20-03-2020, 11:42 PM
Од кад до кад је трајао полицијски час под комунистима, после ''ослобођења''?
(20-03-2020, 11:42 PM)Милослав Самарџић Пише: Од кад до кад је трајао полицијски час под комунистима, после ''ослобођења''?
(21-03-2020, 12:04 PM)Александар Динчић Пише: Борба је вођена у новембру 1943. г. Тада је погинуо и командант Басарић. Заборавих му име.
(21-03-2020, 07:58 PM)Бенито Пише: Каквих 6? Прво су наставили са полицијским часом који су увели нацисти, а онда су продужили полицијски час, зато што су видели да их народ не подноси.Да, мрак је био оријентир.
Полицијски час је трајао од првог мрака до шест ујутру. А, с обзиром да је била касна јесен, то значи да је полицијски час био од четири поподне.
(21-03-2020, 07:03 PM)Мића Адмирал Пише:(21-03-2020, 12:04 PM)Александар Динчић Пише: Борба је вођена у новембру 1943. г. Тада је погинуо и командант Басарић. Заборавих му име.
Миодраг.
+ 22./23.нов.1943, сахрањен у родном селу Врбета.
Поред тога што је ликвидирао двојицу љотићеваца, оцинкарили су га швалеркини рођаци.
Претходно, 19.апр.1943 једва се извукао, а погинуо му је пратилац Миодраг Арсенијевић из Закуте.
2.јан.1944. одликован Орденом Белог Орла V реда с мачевима.
За кратко време, око КГ, љотићевци су дошли глава једном команд.бригаде и двојици команд.батаљона.
Мислим да су четничка вешала у Сушици КГ била најмасовнија, не знам како с тим стоје ови званични антифашисти.
Мало ко зна да је повод за вешање била ликвидација од стране четника једног Немца пропагандисте у окол. Врњачке Бање. На сликама се види само једно вешало ( у облику фудбалског гола ), а било их је два.
Како се звао љотићевац који је дошао глава тројици четничких команданата ?
(21-03-2020, 07:58 PM)Бенито Пише: Каквих 6? Прво су наставили са полицијским часом који су увели нацисти, а онда су продужили полицијски час, зато што су видели да их народ не подноси.
Полицијски час је трајао од првог мрака до шест ујутру. А, с обзиром да је била касна јесен, то значи да је полицијски час био од четири поподне.
(21-03-2020, 07:03 PM)Мића Адмирал Пише:(21-03-2020, 12:04 PM)Александар Динчић Пише: Борба је вођена у новембру 1943. г. Тада је погинуо и командант Басарић. Заборавих му име.
Миодраг.
Поред тога што је ликвидирао двојицу љотићеваца, оцинкарили су га швалеркини рођаци.
Претходно, 19.апр.1943 једва се извукао, а погинуо му је пратилац Миодраг Арсенијевић из Закуте.
За кратко време, око КГ, љотићевци су дошли глава једном команд.бригаде и двојици команд.батаљона.
Мислим да су четничка вешала у Сушици КГ била најмасовнија, не знам како с тим стоје ови званични антифашисти.
Мало ко зна да је повод за вешање била ликвидација од стране четника једног Немца пропагандисте у окол. Врњачке Бање. На сликама се види само једно вешало ( у облику фудбалског гола ), а било их је два.
(21-03-2020, 11:21 PM)Александар Динчић Пише:(21-03-2020, 07:03 PM)Мића Адмирал Пише:(21-03-2020, 12:04 PM)Александар Динчић Пише: Борба је вођена у новембру 1943. г. Тада је погинуо и командант Басарић. Заборавих му име.
Миодраг.
Васа Јеличић. Бацали су му три пута бомбе на кућу у Крагујевцу, али увек је избегао погибију.