Поруке: 4,056
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
459
Самарџићу, зна ли се кога сахрањују на оним сликама Гарде у зиму 1945.?
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Поруке: 14,532
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,067
Где и када су комунисти срушили православну цркву за време литургије и побили силан народ?
Поруке: 5,879
Теме: 3
Придружен: Mar 2016
Углед:
1,538
Славио је херојску Србију и њене војнике којима је удес судио да прођу кроз тешка искушења.
"Србија је велика земља, јер сте Ви својим јунаштвом задивили цео свет". Речи су једног страног официра из савезничке земље.
А када је 1917. године одржан помен на заједничком гробљу, упутио је сенима војника своје нације следеће речи: "Устаните да се поклоните пред славним фалангама Срба који су достојни старога Рима".
Како се зове овај поморски официр из савезничке земље?
Поруке: 4,056
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
459
(26-11-2019, 12:41 AM)Милослав Самарџић Пише: (25-11-2019, 11:37 PM)Перун Пише: Самарџићу, зна ли се кога сахрањују на оним сликама Гарде у зиму 1945.?
Зна се, али то је после Битке за Калиновик, нема везе са Сјеницом.
Хусар Дугић и Жика Павловић.
Ниси ме разумео, то нема везе са Сјеницом и Калиновиком, временски је померено а и Гарда није била код Калиновика.
Дакле, зима 45., сахрана неког официра Гарде. Сад ћу рећи Правди да окачи слику.
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Поруке: 17,015
Теме: 632
Придружен: Jul 2013
Углед:
1,877
Предухитрио си ме, баш сам хтео да питам: Навести једну књигу о средњем веку у којој се користе мађарска документа?
Углед:
3,067
Тиме би требало да се бави историјско одељење Филозофског факултета Универзитета у Новом Саду.
Углед:
3,067
Као што би Албанцима требало да се бави историјско одељење Филозофског факултета у Приштини.
Измештено, немам појма где.
Углед:
3,067
Историјско одељење у Београду требало би да ствара историјске експерте за историју Османске Турске, Млетачке републике, Бугарске и Грчке.
Тако би требало да буде, али...
Наша култура је под контролом окупатора, а то су титоисти који су ту постављени да би радили управо ово чије последице сте, Богу хвала, приметили, а о томе вам пишем годинама.
Има неких покушаја, попут ове докторске дисертације из 2016. године, о Бугарима, коју је окачио ЈВуО пре неки дан.
Али, то су више инциденти, него што је правило.
Иначе, др Милош Ковић је имао идеју да се ствари покрену управо у том правцу, макар за последња два века. Међутим, управо тада је дошло до напада на њега и још неке предаваче на катедри. Између осталих и на професора Фотића, једног од оних који говори и чита изворе са арапског турског.
Ето, о томе се ради.
(Последња измена: 26-11-2019, 01:57 PM од
Бенито.)