Поруке: 4,056
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
459
Тако је. Није занимљиво кад нас има мање. Да ли сачекати вечерње часове за следеће питање?
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
(Последња измена: 25-01-2017, 01:46 PM од
Перун.)
Поруке: 964
Придружен: Jul 2013
Углед:
256
Ајмо овако . . .
Који српски генерал се због његовог писања судио са Ђуром Јакшићем,и на крају послао батинаше да га испребијају?
''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)
Поруке: 964
Придружен: Jul 2013
Углед:
256
Тачно!
Ово је било лако питање . . .
Пуцај . . .
''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)
Поруке: 14,504
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,044
" Србија ће једног дана, ако настави са досадашњом политиком, због сопствене немарности , доћи у ситуацију да тражи споразум са Арнаутима непосредно пред рат против Турске."
Ко је написао ову реченицу. Не мора када, то је ипак претешко.
Да вам олакшам, ово је део званичног извештаја српској влади.
Углед:
459
Јован Ристић.
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Углед:
3,044
Не.
Теже је мало. Ради се о једном великану српске културе, чији део биографије је намерно затамљен, да би титоисти и новосрбијанци злоупотребљавали само један део његовог дела.
Ето, открио сам чиме се дуже бавим.
Поруке: 2,302
Теме: 21
Придружен: Jan 2014
Углед:
515
(25-01-2017, 02:47 PM)Бенито Пише: Не.
Теже је мало. Ради се о једном великану српске културе, чији део биографије је намерно затамљен, да би титоисти и новосрбијанци злоупотребљавали само један део његовог дела.
Ето, открио сам чиме се дуже бавим.
Јован Скерлић?
Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Углед:
3,044
Ма не, чим пише извештај значи да је са терена.
Ајде да олакшам још мало. Стојан Бранковић, Тодор Станковић и ова личност су се састали у Врањској бањи септембра 1897. године и одлучили да повуку своје везе за састанак са Арнаутима, због упада Шиптара на територију Србије, који су тада поново били учестали. Отишли су на састанак. Подробан извештај је поднет у новембру 1897. године. Тада је већ пала влада Ђорђа Симића. Занимљивост је да овај извештај , вероватно, нико није прочитао док га није пронашао историчар Милош Јагодић скоро 110 година касније.
Поруке: 2,302
Теме: 21
Придружен: Jan 2014
Углед:
515
Бранислав Нушић?
Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Углед:
459
Цинцар Марковић.
Поруке: 233
Теме: 1
Придружен: Jan 2017
Углед:
8
Moze podatak samo kada je on rekao?
Samo pojasni ovo sta su cenzurisali u njegovom slucaju, nisam to znao