нормалан?
Па, нико овде није ни чуо за Рада Прибића, а некмоли за његову бабу, и још треба да потрефимо ко јој је био брат.
Додуше, ако негде неко зна ово, то ће бити овде.
(18-08-2018, 11:12 PM)Бенито Пише: Браво, Шико. Бриљираш, као по обичају.
Ајде једно атрактивно, није га нико поставио.
Био је један од најпознатијих водитеља у систему ЈРТ-а, и свакако једно од чувених лица домаће телевизије.
Његовог оца убили су комунисти. Тело никад није пронађено.
Ко је тај водитељ?
(19-08-2018, 01:27 PM)Бенито Пише:Као што си ти знао чија сестра је деда Радовијева баба.(18-08-2018, 11:12 PM)Бенито Пише: Браво, Шико. Бриљираш, као по обичају.
Ајде једно атрактивно, није га нико поставио.
Био је један од најпознатијих водитеља у систему ЈРТ-а, и свакако једно од чувених лица домаће телевизије.
Његовог оца убили су комунисти. Тело никад није пронађено.
Ко је тај водитељ?
Зна ли неко?
(19-08-2018, 04:14 PM)Бенито Пише: Не знам да ли ово да напишем, напашће ме Ватра као ономад за Младена Делића.
Цитат:Oliver Mlakar rođen je u Ptuju, u Sloveniji, 1935. godine. Otac mu je bio Slovenac i vojno lice, pa je htio da mu se sin rodi kao Slovenac, iako tamo nisu živjeli. Rano djetinjstvo Oliver je s obitelji proveo seleći se na razna mjesta, prateći očev posao. 1941. godine, na početku II. svjetskog rata, živjeli su u Beogradu. Oliverov otac poginuo je u tom ratu, pa je Oliverova majka odlučila preseliti obitelj u Osijek, gdje je živjela njena obitelj. Tamo su živjeli sljedećih deset godina. U Osijeku je Mlakar završio osnovnu i srednju školu, pa se za vrijeme studija preselio u Zagreb.
(19-08-2018, 04:14 PM)Бенито Пише: Не знам да ли ово да напишем, напашће ме Ватра као ономад за Младена Делића.
Знанствени хрватски водитељ, најпознатији по најпопуларнијем квизу ЈРТ-А, Квискотека, Оливер Млакар , заправо није Хрват, него Словенац. Ако је, уопште, Млакар његово право презиме.
Оливер је заједно са родитељима протеран 1941. године из родног Птуја, на територију окупиране Србије. Кратко су били у Београду, затим у Ћуприји, па су се настанили у Пироту. Ту је Оливеров отац приступио Нишавском корпусу ЈВ. Заједно са четницима, отац је повео и породицу у Босанску Голготу. Негде у средњој Босни , Оливер и мајка су се одвојили са још неким цивилима и ту су их нашли комунисти. Премештени су за Осијек где је Оливер , од 1945. године до 1953. године, завршио основно образовање и постао Хрват.
Отац је наставио са четницима и убили су га комунисти незнано где. Ни гроб му се не зна.