Поруке: 4,056
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
459
Уважава се одговор.
1833. Књаз је у Бесарабију послао 30 младића. 1836. добили смо по 10 артиљеријских, педашадијских и коњичких официра.
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Углед:
459
Ајмо даље.
Ко су били тројица првих предавача на Артиљ. школи у Београду основаној 1850-те?
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Поруке: 4,513
Теме: 86
Придружен: Sep 2016
Углед:
60
Видим да вици овај ватхра
Тако желим да питам јели се Интермаријум може се повезати са НДХ и Сесекционистичке Ратове СФРЈ?
Углед:
459
(02-09-2018, 10:03 PM)Перун Пише: Ајмо даље.
Ко су били тројица првих предавача на Артиљ. школи у Београду основаној 1850-те?
Ранко Алимпић, Јован Белимарковић и Петар Протић - Драгачевац.
Углед:
459
Артиљерија, стратегија и тактика и фортификација.
Поруке: 2,160
Теме: 21
Придружен: Aug 2013
Углед:
342
Тачно је што се тиче, тактике и фортификације.
Само да допуним, Алимпић је предавао, поред тактике, још и ђенералштабну службу, пољску и логорску службу и јахање.
Белимарковић, поред фортификације, стилистику и администрацију.
Може даље...