Оцена Теме:
  • 17 Гласов(а) - 4.12 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Квиз- Српска историја

Тако је. Није занимљиво кад нас има мање. Да ли сачекати вечерње часове за следеће питање?

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Ма јок. Удри Бранке.
Одговори

Ајмо овако . . . Smile

Који српски генерал се због његовог писања судио са Ђуром Јакшићем,и на крају послао батинаше да га испребијају?

''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)

Одговори

Ранко Алимпић?
Одговори

Тачно!

Ово је било лако питање . . . Smile

Пуцај . . . Smile

''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)

Одговори

" Србија ће једног дана, ако настави са досадашњом политиком, због сопствене немарности , доћи у ситуацију да тражи споразум са Арнаутима непосредно пред рат против Турске."
Ко је написао ову реченицу. Не мора када, то је ипак претешко.
Да вам олакшам, ово је део званичног извештаја српској влади.
Одговори

Јован Ристић.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Не.
Теже је мало. Ради се о једном великану српске културе, чији део биографије је намерно затамљен, да би титоисти и новосрбијанци злоупотребљавали само један део његовог дела.
Ето, открио сам чиме се дуже бавим.
Одговори

(25-01-2017, 02:47 PM)Бенито Пише:  Не.
Теже је мало. Ради се о једном великану српске културе, чији део биографије је намерно затамљен, да би титоисти и новосрбијанци злоупотребљавали само један део његовог дела.
Ето, открио сам чиме се дуже бавим.

Јован Скерлић?

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

Ма не, чим пише извештај значи да је са терена.
Ајде да олакшам још мало. Стојан Бранковић, Тодор Станковић и ова личност су се састали у Врањској бањи септембра 1897. године и одлучили да повуку своје везе за састанак са Арнаутима, због упада Шиптара на територију Србије, који су тада поново били учестали. Отишли су на састанак. Подробан извештај је поднет у новембру 1897. године. Тада је већ пала влада Ђорђа Симића. Занимљивост је да овај извештај , вероватно, нико није прочитао док га није пронашао историчар Милош Јагодић скоро 110 година касније.
Одговори

Бранислав Нушић? Smile

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

Цинцар Марковић.

Одговори

(25-01-2017, 03:15 PM)Vlad Alekš Пише:  Бранислав Нушић? Smile
БРАВО. нисам очекивао да ће неко тако брзо одговорити.
Влад Алекш, имаш част за своје прво питање.
Одговори

Moze podatak samo kada je on rekao?

Samo pojasni ovo sta su cenzurisali u njegovom slucaju, nisam to znao
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 34 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним