Поруке: 964
Теме: 18
Придружен: Jul 2013
Углед:
256
(16-06-2019, 01:28 PM)Бенито Пише: Нешто смо успавани по овој врућини? 
Српско војводство и Тамишки Банат су били подељени на административне центре.
Како су се звали и колико их је било?
''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)
Поруке: 14,527
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,065
Па, где си Бранке, нема те једно 500 страна.
Ајде, неки закључак после ове карте.
Углед:
3,065
1. На албанској обали су "изникли" гробови његових сабораца. Било је питање пре једно 300 страница.
2. Преко 4 милиона
3. У општини Богатић је тај извор вреле воде. Вероватно мислиш да би Шабац могао бесплатно да се греје.
Исти такав извор налази се и у Бујановачкој бањи. Врање би могло бесплатно да се греје са тих извора.
Углед:
3,065
Нисам био сигуран за Врањску бању, па да не лупим. Иначе, за ова два случаја које сам поменуо је сигурно 100%.
Углед:
3,065
Мислио сам на изворе топле воде.
Што се тиче становника републике Турске који су пореклом Срби, мислим да је тешко одредити колики је њихов број. У разним историјским периодима је одвођен велики број Срба са Балкана у Анадолију. Томе треба додати и текућа и појединачна пресељења или асимилацију. Ту би анализе типа ДНК много помогле, али ни то није довољно да би утврдили тачан број.
Оно што је сигурно, упркос свом броју, грађани Турске српског порекла имају несразмерно мали утицај на културу савремене Турске.
Поруке: 5,856
Теме: 3
Придружен: Mar 2016
Углед:
1,534
Белгијски официри дошли су у посету како би одали почаст једном владару. Они ће, на гроб овог владара, положити гвоздени венац који је саливен од метала скупљеног на белгијском фронту.
Који наш владар је у питању?